Kde zmizla VAG diagnostika VCDS

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Kde zmizla VAG diagnostika VCDS

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Vždy toho bolo v ponuke veľa,v súčasnosti napr na Bazár sk ani jediný kus.Vie niekto niečo viac o celom ? čo za tým je ?
Ak ani na Allegre nie je ani kus...niečo sa deje
Factor
Príspevky: 328
Dátum registrácie: 08.03.2009 20:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Factor »

Pán Hlavatý odvtedy, čo sme sa videli naposledy riešim túto "záhadu" a narážam na ten samý problém. Výsledky môjho hľadania sú nasledovné: na bazoši len zopár notebookov a k nim VCDS ako bonus (nemám záujem kupovať druhý notebook). Iný predajca zas ponúkal VCDS za 200€. Zdalo sa mi to príliš málo za Ross-tech a príliš veľa za čínu - poslal som teda predajcovi mail a on mi odpísal, že sa jedná o čínsky klon (za 200 € !!!!!). Týmto výpočet SVK predajcov končí.
Na jednej českej stránke ponúkajú repasovaný Ross-tech 2018 (písal som im a repas spočíva vo výmene konektorov a odskúšaní). Dávajú na ňu rok záruku a chcú zato 120 €. Jedná sa o verziu štandard ale originálna licencia (čo by ďaleko mala presahovať moje limity týkajúce sa znalosti diagnostiky) Tak som si povedal že to skúsim. Inak bazárové stránky a ich ponuka je na nule (aj keď moje vyhľadávacie vlastnosti na nete tiež niesú zrovna ukážkové)
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nebol by som si to ani všimol bez sťažnosti pána čo u mňa robil že nevie kúpiť,tak som sa na to pozrel.Naštastie mi Rosstech šlape ako hodinky,zabezpečený som aj z VagCanPro čo je to ako VCDS s možnosťou flešovania a pre zložité veci Odis (VAS)
Ale VCDS svojou rýchlosťou a zrozumiteľnostou vela náhrad nemá.Ak je stav takýto,musí to mať vážny dôvod.
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Nemôžem si pomôcť ,ale ja všade okolo seba vidím snahu aby sa autá opravovali čo najmenej. Či už zo strany štátnch orgánov- zákazy vjazdu dieslov do miest, nedostatočná výchova mechanikov školstvom.Prísnejšie stk/ek, povolenie opravovať ťažké búračky len certifikovaným, konštrukčné faily automobiliek. Ktovie či aj toto nie je jeden z čriepkov skladačky z ktorej vyjde zle len obyčajný človek. :4012:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
autolaik
Príspevky: 4906
Dátum registrácie: 15.03.2009 09:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autolaik »

tomuto sa figu rozumiem ale Cinani toho maju v ponuke dost.... ak je teda o tom rec,ked nie uz som ticho

https://www.aliexpress.com/wholesale?mi ... eedQuery=y
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Možno budem of-topic a možno až tak veĺmi nie ... :3020:

Stači zagoogliť autodiagnostika eshop

a najmenej 5 stranok je tam ...

Aj VAG, aj Ross-tech....
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

autor temy ma skutocne pravdu - kedysi toho boli stovky kusov dostupne vsade na kazdom inzertnom portali, teraz sa to fakt surovo vycistilo.


Vidim viacero dovodov, napriklad


a) skulturnenie prostredia - skutocni opravari maju povedomie a nemaju problem zaplatit za original.

a1) auta sa natolko skomplikovali ze amaterom su tie diagnostiky viacmenej zbytocne. Darmo si pozrem ze XXX je YYY, ked si to DPFko doma ajtak nevycistim, vstrekovace doma ajtak nevyberem a neotestujem na stolici - jasne, je dolezite mat historiu stroja, vidiet ako sa jeho parametre menia v priebehu casu, ale ruky na bradavky uprimne - kolko majitelov vozov taketo veci ma, zopar v celej republike. Ostatni sa proste vozia, nieco sa pokaka, nieco sa niekde opravi, nieco sa zaplati, hotovo.

b) skomplikovanie aut : garazovi fajnsmekri uz svoje diagnostiky a zdroje maju, maju svoje kanaly, ale novi zakaznici sa nepridavaju.

c) dostupnost ebayu, alibaby, aliexpresu a takychto veci kde su novsie veci, lacnejsie ako u nas = pocitacovo zreli odbornici nekupuju u nas ale vonku

d) z velmi blizkeho zdroja mam informaciu ze organy cinne v tres... konani zakrocili voci takymto predajcom, rovnako ako sa vzmahaju chlapci proti dovozom gucci a podobnych znaciek - je to proste plagiat, falsovanie atd

e) predajcom uz tiez nestoji za to trtkat sa kvoli 10 euram zarobku s takymito vecami, potom im volaju kupujuci ze toto mi nechodi, takuto mam otazku, proste ziadny zisk, vela businessu. Ked niekto vie pouzivat diagnostiku tak za hodinu si zarobi viac nez predajom tychto kopii za cely tyzden, nehovoriac o namahe



Rovnako ako zmizla doba "opravim si skodovenku pred panelakom" - osobne som robil dve vymeny motora na parkovisku, Skoda 100, Skoda 105 - tak uz zmizla doba "budem sa o svoj dieslacik s dépéefkom starat sam pomocou nejakej cinskej diagnostiky". Tych par kusov sikovnych ruk co maju priestor v robote, velku garaz, kamarata atd, ti si pomozu sami z aliexpresu, inak su ludia odkazani na servisy ci uz autorizovane alebo nie, lebo si proste sami doma veci nevyriesia.

Tento business proste vymrel, rovnako ako vymrelo napalovanie cedeciek (uz som dlho nevidel inzerat ze "napalujem mp3 a programy, zavolajte", kopirovanie videokaziet a neviem ake veci pred tym.

Doba sa meni, nastroje sa menia, moznosti sa menia.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Jediná nelogičnosť je iba v rýchlosti ako sa inzertný trh vyčistil až tak že ...nula ponuky.Nula ponuky na Allegre...to už je ozaj pozoruhodné.Prikláňal by som sa k verzii že niekto šlapol fejkom na krk.Ale prečo špeciálne VCDS ? keď tých čínskych sra...čiek sa navláči na tony prečo vypadlo práve toto ? Keď toť pár týždňov toho boli tony
xentry
Príspevky: 1958
Dátum registrácie: 29.06.2018 17:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xentry »

