Kúpa jazdenky-zatajené chyby-zľava

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Kúpa jazdenky-zatajené chyby-zľava

Príspevok od používateľa herin »

Ahojte,
Ani neviem ako začať, ale nejako musím sa s vami poradiť, ako ďalej.
V polovici februára tohto roka sme hľadali nejaké auto pre priateľku. Nakoľko sme mali určený nejaký rozpočet, tak sme sa chceli zmestiť do tej sumy+ si nechať cca 20% na opravy.
Našli sme inzerát na Audi A6 C7 3,0 TDI. V inzeráte bolo uvedené, že technicky aj motoricky je auto vo veľmi dobrom stave, že sú tam menené rozvody, nová dvojspojka a mekano ale je potrebné dať spraviť exteriér..na fotkách bolo vidieť mierne poškodenie nárazníka a vyklepávaná kapota.
Tak sme sa dohodli na obhliadku s predávajúcim, pričom v telefonáte mi povedal, že na aute mu kamarát oškrel dvere čo nie je na fotkách vidieť..tak hovorím že dohodneme sa na mieste na nejakej zľave.
Prišli sme na dohodnuté miesto, majiteľ už nás čakal aj s naštartovaným autom/to mi nebolo moc po vôli nakoľko kadejaké chyby sa ukazuju hlavne pri štarte a studenom motore.
Otvoril kapotu a pozerám na motore chýbal kryt-ten vrchný a ešte aj ten horný plast medzi nárazníkom/maskou a predným čelom..Tak sa pýtam kde to je?a on že ked to kupil tak to nemalo tieto kryty..hovorím si kašlať na to šak niekde to pozháňam..ale počul som také klepanie a hned že to je dvojhmota a že on tam dával nejaku zánovnu a že ho oklamali, lebo bola vadná aj tá a že nám dá 500 eur dolu z ceny..tak o.k.
Pozerám na tie akože oškreté dvere, tak okrem toho že boli oškrete boli aj prevalené na dvoch miestach cca 1,5 cm preliačina. Tak sme dohodli 300 eur z ceny dolu..
Potom sme prešli k skušobnej jazde..začalo pršať,auto cudzie, tak som nechcel riskovať, lebo pneu ako som si všimol boli s dezenom cca 1 mm...
Pri skúšobnej jazde pri akcelerovaní občas auto zavibrovalo, tak majiteľ povedal, že to je tým zotrvačníkom, ale on sa dostal do finančných problémov a nemá na nový, takže nám dá tu zľavu..vrátili sme sa zo skúšobnej jazdy-už začalo fajne pršať, tak som len skusil elektrické zrkadla, či funguju svetlá a okná ešte sa ho pýtam, či to auto má ešte nejaké vady a chyby, ktoré treba porobiť a majiteľ hovorí že nič netreba okrem toho exteriéru a zotrvačníku tak sme ho teda zobrali..na pumpe sme spísali zmluvu a vyplatili kupnu sumu za auto.
No a týmto sa začala naša nočná mora na vrážanie peňazí...
Prídeme domov idem parkovať a senzory parkovania len pípali a nič na obrazovke naukazovali-čiže prvá zatajená chyba...zaparkujem pred domom na pozemku, zamknem auto a zrazu pozerám a sklopilo sa len jedno zrkadlo-na vodičovej strane nie, pozerám na ten otočný ovládať, je nastavený na sklápanie..už začínala byť tma, tak som to nechcel rozoberať..na druhý deň v garáži som dal dole sklíčko zrkadla a pozerám ved mu nič nie je..na druhej strane dám dolu sklíčko zrkadla a tam vnutro úúúplne iné, takže je jasné že niekto chcel ušetriť, tak tam dal lacnejšie zrkadlo bez motorčeku sklápania-druhá zatajená chyba..o dva dni sme išli auto prebehnuť, tak sme kupili aj lepšie letné pneu,na další deň sme ich dali prezuť a ako sme išli z pneuservisu bác začala svietiť kontrolka motora...po vypnutí motora a opätovnom naštartovaní nešlo auto na všetky valce a tarokovalo..tak som zbehol za Dtechom v petržalke a behom cesty k nemu začala ešte svietiť aj kontrolka DPF..napojil to na diganostiku a že odišiel snímač otáčok kľukového hriadela a tým sa zaniesol aj DPF filter..tak som sa s ním dohodol na