Klepkanie počuteľné najviac pri spolujazdcom prednom kolese

zapaľovanie, škrtiaca klapka, chladenie atd..návody a vysvetlenia

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

paluk3
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 26.04.2021 20:40
Zdieľať na Facebook

Klepkanie počuteľné najviac pri spolujazdcom prednom kolese

Príspevok od používateľa paluk3 »

Ahojte, chcem sa vás opýtať na názor, posledný mesiac vnímam klepkanie, ktoré je viac počuteľné pri spolujazdcom prednom kolese (pri iných kolesách to nepočuť).

Video: https://youtu.be/VM28lWQSBzk

Je to počuť:
- na voľnobehu
- aj keď sa pomaly auto hýbe so zaradenou 1 alebo R, tak ak stojíte pri aute, je to rovnako počuť
- pri zošliapnutí spojky sa zvuk absolútne nemení a stále je rovnaký, nemá na to žiadny vplyv
- aj pri studenom motore, aj pri teplom (nemá to nijaký vplyv v tom)
- pri otvorenej kapote je počuť, že z niekade dole to vychádza, teda laicky mi to nepríde, že by to šlo od motora - a ak sa postavíte ku kolesu, tak je to viac počuť - aj so zatvorenou kapotou

Nie je to počuť:
- vo vnútri auta to takmer vôbec nepočuť, možno iba ak so stiahnutým oknom na spolujazdcovi, ktorý by sa musel vystrčiť a "hľadať" ten zvuk
- niekedy to je počuť viac a niekedy menej (išiel som k svojmu mechanikovi a akurát u neho sa neprejavilo to výrazne a uzatvoril to tak, že som precitlivený na zvuk motora - prišiel som domov a bolo to znova počuť viac ... nechápem)
- pri prechode nerovnosťami, v jazde, či zákrutach - nič nepočuť vo vnútri kabíny (keby som nevystúpil pri parkovisku a nekontroloval si auto okolo, nič by som ani nezapočul počas jazdy)

Kilometrami nemá auto veľa najazdených, nemá ešte ani 70 000. Dík za rady.

EDIT: - pridám nové zistenie: pred jazdou sa samozrejme ozval ten klepotavý zvuk, skúšal som zošľapovať spojku a absolútne nič, skúsil som pridať na neutrály plyn a spolu so zvyšujúcimi otáčkami sa aj to klepkanie dialo častejšie .. akonáhle som pustil plyn, tak aj klopkanie prestalo, dokonca miestami až prestalo..
- potom som šiel mimo mesta s autom - vyššie rýchlosti a otáčky, kus som dal autu "do tela" a keď som prišiel domov, tak to klepkanie nebolo - počul som iba také akoby šúchanie ..
Naposledy upravil/-a paluk3 v 29.08.2021 11:37, upravené celkom 3 krát.
whiskeY11
Príspevky: 72
Dátum registrácie: 29.06.2019 17:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa whiskeY11 »

Začal by som kontrolou uloženia motora/prevodovky. Ďalej, ak hovoríš, ze to nejde od motora ale voľakde "odspodu", môže to kľudne robiť aj uvoľnený výfuk. Stačí trochu väčší pohyb a je z toho krásny klepot, vlastná skúsenosť.
martincichy
Príspevky: 5446
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Zhod klinovy remen a nastartuj. Takto jednoducho vylucis potvrdis alebo pomocne agregaty.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ak je auto z klímou má komplikovaný obeh vonkajšieho remeňa (ide cez 6 komponetov) tým pádom je značne dlhý.Postupným vydratím drážok sa šponovacia kladka dostane do pozície kedy sa dostáva do odľahčenej polohy,postupne sa kríži,remeň nabieha nie v ose a rozklepe sa.Aj keď je všetko ok má ten trojhrnček svojský chod aj zvuk,takže zvuk nie je práve to čím sa môže chváliť.Ak sa časom pridá retiazka je to orchester.Doporučujem to riešiť nenechať to na to že zvuk je neškodný.Každý je do určitého momentu neškodný
paluk3
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 26.04.2021 20:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa paluk3 »

Rozumiem, preto to aj riešim, len hovorím - u mechanika sa zrazu neprejavil, bolo ticho a som za človeka, čo hľadá problém :-\ Každopádne som šiel dnes autom, pred jazdou sa samozrejme ozval ten klepotavý zvuk, skúšal som zošľapovať spojku a absolútne nič, skúsil som pridať na neutrály plyn a spolu so zvyšujúcimi otáčkami sa aj to klepkanie dialo častejšie .. akonáhle som pustil plyn, tak aj klopkanie prestalo, dokonca miestami až prestalo.. potom som šiel mimo mesta s autom - vyššie rýchlosti a otáčky, kus som dal autu "do tela" a keď som prišiel domov, tak to klepkanie nebolo - počul som iba také akoby šúchanie ..
Napísať odpoveď

Návrat na "Bežné poruchy benzínových aut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní