Hyundai i20 2015 - nízke otáčky počas dažďa
Moderátori: niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 16.06.2022 16:50 Zdieľať na Facebook
Hyundai i20 2015 - nízke otáčky počas dažďa
Dobrý deň.
Chcel by som sa na vás obrátiť, s mojím problémom.
Ešte v decembri som si kúpil Hyundai i20 ročník 2015 najazdené okolo 40000km.
Po pár mesiacoch sa ale začalo správať divne počas dažďa. Ak jazdím dlhšie v daždi, alebo pršalo v noci stáva sa, že mi zasvieti kontrolka motora a auto postupne stratí výkon. Musím ho odstaviť a chvíľu počkať. Potom v nejakom núdzovom režime dôjdem na parkovisko alebo domov. Stalo sa mi to už asi 5 krát, z toho raz tesne pred diaľnicou. Museli ma odťahovať. V autorizovanom servise zo záznamu vyčítali jedine chybu plynového pedálu, ktorý mi vymenili, no problém sa neopravil.
Minule sa mi to stalo ráno. auto šlo max 40km/h s plynom na podlahe. Chvíľku som postál na parkovisku a potom vyrazil do servisu. Keď som tam došiel, na palubnej doske síce stále svietila chyba no auto sa už správalo normálne. Čiže chyba sa zase nenašla. Dohodol som sa v servise na kontrolu elektroniky ale pochybujem, že to pomôže.
S autom som ináč veľmi spokojný. Neviete mi nejako poradiť? Neviem čo mám robiť.
Ďakujem.
Chcel by som sa na vás obrátiť, s mojím problémom.
Ešte v decembri som si kúpil Hyundai i20 ročník 2015 najazdené okolo 40000km.
Po pár mesiacoch sa ale začalo správať divne počas dažďa. Ak jazdím dlhšie v daždi, alebo pršalo v noci stáva sa, že mi zasvieti kontrolka motora a auto postupne stratí výkon. Musím ho odstaviť a chvíľu počkať. Potom v nejakom núdzovom režime dôjdem na parkovisko alebo domov. Stalo sa mi to už asi 5 krát, z toho raz tesne pred diaľnicou. Museli ma odťahovať. V autorizovanom servise zo záznamu vyčítali jedine chybu plynového pedálu, ktorý mi vymenili, no problém sa neopravil.
Minule sa mi to stalo ráno. auto šlo max 40km/h s plynom na podlahe. Chvíľku som postál na parkovisku a potom vyrazil do servisu. Keď som tam došiel, na palubnej doske síce stále svietila chyba no auto sa už správalo normálne. Čiže chyba sa zase nenašla. Dohodol som sa v servise na kontrolu elektroniky ale pochybujem, že to pomôže.
S autom som ináč veľmi spokojný. Neviete mi nejako poradiť? Neviem čo mám robiť.
Ďakujem.
-
- Dátum registrácie: 05.06.2008 12:09 Zdieľať na Facebook
Re: Hyundai i20 2015 - nízke otáčky počas dažďa
Vysoká vlhkosť by teroreticky mohla zvýšiť prebíjanie niektorej z VN zapaľovacích cievok (na moderných autách DOHC bývajú 4 valcovité nasadené priamo na sviečkach) na kostru auta. Ale to by v RJ motora museli byť zapísané chyby typu "zlé spaľovanie na niektorom z valcov".
A keď je to horšie, auto ide chvíľami na 3 valce a potriasa motorom aj celým autom.
A keď je to horšie, auto ide chvíľami na 3 valce a potriasa motorom aj celým autom.
-
- Dátum registrácie: 27.04.2015 13:33 Zdieľať na Facebook
skus si jazdit ked prsi s dazdnikom a vyrob si na mieru prsiplast...........

-
- Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56 Zdieľať na Facebook
-
@Pilotek
Ked sa to stane, tak autom netrasie. Ono len jednoducho zacne spomalovat. Ked som takto isiel do kopca a este prsalo tak som postupne zacal spomalovat s plynom na podlahe. Len som podradzoval a nastastie sa mi podarilo auto odstavit. Minule zase ked mi nabehla ta chyba ale nebolo tak vlhko, tak sa mi podarilo udrzat "az" na styridsiatke a dojst do ciela. Riadiaca jednoka vypisuje iba chybu snímača plynoveho pedála. Ale chyba bude zrejme niekde v elektronike.
Uz som bol ukludneny ze to musi byt nejaka hlupost, ktoru ked nenajdu v autorizaku, tak by mal najst nejaky sikovny autoelektrikar. Dufam ze to tak aj bude.
Dam potom vediet ako to dopadlo.
Zatial dakujem.
Ked sa to stane, tak autom netrasie. Ono len jednoducho zacne spomalovat. Ked som takto isiel do kopca a este prsalo tak som postupne zacal spomalovat s plynom na podlahe. Len som podradzoval a nastastie sa mi podarilo auto odstavit. Minule zase ked mi nabehla ta chyba ale nebolo tak vlhko, tak sa mi podarilo udrzat "az" na styridsiatke a dojst do ciela. Riadiaca jednoka vypisuje iba chybu snímača plynoveho pedála. Ale chyba bude zrejme niekde v elektronike.
Uz som bol ukludneny ze to musi byt nejaka hlupost, ktoru ked nenajdu v autorizaku, tak by mal najst nejaky sikovny autoelektrikar. Dufam ze to tak aj bude.
Dam potom vediet ako to dopadlo.
Zatial dakujem.
-
hej urcite das vediet... ako aj 90% ostatnych ktory tiez seru na to ked uz vyriesily....
-
- Dátum registrácie: 05.06.2008 12:09 Zdieľať na Facebook
Tak chyba snímača plynového pedála je dosť dôležitá stopa, keď auto spomaľuje. A tá vlhkosť vzduchu to môže zhoršovať. Pozrel si na pedál, či sú káble a konektor na ňom v poriadku?
Ešte ma napadlo - nemenilo sa čelné sklo? Nezateká do auta?
Ešte ma napadlo - nemenilo sa čelné sklo? Nezateká do auta?
-
on sa stratil ako som to predpovedal......... 

-
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:41 Zdieľať na Facebook
Skoda ze nejdes za nim…
Som ukazkou nefunkcnosti tohto fora.
-
V čelnom skle chyba nebude. Pár krát som auto pred autom "osprchoval" a šlo bez problémov. Skúšal som ho nechať hodinu bežať an voľnobeh kým pršalo a tiež nič. Auto je zase v servise, povedali, že skontrolujú poriadne elektroniku. Pôvodne chcel som odpísať až keď budem vedieť čo mu bolo.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: igorecko a 15 neregistrovaných