Ibiza 1.4 tdi problem so startom

Sekcia slúžiaca na odbornú analýzu problémov

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Re: Ibiza 1.4 tdi problem so startom

Príspevok od používateľa oco13 »

Mám tiež Ibizu a nikto ma nenahovorí na "lepšie" auto, lebo žiadne lepšie pre mňa neexistuje.
Obrázok :300f:
tatkotom
Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tatkotom »

Milan, db a tu aj cicmanec - 100% súhlas.
Groopi
Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Groopi »

oco13 napísal: 23.12.2025 10:05 Mám tiež Ibizu a nikto ma nenahovorí na "lepšie" auto, lebo žiadne lepšie pre mňa neexistuje.
Obrázok :300f:
Najlepšie sú staré vrany kde sa v podstate ani nemá čo pokaziť.
Ja keby som mal zázemie v dávnej dobe ako mám teraz dosť možno by som sa pre blbosti vozil na starej 105tke. Pri novšom aute by to bolo síce divné ale ja som sa tomu tešil.
Mal som ju prvé auto a všetko čo bolo treba sim dal do pucu a prípade som sa chystal na nejaké veci.
A aj k nej som kúpil starého Civica 2000 ročník, 1.5tka s 300xxx, to auto ma vozilo ďalších 200xxx bez najmenšieho problému.

Otázka je ale bezpečnosť. To auto nemalo žiadnu.
Teraz mám aspoň kopec mechov a pod keď nič iné.
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

ja by som v tejto dobe zobral späť môjho žiguláka.
Ale teraz by asi neprešiel TK.
predné sedačky z Peugeota 309,samonavijacie pásy.Na tú dobu brutál ozvučenie. a zadné pružiny ani neviem z čoho
(asi Š1023) a ešte sme ich s traktorom natiahli .ked som vložil do kufra asi 500kg umelého hnojiva aby to trocha kleslo, a vozil som to tam asi mesiac tak to kleslo asi tak o 2cm
Ale auto bolo stále ňufákom dole aj ked tam sedelo 5 dospelákov.
Keby som to mal teraz tak som najväčší kápo na okolí
Ale kamoš mal vtedy ešte lepšie Lada 2105 interiér na komplet prerobený ,folie komplet na všetkych oknách (okrem predného)
to bol masaker.
oco13
Zdieľať na Facebook

Groopi napísal: 25.12.2025 20:40 Otázka je ale bezpečnosť. To auto nemalo žiadnu.
Teraz mám aspoň kopec mechov a pod keď nič iné.
Bezpečnosť nerobia stroje, ale zase len ludia. Normalne je nebúrať. Volakedy velmi dávno mi jeden starý PÁN šofér vravieval - skutočný šofér rozmýšla na ceste aj za tých okolo seba - a mal pravdu, všímavosť a predvídavosť sa vytráca z našich ciest a všetci sa spoliehajú na asistentov a na to že auto situaciu zvladne. K tomu sa pridáva hrubá ignoracia predpisov, alkohol, mobilne telefony a potom je to jasné.
Kopec mechov je ti na figu ak to už máš namierené pod kamion alebo proti stromu, zachrani ťa len včasná a spravna reakcia. :4012:
S tou Ibizou je aspoň istota, že nevyletím z cesty pre vysokú rychlosť. lol
Groopi
Zdieľať na Facebook

Bohužial musím len súhlasiť. Vidím to na ceste denno-denne, a hlavne som začal podobne premýšlať odkedy jazdím autobusom. Dosť mi to dalo, a prenáša sa to aj do osobáku.
Tým ale nehovorím že som pán šofér ale vnímam to všetko inak.

Ja by som osobne ani neriešil bezpečnejšie auto kvôli sebe, ale kvôli tomu že v ňom vozím rodinu a aj kvôli tomu čo sa deje na ceste. Čím viac chodím po cestách tým viac vidím toto čo spomínaš.
Groopi
Zdieľať na Facebook

db69 napísal: 25.12.2025 21:01 ja by som v tejto dobe zobral späť môjho žiguláka.
Ale teraz by asi neprešiel TK.
predné sedačky z Peugeota 309,samonavijacie pásy.Na tú dobu brutál ozvučenie. a zadné pružiny ani neviem z čoho
(asi Š1023) a ešte sme ich s traktorom natiahli .ked som vložil do kufra asi 500kg umelého hnojiva aby to trocha kleslo, a vozil som to tam asi mesiac tak to kleslo asi tak o 2cm
Ale auto bolo stále ňufákom dole aj ked tam sedelo 5 dospelákov.
Keby som to mal teraz tak som najväčší kápo na okolí
Ale kamoš mal vtedy ešte lepšie Lada 2105 interiér na komplet prerobený ,folie komplet na všetkych oknách (okrem predného)
to bol masaker.
Tak dnes neprejde na TK skoro nič, mne by neprešla ani 105tka, to bez debaty. Pritom to bolo slušne jazditelné auto, akurát som tam mal nachystaný suchý 5kvalt a 130nu. Ale to už STK ani pomyslieť.
Ale bolo by to parádne auto.
Ako tie žiguláky, nič to nechce ale behalo to sice s vysokou spotrebou ale tie autá mali dušu.
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Veru, tie auta mali asi taku dušu, ako zdochnuta mačka.
Skoda 105 bola dobra v zime. Na vrstve snehu, inak to iba revalo a hoovno islo .
Zigulik, to auto nebolo dobre ani na rysovacej doske, nie este na ceste= 800 km v jednom kuse a vedel som, ze nikdy viac auto zo soc.tabora, ked chcem dozit este par rokov... :40bd:
Groopi
Zdieľať na Facebook

Žigula som nemal, ale 105tka bola dobra aj nato načo píšeš, a pri troche lásky sa s tým dalo voziť pomerne slušne. A to pre mna bolo klúčové, opravil som to hocikedy, na kolene…
A či veríš alebo nie spolahlivo ma vozila 4roky.
Krásne študentské roky.

A výkon pre mna nebol vtedy klúčový, bol som rád že niečo mám. :)
A v podstate ani dnes nieje, aj keď mám podstatne silnejšie auto…
db69
Zdieľať na Facebook

Luboš. My sme tak 4-5 krát za rok dávali na tom Rumunsko 600km v kuse ,dokonca sme tam raz aj 4 ludia museli prespať na hraniciach.
vtedy sa neriešili ani zimné /letné pneu.
Ludía sfajnovely .Ale realita ich dobehne.Vypneš elektriku a 99% ludí sa zblázni
Mladý vyberajú autá podla infotejmentu a konektivity, a podla toho kolko majú USB portov.
Celú cestu čumia do mobilu lebo sa spoliehajú na asistentov.
Luboš
ja som aj na DaewooAvii točil Belgicko 1300km tam.
Len som musel origo sedačku vyhodiť a dať tam z Hondy Civic.
žiadny tempomat žiadna klíma
oco13
Zdieľať na Facebook

V skratke - napriek plaču sa máme príliš dobre . Dúfam že sa toho vypnutia elektriky dožijem. :3906:
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Svokrovci mali žiguláky 1300 a 1500S - ten slabší naozaj žral aj trávu pri ceste. Ja som mal Wartburga (spotreba od 6 po 16...), výkonnú Š120LS štvorkvalt - tá nebola pažravá a potiahla do 160 (cca 5500 otáčok). Lenže...časom mala zvuk na voľnobehu ako šijací stroj - materiály sme mali aké mali, nevydržali takú záťaž. Aj Wartburgu som dvakrát menil motor - pretáčaním som vyváľal spodné ojničné oko. Nuž - točiť jednotku cez 50 a dvojku cez 90 nebol dobrý nápad :d :D
db69
Zdieľať na Facebook

tatkotom.Ano 1300 žrala vela
my sme mali dve 1200.Jednu kupovanú v 1981 ako novú na ministersky preukaz
Druhú som kupoval ja starú hrdzavú vraždu.Ale motoricky fajn a spotreba bola do 7l
takže žiadna brutalita,tolko majú spotrebu autá aj teraz.
oco13
Zdieľať na Facebook

Ja som jazdil s Moskvičom 408 za 12 - 13 svokor pod 7 - tak teraz neviem, žral či nežral??? Každopadne mal predpísané oktanové číslo paliva 72 a teda benzín sa mu miešal s naftou pol na pol. Dnes je to rovnako ja jazdím za 4 (C2 Hdi) a syn na tom istom aute na tej istej trase ledva 7,5 :40bd: :40bd:
tatkotom
Zdieľať na Facebook

Mal (aspoň tá 1300-ka) koliesko na nastavenie predstihu podľa (ne)kvality benzínu. Na zmesky som prevažne nejazdil no dva roky som tankoval Babettu pri drogérii (2 litre petroleja, liter denaturáku) raz minul vo Wartburgu 20 litrov petroleja a raz bandasku "leteckého benzínu" - mal na houby oktánové číslo tak nešlo viac pridať - "zvonili ventily" hoci Warťas žiadne nemal.
No už sme zas kdesi mimo. Ale ja rád popíšem :)

Návrat na "Diagnostika"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný