Kupa auta - Honda CRV vs VW Tayron
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
tajad42666
- Dátum registrácie: 27.10.2025 08:58 Zdieľať na Facebook
Kupa auta - Honda CRV vs VW Tayron
Uvazujeme nad kupou noveho auto. Sme 4-clenna rodina, aktualne mame hondu civic tourer, ktore ma 10 rokov a 170tis km. Auto este sluzi, jazdi dobre, ale chcelo by to priestrannejsie a bezpecnejsie. Vacsinou jazdime do skolky/obchod/dialnica (BA) a dovolenky. Rocne cca do 15tis km. Tak sme uvazovali nad Hondou CRV hybrid (AWD) a paci sa nam aj VW Tayron 2.0 TSi. Nikdy som nebol zastancom koncernovych aut, ale Tayron disponuje priestorom, aj velky kufor a je to cisty benzin (to sa mi paci, ziadne elektro). U Hondy ma odradza ten hybrid, hlavne co sa tyka komplikovanosti, cena servisu/oprav, na druhu stranu je to lepsie na chodenie po meste (skolka) a je tam pipatko pri prekroceni rychlosti, ale to predpokladam bude mat aj VW. Cenovo su +- rovnake, VW je drahsi tak o 2-3tis. Nedavno som bol viacmenej nakloneny VW ale pozrel som nejake testy na Hondu a je to teraz 50:50. Mate niekto skusenosti s niektorym z aut, alebo nejake odporucania?
-
gnagy
- Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Re: Kupa auta - Honda CRV vs VW Tayron
S jedným budeš spokojný do prvého problému a s druhým dokým nezhrdzavie 
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Neodpustil - noví japonci už nie sú aziati, ale europania. Vyrábal som dosť dlho súčiastky do viacerých, aj japonskych premioviek - čistá tragedia. 
-
autolaik
- Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16 Zdieľať na Facebook
Vitara slavi tento rok 10rokov a klop,klop zatial sa od hrdze nerozpadla.
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Honda je šoférsky príjemnejšia. Sedlá v Honde mi vyhovovovali viac ako v Tayrone. Ja som kúpil Australa. Ale australa som kúpil za cenu dustera - bola to 1 rok stará skladovka, na ktorú dali fantastickú zľavu a nebolo o čom (10 rokov nakupujeme prevažne renaulty). Zaujímavý je espace, ale 1.2 trojvalec ma neoslovil - hrkotalo to.
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
-
cobo77
- Dátum registrácie: 27.05.2007 11:56 Zdieľať na Facebook
V novej Honde CR-V som sa viezol ked sme otcovi vyberali pred cca mesiacom dozadu auto...s Tayronom to neviem porovnať ale ja ako vlastník Toyoty RAV 4 hybrid 2022 by som si na Vašom mieste počkal na aktuálne nový model Toyoty RAV4 vo výbave executive za cca 52 000eur máte hybridnú verziu s led matrix svetlami a smiešnou spotrebou...je však nutná predvádzacia jazda a porovnať si tieto rozdielne hybridy(Toyota vs Honda),ktoré sú ideálne na mestskú a prímestskú dopravu,ďialnicu taktiež zahrnúť do jazdy ohladom zvýšenej hlučnosti....priamovstrekový 2.0tsi v Tayrone je do mesta nevhodný,spotreba urcite nad 10L/100km.......na Vašom mieste a s Vaším rozpočtom by som pozrel aj moznosť volby 1r alebo 2r Lexus RX(oproti vyššie spomínaným autám iná liga čo sa týka spracovania,odhlučnenia)
-
pataahladkaa
- Dátum registrácie: 21.04.2026 23:55 Zdieľať na Facebook
Hybridné systémy nie sú zlé, ak chcete jazdiť po meste tak pri Tayrone by bolo fajn sa obzerať po verzii phev ktorá dokáže fungovať ako čistý elektromobil s dojazdom cez 100km a rýchlim nabíjaním, na úkor toho že nemôže byť v 7miestnej konfigurácii. Na diaľnici konzumuje 1,5 TSi okolo 7L (130kmh) na tú veľkosť karosérie priam zázrak, ale pri 15tisícovom ročnom nájazde je spotreba paliva nepodstatná.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: cicmanec942, emesi, Google [Bot] a 11 neregistrovaných