Cinske "fabriky" na fejky uz aj trosku dozadu dostali po prstoch aj od samotnych automobiliek za klony, niektore, ktore robili aj kvalitne klony s tym skoncili niektore boli zatvorene. Celkovo cina zacina tlacit skor svoje vlastne vyrobky ako klony, klony napr. aj z dovodu, ze moderne diagnosticke pristroje sa stali komplikovane a asi aj ich klonovanie by uz nebolo velmi rentabilne a teoreticky nevedia to klonovat. Doslova posledne varianty diag. pristrojov mnohych automobiliek uz ako klony niesu vobec, niektore su len stare prebalene do krabiciek, ktore vyzeraju ako posledne hlavice ale vnutri je stara technika. Tak ako sa komplikuje technika v autach o to skor sa komplikuje to co s tou technikou musi regulerne komunikovat. Dalsia vec je, ze diagnosticky hardver je v niektorych pripadoch za taku cenu original, ze klon sa absolutne neoplati riesit. Napr. Bmw original za vybornu cenu, klon je len prebalena starsia hlavica o malicko lacnejsia, VAS posledny neklonovali vobec miesto toho vymysleli nejaky vlastny vyrobok a pomenovali ho ako original a dali do podobnej krabicky /s originalom nic spolocne/, Mercedes posledna hlavica takisto zlacnela a takisto ju vobec uz neklonovali nahradili ho vlastnym vyrobkom, ktory je mix neviem coho vsetkeho za zasahom do softveru aby vobec fungovalo /rizikovy vyrobok/, ford novy vcm neklonovany, GM mdi 2 tiez neklonovany, vela softverov vie fungovat niektore ako original softver a ine ako pusteny softver automobilkov s "univerzalnymi pristrojmi" aj ked nie vsetko v plnej miere ale na diag staci uplne. VCDS nie je velmi komplikovana hlavica cize tam velmi s klonovanim problem nebude ale ked to zmizlo bud sa to uz neoplati lebo trh sa presitil alebo bolo vela problemov a ludia sa na to vykaslali alebo doslu trpezlivost a zasiahlo sa proti klonom vo velkom. Diagnosticka hlavica uz davno nie je ako sa to zvyklo nazyvat, ze "kabel" to su uz sakra aj doslova pocitace, ktore musia byt stabilne a fungovat perfektne lebo ked zacnu klakat riadiace jednotky kvoli nekvalitnym vyrobkom tak sranda skonci pre kazdeho. Samotne originalne hlavice sa stretavaju s problemami a nie to este klony. Tak ako napr. Bmw malo problem s urcitou funkcionalitou originalu a na nieco sa musel pouzivat starsi hardver tak VW malo problem s poslednou hlavicou aj kvoli tomu, ze to uz nie je jednoducha technika. Pocitace bezne pouzivane pomaly nemaju take parametre ako musia splnat diag hlavice pre komunikaciu s autom.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Som presvedčený že diagnostika prejde za krátky čas velkými zmenami s ktorými prídu velké obmedzenia smerom k používateľovi zvonka,teda z priestoru mimo dosahu výrobcu.Samozrejme týka sa nových aut.Časť toho chápem ako ochranu aby do ich systémov kutral každý babrák len preto že si kúpil čínsky klon a zarábal kazením ich strojov kedže reálne im za mak nerozumel.Ale značná časť zákazníkov nevie rozlíšiť či sa niekto tvári ako borec,ale ním reálne je.Automobilka najlepšie vie akým mozgovým potenciálom disponujú opravári a zrejme si povedali že stačilo,a všetko sa bude diať pod ich dozorom a samozrejme nie zadarmo.Z toho pohladu by sa to pochopiť aj dalo.Potom môžu pokojne kašlať či nejaký číňan čosi sklohní a niekto si to kúpy,ak s tým reálne nekopne do lopty.na vlastnej koži som si vyskúšal ako sa opravuje japonec z universálnou diagnostikou v systéme - niečo viem a niečo nie.Slováci ten systém volajú - ako keď s..rie a maluje !
Už nejaký ten rok sledujem ako sa menia diagnostické rutiny značiek a ako výrobca z diagnostiky odstraňuje nejsilnejšiu zbraň seriovej diagnostiky možnosť logovania. Čiže časozberný mód sledovania vybraných veličín a možnosť ich spracovania v grafoch a tabulkách z možnosťou variácií a úprav.Budúcnosť diagnostiky bude zrejme viac delená na zistovanie oblasti problému kde bude prim hrať sériavá (OBD) a na test konkrétneho vinníka kde budú musieť dielne zainvestovať do datových rekordérov (mnohokanálové oscilo).Ale z hladiska úrovne vzdelávania na úrovni afrického kmeňa krovákov to bude doména pár ultra ľudí ktorý sa vzdelanostne odtrhnú z reťaze a dokážu sa na tú úroveň dopracovať.ja to vidím ako budúcu nie zlatú ale diamantovú baňu.
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Milan- lenže ani automobilka nie je spolok laureátov Nobelovej ceny. Všetky autá sú vyrábané luďmi , ktorí o nejakých súvislostiach nemajú ani šajnu, preto tam musí byť opakovaná 100% kontrola. Lenže aj to sú típci čo vedia jednu konkretnu vec skontrolovať a inak ani ťuk. Včera na nočnej som našiel maníka ,ktorý závit M5 "kalibroval" závitníkom M6.A že skrutkám s jemným závitom "pomáhajú" kladivom je tiež dosť časté. Darmo toho konkretneho človeka šefovci vyhodia, keď on ani len netuší čo spáchal.
Takže nevidím vôbec pokrok v tom, že automobilka pustí k niektorým veciam len "svojich" ludí, lebo mám tú česť vela z nich vidieť v akcii. :4012:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
xentry
Príspevky: 1958
Dátum registrácie: 29.06.2018 17:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xentry »

Tych svojich ludi asi bolo myslene opravorov v servise. Diagnostika v autorizovanom servise uz dnes aspon u niektorych stale po kazdej ukoncenej na konkretnom aute odosiela data na "materske" servery o tom ako prebiehala diagnostika, co sa zistilo, co sa riesilo, ako sa to vyriesilo, aky je vysledok a este vela dat sa odosle, ktore ani obsluha diagnoatiky nevidi proste udaje sa zasielaju aj z dovodu historie auta aby bola chranena aj samotna automobilka pred spekulantmi, takisto obsluha diagnostiky si musi pre ukony v niektorych funkciach pytat hesla aby to mohli spravit a musi byt jasny dovod preco sa to chce urobit a musi to byt dolozene meraniami z diagnostiky alebo pri napr. vymene riadiacej jednotky alebo suciastky napr, na kulanciu sa bude od servisu pytat kompletna dokumentacia aby bol skontrolovany dovod ci je to spravne a vobec potrebne a nerobili to svojvolne lebo im to neuznaju, ja mam v programe licencny kluc, ktory mi povoluje developer rezim a hrabat sa v datach, to autorzak nema /mam k dispozicii oficialny licencny kluc od automobilky takze som to videl/. Zacinaju robit blokacie do riadiacich jednotiek aby nedochadzalo k vracaniu softverov v riadiacich jednotkach pripadne k manipulacii so softvermi, co boli doteraz kadejake finty na povolenie funkcii popripade na pozachrbtove retrofity s kadejakymi fintami a nahrali sa nove softvery je vsetko zamietnute riadiacimi jednotkami, vymenykomponentov si vyzaduju povolenia cez servery inak auto neprijme riadiacu jednotku. Mozno by im tak ani nevadilo keby si to zakaznici co kupili auta robili na vlastne triko sami pre seba ale skor im vadi, ze si z toho robia biznis kadejaky chytraci za pomaly rovnake peniaze ako automobilka. Nie raz sa oplati ist priamo do autorizaku viac ako su ponuky na internete, lebo niektory fakt nemaju mieru co pytat len z neinfrmovanosti.
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Tych svojich ludi asi bolo myslene opravorov v servise.
Samozrejme, že som to pochopil. Ale kolko by si musel zaplatiť mechanikovi v autorizáku, ktorý naozaj niečo vie, aby ti neušiel do Nemecka, Francúzska ,alebo ešte lepšie za oceán???
Nezaplatíš? ostanú takí ako ostanú, takí od ktorých kupujeme "lacnejšie" oleje.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
xentry
Príspevky: 1958
Dátum registrácie: 29.06.2018 17:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xentry »

Lenze ked utecies do francuzka alebo do nemecka alebo kdekolvek by si chcel tak najprv nato aby si mohol vykonavat pracu dajme tomu diagnostika v autorizovanom servise v takej krajine kde nie si doma musis ovladat jazyk ako svoj rodny, nie ze rukami nohami snad, mozno. Dalej nikto tam na cloveka zo slovenska necaka tam maju svojich vlastnych. Cloveka velmi dobreho nezaplatia ani tam lebo ked je velmi dobry tak sa to rovna tak isto ako, tu bude robit sam na seba akurat ma taku zakladnu, ze kludne si mozno dovoli zaplatit spolupracu s fabrikou a dovoli si oficialne zakupit ich system /da sa to/. Mechanikovi /diagnostikovi/, ktory pracuje v oficialnom servise a popri tom vykonava aj sukromnu cinnost /nemyslim vymenu olejov/ je podla mojho nazoru pracu s oficialnym systemom jedno velke plus lebo sa o tom moze naucit komplet vsetko, ma podporu od automobilky v problemovych veciach, super mimo znackovi experti tiez nepridu na vsetko sami ale sa to jednoducho z autorizaku vynesie. Ona samotna automobilka presne z toho dovodu zbiera a riesi vsetky informacie a tahaju sa naspat data ako spatna vazba od servisov a naspat idu riesenia, ze ked mas problem s tym tak to urob tak ale popritom musis vyriesit tymto sposobom aj toto a este toto aby sa ti problem nevracal. Tieto informacie prvej ruky ma ten clovek v autorizaku a ten ich vynesie von na svetlo medzi ostatnych. Ja keby som mohol ako diagnostik robit v autorizaku som max spokojny, lebo mam na ruke vsetko.

Ono dnes kazdy by chcel najradsej sa vrtat s pocitacom v riadiacich jednotkach cista pracicka, ciste ruky a brat peniaze ale potrebnu masinu na spinavu pracu kde treba ruky zaspinit nechce mat nikto a je stokrat dolezitejsia ako bavkanie sa s kodovanim :)
kazimir
Príspevky: 502
Dátum registrácie: 17.02.2016 17:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kazimir »

Pan Hlavaty, pozriem si v nasich spravach, ze kedy som vam pisal otazku, ze odkial najlepsie kupit vcds pre vlastmu potrebu. Vtedy uz som mal problem ja sam najst. Dostalo sa mi odkazu na bazar sk, ale nakoniec som nekupil.

Objednaval som az teraz par mesiacov 2-3 dozadu. Stary odkaz uz nefungoval, ale pamatal som si ze bazar sk. Prvy pokus marny a asi o tyzden vcds 18.

60€ ale nenajdene cez klucove slovo vcds, ale diagnostika vw,seat, atd. Po prebrati inzerat uz nebol. Takze bud dopredaj, alebo obcasny predaj. Alebo prilezitostne predava niekto co zakupil a uz mu netreba.

Ak zakaznik hlada, tak nech striehne na bazar. Ale malo toho uz bolo istu dobu dozadu, az taky sok to pre mna na sk strankach nie je.

Edit: 8. Maj 2018 som sa vypytoval v spravach, lebo uz vtedy to bola bieda.

Edit2: bratia toho maju celkom dost:
https://www.sbazar.cz/hledej/vcds

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní