Jazdené auto, najlepší pomer cena/výkon/km

Neviete si rady aké auto kúpiť, ktoré bude pre Vás najvhodnejšie ? Diskusia o konkrétnych značkách

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
kusko46
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 04.02.2017 11:46
Zdieľať na Facebook

Jazdené auto, najlepší pomer cena/výkon/km

Príspevok od používateľa kusko46 »

Dobrý deň,
zháňam jazdené auto v čo najlepšom pomere cena/kvalita/kilometre. Aby som špecifikoval tému hľadám čo najnovšie auto dízel veľkostne minimále ako octavia s čo najmenším počtom kilometrov okolo tých 140t km max. Cena samozrejme čím menej tým lepšie ale +/- 14k-17k €. Auto musí byť automat a minimálne cca 100kw. Aktuálne jazdím na fábií 1.4tdi prvej generácie takže už nech to bude akékoľvek auto, bude to citeľný komfortný aj výkonový skok. No ale aby som to konkretizoval samozrejme najviac inzerátov a najdostupnejšie auto ktoré by vyhovovalo parametrom je 3 octavia po FL s 2.0TDI 110kw v tej cene sa ešte novšie 7st dsg ťažko hľadá takže asi staršie 6st. DSG. Každopádne alternatív je veľa - passat golf leon z VW group ďalej ford mondeo, opel insignia možno aj astra, poprípade renault talisman. Ďakujem za každú radu alebo informáciu čo by ste si vybrali vy a prečo. Naozaj nie som žiadny odborník maximálne si dolejem olej vodu do ostrekovačov a vymením stierače a žiarovky vo svetlách. :)
martincichy
Príspevky: 5429
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Re: Jazdené auto, najlepší pomer cena/výkon/km

Príspevok od používateľa martincichy »

Potrebujes 100 kw? O chvilu nam asi zredukuju maximalne povolene rychlosti o 10 - 20 km / h ako v obci tak mimo obec a asi aj na dialnici.

Pozri si hybridny auris, hybridnu corollu alebo priusa. Automat je bezproblemovy.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Re: Jazdené auto, najlepší pomer cena/výkon/km

Príspevok od používateľa ivko1 »

Ked si dáva človek požiadavky "čo najlacnejšie, čo najnovšie a s čo najmenším nájazdom" tak to sú najčastejšie parametre, kedy človek kúpi šrot...

Ale neprekvapuje ma to, lebo tak uvažuje 7 z 10 kupujúcich

Opýtam sa ťa - ty keby si auto kúpil ako fungláč, mal ho v TOP stave, s minimálnym nájazdom, tiež by si ho predával pod bežnú trhovú cenu?
Vieš ktoré autá sa predávajú pod cenu? Tie čo majú problém, respektíve boli poruchové...

PS: súhlasím s tým hybridom, kupovať v dnešnej dobe diesel... Kolko najazdíš, že to musí byť diesel?
gnagy
Príspevky: 941
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Re: Jazdené auto, najlepší pomer cena/výkon/km

Príspevok od používateľa gnagy »

Mám Auris hybrid a môžem vrelo odporučiť. Mesto aj pod 4l/100km, diaľnica 5,6l/100km. Predtým som mal Octaviu tdi, Fabiu tdi a diesel už nikdy viac. S Octaviou som mal rovnakú spotrebu na diaľnici, ako teraz s Aurisom. Pri tých istých trasách a jazdnom štýle. Nie je o čom. A o servisných nákladoch ani nehovoriac. So Škodovkami som mal jeden problém za druhým, s Toyotou som zabudol, čo znamená problém.
„Všetci vieme, že svetlo putuje rýchlejšie ako zvuk. Preto niektorí ľudia vyzerajú chytro, kým pred vami neprehovoria.“ — Albert Einstein
trucker694
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: 03.12.2005 20:23
Zdieľať na Facebook

Re: Jazdené auto, najlepší pomer cena/výkon/km

Príspevok od používateľa trucker694 »

Škoda MB = milión bolestí,slogan sprevádza embečky desaťročia
kusko46
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 04.02.2017 11:46
Zdieľať na Facebook

Re: Jazdené auto, najlepší pomer cena/výkon/km

Príspevok od používateľa kusko46 »

tak asi 100 ludí 100 chutí ako sa hovorí...nie som moc zástancom týchto hybridných a elektrických motorov, preto hľadám ten dízel. v rodine máme všetko dízlové motory a žiaden problém s autami, tých 100kw nehovorím že nutne potrebujem ale aj kvôli akcelerácií pri predbiehani pri naloženom aute a celkovej kultivovanosti...teraz s tou 1.4 tdi fábiou musí človek rozmýšlať kedy a ako predbiehať aj pri prázdnom aute nieto ešte spolujazdci a batožina...inak servis ktorý navštevujem tak servisuje aj firemnu taxikársku flotilu octavii v našom meste všetko dízel 6st dsg cca 400k km a tie autá idú a nemajú problém..keďže auto bude slúžiť dlhší čas, aktuálnu fábiu mám 10 rokov preto hľadám čo najnovšie auto s čo najmenším počtom km. asi sme rozhodnutý pre tú octaviu combi aj priateľke sa dizajnovo páči, ostatné autá neuspeli ani toyota
ďalšia taká otázka z vešteckej gule je kedy auto kúpiť? ešte pred zimou? cez zimu? na jar? čas nás netlačí ale zasa tá situácia je naozaj nevyspytateľná...tie ceny jazdeniek z pohľadu doby pred koronou sú astronomické, je nejaký predpoklad že ceny pôjdu hore alebo myslíte že sa trh s jazdenkami nejako zastabilizoval?
rudolfo63
Príspevky: 9941
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Re: Jazdené auto, najlepší pomer cena/výkon/km

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

...kazdy sa bude zastavat svojej značky,teda s tym,s čim je spokojny...,za mna,v ziadnom pripade diesel,len benzin...!!!
-michal-
Príspevky: 50
Dátum registrácie: 19.04.2021 10:28
Zdieľať na Facebook

Re: Jazdené auto, najlepší pomer cena/výkon/km

Príspevok od používateľa -michal- »

Celkom ma prekvapilo, že medzi zmieňovanými alternatívami nie je spomenutá Škoda Superb II, ktorá tiež vyhovuje zadaniu - medzi inzerátmi sa dá nájsť model po facelifte s motorom 2.0 TDI CR (125 kW), šesťstupňovým automatom a nájazdom 133 tisíc km (treba však počítať s tým, že je to najsilnejšia dieselová motorizácia, ktorá určite nebude najúspornejšia). V porovnaní s Octaviou ide o prémiovejšie vozenie s lepšími materiálmi v interiéri a väčším priestorom pre posádku, s ktorým sa dá bez problémov najazdiť niekoľko stoviek tisíc kilometrov.

A prípadne by ešte možno stálo za zváženie pozrieť sa na Volvo V70 tretej generácie - v aktuálnej inzercii sa nachádza jeden zaujímavý exemplár s motorizáciou D3 110 kW, šesťstupňovou automatickou prevodovkou a s nájazdom tesne nad 125 tisíc km. Priestrannosť aj spotreba je porovnateľná so Škodou Octavia III, bezpečnosť aj jazdné vlastnosti sú veľmi dobré a náklady na údržbu sú nižšie ako v prípade prémiových značiek (za predpokladu, že zadávateľ navštevuje servis, ktorý si dokáže poradiť aj s týmto typom auta, aj keď nejde o autorizovanú dielňu).
Napísať odpoveď

Návrat na "Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: oco13 a 12 neregistrovaných