Koncovka výfuku je očiernená aj ked má auto DPF

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Koncovka výfuku je očiernená aj ked má auto DPF

Príspevok od používateľa herin »

Ahojte,
Rád by som sa vás spýtal čo môže spôsobovať očierňovanie koncovky výfuku na aute aj ked má DPF?
Konkrétne sa jedná o Audi A4 B8 rok 2008 2,0 TDI 88kW a má najazdené 201 000 km..Auto vlastní moja sestra a tvrdí mi že ked nechá naštartované a ide iba niečo vyložiť z kufru auta, tak že je pri kufri nejaký zápach ako keby zhoreniny..a čo sme pozerali s jej priateľom tak má aj koncovky výfuku čierne od sadze aj napriek tomu že tam má DPF..Ja vlastním Passata tiež rok 2008 2,0 TDI 103 kW 174 000 km a tiež mám DPF filter a koncovky výfuku také že by sa z nich dalo jesť,a dodnes som nemal jediný problém s DPF..
Sestre tá audina ide úplne normálne, cca pred pol rokom jej museli v servise"vyčistiť"DPF lebo jej auto padlo do núdzového režimu, ale dôvod bol ten že si našla novú prácu a mala ju kusok od domu..teraz chodí do práce denne cca 25 km takže filter by sa nemal nejako rýchlo zanášať..Neviete čo by to mohlo spôsobovať tie čierne koncovky a ten smrad za autom?
braga
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

Smrad je ked DPF vypaluje vtedy je aj vyfuk poriadne horuci, ale nejde mi do hlavy ze je spinava koncovka , otazne je kde jej cistili DPF , a ci ho nevicistili tak zo ho odtial vykuchali lebo vsetko tomu nasvedcuje takze auto na zdvihak a pozriet fyzicky ci tam ozaj je
impax
Dátum registrácie: 28.07.2011 07:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa impax »

EGR ventil v prdeli
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Najskor je uz vykuchany filter
svido
Dátum registrácie: 06.10.2008 17:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa svido »

Ahoj,syn ma BMW E60 525d filter DPF nie je na 100% "vykuchany" a vyfuk je čierny.
msakac33
Dátum registrácie: 14.08.2013 09:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa msakac33 »

no zeleny ten vyfuk na diesli asi nebude, nechapem co to tu riesis :zga27: :zga27:
herin
Zdieľať na Facebook

Filter vykuchaný nie je..sestra pracovala v IMPE a vtedy ked jej prvý krát auto padlo do núdzového režimu , tak jej tú regeneráciu/čistenie robili kolegovci v tej IMPE..
a pre msakac33..
Auto ktoré má DPF filter a všetky veci fungujú tak ako majú, tak má koncovky výfuku ako keby vyšlo z výrobnej linky..ak si z BA tak sa môžeme dohodnuť a môžeš sa pozrieť ako vyzerajú koncovky na mojom 5 ročnom Passate 2,0 TDI CR čo má najazdených 175 000km..sú tak čisté že by sa z nich jesť dalo..
Tiež ma napadol ten EGR ventil..a neviete či sa to dá nejako vyčistiť,alebo treba kupovať nový?na jednom fore som čítal že máloktorý prežije 200 000 km či už na benzínovom alebo dieslovom aute..
Sliedic
Sir
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Herin, dúfam, že sestra nejazdí na 1000-1500 otáčkach ;-) Lebo aj takýmto spôsobom sa dá filter zničiť.
msakac33
Dátum registrácie: 14.08.2013 09:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa msakac33 »

svido napísal:Ahoj,syn ma BMW E60 525d filter DPF nie je na 100% "vykuchany" a vyfuk je čierny.
môj brat ma E60 530d a tiez ma cierny vyfuk, auto je na 100% v top stave
avelmak
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

herin-mas pravdu,ked je motor ok,dpf tiez ok,tak vyfuk musi vyzerat ako si pisal,da sa z toho jest.Ked EGR je nefunkcny,zaneseny,nezatvara riadne,tak samozrejme sa zvysi "dymivost" pred filtrom pevnych castic a skor sa zanasa,ale aj v tomto pripade usi byt vyfuk cisty.Len skor sa zanasa a skor sa spusti regeneracia DPF ak su na to podmienky.Cize najvatsou pravdepodobnostou budes mat chybu v tom DPF,bud je vykuchany,alebo len ciastocne.Diagnostika,skontrolvat priechodnost DPF,zmerat rozdiel tlaku,a ak je na to moznost,zmerat emisiu/dymivost/.
mjz
Dátum registrácie: 06.09.2007 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mjz »

keby ho mas zapchaty hned ho mas v nudzaku,,keby ho mas vykuchany a pod.zverstva vacsinou musis - upravit RJ - to by jej hadam povedali,,jedine ze by ho vycistili slabo a ona chodi na kratke trasy a slabo.. tieto trasuce serble nemaju radi takuto kombinaciu,nech ho riadne vyvetra, ak auto ide ako ma a pri riadnej jazde jej nepadne do nudzaku,,malo by sa vycistit same,,ak ano - dat na pc a pozriet to,, - keby ho chces vycistit ,,dpf - ani amaterovi - to nieje ziadna veda ,, ak ho riadne vycistis,, tak aj ten udenac z vyfuku vyleze,,
braga
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

Pri spravnej funkcnosti DPF musi byt koncovka cista , preto ten filter tam je, ak mate na tych baworakoch spinave konce isto ich nemate v 100% stave ako pisete --msakac33 ---svido
martino611
Dátum registrácie: 14.11.2007 16:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martino611 »

asi tak... az take 100% stavy to nebudu... moj pripad... nissan xtrail, s FAP, koncovka vyfuku uplne cistucka
herin
Zdieľať na Facebook

no chalani asi tam segra bude mať niečo naprd..do roboty to má každý den cca 25 km tam a potom 25 domov..
Tak neviem, čo by ste jej poradili?tak uvažujem že keby ten filter bol až tak zanesený tak by už auto šlapalo na núdzovom režime,ale ide v pohode..
Ešte sme rozmýšlali že ísť ho prehnať po dialnici aspon 150 na nejakej trojke -štvorke..nech sa filter vypáli..a potm by sa dalej videlo ..
alebo ako písal impax tak ten egr v prdeli?to treba kupovať nový?
avelmak
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

herin-napism ti este raz.EGR nemas v prdeli,nakolko by bol tak dpf uz davno bol zaneseny.odporucanie-na diagnostike vyvolat regeneraciu dpf,skontrolovat rozdiel tlaku,a urobit sriadnu diagnostiku,nie len tak lajdacku laicku.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 42 neregistrovaných