Kupa Smart FourTwo

Diskusia ohľadne vozidiel značky Smart

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Kupa Smart FourTwo

Príspevok od používateľa scorpi4 »

pani,mam prosbu...ma niekto z Vas skusenosti s tymto priblizovadlom?ak ano,ake...prave mi nieco take doviezli z anglicka.potrebujem to pre babu,co beha po meste a po uradoch,kvoli automatu,spotrebe a nepopieram,ze aj image,kedze na aute bude aj reklama nalepena..takze prosim komentare relevantne...dovod,preco som sa rozhodol pre taketo nieco,nepotrebujem uz otvarat..ani to,ze je to dvojmiestne..pre jednu babu dve miesta stacia..dokonca jedno zvysuje...a na kabelku jej staci..

a pisem to sem preto,ze na fore o smartoch velky pohyb nie je...
tak snad mi odpustite :300f:

mimochodom,je to benzin,automat,rv 02...auto ma 95 tis mil..prezrete mechanikom, a s dokladmi o vymene motora a prevodovky..tieto udaje sme overili podla cisla motora...takze motor ma aj s prevodovkou cca 4 tis mil...
zefoo
Príspevky: 226
Dátum registrácie: 01.02.2009 02:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa zefoo »

Pokial chces na smarte jazdit v zime tak ti prajem vela stastia, budes ho potrebovat. Inak to moze byt fajn auto ale na zamrnute/zasnezene cesty by som babu v takom furiku nepustil.
01Eagle
Príspevky: 533
Dátum registrácie: 10.09.2006 17:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 01Eagle »

ako pise kolega ale tak po meste LEN po meste to snad prejde je to nakupny vozik a s image to uz nic nema beha ich uz vela po SR ......... vazne chces auto co sa plizi ulicami na nejakych 12" kolesach uchytenych na 3 sroby ????....... inak to auto je dobre pre zapad kde su uz aj vodici co ked vidia Z na zadku auta tak chapu alebo ze ABS na autobuse nieje z frajeriny ........ u nas je to naozaj len riziko na takom aute niekam chodit ........ taky VW Beetle ??? tiez image a myslim ze je uz niekde inde .......
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

nie je to jeho baba, je to jeho zamestnankyna cize osoba cudzia.

Ja osobne s takymito malymi autickami velmi nesympatizujem ale objektivne uznavam pouzitie napriklad v takychto pripadoch - v meste sa nejazdi ako na dialnici a ten voz je dostatocne sturdy aby vydrzal nejake tie tukance.

normalne sa cudujem, ale poviem : preco nie. Tiez mi to pripada ako furik ale vyslovene do mesta... bzukadlo vhodne. Ale cloveku blizkemu by som do "toho" sadnut nedovolil v ziadnom pripade z jasnych dovodov.
mjz
Príspevky: 2178
Dátum registrácie: 06.09.2007 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjz »

Niekde som cital,,ze to patri medzi bezp. auta,,ale asi z dovodu, ze to beha len na hornej ulici,, menil som na tom olej,tiez dovoz, pre mna -- je to najskaredsie auto,,potom uz len multipla,,tam sa aspon dobre sedi a dost to odvezie,,,toto je oplechovane sedadlo s dverami ak do dielne,,,nema to predok ani zadok,,je pravda ze to pri parkovani hoci kde vopchas,,ale to je vsetko,,,,,,,,,,,,,su krajsie male auta a image ,ktore tiez malo zeru a su bezpec. ako toto sedadlo pojazdne,,,,,tej co som ho robil, bola neprijemna a skare.., tak si take auto zasluzi,,,,,,,,,,,,,,,,,toto moj nazor na tuto zrudu,,,,,,,,,,,,, tym nechcem urazit majitelov tychto aut, alebo ich zeny ,,,,,,,,,,,,,,
dodo555
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 20.01.2007 13:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dodo555 »

tak pani vidim ze s tymito autami nemate vobec ziadne skusenosti a pisete len svoje neoverene dojmy a predsudky.

1. co sa tyka bezpecnosti je omnoho bezpecnejsie ako mnohe ine male (vacsie) auta, ma Tridionovy ram a ten sa len tak lahko neohne.
Na youtube najdete mnoho videi kde uvidite crash testy smart vs od fiat cinquecento az po mercedes. potom prosim napiste ako je na tom smart s bezpecnostou.

2. smart ma original montovane najmensie kolesa 15", potom su az do 19"

3. mam doma viac aut MB C, S Octavia, VW Beetle a Smart for two cdi (2ks) neviem cim to je ale ked je doma smart jazdim len na nom.

4. poruchove su motory 600ccm ostatne 700ccm a 800 ccm cdi su v pohode, na internete je test Smart cdi co mam najazdene 530 tis km bez ziadnych zavad.

5. zaparkujes s tym ozaj vsade, a ta spotreba, automat, klima .....

Jednoducho povedane pre vsetkych ktorí maju voci tymto autam predsudky a nepotrebuju si zvacsovat svoje ego velkym autom tak si treba smarta na 3 dni pozicat a potom pisat svoje dojmy.

Ak chces viac info tak na www.smart-club.cz
137
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 16.07.2006 22:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 137 »

...suhlas...mame smart fortwo ako druhe auto v rodine a je fakt ze ak nejdem na dlhe streky -BA alebo KE, tak si beriem najradsej smart...maly benzin, turbo...taha, svizne vozenie, pomalsia automaticka prevodovka(vec zvyku) a fajne brzdy...

...k bezpecnosti - ma to tridion ram - skus si dat do youtube slova smart crashtest mercedes...dalej to ma v serii 2xABG,ABS, protipreklzovy system, stabilizacny system atd...takze ziadne strasenie ani v zime...na snehu si treba uvedomit ze je sneh....ako na vsetkych ostatnych autach...ak jazdis normalne tak 90% krizovych situacii vychyta stabilizacny system...tych 10% je fyzika, precenenie schopnosti a zadny nahon...ak prestrelis rychlost do zatacky na lade a snehu tak smart je kurewsky nedotacavy - staci ubrat plyn a drzat sa volantu - vacsinou sa to konci bezpecne.... :3035: :3035: :3035:

...auto som kupoval zene ale pravdupovediac na no vacsinou jazdim sam...je to zabavne auto...i ked je pravda ze penis ti to nepredlzi.... :28b7: :28b7:

...sympaticke pre zenu je napr. aj to ze v kopci to po uvolneni brzdy este zostane chvilku zabrzdene a netreba na rozjazd pouzivat rucnu, co je pre zeny vyhoda...hehehe...
mjz
Príspevky: 2178
Dátum registrácie: 06.09.2007 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjz »

vsetko beriem,,aj ten ram o ktorom som cital,,ale ja osobne by som svoju zenu do toho auta nepusil,len ked sa jej budem chciet zbavit,,,,celkovo z malych aut mam hrosiu kožu,,pri dnesnych nafetovynych piratoch co sa ukazuju a nevedia,,a ked ma nejaky jeep napalit do takejto konvicky meter na meter ,tak dik ,,,viem ze moze aj do ineho maleho ,,alebo vacsieho ,,preto ja male auto nikdy a ani pre zenu,ktora chodi ozaj podla predpisov a len v okrese ,,,,,,,,,,,,,,,
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

pani,dakujem za nazory..co sa tyka bezpecnosti a veci v suvislosti so spolahlivostou,to uz som si stihol preluskat...na to,ze baba chodi len po meste,pripadne prejde 10 km do vedlajsieho mesta myslim,ze to je postacujuce..najma,ked to naozaj nie je az take riziko...ma to naozaj vela systemov...co sa tyka beatlu,rozmyslal som nad nim,nepoperam,ale zase to nesplna to,co potrebujem..male,a kdekolvek zaparkovatelne...a najma,toto je sklo kolom dookola,zadok si na tom dociahne rukou,tak snad nenacuva do kadecoho,urcite to odhadne skor,ako na passate,ci golfe..alebo fabii..dva tyzdne je kupena,a uz mame prvu skusenost za sebou...nevosla sa.. :40bd:
neriesim to velmi,je to nove,poistene a tak..a na dlhsie cesty ked chodia,tak pojdu na tom..ked nie,bude to v pozicovni..a mozu behat na smarte...kolkokrat by sa aj mne v meste zisla taka hovadina miesto passata.. :4090:

mne sa skor jedna o take to technicke..pocul som a cital,ze to trosku papa olej, ze tie 0,6 odchadzaju motory,a toto je zrovna ten motor...aj ked je teda ako som pisal po vymene..potom,ako je to s napravami,brzdami a tak..este ma zaujima,ako je to s nahradnymi dielmi a dostupnostou..servisovat to budem u nas..snad sa mi podari niektoreho z mechanikov na to ukecat.. :d :D
mjz
Príspevky: 2178
Dátum registrácie: 06.09.2007 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjz »

pozeral som nd,,tych je dost aj dobre ceny, ako na ine,,,len na karosarske diely narazniky ,, blatniky ,, to je asi z nahradami horsie ,,,,,,,,,,,,,ale u podnikatelov v Polsku kupis urcite vsetko ,,,,,,,,,
marko583
Príspevky: 232
Dátum registrácie: 11.01.2008 19:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marko583 »

600ku jedine s historiou, pravidelnymi vymenami a s viac ako 80.000 km jedine po generalke...

jazda v zime je taka ista ako na ktorejkolvek inej zadnokolke, mozno kvoli kratkemu razvoru a drevenemu vodicovi to je viac pretacave. ale v meste to problematicke je malokedy.

k bezpecnosti len tolko, aj w124 velke auto, rovnako ako obrie volva a podobne hluposti... a je youtube plny videi, kde podstatne mensie a hlavne mladsie auto vychadza z priameho stretu lepsie, ako tieto nezmyselne obstarozne krabice. rozhodne je smart bezpecnejsi ako vacsina malych meststkych krabic...

mjz, len tak informativne, ako si na tom menil olej?
marko583
Príspevky: 232
Dátum registrácie: 11.01.2008 19:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marko583 »

este diely su v pohode, originaly len nepatrne dahsie ako vseliake pofiderne nahrady. pri normanom jazdeni, vcelku trvacne. servis ako na kazdom inom aute, hlavne ked pouzivas hlavu. na niektore ukony treba vyberat motor (je pre skuseneho to je robota na 20 minut).

hlavne pravidelne menit olej, ma to 10.000 km interval, sviecky, prave tie spodne su nachylne (20.000 km) a ostatne zalezitosti ako pri turbo motore... a nabeha to vela km.
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

ako som pisal,tento krpec ma novy motor,takze snad to vydrzi..a o auta sa staram,takze v pohode...aj tak dam von ten motor len preventivne casom,aby som mal predstavu,ako to vyzera...oleje vymenim hned...aj sviecky..a co s rozvodmi a s takymi vecami?klasika?aky je tam interval?lebo ked pisete,ze 90 tis km len po generalke,tam je kratsi interval?
dodo555
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 20.01.2007 13:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dodo555 »

ked budes menit sviecky tak vymen vsetkych 6ks, lebo kto nevie vymeni len 3 vrchne a hned je problem na svete, rozvody sa nemenia je tam retaz, olej davaj 10W 40 vsetko najdes na www.smart-club.cz
mjz
Príspevky: 2178
Dátum registrácie: 06.09.2007 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjz »

marko583 napísal:600ku jedine s historiou, pravidelnymi vymenami a s viac ako 80.000 km jedine po generalke...

jazda v zime je taka ista ako na ktorejkolvek inej zadnokolke, mozno kvoli kratkemu razvoru a drevenemu vodicovi to je viac pretacave. ale v meste to problematicke je malokedy.

k bezpecnosti len tolko, aj w124 velke auto, rovnako ako obrie volva a podobne hluposti... a je youtube plny videi, kde podstatne mensie a hlavne mladsie auto vychadza z priameho stretu lepsie, ako tieto nezmyselne obstarozne krabice. rozhodne je smart bezpecnejsi ako vacsina malych meststkych krabic...

mjz, len tak informativne, ako si na tom menil olej?
odsal som ho

Návrat na "Smart fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní