Kúpa auta.. leasing? úver? Rady

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
ssstriker
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 22.03.2019 20:35
Zdieľať na Facebook

Kúpa auta.. leasing? úver? Rady

Príspevok od používateľa ssstriker »

Pekný deň prajem. Po pár rokoch sa chystám prísť zo zahraničia domov na Slovensko a plánujem kúpiť nejaké ojazdené auto.
Chcem sa ale spýtať či mi viete poradiť nejakú dobrú banku, nebankovku alebo niečo kde by mi dali dobrý úver? Poprípade ísť do leasingu? Chcem auto za približne 8-9 tisíc €. Zo svojich peňazí by som chcel investovať polovicu, pretože ušetrené a zarobené peniaze chcem vraziť do pozemku a výstavby domu.
Preto mám aj nejaké otázky či má niekto skúsenosť s podobnou situáciou. Plánujem si dať aspoň na mesiac pauzu od všetkého a ísť niekam na dovolenku a konečne nič nerobiť, takže nebudem zamestnaný a čo som pozeral, tak väčšina bánk ponúka úver len ak je človek zamestnaný minimálne 3 mesiace. To bohužiaľ nebudem, keďže v zahraničí končím k 1.4. Pýtal som sa, či nestačí doložiť výplatné pásky (ktoré si poctivo odkladám už pár rokov :D ) a názory sa rôznia. V jednej banke som to skúšal 2x cez online chat so zamestnancom a jeden mi povedal, že by to nemal byť problém. Ďalšia slečna/pani mi povedala, že len s páskami neuspejem a musím byť riadne zamestnaný. Máte s tým nejaké skúsenosti?
Poprípade máte niekto skúseností so zltym melonom? Neviem či sem môžem dať web, aby to nebolo brané ako reklama :-\
Za rady a pomoc vopred ďakujem :)
scendo
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 04.11.2017 23:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scendo »

Nerozumiem tej nasej financnej gramotnosti, nechcem nikoho urazat, mozno len ja to cele nechapem, ale brat ojazdene auto cez uver? Naco? Za usetrene sa ide stavat, peniaze bude treba ako sol, kup si do 2tis zachovale vozitko, postav dom a potom spekuluj cim ohurit susedov. Sa nebodaj hanbis prist zo zahranicia a vozit sa na niecom "lacnom"? Viem ze s tvojimi otazkami som ti prd pomohol, ale skus premysliet svoj zamer a zameraj sa na podstatne veci. Neviem ako mas porieseny prijem ked sa vratis na SK ale nato si obetoval cas, rodinu, kamaratov aby si zarobil v zahranici na splatky uveru? Dopraj si tu dovolenku, vycisti si hlavu a rozumne investuj do rozumnych veci... auto ries len ako sucasnu potrebu, za budget ktory nebude na ukor tych prioritnych veci...
ssstriker
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 22.03.2019 20:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ssstriker »

Takto.. ja som šiel do zahraničia hlavne kvôli tomu zarobiť si na vysnívané auto. Šiel som na nejaký rok - rok a pol. Nakoniec som zistil, že práca a kolektív v nej je super tak som zostal a už to bude 10 rokov, navyše ma povýšili tak som sa zdržal. To že staviam dom je skôr taký bonus a na ten peniaze mám. Chcem aj v niečom začať podnikať. A hlavne chcem to auto:-) preto sa pýtam na skúsenosti, atď. Príjem mám poriešený tak, že budem brať podporu a ako som napísal, buď do niečoho vrazím peniaze alebo začnem hľadať prácu. Aj keď asi by som si nezvykol robiť za 700-800€.. to je ale nepodstatné. Stále budem rád za každú pomoc:)
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

ssstriker , JA Ti fandím ...

V prvom rade začni od SVOJEJ BANKY , tam kde Ti chodili Tie vyplaty.
V dnešnej dobe banky su na mizine ,maju sice majetok ../prepadnutý od neplatičov/ ..ale male aktíva, a uvery dávať nechcú,
a nebolo to ružové s uvermi ani v minulosti,a dnes je to ešte horšie
ALE,
pokiaĺ si dlhoročný klient a plníš podmienky banky, máš každý mesiac ponuku na neaky spotrebný uver, ja som mal svojho času od mojej banky ponuku až do 30 000 eur (!)
takže nejakých 5-6 000 eur, Ti Tvoja banka ochotne požičia,
na dobu splacania nejakých 3-6 rokov, nevidel by som v tom problém.
Hlavne ten spotrebak vybav rýchlo, dokiaľ si ešte zamestnaný, v banke nehovor, že končíš...
Inak sa treba obratiť na velke leasingové spoločnosti najväčšou je ČSOB Leasing.
Ponuky take ako dava CCC-auto by som asi nevyužil...
Martinkx125
Príspevky: 185
Dátum registrácie: 08.09.2009 10:53
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Martinkx125 »

Síce som tiež offtopic a moc nepomôžem, ale máš peniaze na dom, čo je povedzme 100-150 tisíc. Chceš začať podnikať, takže asi treba nejaký kapitál. A popri tomto všetkom ti chýbajú smiešne 4 litre na auto, ktoré chceš riešiť úverom?
scendo
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 04.11.2017 23:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scendo »

ssstriker napísal:Príjem mám poriešený tak, že budem brať podporu...
bravo, mam pocit ze si za tych 10rokov v zahranici ziskal cenny "knowhow"... a coze ta tam v zahranici prestalo bavit? brexit? teda predpokladam ze ak by si bol vsade inde ako v UK tak to vysnivane cukrikove auto si tam s prehladom kupis a privezies domov. Nasetrene bubaky mas v matraci alebo v banke? Ak v banke, tak prave tam bude najlahsia cesta k uveru (ked uz teda musis).
Dracenka
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 04.01.2019 10:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dracenka »

brat auto na uver, nedajboze od neziskovky? Sila no, ale to su asi tie pripady, ktore riesi Gizka Oňová v televizore

cisty fail toto, ked to auto nevyhnutne potrebujes (co priznavas, ze ho len chces, nie aj potrebujes, lebo tvoj plan je postavit dom, na ktory mas peniaze a potom chces brat podporu...tak naco ti je auto?) tak myslim, ze samotny predajcovia maju vyhodnejsie podmienky splátok ako davaju banky

treba si to proste pobehat, najlepsie je mat aspon nejake danove priznania, inak za 8-9 tisíc sa da kupit slusna Dacia
ssstriker
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 22.03.2019 20:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ssstriker »

Takto.. k tej podpore. 90% ľudí sa sťažuje ako ich štát ojebáva. Kto by šiel dobrovoľne hneď do roboty, keby dostáva pol roka cca 940€ (alebo 980€? neviem presne) za to že si len "hľadá job" ? Neblázni a ukáž mi kto by to nebral.

Dracenka veru to auto nepotrebujem. Malo by to byť skôr na také rekreačné vozenie.

Scendo.. neprestalo ma to baviť vôbec. Mám 31 rokov a chcem zostať doma a byť trochu s rodinou keďže som ich videl pár krát za tie roky, ale to je zbytočné tu riešiť. Nie je to UK. Som veru všade inde a to konréktne Da Nang, takže auto z Vietnamu nemám chuť dovážať, to je snáď jasné.
Ale vlastne mám to už vyriešené. Je zbytočné brať úver, pôžičku alebo na leasing keď to aj tak v konečnom dôsledku preplatím. Chcel som vedieť len skúsenosti s danými nebankovkami. To je všetko..

Ďakujem za reakcie a prajem pekný deň/víkend
scendo
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 04.11.2017 23:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scendo »

Pockaj, ty si pracoval 10rokov vo Vietname a spoliehas sa na davku v nezamestnanosti zo Slovenska? Niesom odbornik v tejto sfere, ale radim ti pozistuj si to vopred a poriadne, aby si nebol neprijemne prekvapeny... Rovnako pol roka sa vyhybat pracovnym ponukam uradu prace nemusi byt jednoduche, vedia tiez dobre kalkulovat a je na nich vyvyjany tlak na znizovanie nezamestnanosti... Ale teda skus...
Podstatne je ze si pochopil zbytocnost uveru v tvojom pripade na taku nepotrebnu vec ako jazdene auto na "rekreacne vozenie". Da sa povedat ze vzdy je rozumne vyhybat sa uverom, pozickam a lizingom ak to nieje zivotne nevyhnutne a uz vobec sa zadlzovat ak planujes byt na podpore. Tak vela stastia...
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: kesozjura a 81 neregistrovaných