Jazda na okruhu v Európe + prenájom auta

naše súťaže, fotky z akcií, informácie o motoristických akciách a zrazoch

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Racer111
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 12.06.2020 16:00
Zdieľať na Facebook

Jazda na okruhu v Európe + prenájom auta

Príspevok od používateľa Racer111 »

Čaute,
Vie tu niekto odporučiť okruh v okolitých štátoch, ktorý sa oplatí za danú cenu s prenájmom auta zajazdiť, teda cena/protihodnota?

Zatial som našiel Hungaroring, prenajať si nissan gtr/corvette c7 za asi 400e na šesť kôl. No v aute s vami sedí inštruktor.

Nůrburgring, gtr na dve kolá 400e plus poistenie 400e

Ako je to s poistením auta vyššie uvedenom? Neviem, či je to vratná čiastka?

Prenajať si na deň 911tku v blízkosti okruhu a ísť na trackday je asi blbosť, tam asi poistenie škodu nepokrýva?

Rátam s cestou tam, že kúpim letenku/lístok na vlak/svojim autom.

Takto.... je to proste od mala môj sen, v autách trávim 3/4 svojho života, je to aj moja práca, nie nerobím kuriéra. Motokáry mám už odjazdené, no na svetový okruh som sa ešte nedostal. Je to túžba, ktorú chcem zažiť. Ale zase nechcem straviť za 300e pár kôl v honde civic na Slovakiaringu so šoférom.
Auto najlepšie 500hp+ do 1700kg
A nezakomponujte sem obmedzenia pre covid19, môžem to uskutočniť aj budúci rok

Ďakujem za vaše odporúčania
a566
Príspevky: 711
Dátum registrácie: 06.04.2020 16:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa a566 »

martincichy
Príspevky: 5429
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

ďík za link, už mám aj ja predstavu :)
a566
Príspevky: 711
Dátum registrácie: 06.04.2020 16:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa a566 »

za 400 ho pozdravia guten tag :4090:
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Nikdy ma to nelákalo, ale keby po tom strašne túžim tak si na to zaobstarám vlastné auto.

Nemusí mať 500PS, ale stačí aj menej, niečo cenovo dostupné, napríklad nejaký starší silný Mercedes z dovozu neprihlásený, vytrepem z neho všetko zbytočné aby som ušetril napríklad 150kg a na okruh si ho budem voziť.
To požičanie nie je lacné a krátkodobé, so svojím môžeš kedy budeš mať chuť a je jedno či to bude SK, CZ, HU
Racer111
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 12.06.2020 16:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Racer111 »

Asi sme sa nerozumeli....
Prídem, zaplatím za prenájom auta, zaplatím za kolá, zajazdím si, vrátim auto a dovi.

Nechcem si kupovať a robiť pretekársky špeciál, zháňať sponzorov a zakladať racing team.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Čo by som nerozumel, ale preto tam je poistka, preto tam je vedla teba inštruktor, bla bla bla...

Lebo za prvé na tom chcú zarobiť a to auto hlavne nerozbiť.
Ked ideš sám na okruh, tak podpisuješ že ideš na vlastné riziko, rozsekáš to poistovna ti to neuzná

Tá požičovna poistku asi má, ale tá poistka asi aj dačo stojí a preto celá tá sranda čo chceš stojí kolko stojí. Alebo možno to ako celok ani nestojí až tak vela, ale zasa sa odvezieš pár kolečiek a koniec.

Čiže stále o ničom.
Písal si že motokáry máš zmáknuté, ale podla toho asi vieš kolko krát si tam bol, kolko si urobil kôl až si sa dostal na nejaké rozumné časy. Za 6 kôl si nazapamätáš poriadne ani samotný okruh a nie to ešte ideálnu stopu.
anonymous-astra
Príspevky: 98
Dátum registrácie: 31.05.2015 13:34
Zdieľať na Facebook

Re: Jazda na okruhu v Európe + prenájom auta

Príspevok od používateľa anonymous-astra »

Racer111 napísal:plus poistenie 400e

Ako je to s poistením auta vyššie uvedenom? Neviem, či je to vratná čiastka
Presne podmienky si treba najlepsie vyziadat od poskytovatela (ono vzdy ti daju na mieste nieco podpisat, aj ked ides na male slovenske letisko na par kol za par desiatok eur, tak napr. vylet do travy mimo plochy bez akychkolvek skod bude stat minimalne 500 eur za prehliadku a cistenie pozicaneho vozidla).