výmene..Dtech to vymenil a pri preberení auta mi hovorí, že je tam utrhnuté to tiahlo, čo nastavuje sklon xenonov a chýbaju zo spodu na jednej celej polovici auta kryty podvozku..takže tým pádom bolo jasné, že auto vyletelo z cesty a teda celé zakrytovanie podvozku skončilo niekde v poli dolámané..ešte som ho poprosil, že nech mi pozrie na diagnostike ktorý senzor parkovania je vadný..v ten den bolo teplejšie ako inokedy tak že zapnem si klímu a ani ťuk..Tak to ma už nasralo, tak som volal predávajucemu, že nejde klíma, nejde zrkadlo, nefunguju senzory a on že ved nám to dal za dobru cenu a že máme tam vymenenú novú spojku a rozvody čo v servise menia za 1800 eur a mnoho dalších blbých rečí..a že aj tlmiče su tam nové čo menil..
Tak že je tam poškodený chladič klímy..to sa mi na druhý deň priznal a že on má servis, tak že mi to zdarma naplní a premontuje, ale že ten chladič 70 eur si musím zakupiť sám..tak nemal som na výber, tak som povedal že ok..tak mi spojazdnil klímu a ešte u neho zaznela poznámka prečo si nedám vymeniť tu dvojhmotu a riešim kadejaké blbosti ako plasty a podobne.. lebo u neho v servise som vlastne videl ako vyzerá spodok auta a čo tam chýba...hovorím si plasty sa pokupia a bude už klud..
medzičasom som sa dohodol odtiaľto s lubommt na výmene toho zotrváku..ked sme prišli za ním, tak hovorí, že môže to byť zotrvák ,ale aj nemusí..nejako sa mu to nepozdávalo..tak vymenil dvojhmotu za 660 eur a pri tej výmene mi volal, že v prevodovke S tronic chýbaju 3 litre oleja..liter cena 40 eur...takže paráda 660+120 čiže 780 eur výmena dvjohmoty..
ked sme boli pre auto u neho tak mi hovorí, že asi tej pôvodnej dvojhmote nič nebolo, lebo auto vibruje pri akcelerácií dalej..a že tie tri litre oleja z prevodovky chýbali vdaka tomu že pri tom ako ten pôvodný magor vyletel z cesty, tak asi rozbil chladič prevodovky, lebo presne v nom sa nachádzaju 3 litre oleja a on ho len vymenil a olej nedolial asi kvôli cene..
Kedže výmena dvojhmoty nepomohla, tak som zbehol pri robote čo máme taký väčší servis, že nech sa mi na to pozru..
dali auto na dvihák a resultát?
Tak obidva silentbloky motora kaput-motor je na jednej strane o 3 mm nižšie ako na druhej-ako na potvoru tam idu hydraulicke el. ovládané cena originál 1 kus 266 eur..
potom silnetbloky vzadu na diferáku obidva kaput..cena jedného 37 eur..potom spodné priečne ramená obidve totál kaput..jedno je o pol centimetra viac vpredu ako druhé..plus natrhnutá guma na závaží kardanu cena 330 eur...zadné tlmiče mi hned povedali že kaput...takže na to závažie som sa vykašlal a ostatne náhradné diely musím zaplatiť plus výmena okolo 250 eur...
Už dalej radšej ani nebudem písať, lebo musím poriešiť tie parkovacie senzory, nakolko ani po zakupení nových a ich výmeny nefunguju, čiže asi kabeláž..potom tie "nové tlmiče" treba vymeniť..zrkadlo..plus nalakovať a opraviť tie dvere atd..
Chcem sa vás tu spýtať, lebo naozaj neviem ako dalej kedže som bol predávajucim v mnohých veciach podvedený, či mám od neho žiadať nejaké peniaze..aspon časť na tieto finančne drahé opravy/trebárs smiešnych 500eur/alebo ked sa s ní nebude dať rozumne dohodnut, tak to dať právnikovi a nech to potom riešime sudne..a to ho bude stáť iné peniaze a raz ich aj tak z neho dostanem...
Cena investícií do toho auta spolu s kupnou cenou sa začína približovať cenám takých áut tu na autobazar.eu, ktoré su aj o rok mladšie a su v tip top stave...
Ďakujem všetkým za rozumnú radu...
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

to je ten kar co si vystahoval izbu a tehotnu manzelku na dvor aby si mohol lakovat ?
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

:40bd: :40bd: :40bd: :40bd:
ano bajo..to je on...
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

nuz co ti nato povedat rozumne...nakladat ti netreba, problemov mas dost, minimalne to vidim jak poucny pribeh pre inych ;-(, keby som bol v tvojej situacii, uz by som to prijal ako chybu a daval postupne dokopy, aby si zbytocne nenavysoval stratu o gaze fiskalov s velmi neistym vysledkom
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

Oki bajo..a existuje aj take niečo o čom som čítal u jedného právnika a to zľava pri zatajených chýbach pri predaji..proste toto nie su chyby za 100 eur..ale ide to do viac ako tisícov..
Mateusz737
Príspevky: 714
Dátum registrácie: 16.09.2018 21:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mateusz737 »

Stanov si nejakú primeranú sumu ktorú chceš späť a skús sa dohodnúť povedz ze Ti predal rozbitý vrak a je to podvod, ak nie tak pravnikovi a určite uspejes hlavne aby si mal faktúry zo servisov a pripadne aj nejaké písomne vyjadrenia
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

mateusz ja som mu to hovoril už ked som mu volal ohladom tej klímy..ale melie si svoje..stále poukazuje že on tam vymenil rozvody a v prevodovke dvojspojku a mekano..a že to su velke položky..to mi povedal na margo toho ked som poukazoval na to, že v inzerátoch su autá cca o 2500 eur drahšie ako mi on predal, ale su v 100% stave....do toho jeho treba investovať najmenej 3 000 a ešte to asi nebude všetko top...
A navyše som aj čítal že rozvody sa v tých motoroch menia až ked začne cinkať reťaz..čiže možno ich ani po 270 000 km netrebalo meniť..a ktovie pri takom klamárovi či ich aj vymenil...to nemám ako zistiť..žial bohu kedže je to reťaz pod krytmi..
Chcem sa s ním normálne dohodnuť a ked to nepôjde, tak potom to hnať k právnikovi..ako ja peniaze na opravy mám a ked bude aj sud o 2 roky tak to vtedy budem brať ako bonus...lebo chlapec určite prehrá...
Pri tej kupe ako sme boli tak on tvrdil, že to tam pomenil, lebo si to auto chcel nechať..auto kupoval v novembri v rakusku..len že už nemá peniaze na opravu..
Takže predpokladám, že to bolo takto:
24 ročný týpek si kupil silné auto, ktoré si chcel nechať, len akosi ho nezvládol a vyletel s ním z cesty do pola-prípadne aj do stromu a ked videl čo je tam všetko odpísané, tak ho radšej predal..ked som menil tie parkovacie senzory, tak mi na ruky vypadlo zo zadného nárazníka asi 3 kilá blata resp. zeminy..takže auto muselo byť po nárazník v zemi..a tým pádom sa odtrhol nastavovač svetiel, roztrhali sa všetky silentbloky/na motore, diferáku, aj na ramenách/
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

ako si to auto kupoval vlastne ? ja som bol nejake tyzdne dozadu obzret jedno lacne stare a tusim 2 hodiny som bol u pana...auto bolo v stave ze som mal uplne vsetky info co som mohol mat, hmatom, ocami, usami, diagnostika dokonca poskytol svoju :41c2:, komplet papiere za cas co ho mal zdokladovane, nakoniec som aj tak odisiel bez a po precitani novych predpisov na CNG som to nezobral, nie ze by auto nebolo hodne tych penazi, ale neni hodne mojich nervov s uradmi + potencial vymeny CNG nadrzi je kruta polozka, ktoru nemienim riskovat :4012:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

bajo, ako? Nijako! Normálny človek by sa pri takom vraku nedostal ani ku skúšobnej jazde a otočil sa po 5 minútach, nadržaný ÁvdynKár ale nevidel, nepočul... :::

Jeden sprostejší ako druhý, viac k tomu nemá cenu písať. Hlavne si všetko pomeň, zaplať a potom to začni riešiť cez právnika, to určite uspeješ! :::
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

tak nabitu hlinu sa da zbadat minimalne a osklbany spodok, nato netreba ani zdvihak, sak si lahnem na zem a vidim ocami, mne sa nehnusi sa umazat ani v dielni ani pri obhliadke, hnusi sa.mi spolupraca s fiskalom :-\
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

bajo777 napísal:ako si to auto kupoval vlastne ? ja som bol nejake tyzdne dozadu obzret jedno lacne stare a tusim 2 hodiny som bol u pana...auto bolo v stave ze som mal uplne vsetky info co som mohol mat, hmatom, ocami, usami, diagnostika dokonca poskytol svoju :41c2:, komplet papiere za cas co ho mal zdokladovane, nakoniec som aj tak odisiel bez a po precitani novych predpisov na CNG som to nezobral, nie ze by auto nebolo hodne tych penazi, ale neni hodne mojich nervov s uradmi + potencial vymeny CNG nadrzi je kruta polozka, ktoru nemienim riskovat :4012:
k cicmancovi čo tu lezie každemu na nervy sa nevyjadrujem načo si vôbec tu?-pre info, podla práva ked predávajúci zatají kupujucemu chyby predmetnej veci, ktoré v tom čase na danej veci boli, má nárok na zľavu z kupnej ceny..
no a bajo auto kupovane v nedelu a ešte ako som písal začalo pekne pršať..všade voda..jak naschvál..a ono aby som zistil tieto veci, tak to trebalo dať na zdvihák a kde v nedelu poobede zoženieš niekoho zo zdvihákom..
no proste bol na mna spáchaný podvod nakoľko to predávajúci všetko zatajil...ja nepoviem keby trebalo vymeniť, brzdy, tyčky stabilizátora, tlmiče čo všetko dokopy stojí do 300 eur..to keby zatajil tak kašlem na to..ale ked ti dá zlavu na zotrvák 500 eur a zrazu v servise zistia ešte niečo navyše a zrazu je z toho 800 eur..plus dokašlané všetky silentbloky zo spodu za dalších 800 eur, tak to je na zamyslenie..a to nerátam tie tlmiče a plasty na spodku podvozku..
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

bajo777 napísal:tak nabitu hlinu sa da zbadat minimalne a osklbany spodok, nato netreba ani zdvihak, sak si lahnem na zem a vidim ocami, mne sa nehnusi sa umazat ani v dielni ani pri obhliadke, hnusi sa.mi spolupraca s fiskalom :-\
bajo..napíš mi kto kontroluje pri kupe boky auta zospodu..toto by nenapadlo nikoho ani vo sne...
ešte nepoviem ked pozrie pod motor či to nie je od oleja..
ale boky ani neviem ako mali vyzerať..niektoré autá ani nemaju kryty zospodu...maju len pod motorom a hotovo..
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

ja to robim a nejsom sam

si lahnem 4x k autu kolom dokola a zasvietim si telefonom, ked nieco niekde chcem viac cvaknem si bleskom a kuknem pri aute, poklepem si kde myslim vidim ci je nieco opravovane nedavno zospodu atd, podla mna stopy blata tam boli a ci su olamane kryty alebo chybajuce vo vybave, to tiez rozoznas...

ked prsi isto je niekde pobliz most, podzemka, pumpa so strechou, da sa, to sa nemusis teraz obhajovat, to skor pre buducnost, mozno zistis ze sa necitis po tejto skusenosti kupit sam zase a zoberes niekoho co to spravi za teba
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

bajo kámo ten spodok bol všade úplne čistučký...bol som pod tým autom ked mi menil tu klimu...vlastne to bahno zostalo akurát na neprístupných miestach...
Teraz je ozaj dilema či to dať všetko dokopy a nechať si to alebo to predať so stratou tak ako to je...s tým že nový majiteľ by mal všetko pomenené a také hovadinky ako plast zospodu či oprava dverí už je ozaj malá záležitosť..
no a ja som sa raz popálil s autom..cca pred 10 rokmi som kupil auto do ktorého som investoval cca 2800 eur..chvel volant a už sa po servisoch a kadejakých odborníkoch menilo..niektoré veci sa menili aj 2 krát a stále to isté..a vtedy som sa zasekol a povedal si už len nove auto..max predvádzačka..a zase som stupil do toho istého h...a..
Moonshine
Príspevky: 528
Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Moonshine »

Správanie pri aute je úplne dôležité. Keď sa krúti pri otázkach ako had a výhovorky, odbočky. Treba dať ruky preč. Tak isto keď nevie odpovedať ani na posledný servis čo sa kde robilo, nemá papier o servise/nákupe súčiastok. Preč preč

Mne sa stalo, týpek zaryty hondista. Auto stálo 2500e nečakal som od toho nič 16r auto čo bolo na mesiaci, potreboval som len vačšie auto na prevoz psov a biku. Lahol si so mnou pod auto, ukazoval čo a ako, kedy. Pol roka po kúpe som mu volal pre nejaku blbost, bol ochotny ešte riešiť info.

Potom som kupoval, teda chcel. Citrón pre frajerku, chlapík taký metroš namyslený managérik s novým CLAčkom. Auto bolo vrak, no všetko čo sa dá predstaviť. Pre neho tip top stav, jemne jazdené o tri stovky drahšie ako tá honda. Nevedel o aute ani ťukes. Vravím mu, pane však predné svetlo je vtlačené k motoru a blatník nelícuje. Dal som šancu jazde, auto vybúchané ako herný automat v kežmarku.

Čo som zobral?
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 35 neregistrovaných