Kupa auta - Honda CRV vs VW Tayron

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS

Napísať odpoveď
tajad42666
Dátum registrácie: 27.10.2025 08:58
Zdieľať na Facebook

Kupa auta - Honda CRV vs VW Tayron

Príspevok od používateľa tajad42666 »

Uvazujeme nad kupou noveho auto. Sme 4-clenna rodina, aktualne mame hondu civic tourer, ktore ma 10 rokov a 170tis km. Auto este sluzi, jazdi dobre, ale chcelo by to priestrannejsie a bezpecnejsie. Vacsinou jazdime do skolky/obchod/dialnica (BA) a dovolenky. Rocne cca do 15tis km. Tak sme uvazovali nad Hondou CRV hybrid (AWD) a paci sa nam aj VW Tayron 2.0 TSi. Nikdy som nebol zastancom koncernovych aut, ale Tayron disponuje priestorom, aj velky kufor a je to cisty benzin (to sa mi paci, ziadne elektro). U Hondy ma odradza ten hybrid, hlavne co sa tyka komplikovanosti, cena servisu/oprav, na druhu stranu je to lepsie na chodenie po meste (skolka) a je tam pipatko pri prekroceni rychlosti, ale to predpokladam bude mat aj VW. Cenovo su +- rovnake, VW je drahsi tak o 2-3tis. Nedavno som bol viacmenej nakloneny VW ale pozrel som nejake testy na Hondu a je to teraz 50:50. Mate niekto skusenosti s niektorym z aut, alebo nejake odporucania?
gnagy
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Zdieľať na Facebook

Re: Kupa auta - Honda CRV vs VW Tayron

Príspevok od používateľa gnagy »

S jedným budeš spokojný do prvého problému a s druhým dokým nezhrdzavie :-)
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

gnagy napísal: 30.03.2026 01:01 S jedným budeš spokojný do prvého problému a s druhým dokým nezhrdzavie :-)
Myslím že už to nehnije tak ako kedysi…
Novej Honde by som odpustil hocičo ale hrdzu už asi nie…
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Neodpustil - noví japonci už nie sú aziati, ale europania. Vyrábal som dosť dlho súčiastky do viacerých, aj japonskych premioviek - čistá tragedia. :..:
autolaik
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

Vitara slavi tento rok 10rokov a klop,klop zatial sa od hrdze nerozpadla.
martincichy
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Honda je šoférsky príjemnejšia. Sedlá v Honde mi vyhovovovali viac ako v Tayrone. Ja som kúpil Australa. Ale australa som kúpil za cenu dustera - bola to 1 rok stará skladovka, na ktorú dali fantastickú zľavu a nebolo o čom (10 rokov nakupujeme prevažne renaulty). Zaujímavý je espace, ale 1.2 trojvalec ma neoslovil - hrkotalo to.
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

oco13 napísal: 09.04.2026 21:53 Neodpustil - noví japonci už nie sú aziati, ale europania. Vyrábal som dosť dlho súčiastky do viacerých, aj japonskych premioviek - čistá tragedia. :..:
Tak šetrenie na výrobe neobišlo ani japoncov…

Preto som rád že mám doma starú rárohu ktorá je ešte poctivá ( 2006 ).
cobo77
Dátum registrácie: 27.05.2007 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cobo77 »

V novej Honde CR-V som sa viezol ked sme otcovi vyberali pred cca mesiacom dozadu auto...s Tayronom to neviem porovnať ale ja ako vlastník Toyoty RAV 4 hybrid 2022 by som si na Vašom mieste počkal na aktuálne nový model Toyoty RAV4 vo výbave executive za cca 52 000eur máte hybridnú verziu s led matrix svetlami a smiešnou spotrebou...je však nutná predvádzacia jazda a porovnať si tieto rozdielne hybridy(Toyota vs Honda),ktoré sú ideálne na mestskú a prímestskú dopravu,ďialnicu taktiež zahrnúť do jazdy ohladom zvýšenej hlučnosti....priamovstrekový 2.0tsi v Tayrone je do mesta nevhodný,spotreba urcite nad 10L/100km.......na Vašom mieste a s Vaším rozpočtom by som pozrel aj moznosť volby 1r alebo 2r Lexus RX(oproti vyššie spomínaným autám iná liga čo sa týka spracovania,odhlučnenia)
pataahladkaa
Dátum registrácie: 21.04.2026 23:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pataahladkaa »

Hybridné systémy nie sú zlé, ak chcete jazdiť po meste tak pri Tayrone by bolo fajn sa obzerať po verzii phev ktorá dokáže fungovať ako čistý elektromobil s dojazdom cez 100km a rýchlim nabíjaním, na úkor toho že nemôže byť v 7miestnej konfigurácii. Na diaľnici konzumuje 1,5 TSi okolo 7L (130kmh) na tú veľkosť karosérie priam zázrak, ale pri 15tisícovom ročnom nájazde je spotreba paliva nepodstatná.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: cicmanec942, emesi, Google [Bot] a 11 neregistrovaných