Ale uz z principu - ak sa to vola poistka a nie kaucia, tak to vratne nebude. Predsa princip poistky je, ze 200 ludi zaplati poistne 400 eur = vyzbiera sa 80 000 eur, 1 clovek z 200 zrusi cele auto a poistovna z vyzbieraneho vyplati napr. 75 000 eur (cisla strielam, neviem aku marzu maju poistovne na taketo poistky, kolko ludi zo sto na okruhu spravi totalku, plus tam budu medzicasom mensie netotalkove skody).

Keby sa 199 ludom tych 400 eur vratilo naspat a len ten, co nabural, to zaplati, tak sa vyzbieralo 400 eur a vyplatilo 75 000 eur, take podnikanie nedava zmysel. To by nebola poistka ale vratna kaucia a nebolo by to 400 eur, ale 40 000 eur + doplatok realnych skod...


Plus si daj bacha na to, aka je spoluucast na aute a co vsetko kryje poistka. Kryje aj trat? Jedno suchnutie zvodidiel na Nurburgringu s malymi skodami na aute ta vyjde kludne 3000 eur len za vyjazd, opravu zvodidiel a odtah, auto si este ani nezacal opravovat.
Racer111
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 12.06.2020 16:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Racer111 »

Ivko1, myslel som toho druhého. A nechcem jazdiť na čas ani sa pretekať, načo. Proste len si to užiť, možno posledné kolo sa dá ísť na plno.

Pochybujem, že na poistku vyberajú nevratnú sumu v hodnote zapožičania. Samozrejme že platia vyššie poistky na autá ako bežné poistenia. Inde majú v cenníku len pevnú sumu za 2,4,6 kôl a info, že poistka kryje ja neviem takú a takú sumu. Len nikto tam nemá uvedené kompletné podmienky.
Preto sa pýtam, kto má skúsenosť.
Nebudem písať na všetky okruhy a všetkým rentcar officeom.
Nechcem to ani za 5,50 korún, dám na to aj liter. Je to vačšia radosť, ako zaplatiť za 2 týždne v Bulharsku pri vode.
leonNL
Príspevky: 1239
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

Nordschleife je zazitok sam o sebe. Nemyslim ze existuje okruh na svete, ktory by sa mu vyrovnal...
Ked som tam bol naposledy, jedno kolo stalo tusim 24eur. Samozrejme je moznost kupit si kartu na viac kol, mne stacilo jedno. Ak nemas upravene auto, viac ani netreba, znicis si ho...
A na Nordschleife to funguje tak, ze aj tak po kazdom kole musis zist na parkovisko a odtial startujes znova, neprechadzas cez cielovu rovinku a jazdis plynule dalej. Cize po kazdom kole dole z trate a znova cez rampy.
Zakonna ani havarijna poistka tam samozrejme neplati, a vsetku skodu ktoru sposobis, hradis v plnej vyske z vlastneho vrecka, o tomto ta informuje niekolko tabul v areali a aj brozura ktoru dostanes s listkom, resp cipovou kartou. Neprechadzas ziadnym skolenim ani nejakou pripravou, nepotrebujes ani ochranny odev ani prilbu, nic. Proste prides, kupis kartu, prejdes cez rampy a jazdis. Samozrejme, mas tam aj race taxi, aj zapozicanie auta, vtedy tam boli MeganyRS.
Ja som si severnu slucku presiel vlastnym autom... V tej panelovej zakrute s AMG reklamou je fotograf, ktory foti vsetky prechadzajuce auta, svoju fotku si potom najdes na internetovej stranke...
Ako vravim, je to zazitok na cely zivot a kazdemu fanusikovi motorizmu odporucam aspon raz za zivot prejst si tu trat. Tej nejaka umela Orechova Poton nesiaha ani po clenky, to sa neda ani porovnat...
Rad ako sa tam spravat, je aj na nete milion, dolezite je mat oci fakt na stopkach a emocie udrzat na uzde. V ziadnom pripade sa nenechat uniest, ze “ved som na trati, nic sa mi nemoze stat”. Omyl, staci mala nepozornost, za horizontom sa pred tebou stane kolizia a mas problem, alebo nebudes sledovat spataky, dobehne ta ovela rychlejsie auto a mas problem. Cize ist s obrovskou rezervou, pretoze mnohi si myslia na trati ze su pretekari, a za okamih vznikne pruser. A hlavne, minimalne tolko sledovat situaciu za autom, ako pred nim. Rychlejsieho pustas sposobom: stiahnes sa vpravo a das pravu smerovku. Ja som natrafil na blba s trojkovym baworakom, ktory najprv v dialke predo mnou “vytvoril krasny pieskovy oblak”, a ked som ho dobehol, inteligent sa stiahol na lavu stranu a dal pravu smerovku... po nie kratkej chvili vyblikovania nanho ho napadlo konecne sa stiahnut do prava.
Dalsia vec, pocasie. Trat sa nachadza v pohori Eiffel, mnoho usekov je v roznych nadmorskych vyskach s roznymi klimatickymi zmenami. Ides na useku kde krasne svieti slnko a asfalt je suchy a horuci, a nahle prejdes cez horizont a tam lejak a na vozovke jazero. Takze s tym tiez treba ratat a velky pozor aj na to!
Neviem ake mas auto, ale vobec si nelam hlavu nad pozicanim si. Kludne prevetraj to svoje. Videl som tam ludi jazdiacich na obycajnych Skodach, Oploch, francuzoch atd... Tam nejdes (nesmies ist!) na cas, ten kto tam na touristen fahrten nahana sekundy, korculuje na velmi tenkom lade. Treba si uvedomit ze tam su ovela pomalsi, ovela rychlejsi, zmeny pocasia, rozdielny druh asfaltu atd atd. Tam si ide (normalny) clovek vychutnat atmosferu najstarsej trate sveta, poobdivovat skvosty ktore za cely zivot v beznej premavke nestretnes.
Odporucam hamburgeraren z ktorej sa pozeras na ten dlhy usek s rovinou, robia tam skvele burgre. A samozrejme nesmies vymechat cerpacku ED Tankstelle. Tolko vymakanych masin roznych znaciek z celeho sveta, co tam uvidis tankovat pocas len pol hodiny, neuvidis cely zivot!
Je to fakt zazitok, slovami sa to opisuje velmi tazko. Normalne sa tam vyber svojim autom, ubytovanie v okoli najdes za par eur v penzione, tych su tam tisicky, a jazdi, obdivuj, uzivaj. Vobec k tomu nepotrebujes pozicat upraveny special za stovky eur... :2f93:
Hrdym majitelom:

W219 CLS63AMG 2010

W211 E55AMG 2005
Racer111
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 12.06.2020 16:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Racer111 »

LeonNL
Ďakujem za nejaké info. Viem, že na greenhell sa nejde plné kolo, ako si písal. Tak isto na okruh ale nejdem so svojim autom a ani si požičať špeciál. Ak považujeme za špeciál z hola prerobené auto s klietkou tak to nie. Sériovka, ktorá bude dostupná.
Je tam rentov hafo, najmä tam požičiavajú swifty sport. Ale chcem ísť vyššie min. cayman gts atď., Závisí hmotnosť/výkon.
A je tam najmä plnka vždy, aj keď prší. Kvôli tomuto ma ten okruh neláka.

O Čechoch napríklad neviem nič, majú Sosnovú atď.
seven549
Príspevky: 7876
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Re: Jazda na okruhu v Európe + prenájom auta

Príspevok od používateľa seven549 »

Racer111 napísal:
Prenajať si na deň 911tku v blízkosti okruhu a ísť na trackday je asi blbosť, tam asi poistenie škodu nepokrýva?

R
uz sa to aj stalo a na sk.vypoziciali si 911 na vikend a podho na okruh do brna.no stalo sa to len raz.uz sa to nezopakuje.ale ako pisu nikto ti za par stovak nepozicia raketu ako pises ze corvette alebo gtr.ak by si to rozbil a este cudzinec ako by od teba vytiahli peniaze za skody.a tu nejde len o auto aj poskodenie trate sa uctuje.inac ti velmi na okruh ak niesi profi jazdec alebo nejaky skuseny novinar co testuje supersporty nikto nic nepozicia.jedine zeby si tam polozil na stol rovno 100000 euro zalohu v hotovosti tak by sa dalo.jazdit okruh neni ako motoraky jedna chyba a leti to von z cesty.tak isto tie auta maju aj ine pneu bezne gumy nevydrzia nic na okruhu.zoslaha ich velmi rychlo.preto su tam take ceny ze 400 ecok par kol.

videl som ako v nemecku prisli borci s nejakym americkym strojom za 120000 euro donho este na upravy a zvysenie vykonu dali dalsich 80000euro a zozadu ho po 3 kolach nabral vw golf 4 kombik.200000 euro bolo na odtahovke.inac tie akoze volne jazdy pre verejnost funguje v nemecku uz snad od 70 rokov za tie roky tam bolo vela takych ze ja viem jazdit a sposobili velke skody.preto je taka opatrnost a poplatky.

ja mam svoje auto ale na drift.je spravene tak aby malo aj spz ziadne ze king of drift sutaze.dalo to vela prace penazi a casu ale ak mam chut si zajazdit sadnem a idem.
leonNL
Príspevky: 1239
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

Racer111 napísal:Ale chcem ísť vyššie min. cayman gts atď., Závisí hmotnosť/výkon.
Myslim ze Avis poziciava aj supersporty. Jeden znamy si na tridsiadku splnil detsky sen a pozical si na vikend (na 3 dni) AMG GTs. Stalo ho to 1200eur, cize 400 na den, plus samozrejme benzin, myslim ze prejazdil okolo troch stovak. Okrem toho tam mal limit kilometrov 150 na den, po prejazdeni celkom slusna sadzba za kilometer... Takto ho tie tri dni stali plus minus do dvoch tisic. Ci by si s tym ale mohol na trat, netusim, neviem ako je spisana zmluva...
Este taka otazka na telo, jazdil si uz na sportiaku, resp na niecom poriadne ostrom, rychlom? Lebo cojaviem, len tak sadnut do niecoho co vyleti na 200kmh pod 10 sekund, bez predchadzajucich skusenosti a odjazdeni aspon par tisicok km na niecom rychlom, a este tahat to rovno na trat a skusat hranice auta a svoje, no neviem neviem...
Hrdym majitelom:

W219 CLS63AMG 2010

W211 E55AMG 2005
a566
Príspevky: 711
Dátum registrácie: 06.04.2020 16:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa a566 »

nemala cast z poplatkov je poistenie, lebo inak po havarii skodu bude splacat x nenarodenych generacii.. :4090:
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

Poistenie sa určite nevracia, je to poistenie, nie záloha. Požičať auto si môžeš aj na Slovakiaringu, majú ich tam zopár, pozri na ich stránku. Neviem, ako je na tom Brno a Hungaroring, ale veľmi by som sa čudoval, keby aj tam niečo nemali.
No a samostatná kapitola je možnosť odviezť sa na formuli na A1 Ringu. Tam je to už ale na dlhšie, najprv sa jazdí na sériovom Ferrari, potom nejaké kolá na tuším formuli Renault a potom pár kôl na 650 koňovej F1 z roku 1984. Cena už ale ide do tisícov.

Na tvojom mieste by som začal na Slovakii. Je to najbližšie a áut tam majú na výber dosť, vrátane špeciálu 911. A na rozdiel od Brna, jazdy pre autá majú každú chvíľu.

Návrat na "Súťaže, Akcie, Auto-Moto zrazy"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných