Jeep grand cherokee - vibruje

Diskusia ohľadne vozidiel značky Jeep

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

VinicP
Príspevky: 910
Dátum registrácie: 03.04.2010 19:04
Zdieľať na Facebook

Jeep grand cherokee - vibruje

Príspevok od používateľa VinicP »

Cafte. Mám grande problém s mojím Grandom 3.0crd. Včera som išiel po diaľnici cca 120-130 km a pri tejto rýchlosti sa celé auto roztriaslo. Uberiem plyn pomaly pridám na pôvodnú rýchlosť a všetko v pohode. Zase som spomalil - pridal a zistil som, že keď je auto v ťahu - zrýchľujem, motor v záťaži - tak sa celé auto pri tejto rýchlosti rozvibruje. Zaujímavé je ale, že to nespraví vždy. Neviete čo by to mohlo byť. Doteraz mi to nerobilo, ale zase často nechodím po diaľnici a pri menšej rýchlosti ako 120 - to nerobí... Kolesá som dal vyvážiť. Na prednej náprave buchoce akurát stabilizátor - neviem či by tom mohlo byť na chybe. Bol robený repas zadného diferáku, ale chlapci si kardan označili - takže to som vylúčil. Dosť ma to nasralo nakoľko dovolenka sa blíži. Nemáte s týmto skúsenosť?
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

Peto, vibracie mozu ist od silentblokov okolo motora ci prevodovky..

aj ked to trasenie, ktore popisujes, je pri zatazi, a napada ma jedna myslienka...mne to na Grande robilo tiez, zistili sme, ze pridavna prevodovka mala problem..len pre tu srandu skus zhodit dole kardan a vyskusaj to este raz...chvilu sa budes vozit na predokolke..

tam uz jednoduchsie vylucis pricinu..kedze sa jedna o pricinu, ktora suvisi so zrychlovanim, a tych chybnych veci tam uz vela nebude po tom, co si napisal..diferak je repasovany, kardan tiez..Este ma zaujima, ci si po repase, ci oprave kardanu nasledne skusal ist tak, ako to popisujes teraz..
myslis, ze by nemohlo byt mozne, ze je zle vyvazeny kardan?ten je totiz podobne citit pri nevyvazeni...

teda mimo inych vyssie popisanych veci..
VinicP
Príspevky: 910
Dátum registrácie: 03.04.2010 19:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VinicP »

Mirec od repasu difu som po dialniciach nabehal dosť km, takže ten by mal byť v pohode. Inak tie silentbloky si sa možno trafil, teraz som si spomenul, že pánko v jeepe mi hovoril, že treba vymeniť silentbloky na prevodovke len vtedy som tomu nevenoval pozornosť - vtedy bol iný problém - to bude kua ono.! no nič ked budem mať viac času šupnem to mechanikom nech to poriadne pozrú. Potom dám vedieť čo to bolo. Dakujem Mirec... dúfam že akcia Brezová dopadla nad očakávania...
VinicP
Príspevky: 910
Dátum registrácie: 03.04.2010 19:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VinicP »

Ahojte. Problém bol diagnostikovaný: na chybe sú tri silentbloky na ktorých drží predný diferák a spol.. toť vsjo. takže len vymeniť a dokonca ževraj sa menia tak cca po 50-60tis. km - podľa používania auta.
Napísať odpoveď

Návrat na "Jeep Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný