Keď sa barbar dostane ku klasike

Diskusia ohľadne vozidiel značky Jaguar

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Keď sa barbar dostane ku klasike

Príspevok od používateľa Acon »

Každá, čo len trochu známa automobilka má svoje múzeum. Zvlášť ak ide o automobilku, ktorá má bohatú a krásnu históriu. A majitelia si tú históriu vážia, ťažia z nej a čerpajú inšpirácie. Ak aj nie, mnohí sa pri pohľade na zbierku krásnych modelov vrátia spomienkami do čias, keď boli autá umeleckými dielami. To len taký Tata, pochádzajúci z krajiny, kde si vedia vážiť asi len kravu, dokáže spraviť barbarský krok a zrušiť múzeum takej automobilky ako je JAGUAR.
Sir William Lyons založil jednu z najpríťažlivejších a najsexi značiek na svete. Máloktorá automobilka postavila tak nádherné autá, ktoré sú pojmom aj v automobilovom športe. Jaguar bol a je bezpochyby značka, ktorá má jednu z najbohatších histórií. Jaguar Daimler Heritage Trust v Coventry je medzi majiteľmi tejto UK klasiky pojem. Mnohí fanúšikovia tejto značky sa tam boli pozrieť, mnohým pomohol pri zháňaní dokumentácií a certifikátov aby dokázali tieto legendárne autá dostať do pôvodného stavu. JDHT je pre Jaguar to, čo Muzeum Ferrari v Maranelle, muzeum v Stutgarte, Mníchove... Zrušením JDHT Jaguar prichádza o svedectvo o skvelej histórii tejto značky. Nepomohla ani rozsiahla medzinárodná petícia za zachovanie tohoto dedičstva, ktoré muselo uvolniť miesto zástavbe nejakých trápnych rodinných domov. Je tragédia, že je možné, aby k takému niečomu vôbec mohlo dôjsť. Exempláre múzea budú údajne rozpredané do súkromných zbierok.
Zánik ťažko znášajú nadšenci, ktorí vlastnia aj niekoľko 10tok exemplárov tejto značky. Ja sám mám auto po majiteľovi, ktorý vlastní 27 kusov týchto umeleckých diel medzi automobilmi.
Je pravda, že Ratanovi Tata sa napriek ekokríze podarilo dostať Jaguar z červených čísel, no práve preto je nepochopiteľné, že sa dopustil takéhoto barbarstva.
Nám, čo sme vždy snívali o krásnych Jaguaroch keď sme v detstve sledovali dostupné seriály v ktorých sa tieto skvosty objavovali (poručík Kolombo a pod) zostávajú už len nejaké fotogalérie http://galerie.autorevue.cz/showphoto.p ... 58270&ids= ,články http://marko.blog.auto.cz/2007-10/histo ... -jaguar-2/ a posledná nostalgická prehliadka JDHT
http://pan3sixty.co.uk/virtual_tours/jaguar-heritage/


Sir William Lyons (September 4, 1901 – February 8, 1985) prežil to najlepšie obdobie značky.
[img]http://www.speedace.info/speedace_image ... _lyons.jpg[/img]
a vďačíme mu za prekrásne modely, ktoré sa netaja tým, že pochádzajú z kráľovskej krajiny.
http://marko.blog.auto.cz/2007-10/histo ... -jaguar-1/



Ja sám som veľký automobilový fanúšik a zvlášť fanúšik starých áut a podobné činy ma robia smutným. [img]http://landroverforum.klape.cz/forum/im ... crying.gif[/img]
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24919
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Vlastnil som v živote velmi zaujímavé kusy,jeden nemecký a dva naše veterániky z pred a z vojnového obdobia.A potom zopár klasík zo 60 a 70 rokov.
Pozerám z hrôzou ako končia podobné skvosti svoj život.Chvílu to majiteľ utiahne a potom na neustále výdaje vďaka Idiotizmu 150 poslancov NR rezignuje.A tak skvosty končia na skládkach,pretože slovenský občan nemá právo vlastniť.Teda má,tak že ho bude štát neustále buzerovať a nútiť platiť. Auto ktoré už nikdy nechceš poslať do premávky musí mať STK,musí byť poistené. Žiadny priestor neostal,vysporiadať to inak ako podvodom. Asi 150 podvodníkov predpokladá,že ak si vedia pomôcť oni,nech vie aj pospolitý ľud.
Sorry za ten vyliaty hnev,ale títo mantáci narobily v tejto sfére už tolko zla,že viac sa nedalo.A mne sa nedá keď na tú skazu pozerám ostať ticho.
Napísať odpoveď

Návrat na "Jaguar fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní