Honda CRV 2.2 i-cdti - údržba

Diskusia ohľadne vozidiel značky Honda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

pomodlit sa
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
misokgb4
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 06.07.2010 23:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misokgb4 »

Cele to zavana pruserom este pred kupou. Ten dpf asi nebol cisteny len tak z dlhej chvilky, ale uz tam bol asi problem... To moze byt zlym jazdnym stylom alebo technickou poruchou, ktora stale nie je doriesena...

Sanie cistit netreba, poznam auta, ktore maju daleko za 300tisic a slapu bezproblemov, na co rypat do niecoho, co funguje. Ak sa na aute jazdi tak ako ma, servisuje sa priebezne a poruchy sa odstranuju ihned, nema dovod to cistit. Sanie ked ma aj polovicny priemer kvoli nanosu karbonu, nema ziaden vplyv na vykon ci spotrebu. Nevravim, ze je to dobre, no na druhej strane, ak sa s autom jazdi ako ma, vela toho karbonu tam nebude.
hjundai
Príspevky: 2710
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

ako pri každej jazdenke - všetko a nič.... keď motor beží ako má tak ho nechať na pokoji, skôr by som sa pozrel na podvozkové časti, štrvorkolkové časti,koroziu, brzdy, ako je na tom výfuk a tak pekne okukať všetko pekne zdola zhora zľava doprava....
mastik29
Príspevky: 2867
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Ludom svitla “nova nadej“ v podobe sofistikovanejsieho cistenia DPF, avsak problem je, ze ak je DPF poskodeny, prasknuty… A pred DPF katalizator, idealne v spolocnom kombe… Katuz najlepsie za sebou a proste sa nedosiahne potrebna teplota.
Ale kupa zla to nemusi byt. Ved staci VIN a zistit si realne ceny v autorizaku. Ak je historia auta jasna a je moznost dohody a pocita sa s tym, ze budu aj tie mozno vysoke naklady na servis, tak preco nie?
vsevetko
Príspevky: 971
Dátum registrácie: 19.03.2017 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vsevetko »

Pri tých kilometroch sa to auto predáva a nie kupuje. Zobrať jedine ako darček pod stromček od svokra. Ešte napíš, že to má automat a je vymaľované.
keyzone
Príspevky: 264
Dátum registrácie: 11.12.2010 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa keyzone »

A čo je na tom automate akože zlé? 2009 bude pravdepodobne manuál, až poface boli automaty.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

na automate je zle uplne presne to co na 4x4 pohone a rozvodovkach... ze typicky slovensky majitel nevymiena oleje lebo to vela stoji, lebo mu v servise povedia ze napln je dozivotna, ze mu naleju nespravny typ a mnozstvo, ze pocas jazdy vyraduje do neutralu aby setril palivo a potom samozrejme znovu pocas jazdy zaraduje D, ze robi dvadsat inych kravin ktore by robit nemal s tym automatom. Na automate je zle to, ze drtiva vacsina nema externy chladic oleja, takze v letnych mesiacoch pri uponahlanom soferovi 150km/h plus samozrejme su vnutorne teploty niekde inde ako keby ten clovek isiel 110 (ano, stodesiatkovi jazdci vymieraju, som jeden z poslednych).

Ze automat vie opravit na Slovensku asi tak dvadsat ludi dohromady a nie vsetci robia vsetky automaty, ze pri mnohotisicovej oprave automatu sa zakonite setri kde sa da a spravi sa len nieco, NIE KOMPLET TAK AKO BY SA MALO ABY MASINA FUNGOVALA DALSICH XY ROKOV SPOLAHLIVO, atd, atd.

Takze to je na automate zle.
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Re: Honda Crv 2.2 i-cdti údržba

Príspevok od používateľa braga »

lukas sb napísal:Autom jazdí svokor, dpf bolo čistene kôli svietiacj kontrolke dpf a auto bolo v núdzovom režime, čo bolo zapríčinené jazdou na krátke trasy. Toho času auto nemá žiadnu známu poruchu. Pri 200 tis sa ma preventívne skontrolovať rozvodová reťaz čo som sa ešte dočítal. Nie je tu niekto kto to auto s tým motorom osobne má?
ahoj auto mame v rodine -otec o odrzbu sa vacsinou staram ja kupovane bolo od prveho majitela pri 140 tis. km - momentalne ma 235 tis.- ukony ktore sa robili -hned po kupe vymenna komplet brzd , olej menim kazdych 10-12 tis km, pri 180 tis km bola mennena remenica -to je asi jediny typicky nesvar tohto motora da sa kupit len v honde a cena okolo 250 eur doporucujem rovno vymenit ak nebola menena ,tak isto vymenna oleja v rozvodovke ktory bol vymeneny u garazmajstra a po case pri vytocenom volante a rozjazde zacalo nieco pukat , pri zvolavacke caa 2 roky dozadu menili bombicky airbagov a mechanik upozornil ze puka v tej rozvodovke ze je tam zly olej tak sa dal vymenit v honde - pukanie prestalo , Dpf som daval cistit caa pri 220 tis. km podotykam ze preventivne metodou Advanpure po vybrati filtra zistili ze bol este len stredne zaneseny takze pre pokoj duse s tym je asi pokoj,ako celok auto nema ziadne chyby okrem katastrofalnemu pristupu k vymene vybojok vo svetlach a semtam na podvozku korozie, nasa je vybava Top executive teda aj s cuvacou kamerou ta ma dost zle rozlysenie a strasne sa spini, koza je dost tenucka a hned sa na okrajoch opierok predrala , co sa tyka motora prevodovky a celkovo jazdnych vlastnosti nieje tomu auto moc co vytknut
jaster-83
Príspevky: 1445
Dátum registrácie: 16.09.2010 13:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaster-83 »

mp3turbo napísal:na automate je zle uplne presne to co na 4x4 pohone a rozvodovkach... ze typicky slovensky majitel nevymiena oleje lebo to vela stoji, lebo mu v servise povedia ze napln je dozivotna, ze mu naleju nespravny typ a mnozstvo, ze pocas jazdy vyraduje do neutralu aby setril palivo a potom samozrejme znovu pocas jazdy zaraduje D, ze robi dvadsat inych kravin ktore by robit nemal s tym automatom. Na automate je zle to, ze drtiva vacsina nema externy chladic oleja, takze v letnych mesiacoch pri uponahlanom soferovi 150km/h plus samozrejme su vnutorne teploty niekde inde ako keby ten clovek isiel 110 (ano, stodesiatkovi jazdci vymieraju, som jeden z poslednych).

Ze automat vie opravit na Slovensku asi tak dvadsat ludi dohromady a nie vsetci robia vsetky automaty, ze pri mnohotisicovej oprave automatu sa zakonite setri kde sa da a spravi sa len nieco, NIE KOMPLET TAK AKO BY SA MALO ABY MASINA FUNGOVALA DALSICH XY ROKOV SPOLAHLIVO, atd, atd.

Takze to je na automate zle.
turbo k tej vymene oleja, som tak nad tym rozmyslal ze vyrobcovia predpisuju vymenu oleja v motore napr. po 30tis co vsetci co maju trocha rozumu vymenia po 15tis, tak ak taky automat ma predpisane v servisnom plane co ja viem 60 alebo 120tis a je to nastavene podla toho isteho vzorca ako ten olej v motore.... boh ochranuj vsetkyc majitelov tych automatov....
1U5 AVU, 6U1 AMH, 6Y5 ASY, N15 GA14DE, 3B6 AVF, C4(B7) 9H06
mastik29
Príspevky: 2867
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Ibaze vacsina a to drviva vacsina redaja novych aut su firemne, fleetove a tak sa aj vyrobcovia prisposobili tomu. Myslite, ze keby Skoda rozhodla o vymene oleja kazdych max 15k km, olej v automatoch kazdych max 60k km, filtre atd podobne, ze by mala take predaje?
Myslim, ze nie. Firmam by rapidne stupli naklady na servis. Ved ono to auto tie 4 roky, ci nejakych 150k km vydrzi (a ak by nie, tak zopar tych kusov sa poriesi bud v garancke, alebo aspon na dobru kulanciu).
Teraz nam na firme pribudli maloobjemove benzinove motorizacie… Jazdia sa tym dlhe cesty. Ze preco? Lebo “dozivotne“ gratis vymena oleja atd…
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> turbo k tej vymene oleja, som tak nad tym rozmyslal ze vyrobcovia predpisuju vymenu oleja v motore napr. po 30tis co
>> vsetci co maju trocha rozumu vymenia po 15tis, tak ak taky automat ma predpisane v servisnom plane co ja viem 60 alebo
>> 120tis a je to nastavene podla toho isteho vzorca ako ten olej v motore.... boh ochranuj vsetkyc majitelov tych automatov....

ano, samozrejme je to tak. Uplne presne.
Nehovoriac o tom ze pri beznej vymene v automate nevytecie zdaleka vsetko, sotva tak polovica, takze ked sa raz za obrovsky cas "vymeni olej" v automate, tak mas 1/3 vymenenu a 2/3 povodne. Zavisi od konkretnej prevodovky atd, hydromenicove su v tomto horsie nez DSGcka atd, kukaj jak rusáci vo Švédsku menia : https://www.youtube.com/watch?v=EAb9p8Wph-M

a ten olej maju absolutne krasny, 95% olejov co vypustis z automatu na Slovensku je totalne ciernych. Komentar netreba.

Preto nie automat...
keyzone
Príspevky: 264
Dátum registrácie: 11.12.2010 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa keyzone »

Tipek pise ze je to auto v rodine, takze preco by nemal vediet co sa tam menilo?

V servisnej knihe je vymena v oleja v automate, takze to tam je jasne definovane.

Ad2. S automatom je na H fóre extréme málo problémov, a tým že si ho H vyvinula sama, je nadmieru spoľahlivý. Všetci to menili štandarne, tak ako to predpisuje kniha.

Sám som mal A7G s automatom, menil som olej po kúpe, po výmene bolo cítiť že to hladšie radí. ŽIadne vysávanie a pod, auto som predal po 100 000 km a doteraz jazdí, pri predaji išiel automat presne ako pri kúpe.
Naposledy upravil/-a keyzone v 05.01.2020 18:58, upravené celkom 1 krát.
malymirko
Príspevky: 99
Dátum registrácie: 08.09.2019 13:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa malymirko »

Mp3 95% si skade zobral? Mozno si myslel vw koncern. Vtedy je to pravda. Ziadna diskusia.

Moja sukromna statistika ja 100 %!

100% mojich aut malo olej v automate pri vypustani rovnakej farby ako novy.

(Moju kontrolnu vzorku by si zratal na dvoch rukach, len by si musel pouzit este aj bimbasa. 5 x funglovka. Ziaden koncern.)
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Re: Honda Crv 2.2 i-cdti údržba

Príspevok od používateľa braga »

lukas sb napísal:
braga napísal:
lukas sb napísal:Autom jazdí svokor, dpf bolo čistene kôli svietiacj kontrolke dpf a auto bolo v núdzovom režime, čo bolo zapríčinené jazdou na krátke trasy. Toho času auto nemá žiadnu známu poruchu. Pri 200 tis sa ma preventívne skontrolovať rozvodová reťaz čo som sa ešte dočítal. Nie je tu niekto kto to auto s tým motorom osobne má?
ahoj auto mame v rodine -otec o odrzbu sa vacsinou staram ja kupovane bolo od prveho majitela pri 140 tis. km - momentalne ma 235 tis.- ukony ktore sa robili -hned po kupe vymenna komplet brzd , olej menim kazdych 10-12 tis km, pri 180 tis km bola mennena remenica -to je asi jediny typicky nesvar tohto motora da sa kupit len v honde a cena okolo 250 eur doporucujem rovno vymenit ak nebola menena ,tak isto vymenna oleja v rozvodovke ktory bol vymeneny u garazmajstra a po case pri vytocenom volante a rozjazde zacalo nieco pukat , pri zvolavacke caa 2 roky dozadu menili bombicky airbagov a mechanik upozornil ze puka v tej rozvodovke ze je tam zly olej tak sa dal vymenit v honde - pukanie prestalo , Dpf som daval cistit caa pri 220 tis. km podotykam ze preventivne metodou Advanpure po vybrati filtra zistili ze bol este len stredne zaneseny takze pre pokoj duse s tym je asi pokoj,ako celok auto nema ziadne chyby okrem katastrofalnemu pristupu k vymene vybojok vo svetlach a semtam na podvozku korozie, nasa je vybava Top executive teda aj s cuvacou kamerou ta ma dost zle rozlysenie a strasne sa spini, koza je dost tenucka a hned sa na okrajoch opierok predrala , co sa tyka motora prevodovky a celkovo jazdnych vlastnosti nieje tomu auto moc co vytknut
Aký ste mali problém s tou remenicou? Roztrhla sa Vám? Regeneráciu dpf s pozorujem dvihnutim otacok motora?
remenica je v takom gumovom osadeni a to pusti naraz to zarachotilo akoby sa rozsypal motor , regeneraciu zistis podla aktualnej spotreby ide rapidne hore , pri otvorenom okne citit aj taky zapach
keyzone
Príspevky: 264
Dátum registrácie: 11.12.2010 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa keyzone »

Inak tu ohĺadom H informácie príliš radšej nepoberaj. ak už choď na honda-club.cz, tam už je veľa informácií ohľadom tvojho auta.

Návrat na "Honda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných