Ktoré dnešné motory sú spoľahlivé a nenáročné na údržbu?
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 20.08.2010 13:27 Zdieľať na Facebook
Ktoré dnešné motory sú spoľahlivé a nenáročné na údržbu?
Ahoj,
riešim kúpu staršieho auta v cene cca 7000-11000. Jazdím prevažne po diaľnici alebo po okreskách 20 km trasy do práce a späť, niekedy dlhšia trasa, ročne 18000-20000 km. Auto na kľudné jazdenie, nie úplne malý kufor, potešil by trochu vyšší posed (nie je podmienka), spoľahlivý bezproblémový motor a servis, čo ma nezruinuje a vydrží mi ešte ďaľších 150-200000 km, či už nafta alebo benzín.
Zbežne som si prešiel diskusie, niektoré motory sú kazivé, niektoré prepúšťajú benzín do oleja, riešia sa reťaze a remene, turbá, sondy, zničené motory kvôli dlhým intervalom výmeny oleja, prevodovky, problémy také a hentaké, čím viac čítam, tým viac sa v tom strácam.
Bol by som vďačný, keby ste mi napísali, ktoré konkrétne motory (označenie ako pre laika) sú spoľahlivé. Následne budem hľadať autá s takými motormi, prípadne môžte aj konkrétne auto poradiť.
Tiež, ktoré konkrétne motory alebo modely áut nie sú vhodné alebo sú problémové.
Vďaka.
riešim kúpu staršieho auta v cene cca 7000-11000. Jazdím prevažne po diaľnici alebo po okreskách 20 km trasy do práce a späť, niekedy dlhšia trasa, ročne 18000-20000 km. Auto na kľudné jazdenie, nie úplne malý kufor, potešil by trochu vyšší posed (nie je podmienka), spoľahlivý bezproblémový motor a servis, čo ma nezruinuje a vydrží mi ešte ďaľších 150-200000 km, či už nafta alebo benzín.
Zbežne som si prešiel diskusie, niektoré motory sú kazivé, niektoré prepúšťajú benzín do oleja, riešia sa reťaze a remene, turbá, sondy, zničené motory kvôli dlhým intervalom výmeny oleja, prevodovky, problémy také a hentaké, čím viac čítam, tým viac sa v tom strácam.
Bol by som vďačný, keby ste mi napísali, ktoré konkrétne motory (označenie ako pre laika) sú spoľahlivé. Následne budem hľadať autá s takými motormi, prípadne môžte aj konkrétne auto poradiť.
Tiež, ktoré konkrétne motory alebo modely áut nie sú vhodné alebo sú problémové.
Vďaka.
- dubroxad
- Dátum registrácie: 09.08.2024 11:45
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: Ktoré dnešné motory sú spoľahlivé a nenáročné na údržbu?
Skús pozrieť hyundai i30, 1.5 benzin štvorvalec, jednoduchý motor, super prístup všade
BMW E92 328i
Predajca autokozmetiky: www.autometa.sk
Predajca autokozmetiky: www.autometa.sk
-
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
Tu ti každý doporučí to, na čom jazdí... Vrátane mňa Takže sa pozri po benzínovom BMW, ktoré mal ale jeho majiteľ dlhé roky. Žiadne také, že "ja musím mať každý rok iné auto", alebo "je to super auto, ale moc výkonné a žena sa s tým bojí jazdiť".
Pokiaľ má niekto auto moc krátko, alebo ho kúpil na kšeft (čo nemusí nutne znamenať, že to auto je zlé), alebo je s ním nejaký problém a potrebuje sa ho zbaviť.
Pokiaľ má niekto auto moc krátko, alebo ho kúpil na kšeft (čo nemusí nutne znamenať, že to auto je zlé), alebo je s ním nejaký problém a potrebuje sa ho zbaviť.
-
- Dátum registrácie: 24.06.2012 13:19 Zdieľať na Facebook
hocijaky benzinovy alebo hybridny motor od toyoty
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zo srandy som hodil otázku jednej "umelej inteligencii":
"Podľa nedávneho TÜV Reportu 2021 sú niektoré značky s najspoľahlivejšími motormi:
1. **Renault** - motor 1,5 dCi
2. **Ford** - motor 1.3 8v Duratec
3. **Honda** - motor 1.5 VTEC 16v
Tieto motory sú považované za spoľahlivé a menej náročné na údržbu. Okrem toho, motory od **Hyundai/Kia** ako G4FA a G4FC sú tiež známe svojou spoľahlivosťou.
Dúfam, že ti tieto informácie pomôžu pri výbere spoľahlivého a nenáročného motora. Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Pekný deň! "
Či to je alebo nieje pravda, neviem. Máme staršie autá.
"Podľa nedávneho TÜV Reportu 2021 sú niektoré značky s najspoľahlivejšími motormi:
1. **Renault** - motor 1,5 dCi
2. **Ford** - motor 1.3 8v Duratec
3. **Honda** - motor 1.5 VTEC 16v
Tieto motory sú považované za spoľahlivé a menej náročné na údržbu. Okrem toho, motory od **Hyundai/Kia** ako G4FA a G4FC sú tiež známe svojou spoľahlivosťou.
Dúfam, že ti tieto informácie pomôžu pri výbere spoľahlivého a nenáročného motora. Ak máš ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Pekný deň! "
Či to je alebo nieje pravda, neviem. Máme staršie autá.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
Peter, pobobnú otázku si sa pýtal, pred pár rokmi, aké auto si vtedy kúpil a doteraz používal na tento účel? Tak také podobné si kúp aj teraz
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Pred 14-timi.
Občas zvažujem, či niektoré posty nie sú hacknuté nicky.
Občas zvažujem, či niektoré posty nie sú hacknuté nicky.
Dôchodca.
-
- Dátum registrácie: 02.10.2011 22:22 Zdieľať na Facebook
i30 kombi 1.5 DPi bud novy (70 kW) alebo pred-facelift 81 kW len tie uz niesu..ja taky polrocny predavam;)
-
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Uz ma niekto na tom DPI aspon 300-400.000 km??
Treba radit podla svojich skusenosti.
Nie podla reklamy
Treba radit podla svojich skusenosti.
Nie podla reklamy
-
- Dátum registrácie: 25.02.2013 14:09
v robote máme Toyotu Corollu 1,6i 97 kW MY2016 392 tis km a žiadna poruchu, jazdená denne po diaľniciach
-
No, vtedy som dostal, nazvime to služobné auto prakticky zadarmo, takže som sa nerozhodoval ja
Klasické motory benzín 1,4 bez turba ako má napríklad kia alebo hyundai sú spoľahlivé a jednoduché na servis a údržbu? Alebo môžem čakať nejaké nemilé prekvapenie?
-
- Dátum registrácie: 29.01.2011 21:36 Zdieľať na Facebook
Klasicke motory 1.4 bez turba su obycajne spolahlive (neplati pre VW group). Obcas nejake tesnenicko pod hlavou a tak. A pokial si zvyknuty na nejaky vykon, tak ho necakaj. Vratis sa o 20 rokov spat.
Ale ja osobne by som siel do hociakeho benzinu alebo hybridu od Toyoty. Pretoze vacsina majitelov si to kupi ako sukromne auto a nenafasuje to na firme. Vacsina majitelov chodi do autorizaku. A servisne intervaly su aj v dnesnej dobe 15 000 km.
Vlastne este by som zvazoval Kiu Ceed (ten model okolo 2016). Malo to 7 rokov zaruku, opat vacsina sukromnych majitelov. Kvoli zaruke chodili do autorizaku a minimalne 1.6 GDI co viem nemali nejake zasadne problemy. Servisny interval takisto 15 000 km.
Ale ja osobne by som siel do hociakeho benzinu alebo hybridu od Toyoty. Pretoze vacsina majitelov si to kupi ako sukromne auto a nenafasuje to na firme. Vacsina majitelov chodi do autorizaku. A servisne intervaly su aj v dnesnej dobe 15 000 km.
Vlastne este by som zvazoval Kiu Ceed (ten model okolo 2016). Malo to 7 rokov zaruku, opat vacsina sukromnych majitelov. Kvoli zaruke chodili do autorizaku a minimalne 1.6 GDI co viem nemali nejake zasadne problemy. Servisny interval takisto 15 000 km.
Toyota Auris hybrid | Citroen C5 II | Citroen Xsara | Ford Focus II
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
keby som teraz náhodou hľadal ja auto s takými kritériami, ako máš ty, s peniazmi ktoré chceš minúť, možno by som rozmýšlal nad Renault Megane grandtour s dci motorom
-
Takže tento motor Kia/Hyundai DOHC - MPI 1400 CC - KAPPA má rozvodovú reťaz alebo remeň? Kod motora je G4LC
Aká je životnosť? Niekde sa píše, že reťaze vydržia celú životnosť auta, niekde zas, že sú s tým problémy?
Aká je životnosť? Niekde sa píše, že reťaze vydržia celú životnosť auta, niekde zas, že sú s tým problémy?
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Dá sa súhlasiť.Otázka aký dlhý je ten život.Osobne v reťazi nevidím jedinej výhody.Servisne značne drahšie riešenie,otvára sa vnútorný priestor (olejový) motora čo bežne urobí z motora olejničku pretože sa vynechajú niektoré úkony nutné pre kvalitu a výsledok práce.Kúpa auta s reťazou pri väčšom nábehu je vyslovene nebezpečná,či už boli rozvody riešené alebo nie.A ešte ťažko skontrolovateľné či sa urobilo všetko nutné a predpísané alebo si servis proste prilepšil a celkom slušne.
Pri remeni platí ...rýchle a lacné,ľahko kontrolovateľné,niet dôvodu prešlapovať po kúpe, ani vtedy ak majiteľ tvrdil že výmena už bola...proste sa automaticky urobí.Navyše je to dobrá príležitosť si overiť stav vecí v okolí rozvodu,veci sa vyčistia,úkony samo osebe často zachraňujúce pre prúšvihom,proste príležitosť skontrolovať spústu vecí.Vymeniť chladiacu zmes,skontrolovať uloženie motora a pod.Logicky zakončené diagnostickou kontrolou,čo zase nie je zanedbateľné.
Pri remeni platí ...rýchle a lacné,ľahko kontrolovateľné,niet dôvodu prešlapovať po kúpe, ani vtedy ak majiteľ tvrdil že výmena už bola...proste sa automaticky urobí.Navyše je to dobrá príležitosť si overiť stav vecí v okolí rozvodu,veci sa vyčistia,úkony samo osebe často zachraňujúce pre prúšvihom,proste príležitosť skontrolovať spústu vecí.Vymeniť chladiacu zmes,skontrolovať uloženie motora a pod.Logicky zakončené diagnostickou kontrolou,čo zase nie je zanedbateľné.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: tatkotom a 74 neregistrovaných