Kúpa dočasne vyradeného vozidla

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

jozkoholy547
Dátum registrácie: 01.04.2023 20:46
Zdieľať na Facebook

Kúpa dočasne vyradeného vozidla

Príspevok od používateľa jozkoholy547 »

Nazdar, všade sa píše že pri kúpe vozidla musím mať zaplatené PZP, ale nikde som nenašiel informáciu či to PZP treba mať zaplatené aj pri kúpe dočasne vyradeného vozidla (podľa logiky netreba ale u Slovenských úradov netuším), má s tým niekto skúsenosť?
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: Kúpa dočasne vyradeného vozidla

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Samozrejme.Auto prejde na nového majiteľa tak,že starý majiteľ zruší dočasné odhlásenie a auto môže zmeniť majiteľa čo vyžaduje poistku.Neprevádza sa odhlásené auto ale prihlásené,kupoval som nedávno dve také odhlásené,ja som musel opätovne tiež odhlásiť už ako nový majiteľ
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

" všade sa píše že pri kúpe vozidla musím mať zaplatené PZP,"
zaplatené nie! len uzatvorené.Preto je na Slovensku tolko nepoistených áut.
Urobia zmluvu a potom nezaplatia.Niektoré poistovne začali posielať bielu kartu až po zapatení
jozkoholy547
Dátum registrácie: 01.04.2023 20:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozkoholy547 »

Díky pekne
jaster-83
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaster-83 »

Ja mam takuto skusenost, konkretne sa predaval vrak po nehode kde skoncila EK/STK a nebolo to mozne za tak kratko opravit, auto sa odhlasilo na 1 rok nakolko oprava bola na par mesiacov a bolo treba pozhamat kopec dielov. Kupujuci poslal splnomocnenie (neviem ci aj poistkubrobil) a auto zmenilo majitela/drzitela ako docasne odhlasene, nerobilo sa prihlasenie a hned znova odhlasenie, policajt na ten papier o odhlaske dopisal zmenu majitela a to bolo cele, znacky boli na aute a nove doklady, maly aj velky TP majitelovi vydali ked to isiel uz opravene prihlasit u seba. V podstate odomna mal asi len ten papier z docasnej odhlasky kde bola zapisana zmena drzitela a kupnu zmluvu a policajti zas mali tu zmenu v systeme, vsetko prebehlo na docasne odhlasenom aute
1U5 AVU, 6U1 AMH, 6Y5 ASY, N15 GA14DE, 3B6 AVF, C4(B7) 9H06
stynx
Dátum registrácie: 15.08.2007 15:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa stynx »

Podobnú situáciu som riešil pred par mesiacmi. Mal som auto, ktoré by neprešlo cez TK a EK. Auto som pred skončením TK a EK dočasne odhlásil na 1 rok. O tom odhlásení som dostal potvrdenie na našom ODI že majú TP a vozidlo je dočasne odhlásené. Následne som ho dal do predaja a auto som predal. Na to by bolo možné auto prepísať na nového držiteľa bolo potrebné vyššie popísané potvrdenie a splnomocnenie na prepis vozidla od nové držiteľa prípadne spoločná návšteva ODI. Vozidlo sa ponechalo po zmene držiteľa dočasne odhlásené. Platil som 2x5€ za prihlásenie a opätovné dočasné odhlásenie + 33 € za zmenu držiteľa. Jediný limit je, že zmenu držiteľa je potrebné vykonať tam kde sa vozidlo dočasne odhlasovalo. Ešte pre istotu vravím že nemám žiadne známosti na polícii.

Takže bez PZP
PROCHY603
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

na co ti to je????? :28b7: :2f93: :40bd: :40bd:

ked je to auto za 600 000euro tak dotoho. :204: :..: :42f9:
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

asi ho potrebuje a je tam dobra cena.dovod mozu byt aj diely.
Napísať odpoveď

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní