kto poradí prosím

voľná diskusia, zakázané akékoľvek hanlivé príspevky. Ľudia majte prosím porozumenie sú to predsa ženy OK ?

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

strelenaniki
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 03.05.2013 18:17
Zdieľať na Facebook

kto poradí prosím

Príspevok od používateľa strelenaniki »

ahoj dúfam že neporuším žiadne pravidlá a píšem sem správne. konečne si idem robiť vodičák a z čiastkou 2500 eur sa obzerám po nejakom autíčku a tu nastáva môj problém. neviem čo mám hľadať a očakávať. mojím cieľom je niečo úsporné a hlavne bezpečné, potrebujem tam napratať kočík. keďže som sama nemá mi kto poradiť. dúfam že sa tu nájde niekto kto poradí. na nájdenie autíčka mám síce zhruba 4-5 mesiacov ale nechcem skončiť oklamaná ziskuchtivým predajcom zo šrotom pred bárakom ďakujem
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Ahoj Niki :-)

1) Nepozeraj na najazdené km, pretože aj tak bude 90% áut v Tvojom merítku stočených a z vlastnej skúsenosti viem, že auto so 150 tisíc km najazdenými prevažne v meste, veľa krát je v horšom stave, ako auto s 2x toľkými km jazdené na cestách 1 triedy, príp. diaľnice.

2) Neviem, koľko km ročne budeš jazdiť, ale pravdepodobne málo a preto Ti odporúčam ako pre začiatočníka benzínový motor. Benzínový motor má mnoho výhod oproti dieslu, jediná nevýhoda je spotreba - avšak ani tá nemusí byť automaticky problém, existujú aj úsporné benzínové autá.

Do 2500 euro zahŕňa obrovskú škálu áut rôznych tried, výbav a výkonu motora. Skús si Ty popozerať autá na predaj, urobiť si nejaký širší výber a potom sa môžme pohnúť ďalej. Zaškrtaj si vo vyhľadávaní ABS, aspoň jeden airbag a servoriadenie. To sú bezpečnostné prvky, bez ktorých by som ja a tobôž ako začiatočník, v dnešnej dobe auto nekupoval.
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

Ahoj, pre zaujimavost, v rodine sme predavali 7-rocny Hyundai Elantra 1.6i, klima, komplet v elektrike, povodny stav - vsetko funkcne, poctive 130tis. km. Kufor paradny (napr. spominany kocik)

Cenovka 1800e.

Tymto smerom by som sa uberal : sukromny predajca, 1. majitel, servisna historia pomoze si urobit obraz o aute, pripravit si peniazky na servisnu prehliadku auta PRED kupou auta, jednoduchy atmosfericky benzin.

Auto komplet prelustrovat, ci nie je zatazene exekuciou, a podobne.

Teraz je paradny cas na kupu auta, je ich ako smeti po celom SVK, obrovsky vyber, a predajcovia tlacia ceny smerom nadol. Ludia nemaju co jest, nieto este kupovat auta :)

Vela stastia pri kupe !
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
evickaevka
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 11.06.2013 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa evickaevka »

Ahoj Niki,

v podstate súhlasím s tým, čo to už poradili. Avšak mám jednu pripomienku, na ktorú som ja nemyslela, keď som si kupovala svoje prvé auto. A to je býška poistného. Platiť to musíš, a preto vôbec nie je koľko ťa to bude každoročne stáť. Keďže si začiatočníčka, automaticky patriš do najrizikovejšej skupiny. Takže na bonusy a podobné vecičky zabudni.
A Ak si k tomu kúpiš aj veľký motor, budeš platiť jedna radosť...1,6i je teda podľa mňa pre teba zbytočne veľká. Vysoké PZP, plus v meste zbytočne veľká spotreba. Ja osobne som začala s Fabiou 1,2 HTP a 45 kW
lukas.bubo
Padrino
Príspevky: 5326
Dátum registrácie: 29.07.2011 11:34
Bydlisko: Wild Wild West
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lukas.bubo »

Do istej miery suhlasim, pri vybere motora vsak zavazi aj to, ake trasy bude jazdit... 1,6 podla mna vobec nie je velky motor a v pripade, ze by sa auto pouzivalo na dialnici, trochu pritiahnute za vlasy - co usetris na poistke, to prejazdis na vyssej spotrebe na dialnici resp. s plne nalozenym autom :-)
evickaevka
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 11.06.2013 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa evickaevka »

Neviem, či uvažuješ aj o havarijnom, ale to je podľa mojho názoru na tak staré auto zbytočné. Skús si len tak na testovanie pozrieť v nejakých poisťovniach koľko by ťa vyšlo PZP. Ja osobne mám v AXA PZP aj havarijné poistenie a som nad mieru spokojná. [/url]
evickaevka
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 11.06.2013 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa evickaevka »

Podľa toho na čo to auto potrebuješ. Na krátke trasy je benzín ideál, v meste ho zaparkuješ všade a máš nízke náklady na servis. Samozrejme, ak brázdiš diaľnice, spapá ti aj hlavu. A pre niekoho kto si kupuje Fabiu je 35 EUR rozdiel. Inak by si nekupoval Fabiu :)
miska.tn
Príspevky: 706
Dátum registrácie: 20.01.2011 00:03
Bydlisko: TN /LM/ TS
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa miska.tn »

mojím cieľom je niečo úsporné a hlavne bezpečné, potrebujem tam napratať kočík
Predpokladám že máš alebo budeš mať dieťa, ťa vopred chcem len upozorniť že tieto nároky sa budu postupom času zvačšovať takže ako žena žene, nech je priestranejšie.
Lakino : tolko platím ja za mojho forestera 2.0 :189: a 150 e s havar. keby som chcela
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Takže minimálne dvaja moderátori túto tému videli... :41c2:
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

miska.tn napísal:
mojím cieľom je niečo úsporné a hlavne bezpečné, potrebujem tam napratať kočík
Predpokladám že máš alebo budeš mať dieťa, ťa vopred chcem len upozorniť že tieto nároky sa budu postupom času zvačšovať takže ako žena žene, nech je priestranejšie.
Presne tak, plus chce niečo bezpečné takže by som sa pozeral po aute veľkosti minimálne Golfa/Focusu/Astry......
hipisko
Príspevky: 1454
Dátum registrácie: 17.05.2009 23:09
Bydlisko: Alzbetin Dvor
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hipisko »

ja by som ti poradil nejake mpv. samozrejme atmosfericky benzin, idealne lpg.
turbodizle moc nehladaj, nedaj sa opit rozkom nizkej spotreby, na atmosferickom motore mozno budes mat o dva litre vyssiu spotrebu, ale to je len par penazi na nadrz viac, ako davat peniaze do poruchovych starych vydojenych turbodizlov.
pozeraj, aby to malo klimu, ta je v lete na nezaplatenie, aj pre tvoje dieta.
V takom aute mas vyssi posed, lepsi prehlad na cestu, lepsie nastupovanie/vystupovanie/ukladanie dietata do sedacky, ked ti niekto nabura do boku, mas vyssiu pravdepodobnost, ze prezijete :-)

osobne by som sa zameral na scenica 1 po facelifte s motorom 1,6,
napr:

http://renault-scenic.autobazar.eu/16-1 ... 67978.html



, alebo citroen xsara picasso napr:

http://citroen-xsara-picasso.autobazar. ... 45395.html


na kilometre sa nepozeraj, ako zaznelo vyssie, vela z nich bude stocenych, cim menej bude na tachometri, tym viac to auto je stocene. neututlavaj sa, ze zrovna ty budes mat to stastie na nestocenku,....nebudes.
jergusd
Príspevky: 959
Dátum registrácie: 30.06.2012 18:16
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusd »

dbal by som na bezpečnosť ... neviem či si z tých ľudí ktorí chcú aj za cenu pár eur navyše vyjsť z auta po vlastných veľkosťou aspoň ako Mazda 626 a podobné ... a tiež by som sa priklonil k benzínu + LPG
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Prosím naučme sa nereagovať na neaktuálne témy, tu sa autorka už viac neozvala - čo bolo 3 mája a posledný príspevok je viac ako mesiac starý, reagujme vtedy, ked niekto ďalší bude pokračovať vo výbere auta v tejto konkrétnej téme
Lebo inak sa toho chytia ďalšie osoby a v podstate diskutujú o ničom
jozkopu
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 13.05.2014 09:20
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozkopu »

ja skusim pridat tiez otazku.mam zaujem kupit auto jazdila som par rokov na spolocnom aute opel vectra teraz volvo v50 a teraz mam zaujem alebo sa mi ponuka superb.je to kombinacia benzin plyn.myslite ze take obr auto vyuzijem aj na kratkych trasach a bude aspon trochu usporne alebo mam pohladat radsej nieco mensie?auto bude predbezne sluzit len premoju potrebu.poprosim taku normalnu radu ako pre laika v autach sa nevyznam auto viem len riadit aspon dufam :rouler:
Napísať odpoveď

Návrat na "Pre ženy"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní