830 065
inzerátov
Pridať inzerát

klímový kompresor

   Obsah fóra Auto-moto fórum AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
matott1
Založený: 06 január 2009
Príspevky: 103
Nabehané: 9 hod 37 min
Bydlisko: trnava
Predmet: klímový kompresor PríspevokZaslal: 13.07.2009 23:29   
segre sa zrejme rosypal klimovy kompresor,a zaujima ma ci sa to da zrepasovat alebo lacnejsie bude kupit pouzity z nejakej buracky a pod..jak by sa to dalo vyskusat ci je aj ten funkcny???je to alfa 156 1,9jtd r.v00
diky
Citovať
cicmanec
Legenda - Ford T (971)
Založený: 15 október 2008
Príspevky: 25625
Nabehané: 3 mes 14 dní 18 hod
Predmet: . PríspevokZaslal: 14.07.2009 16:06   
Repasovanie kompresorov sa robí, s akým úspechom neviem.
napr. tu: http://www.autocomp.sk/index.php?page=6

Použité napr. tu:http://moto.allegro.pl/search......onal_rec=0
Použitý vyskúšaš len tak, že ho namontuješ, naplníš chladivo + UV farbivo a pustíš klímu.
Ďalšia otázka je ako dlho bol ten použitý vymontovaný a jeho gufero nenamazané olejom...

Inak počul si niekedy o vysúšači? Okrem zachytávania vlhkosti v systéme filtruje aj špony vznikajúce činnosťou kompresora (ktoré môžu ďalej poškodiť tesnenie jeho hriadele) a odporúča sa ho meniť po 2 rokoch...
Citovať
dragoo
Nová tvár - Trabanto (7)
Založený: 08 jún 2008
Príspevky: 344
Nabehané: 8 hod 40 min
Predmet: Re: klímový kompresor PríspevokZaslal: 14.07.2009 16:30   
matott1 napísal:
segre sa zrejme rosypal klimovy kompresor,a zaujima ma ci sa to da zrepasovat alebo lacnejsie bude kupit pouzity z nejakej buracky a pod..jak by sa to dalo vyskusat ci je aj ten funkcny???je to alfa 156 1,9jtd r.v00
diky


ja ked som menil kompresor na svojom passate rok dozadu kupil som z buraneho..resp od nakych chalanov co rozpredavaju dovozy z anglicka na ND...ma vysiel tusim 2-3tis sk...a funguje doteraz...inak vyskusat nevyskusas nako...aspon ja neviem..
Citovať
hamer
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 17 január 2006
Príspevky: 592
Nabehané: 23 hod 41 min
Bydlisko: SR ( E+W )
Predmet: Re: klímový kompresor PríspevokZaslal: 14.07.2009 16:44   
A ako vieš že sa rozsypal kompresor ?
Lebo nechladí klíma ?

Vyber kompresor a pozri čo odyšlo, ked vôbec niečo odyšlo.
Bud elektromagnetická spojka, ložisko alebo gufero.
Alebo nedáva potrebné stlačenie - málo oleja a časom sa vychaľoval....

Vyber a uvidíš. Na alfu bude vačší problém zohnať kompresor ako napr.
na VW group.
Citovať
matott1
Založený: 06 január 2009
Príspevky: 103
Nabehané: 9 hod 37 min
Bydlisko: trnava
PríspevokZaslal: 14.07.2009 21:14   
bude to urcite on,je tam automaticka klima a hned po nastartovani sa zapne ale s velkym rachtom /klepanim/.ked klimu vypnem prestane klepat.a kompresor zopina jak ma.tak je dobry,neni su netesnosti
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2132)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 18996
Nabehané: 3 mes 14 dní 4 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 14.07.2009 22:00   
matott1 napísal:
bude to urcite on,je tam automaticka klima a hned po nastartovani sa zapne ale s velkym rachtom /klepanim/.ked klimu vypnem prestane klepat.a kompresor zopina jak ma.tak je dobry,neni su netesnosti


Ak dovolíš radu,v tvojej klíme sa udial asi mechanický devast piestikov.Repas je o dosť drahší než klíma z búračky.Alfa nebude vôbec problém,len pozor ak Ti dá niekto na pult klímu ako z chlieva s nezablendovanými otvormi nech Ťa nenapadne ju zobrať.Nečistoty a voda do klímy sú najhorší nepriatelia a už aj bez toho je to kúpa mačky vo vreci.Ako Ti ju ukážu Ti už napovie čosi z kým máš do činenia.Hrdzavé planžety (ventlky) sa nerozchodia.
Citovať
ladodgers
Nová tvár - Trabanto (19)
Založený: 11 december 2008
Príspevky: 408
Nabehané: 17 dní 21 hod 4 min
PríspevokZaslal: 26.09.2018 13:47   
Prosim vas, ked klimakompresor huci loziskovym hukotom az po zapnuti klimy, moze byt zle lozisko ktore je pod remenicou?

Lebo ked je klima vypnuta, je ticho. Po zapnuti hluk.

Niekto hovori ze to moze byt toto lozisko, iny zasa hovori ze to nebude ono - ze keby to bolo, tak by to robilo naopak (hukot pri vypnutej klime a ticho pri zapnutej).
_________________
LS600h
XC90
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2132)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 18996
Nabehané: 3 mes 14 dní 4 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 26.09.2018 14:33   
Typ kompresora ktorý má el.magnetickú spojku v náhonovej remenici má v nej samostatné ložisko ktoré hučí vtedy keď nie je zopnutá spojka,teda..ak je vadné.Ak začne mlieť po zopnutí je to vnútorný problém.
U kompresora z vnútorným riadením a reguláciou sa točí vždy komplet všetko,a vypnutý stav je tiež vlastne funkčný kompresor iba ide na min plnenie.Samozrejme nábehom na vyžšiu požiadavku prídu sily ktoré už urobia aj zvukovú kulisu.
Tvoj typ je spojkový,teda vypnutý kompresor aj reálne stojí,a točí sa iba remenica na tom ložisku čo v nej je.
Citovať
ladodgers
Nová tvár - Trabanto (19)
Založený: 11 december 2008
Príspevky: 408
Nabehané: 17 dní 21 hod 4 min
PríspevokZaslal: 26.09.2018 15:19   
Rozumiem, takze vymena kompresora (=kompresor, susic, preplach), ak chcem mat klud?

Pripadne je nejake lozisko v kompresore priamo, alebo co vlastne ten hluk (tichsej zbijacky) zvykne vydavat?

Valeo = original 400eur ale druhovyroba kompresora pozeram nie je zas taky balik, hella a nissens 220eur.
Nejake skusenosti s inymi znackami ako valeo, oplati sa usetrit? :)
_________________
LS600h
XC90
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (2132)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 18996
Nabehané: 3 mes 14 dní 4 hod
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 26.09.2018 18:02   
Záleží na možnostiach,často sa oplatí kompresor otvoriť,nie je to žiadny zázrak.Do tých kompresorov sa dá kúpiť všetko do poslednej prkotiny,takže už preto sa oplatí to otvoriť.A druhá vec že sa vyjasní či kompresor poslal do obehu nejakú emisiu bordelu.Sušič sa ale v týchto prípadoch mení.
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia