Kam sa podeli všetky pekné autá?

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Splina
Príspevky: 36
Dátum registrácie: 06.02.2018 07:56
Zdieľať na Facebook

Kam sa podeli všetky pekné autá?

Príspevok od používateľa Splina »

Zdravím,
chcel by som vyjadriť svoje znechutenie a zároveň prediskutovať čo ma trápi.

Začal by som tým, že každý určitý kraj na svete je iný. Tým sa to odráža na kultúre, mentalite ale najmä trhom automobilom. My Slováci sme akí sme, každý má svoj názor.

Drvivá väčšina na Slovensku si kúpi kombi v nafte(traktor).

Ja túto kombináciu odsudzujem. Kombi je asi tá najškaredšia karoséria. Môže byť praktická, ale ja by som to nikdy nevyužil. Vyzerá to ako pretiahnutý kváder na 4 kolesách. Nechcem ani zadarmo ďakujem!

Diesel neznášam, som rád, že sa toho zbavujú hlavne že väčšina Slovákov si to kúpi, aby to malo čo najmenšiu spotrebu. Čo z toho, že jazdím 3km do roboty denno-denne(áno našiel by som Vám stovky takých prípadov). Motor sa mi nezohreje, ale aspoň mám dobrú spotrebu. Nejeden motorista mi povedal: ,,Všetko čo ušetríš na palive dáš do servisu!''
Moja stará benzínová šunka produkuje menej decibelov ako moderný diesel. O tých starých radšej ani nejdem písať. Schválne, koľkí to dokážete počúvať? ( https://youtu.be/2Y33bTlAA-E?t=12 ) Čerešničkou na torte bolo, keď som vošiel do podzemnej garáže, kde som sa od výparov takmer zadusil. Vznikol dopravný kolaps, autá stáli v kolóne a ja som doslovne musel kričať na kamaráta 1 meter odo mňa aby ma počul, keďže všetko naokolo robilo KLE KLE KLE.

Čo sa týka ďalej karosérie, prečo tu nemáme elegantné sedany? Ja osobne jazdím na sedane, spokojnosť, elegantnosť. Chcel som prejsť na nižšiu strednú triedu. Taký Focus sedan je pre mňa najkrajší z karosérie, ale mám smolu. Žijem v Európe, takže jedine hatchback, kombi. Pamätám si keď mali predstaviť ten najnovší, v kútiku duše som sa tešil keď predstavia sedan, ale moje predstavy rýchlo pominuli. Je určený len pre Čínu a Ameriku. Nám tradične dohodili kombi s hatchbackom. Snažil som sa hľadať na stovkách autobazárov, dokonca aj v Nemecku ale bez výsledku. Aj to čo bolo uvádzané ako sedan bolo buď kombi alebo hatchback. Týmto vyzývam adminov, aby dôslednejšie kontrolovali inzeráty. Ďakujem!

Na záver by som rád položil otázku fanúšikom Fordu: Naozaj Ford odstránil benzínové motory po facelifte Galaxy a S-Maxu?
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

co ty vies o tom co je to pekne auto :)
Splina
Príspevky: 36
Dátum registrácie: 06.02.2018 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Splina »

Už len z toho popisu vidím Expert: TDI, tu sa práve stretol petrolhead s milovníkom veľkých emisií(že by Dieselgate?)

Čo tak trošku obšírnejšie rozpísať čo je pekné a čo nie. Ja si rád vypočujem cudzí názor a budem ho rešpektovať. [:

Môj názor už vieš.
hanzlik
Príspevky: 55
Dátum registrácie: 13.07.2017 08:49
Bydlisko: Trnava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hanzlik »

bral by som cely tento tvoj popis ako to, ze ok vykecal si sa a ideme dalej. to, ze sa tebe nepaci kombik je tvoja vec a vobecn to nemusi znamenat ze je o ozaj skarede :)
Splina
Príspevky: 36
Dátum registrácie: 06.02.2018 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Splina »

@hanzlik Ale ja nepotrebujem komentáre na to, že som sa vykecal. Áno nudil som sa, musel som to tu napísať, ale rovnako sa nudíš aj ty, lebo dobre vieš, že z tvojho komentáru sa nedá toho moc vyčítať a nič to neprinesie. Mal si potrebu mi oznámiť, že som sa vykecal. .:3035: To že som sa vykecal viem aj ja.
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

v zaplave vsakovakych bizarnych SUViek a cross-overov Tebe vadia kombiky ? :)

Mne je az zle ked vidim mensie auto, nižšej strednej triedy na vyssom podvozku. Tie disproporcie su do oci bijuce.

Naopak, kombi vie byt aj elegantny, poriadny kus auta :)

Mozno je problem v tom, ze pozeras na nizsiu strednu triedu, ktora dizajnom nijak neovplyva, skor ucelnostou a istym setrenim.

Naopak, pozri si auta vyssej strednej triedy, Jaguar XF Sportbrake, Audi A6 Allroad (Avant), Mercedes CLS Shooting Brake, z tych cenovo dostupnych KIA - sa vysvihla s dizajnom Kia ProCeed.
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

mne sa napriklad paci Ferrari 275. Bugatti 57 Atalante. Vector W16. Martin DB4 (Aston Martin). Austin Healey 3000. Mercedes Viano. Maserati Quattroporte.

Jaguar XJ samozrejme nie tie nove. Lincoln Navigator. Citroen SM. Chrysler 300 (aj C, ale hlavne tie starsie pismenka). Cadillac Fleetwood. Merceds Phaeton (ano, bol taky).

Ferrari 250 LM. Alfa Romeo 8C.

Co ma este napadne... Duesenbergy vsetky modely. Hispano Suiza uz ani neviem ktory konkretne, tak vsetky :)

to su KRASNE auta, nie Ford Focus 2018... dohroma Ford GT40 1965-1966 je uchvatne auticko, nie tie novodobe Ekobuust prditka.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

mne sa paci S110R, ale zo skodovky mam osypky uz jak vidim okridleny sip, co mam robit ? :3906:

Splina ber to pozitivne, mas v tejto diere vkus vacsiny zemegule, tam sa jedine sedan bere jak auto :41c2:, tak si kup co sa paci a kasli na tdickaroch v topu v cipu v kombu
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
Splina
Príspevky: 36
Dátum registrácie: 06.02.2018 07:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Splina »

Na slovo kombik som alergický, keď pozerám videá o autách trhá mi to do uši.

@dep Mne SUV nevadia, na tie Active verzie nemám názor. Pozrel som tie kombi autá no nezaujalo. Na parkovisku sused má Jaguar XF sedan diesel, tak si to môže nechať. Veľká pravdepodobnosť by bola ak by som vyhľadal Audi A6 a ten Jaguar XF na autobazároch bez ohľadu na karosériu tak by väčšina bola diesel. Prečo je to tak? Lebo tieto vyššie triedy majú silné motory a slovač to nevie živiť tak do toho natlačia naftu, nech to ušetrí tie 2-3 litre. Preto pozerám nižšie triedy lebo do toho netlačia také silné motory, ktoré ani nevyužiješ naplno. Dá sa to v pohode uživiť, no nájsť pre mňa to práve auto, ktoré zahŕňa motor, farbu a karosériu je na Slovensku ťažké. Také nové Mondeo vo verzii Vignale, čo chce konkurovať triedam ako BMW 5, Mercedes E, Audi A6 nemá žiaden benzínový motor. Naopak nové hybridné Mondeo ponúka len kombi verziu, zatiaľ čo predfacelitová verzia ponúkala iba sedan.

@mp3turbo Pozerám, že máš rád aj staré športové autá. Úprimne jediné čo mi je známe z toho zoznamu bolo Mercedes Viano a Chrysler 300. Čo majú tieto autá spoločné? Sú ľudové! Okrem toho ešte Lincoln Navigator, ale ten už rozhodne nie je ľudový. Ja si nepotrpím na predraženom aute aj keby som bol milionár. Ford Focus 2018 je pekný len sedan a taktiež ročník 2019, 2020. Hatchback ešte znesiem no kombi nie.

@bajo777 Ja by som aj kúpil, ale dealer ma odbil s tým, že z predvádzacieho Mondea majú na prevádzke len kombi v nafte.
Dep
Príspevky: 1207
Dátum registrácie: 15.06.2009 15:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Dep »

No vidíš a ja som chcel benzínové Mondeo a mám naftu. Čo teraz, zabijem sa ? Ecoboost nie je etalonom kvality, tie TDCi si dovolím tvrdiť, že sú spoľahlivejsie z pohľadu množstva odjazdených km. Benzín v Mondeu len tak akurát na mestské jazdenie, ale povedzme si, kto si kúpi Vignale za 45tis aby jazdil pár km ? Tie auta sú robené na 40tisic km a viac za rok. Ford vie, že v benzíne by predali zopár kusov. Tak to neponúkajú. Slovenský trh je im u prdele.

Bol som na predvádzacej jazde Subaru Outback, ten benzin je veľmi slušné odhlučnený, je to môj horúci kandidát ako náhradu Mondea. Dobre a pekné auta sa stále vyrabaju, to len my malo zarábame :-\
Subaru Outback Business NAVI 2.5i 129kw (2017)
oco13
Príspevky: 17840
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Ja sa opýtam inak - kam sa podeli všetky pekné ženy. Aspoň podla porodnosti to vyzerá na ich akútny nedostatok. :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
scendo
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 04.11.2017 23:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scendo »

Co ma trapi viac ako dizajn ci osobne preferencie je technologia agregatov a stale prisnejsie emisne normy, kedze znacku, karoseriu farbu a vybavu si mozes vyberat lubovolne, z motorov si mozes vybrat medzi sra_kou a hna_ckou... vsetko zle.
biker610i
maskot fóra
Príspevky: 3536
Dátum registrácie: 29.05.2009 18:50
Bydlisko: plechovy hotel
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa biker610i »

Pre mna su najkrajsie auta z 80tych, 90tych rokov. Mna zase sere to preco automobilky povacsinou nevyrabaju auta aj v retro style. Dnes ako nove auto sa da v retro style kupit iba Mercedes G, suzuki jimny, Lada niva, jeep rubicon, fiat 500, dodge challenger a to je asi vsetko. Skoda ze som nebol dospely v 80tych, 90tych rokoch ked boli najlepsie auta a dalo sa aj na ne pozerat Dnes uz vyrobcovia nevedia ako by dokrutili karoseriu, svetla sa tahaju ako sopel div nie az na strechu. A dnesne presuvadla vyzeraju vela krat ako nepodarena cinska hračka. :41c2:
mazda 323f 1.5
fiat uno logo 1.1
Scania R450
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

to je velka pravda s tymi svetlami! fakt netusim odkial tak stupidny napad vytiahli :::, volakedy bolo super svetla minimalisticke, casto projektory na dizajnovych a prakticke na spotrebnych a frajerinka vyklapacie :2f93:, auto si poznal! vyrobcu aj model, dneska zbadas nasrdenu grupu a nevis ci je poloq, ci kamiq, karoq, kodiaq, fabioq vsetko jedno kopytoq :zg282:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
ivko1
Príspevky: 14965
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Konbíky sú škarede a sedany pekné, to je silno diskutabilné...

Accord 7G by som teda nechcel v kombíku, ale že by sa mi páčil trebárs Peugeot 301, či Lada Vesta sedan, Renault Fluence, Suzuki SX4 sedan, tak isto mi do oka nepadol P407 aj ked to je asi liftback, to isté Laguna III

Sám mám Legacy sedan, ale mám ho preto lebo bolo za velmi výhodnú cenu, inak by som mal bez mihnutia oka Legacy v kombíku
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot], uwa0948476437 a 51 neregistrovaných