Kúpa VW golf variant 7
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Kúpa VW golf variant 7
luboš niekde to už vysvetlovali prečo to BOLO tak
Teraz pri AGM, štart stop a držaním napätia okolo 12V odchádzajú aj po rokoch
A hlavne stoja o dosť € viacej ako klasika
Teraz pri AGM, štart stop a držaním napätia okolo 12V odchádzajú aj po rokoch
A hlavne stoja o dosť € viacej ako klasika
-
wilz
- Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44 Zdieľať na Facebook
Treba asi rozlišovať, staršie autá ktoré normálne nabíjali a nové ktoré si samé rozhodujú čo a ako, obvykle teda nabíjajú málo.lubos zimovcak napísal: ↑10.09.2025 12:59... povodna bateria 8-10 rokov, ked druha, tak ani 2 roky nevydrzi...
Ja som mal a mám samé staré autá, všetky baterky sa dožili cez 8 až 10 rokov, aj teraz tam mám nejakú neznámej značky práve 8 ročnú, 72Ah, kúpenú v jednom sklade vo Wien za 50 Euro a usudzujem že stále v slušnej kondícii, lebo pred pár mesiacmi, keď mi vo Wien prestalo dobíjať, došiel som s ňou ešte do Ba a to som musel aj svietiť.
Takže myslím že tá nižšia výdrž možno súvisí práve s tým ako je batéria v aute nabíjaná, preto som si doteraz vždy hneď po kúpe auta namontoval na palubnú dosku malý voltmeter.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Original versus druhovyroba...
Hodne zalezi od znacky.
Nechem menovať - Varta by sa mohla uraziť...
Hodne zalezi od znacky.
Nechem menovať - Varta by sa mohla uraziť...
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Ano.
Povodna vydrzala asi 9 rokov.
Teraz, kazde 2 roky musim kupovat novu...
Najlepsie na tom je, ze nemam auto stop, cize, este klasicky alternator, ani sa nejako slabnuca baterka nijako neprejavuje, volakedy to bolo aspon pocut podla tazsieho startovania...
Teraz, dobnem prstom na tlacidlo a " chrrrr", fakt, toto je jediny zvuk....
Boha, vecer startuje, rano ani tuk.
To iste s bateriou v kluci, povodna vari 10 rokov, nahradna, 1-2 roky.
A tiez, uplne bez varovania.
Nech vyrabaju " klasiku", okamzite kupim a uz by som to nikdy nepredal..
Naposledy upravil/-a lubos zimovcak v 11.09.2025 08:26, upravené celkom 1 krát.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Klasika sa stále predáva.Videl som v poslednom čase autá prakticky ako vyšli z fabriky,km máličko,stav doslova nevídaný.Lenže ľudí také nezaujíma,aj napriek podobným vyjadreniam by si to nikdy nekúpili a to vie dobre každý výrobca.Vyrobí nostalgickú modernú verziu nabombovanú presne tak ako všetko ostatné.Stačí pozrieť dianie v Mníchove...je to do plaču.Ale to sa páči,to si kúpia.A tak im to z radostou vyrobia.Udusí nás čínska kolotočárina,hnus už pozerať aj to čo už u nás behá.Žerieme to,ale tou kosťou sa raz udusíme a sme tak sprostí že tomu ideme naproti
-
tatkotom
Známy (predajca automateriálu) sa jednej značke vyhýba ako čert krížu (Varta skrz reklamácie). Preferuje tuším Exide a/alebo Yuasa.
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Presne. Toto mi robi Varta...
-
herin
- Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33 Zdieľať na Facebook
wilz...v passate B8 kde je tá varta AGM nahodená..a je tam aj štart stop a tie všeljaké blbosti k tomu...
-
tatkotom
OT, no...:
https://auto.pravda.sk/poradna/clanok/7 ... clanok_box
Ďaľšie "skvelé" čítanie je na "svolavacky.cz"
https://auto.pravda.sk/poradna/clanok/7 ... clanok_box
Ďaľšie "skvelé" čítanie je na "svolavacky.cz"
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
https://www.youtube.com/watch?v=7D0xigPZadM&t=28s
vyrábajú to v jednej fabrike Johnson controls Česká Lípa
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Tak ked som uvidel novy Renault 5 hned mi srdce poskocilo. Hned som si spomenul na moju 5 GT Turbo. Skoda ze som bol blb a predal som to.mhlavaty napísal: ↑11.09.2025 08:26 Klasika sa stále predáva.Videl som v poslednom čase autá prakticky ako vyšli z fabriky,km máličko,stav doslova nevídaný.Lenže ľudí také nezaujíma,aj napriek podobným vyjadreniam by si to nikdy nekúpili a to vie dobre každý výrobca.Vyrobí nostalgickú modernú verziu nabombovanú presne tak ako všetko ostatné.Stačí pozrieť dianie v Mníchove...je to do plaču.Ale to sa páči,to si kúpia.A tak im to z radostou vyrobia.Udusí nás čínska kolotočárina,hnus už pozerať aj to čo už u nás behá.Žerieme to,ale tou kosťou sa raz udusíme a sme tak sprostí že tomu ideme naproti
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
ja mam autobateriu vartu 80AH kupovanu v roku 2017.ide dodnes ale zimu neprezije.uz ma naznaky ze starter zacina tocit pomaly.pocas tych rokov si prezila svoje starty ked odisiel egr ventil motor nesiel natocit pocas startov ho zastavilo.a vybil som ju tak 3x kym ma napadlo dat dole hadicu zo sania.a tiez jazdu bez dobijania kym som dosiel na dialnici na parkovisko.lubos zimovcak napísal: ↑11.09.2025 07:46Ano.
Povodna vydrzala asi 9 rokov.
Teraz, kazde 2 roky musim kupovat novu...
Najlepsie na tom je, ze nemam auto stop, cize, este klasicky alternator, ani sa nejako slabnuca baterka nijako neprejavuje, volakedy to bolo aspon pocut podla tazsieho startovania...![]()
Teraz, dobnem prstom na tlacidlo a " chrrrr", fakt, toto je jediny zvuk....![]()
Boha, vecer startuje, rano ani tuk.
To iste s bateriou v kluci, povodna vari 10 rokov, nahradna, 1-2 roky.
A tiez, uplne bez varovania.
Nech vyrabaju " klasiku", okamzite kupim a uz by som to nikdy nepredal..![]()
musis pozerat rok vyroby kazdej baterie aj tie do kluca co kupujes.
dalsiu bateriu v druhom aute mam z roku 2018 znacka nejaka BARS.tie uz doziva ale ide.
teraz som kupil meyle do dalsieho auta tam mi AKUMA z roku 2016 odisla.
ale exide do seata ibizy tam to bolo tak ze 2.5 roka a nic.2x po sebe.az ked som si pozrel ake boli stare kolko odstali po skladoch,tak som pochopil.kupil som tam cerstvo vyrobenu exide a fici uz 5 rokov.
dalsie auta maju tiez len bosch alebo vartu.ale auto co stoji v garazi napr celu zimu,ma bateriu nabitu a odpojenu.
ja som nedavno kupil bateriu novu do stareho mobilu samusng S6 egde uzivam ho do ovladaca na drona kupeneho roku 2019 dji mavic2 pro a ta bateria sotva vydrzi den.nova zabalena ale zistil som ze uz 6 rocna z eshopu.
bateria do toho drona 140 euro kus,vydrz tak 50-60 nabiti potom ich nafukuje.tiez tie baterie sa predavaju aj ako pouzite napr ma za sebou 40 nabiti a cena 90 euro.ja to nekupim ale su ludia co to kupia a potom zistia ze hop chyba.
do drona baterie jedine nove a original.nahrady rozpozna aj nabijacka a nedaju sa nabijat naraz v adapteri pre 4 kusy,ale len samostatne.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných