Hyundai Sonata

Diskusia ohľadne vozidiel značky Hyundai

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

jaris
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 20.08.2010 17:42
Zdieľať na Facebook

Hyundai Sonata

Príspevok od používateľa jaris »

Dobry vecer prajem.

Rad by som poprosil motoristov ktori maju skusenost s Hyundai Sonata rocnik 2005-10 povodne som chcel len benzin,ale udajne ten ich diesel je celkom vydareny,tak sa nebudem branit ani nafte. Chcel by som od Vas vase dojmy a pocity z toho auta,je jedno ci benzin alebo diesel,proste celkovy dojem z auta.Nasiel som aj starsie temy kde sa Yxo rozpisal preto dufam ze si toto precita a napise s odstupom casu nejake nove poznatky,dalej by som poprosil nazor mhlavateho,kedze udajne aj on to auto doverne pozna ci sa jeho celkovy dojem nezmenil. Dakujem
berkym1
Príspevky: 91
Dátum registrácie: 27.08.2009 12:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa berkym1 »

Treti rok vlastnim sonatu nf rocnik 2004 2.4 benzin a musim povedat ze je to jedno z najlepsich aut ake som mal.obrovske auto s vysokym komfortom, taka mala amerika, jednoduchy motor, kvalitne spracovanie, proste poctivy kus auta. Trochu som sa bal motora, lubia sa zadierat, zatial vsak jazdi ako hodinky. Treba pravidelne kontrolovat olej a menit max po 10tkm. Za dva roky a cca 60 tkm som omrem beznej udrzbu a sady stabizacnych tyciek nemusel nic menit. Auto ma skutocne 200 tkm. Spotreba dlhodoba 8 litrov ale jazdil som uz aj ta 7,2.
YxoYpsilono
Príspevky: 3391
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

Si mohol radsej milion euro spomenut :zg282:

Ano, Sonatu NF som mal a nemozem povedat ani krive slovo. Len zopakujem, ze motor 2.0 a 2,4 benzin su motory od zdruzenia Hyundai-Kia-Mitsubishi-Chrysler (dnes uz nefunguje tato aliancia), takze tieto motory su skutocne siroko rozsirene - najdu aj napr v Jeepoch..
Motor 2,4 je fajn na pohodovy cruising, nejake extra zavodenie sa s tym robit neda. Spolahlivost vyborna, treba vsak sledovat olej - niektore mozu mat vyssiu spotrebu oleja = riziko zadretia. Rozvod je myslim retazovy a bezproblemovy.

Diesel 2,0 som spoznal vo faceliftovej verzii. Je to povodne VM MOTORI agregat, vyrabany General Motorsom v Korei. Je to uplne rovnaky 2.0 diesel, aky pouzival Opel, Chevrolet..
Je spolahlivy, psotreba vsak nie je najnizsia a ani nie je najtichsi. V pripade jazdneho vozu je vsak dolezita spolahlivost - a ta je bez pripomienok.

Celkovo je SonataNF VELMI nedocene auto. Kopec miesta, americka pohoda, bezproblemove ovladanie, kvaitne materialy - su samozrejmostou.

Neprijemny je nestandardny rozmer pneumatik, vyssia spotreba - pri benzine 8-9, pri nafte okolo 7 litrov. A tazko sa predava - obvykle len medzi znalcami.
Co zase sposobuje, ze Sonatu si kupi clovek, co ma zaujem a o autach nieco vie. Vratane servisu. Pravdepodobnost, ze kupis vydojenu herku je pomerne nizka. Musis vsak pocitat v tazkym naslednmy predajom.

BTW - olej sa meni po 15tkm, takze motor vydrzi veky. DPF nema (SK verzia).

Zhrnutie - velmi dobra volba!
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24980
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Skúsenosť z 2,4 velmi dobrá,vidím to rovnako ako predrečníci,nedocenené auto ktoré má čo poskytnúť
jaris
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 20.08.2010 17:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaris »

Dakujem vsetkym za nazory
Napísať odpoveď

Návrat na "Hyundai fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 55 neregistrovaných