Iveco Daily 2 neštartuje

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

hevestib
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 22.04.2017 22:33
Zdieľať na Facebook

Iveco Daily 2 neštartuje

Príspevok od používateľa hevestib »

Zdravím,

mám staré Iveco Daily 2 diesel a problém so štartovaním. Pokiaľ je baterka práve vytiahnutá z nabíjačky a štartér tým pádom točí jak sprostý, tak to nabehne okamžite. Ale akonáhle sa baterka trošku unaví (po nejakom čase) nenaštartuje. A pritom štartér točí stále veľmi rýchlo. Baterka je nová a je to tá najväčšia (väčšia ako originálna). Je úplne jedno, či je motor zohriaty, alebo nie. V žiadnom servise na to neprišli, len nabili baterku a viac sa im to nechcelo riešiť.

Napadlo ma, že by to mohli byť vstreky, alebo možno čerpadlo?
Neviete poradiť čo s tým? Prípadne nie je niekto z Vás mechanik v okolí Nového Mesta nad Váhom, ktorý by sa na to poriadne pozrel a opravil to?
avelmak
Príspevky: 2654
Dátum registrácie: 25.12.2008 16:29
Bydlisko: Rimavska Sobota
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa avelmak »

Iveca robime,ale som daleko od teba.S baterkou to nie je,neboj sa.
pajtyi
Príspevky: 414
Dátum registrácie: 17.04.2008 17:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pajtyi »

Ahoj.Ja iveco nemam a ani nerobim servis len tolko viem ze znamy ma tiez iveco a toto iste mu robilo.mal len okolo 90tis km a bol v dvoch iveco servisoch no nikde neprisli nato preco to robi.Napokon mechanik tu unas v dedine co cely zivot avie opravoval a teraz aj iveca par rokov prisiel nato ze to robi starter.zda sa ze toci v poriadku no predsalen je to nedostatocne.treba rozobrat,precistit,premerat a skontrolovat uhliky.samozrejme uteba to moze byt aj nieco ine.Pisem len postreh o ktorom viem a mozno ti pomoze
jozeph
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 26.02.2013 09:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jozeph »

Zdravím všetkých,ja som mal ten istý problém,mám Iveko 35-12 - 2800cm2.............štartér-baterka,žhavič-dookola. Nechal so zrepasovať alternátor a pohoda. Neviem ,ale mne to pomohlo. Zdravím všetkých. Jozef
jethro922
Príspevky: 114
Dátum registrácie: 24.05.2009 17:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jethro922 »

tak ako píše pajtyi, starter

mali sme podobny problem na 2007 3.0 iveco, občas ako keby nechytil na prvu otačku, potom ked si točil dalej tak to vyzeralo jak keby bol problem s dodavkou paliva

bol to starter, vydrzal 480 000, kupil sa repasovany bosch, odvtedy pokoj,
neviem či ty už más CR motor, ale skúsil by som starter
hevestib
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 22.04.2017 22:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hevestib »

Ďakujem všetkým za príspevky. Auto som objednal do Iveco servisu v Zlíne, tak snáď to opravia. Štartér by snáď ani nebol problém opraviť (vymeniť uhlíky). Neviem, či to robia. Ale inak ten štartér fakt točí rýchlo, tak uvidíme čo povedia. Dám potom vedieť.
hevestib
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 22.04.2017 22:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hevestib »

Mali ste pravdu, problém bol v štartéry. Nechápem, ako je to možné, pretože nový štartér točí rovnako rýchlo (aspon mám ten pocit) , ale auto štartuje perfektne. Prakticky okamžite. Kúpil som repasovaný a aj s výmenou ma to vyšlo na 7000 czk.
Auto mi ale neprešlo STKčkou, pretože predné brzdy brzdia nesymetricky. Myslíte, že je to iba kvapalinou? Auto si už odteraz plánujem opravovať sám. Stiahol som servisný manuál, ale o opravovaní moc neviem. Nevedeli by ste poradiť nejakú dobrú literatúru pre začiatočníkov?
Napísať odpoveď

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: maros000 a 11 neregistrovaných