Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD - skúsenosti

Diskusia ohľadne vozidiel značky Jeep

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

renqa
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 13.09.2008 10:39
Zdieľať na Facebook

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD - skúsenosti

Príspevok od používateľa renqa »

Presla som takmer cele toto forum aj na jeep clube, ale nasla som len malo informacii o Jeep grand cherokee 3,0 crd r.2007 limited, ktory planujeme kupit. Zaujima ma hlavne spolahlivosť motora tohto diesla, nakolko vacsina pise, ze ak Jeep tak benzin, ale taktiez vacsina sa vyjadruje len k Jeepom z II.generacie, kde s dieselami boli problemy. Mna zaujima len tento motor (ak som dobre citala, tak ho robi mercedes). Nepotrebujem auto do terenu, moje podmienky su bezpecnost auta (kvoli detom) spolahlivost motora (aby som sa nemusela vela starat), velky priestor vzadu a v kufri, kvoli dlhym cestam, ktore casto absolvujeme. Pytam sa tych, ktory take auto vlastnia, ako ste spokojni s udrzbou motora? Mate s nim nejake problemy, je poruchovy? Dakujem.
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

dobra volba, vobec sa toho nemusis bat...su to krasne auta, a v tomto motore aj spolahlive...jedina vec ktorej sa po urcitom najazde treba obavat su vstreky, ale aj tie sa uz daju zohnat z druhej ruky... :2f93:
kidrock77
Príspevky: 530
Dátum registrácie: 01.12.2009 20:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kidrock77 »

"moje podmienky su bezpecnost auta (kvoli detom)"

je bezpecnejsi Jeep (SUV), ked brzdi o X metrov dlhsie ako osobak?
horsie jazdne vlastnosti napr. v zakrutach?
atd.

sorry za offtopic, ktory sa netyka motoru :zga28:
dotynka
Príspevky: 1222
Dátum registrácie: 04.11.2008 20:33
Bydlisko: BA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dotynka »

Tiež by sa dalo diskutovať o veľkosti kufra... Podľa mňa na tak veľké auto je príšerne malý. :41c2: Inak Jeep je legenda :300f:
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

ona myslela bezpecnost asi ze ked su deti vyssie tak je mensia moznost poranenia pri zrazke. Ako to sedi v zakrutach a brzdna draha by ju asi az tak nemuselo zaujimat pokial jazdi s rozumom a nie ako vychor (s detmi snad ta prva moznost) Aj ked niektore babenky si predstavuju pojem bezpecnost ze ked sedia v takom tanku tak mozu vsetkych vytlacat z cesty a na parkovisku ani nevravim, lebo im ide len o svoju bezpecnost a nie celkovo o bezpecnost cestnej premavky.
kidrock77
Príspevky: 530
Dátum registrácie: 01.12.2009 20:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kidrock77 »

na nic som nenarazal tym prispevkom, aj som predpokladal, ze pani mysli vyssi posed celej posadky, ale da sa zrazke predist ked ubrzdi ;) niekedy vodic neodhadne zakrutu a vleti do nej neprimeranou rychlostou a potom sa to drzanie v zakrute hodi...

peace :rouler:

ale naspat k teme a k motoru ;)
oriel
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 28.01.2011 15:17
Bydlisko: BA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oriel »

o spolahlivosti motoru toho vela povedat neviem, v rodine mame tohto jeepa len od jesene a zatial je vsetko v poriadku (teda az na automaticke nastavovanie sklonu xenonov - obcas ich to zabudne zdvihnut a potom svieti tak maximalne na 10 metrov pred seba). ako uz vsak bolo spomenute vyssie, kufor je prekvapivo maly - najma na vysku. vnutri je to vsak velmi priestranne auto.
nani33
Príspevky: 108
Dátum registrácie: 30.03.2010 10:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nani33 »

ked si uz citala rozne fora tak si sprav prehlad kolko stoji udrzba a oprava moderneho common rail diesla a kolko tazkych penazi ludia pchaju do tychto super uspornych motorov... su to tisice eur.
alebo si sa uz rozhodla a teraz si chces len potvrdit spravnost volby tym ze ti tu napise x neznamych ludi ,, myslim si ze je to super auto kup to,, alebo max skusenost bude typu ,, ma ho sused pol roka a zatial sa nic nepokazilo,, ?
aj ja verim ze su ludia ktori dlho jazdia vw 2.0 tdi,2.5 tdi alebo jeep 3.1 td alebo maju 10 rokov lagunu,espace 2.2 dci a nikdy nic neodislo ,ale kolko ich je v pomere s tymi co maju chut vrazdit ked tieto klenoty vidia ?
mas internet tak vela citaj,studuj a nakoniec pouzi hlavne svoj vlastny zdravy rozum.
alebo to sprav ako moj znamy,vykasli sa na vsetky keci a vbehni do prvych aaaciek a za pol hodinu odchadzas na nablyskanom htp,tdci atd a v bruchu kava zadara + nekonecna zaruka na vsetko a navzdy :40bd: :40bd:
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

a teraz davaju aj sadu letnych a zimnych pneu gratis , ved to uz kde ti daju?
ivannss
Príspevky: 51
Dátum registrácie: 08.05.2010 15:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivannss »

A este ti daju 800 ecok v hotovosti k nakupu a sam Jaro Slavik ti ich pride osobne odovzdat no nekup to :40bd:
Ale k teme, ML X5 Q7 a pod. rocnik 07 za 15 - 17 litrov nekupis, cize z toho pohladu JGC je jasna volba nehovoriac o tom ze s pomedzi spominanych je jeep najkrajsi (podla mna).
K motoru: ak bol kupovany v jeepe od nova , servisovany pravidelne bezplatnym servisom v jeepe a majitel doplatil leasing, pocas neho sa o auto prikladne staral a ja osobne viem o tom aute v podstate vsetko a potrebujem ho idem do toho bez mihnutia oka. bez ohladu na ciselnko na budikoch. (510 nm krutaku 10l spotreba,imidz nieje o com) a kvalitny trojlitrovy motor mercedes pri pravidelnej starostlivosti a servise musi natocit obrovske kilometre a sluzit k spokojnposti majitela.
Avsak z druhej stranky, Ak bol predchadzajuci majitel hovado na servis s prepacenim s*al hlavne ze si ho dal cipnut hned potom ako ho doviezol od dakeho podozriveho nahnedleho obyvatela nemecka a daval mu plny kotol za studena pri -15 stupnov a teraz sa mu to zacina auto oplacat preto ho rychlo rychlo predat ked aj pod cenu, tak by som ho nechcel ani omylom (O CR systemoch a ich chorobach je tu popisane hodne vela)

Snazim sa ti povedat ze treba hodne hodne vyberat a pozerat na stav idealne by bol prvy pripad ked vies o aute vsetko od kedy ho prvy majitel kupil.

Nic to vsak nemeni na mojom nazore ze ked jeep tak 2005 + teda WK a k tomu benzin 5,7 hemi krasny americky velkoobjemak a s krasnym vykonom zvukom a odopinanim valcov ktore trochu posetri spotrebu a tohto hladneho motora. (dalsie moje auto bude presne tento model este pred faceliftom v roku 2008)

porozmyslaj a zvaz vsetky moznosti, nezatracujem naftu ale predsa treba byt pri nej obozretny lebo pripadne opravy by ta mohli stat omnoho viac ako palivo do benzina.
stroko320
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 26.12.2011 13:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa stroko320 »

Motor a prevodovka su Mercedes.
Motor je osvedceny a asi najlepsi V6 diesel vobec.Motor ma rozvodovu retaz.Je velmi kultivovany a ma vykonovu rezervu na toto auto.
Servis je hlavne kvality olej (9L) a kvalitna nafta samozrejme.
S motorom maximalna spokojnost
lubomt
Príspevky: 1147
Dátum registrácie: 15.03.2007 21:48
Bydlisko: Martin
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubomt »

mozno to nie je pani ale slecna. Inak plati dobre kukat na stav
renqa
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 13.09.2008 10:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa renqa »

Dakujem chlapci za vase nazory a rady, aj vtipalkom za spestrenie temy, pobavili ste ma s tym AAA :40bd:
ano, bezpecnost auta som myslela hlavne to, ze je vyssie a mohutne, pretoze sa obavam niektorych blaznov na cestach, ja som dobra vodicka, fakt :zga27:
nani33 - citam, studujem, ale motorom sa velmi nerozumiem a na nete je tolko rozporuplnych informacii, ze je tazko rozhodnut sa..
ivannss - auto musim kupit najstarsie r.2007 preto padla volba na ten diesel. Tieto auta som nasla hlavne v Cechach a po telefone mi mozu predajcovia povedat cokolvek, to len tam ist, cez celu republiku s niekym, kto sa vyzna a spravne vybrat...
bola som pozriet u nas v KE je jeden na predaj a naozaj som prekvapena kufrom, cakala som vacsi...
lubomt - porad ako dobre kukat na stav?!
tu na autobazare som nasla dve v Brne, tak sa tam s niekym vychystam a pokukam :-\
este raz vdaka za odpovede :)
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

a neches si kupit nejake kus lahsie obratnejsie SUV
jonathan104
Príspevky: 2733
Dátum registrácie: 22.02.2011 20:54
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jonathan104 »

obratnejšie ako cez strechu???

Návrat na "Jeep Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných