Honda Civic 1.5 VTEC

Diskusia ohľadne vozidiel značky Honda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

foxhound
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 24.06.2018 20:06
Zdieľať na Facebook

Honda Civic 1.5 VTEC

Príspevok od používateľa foxhound »

Zdravím, zvažujem kúpiť Hondu Civic 6g hatch a keďže by to bolo moje prvé auto na zoznámenie sa s touto značkou, nemám tušenie na čo konkrétne pozerať pri kúpe takéhoto auta. Potreboval by som radu od skúsenejších užívateľov či sa auto ktoré mám vyhliadnuté za tie peniaze naozaj oplatí.

Takže po konverzácii s majiteľom auta som sa dozvedel že je to rv. 1998, karoséria má najazdené okolo 250 000 km, je tam druhý motor po GO ktorý má zatiaľ nabehané okolo 11 000 km, podvozok TA technix, menené silentbloky, predné brzdové platničky a kotúče, ďalej je tam nový výfuk, fólie a type r krídlo (všetko s certifikátom), vzadu rozpera BEAKS a je tam tiež urobený senzor na teplotu oleja. Karoséria bola údajne ošetrená od hrdze, hlavne zospodu a zadné ramená boli pieskované. Cena za všetko 2000e.

Moja otázka je že či vzhľadom na vyššie popísané úpravy ktoré boli na aute urobené by to bolo dobrá kúpa a taktiež ma zaujíma či vzhľadom na vek a počet najazdených kilometrov treba počítať s častou poruchovosťou alebo s tým že by bolo potrebné na aute často niečo meniť, keďže by som to zo začiatku potreboval prevažne len na bežné jazdenie než aby som musel stále niečo riešiť.

Za odpovede vopred Ďakujem.
andy.gee
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: 10.06.2009 21:06
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa andy.gee »

vitaj na fore :)

v prvom rade si treba uvedomit, ze sa jedna o 20 rocne auto, tam sa uz neda ocakavat, ze sa nic nepokazi

tieto vytuzingovane kusy, na jednej strane je to velke riziko, kto vie kolko 'pretekarov' ho uz vlastnilo a co vsetko s tym autom stvarali, na druhej strane ak niektore vymeny boli urobene dobre napr. podvozok tak ten mozno nejaku dobu riesit nebudes

inak ked sledujem na FB tieto stare hondy niekedy zasnem, ludia do toho napchaju strasne peniaze a v praxi to casto za vela nestoji

ak ma niekto prachy a bavi ho to nech sa paci, ale vacsinou je to uplny opak :41c2:
Obrázok Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC + LPG (BRC)
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Ja tieto hondy nepoznám, ale ako sledujem nejaké informácie na internete, tak sú na ne celkom dobré referencie. Mali sme v rodine ešte trocha staršie dve Toyoty Corolly a keby som ju teraz vedel využiť, tak som nemal problém si takú nejakú zachovanú kúpiť.
Ale píšem kvôli inému.
Zarazilo ma teda, že keď niekto na tom aute niečo porobil a motor má vraj po (nejakej) GO, tak prečo ho po tak krátkej dobe predáva.
Môže byť že už ho staršie auto omrzelo, ja napríklad som tiež doteraz po cca 10 rokoch autá predával, ale treba pre istotu počítať aj s tým, že možno sa GO motora celkom nevydarila alebo sa dajú očakávané ďalšie servisné náklady napríklad na podvozku a už sa do toho doterajšiemu majiteľovi nechce.
Ak to teda chceš, doporučoval by som k obhliadke toho auta so sebou niekoho skúseného zobrať a pokiaľ možno aby bolo možné ho pozrieť zospodu na zdviháku.
Samozrejme ak je to auto smiešne lacné, tak cena prebíja všetko, keď som naposledy predával krátko po sebe dve Xsary z r.1998, dal som nízku cenu a kupujúcich ani nič nezaujímalo, podpísali zmluvu, zaplatili a odišli s autom.
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

Dat 2000e za 20-21 rocne auto je kravina na Ntu... A este do skatule kde sa vyblaznil kdejaky nezrely sopliak.... Mas radu zadarmo, vyser sa na drahy vrak a pozeraj nieco ine, nemate nieco sikovne v rodine co poznas? Tebe treba hlavne nieco s nenarocnym servisom.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

chces sa vozit alebo machrovat? to je zasadna otazka :41c2: podla toho sa rozhodni, ci za 2000 kupis volake obycajne zakladne auto, alebo vytuzingovanu opicu, co ti zobere tabule prvy pochodzkar...
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

a ešte možno napíše ako mu pôvodný majiteľ povedal že tú rozperu a krídlo môže poľahky a výhodne predať keď pôjde auto do šrotu...
Bez krídla type R ten civic vôbec neťahá ale s tým to je úplne iné auto...
A skús sa zamyslieť - chlapček dá urobiť "GO motora" a potom to ide predať.... a teraz tú o Kozliatkach
jarka1979
Príspevky: 88
Dátum registrácie: 22.11.2010 13:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jarka1979 »

hjundai napísal:Dat 2000e za 20-21 rocne auto je kravina na Ntu... A este do skatule kde sa vyblaznil kdejaky nezrely sopliak.... Mas radu zadarmo, vyser sa na drahy vrak a pozeraj nieco ine, nemate nieco sikovne v rodine co poznas? Tebe treba hlavne nieco s nenarocnym servisom.

Tak veru,je to SOMARINA a okamzite z tohoto napadu vycuvaj. Je zaujimave ako vsetci co predavaju svoje tatose investuju kopu casu a penazi do auta,ktore potrebuju predat. :40bd: :40bd: :40bd:
Viem,ze toto si nechcel pocut,ale nedalo sa nereagovat...
tuninka
Príspevky: 839
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

kup si radsej o 5 rokov mladsie 3 dverove Fiat Stilo.... to je ako tak aj pekne, ked ti ide o dizajn, a mozno sa ti podari najst aj za polovicnu cenu oproti tvojej 20 rocnej Honde.... na naucenie sa jazdit to staci a popri tom sa naucis aj kde co servisovat... hladaj 1,6 benzin
gnagy
Príspevky: 941
Dátum registrácie: 19.03.2016 17:39
Bydlisko: DK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gnagy »

Neviem, čo už môže byť nenáročnejšie, ako Honda Civic? Azda Toyota Corolla s podobnými r.v. Ale 2000 euro dať za to je naozaj hlúposť. Mali sme v rodine Toyotu Corollu a to auto nepotrebovalo NIČ, len raz za rok vymeniť olej. To auto bolo najmenej v servise zo všetkých áut, ktoré v našej rodine boli a to bolo najstaršie zo všetkých.
„Všetci vieme, že svetlo putuje rýchlejšie ako zvuk. Preto niektorí ľudia vyzerajú chytro, kým pred vami neprehovoria.“ — Albert Einstein
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

tuninka napísal:kup si radsej o 5 rokov mladsie 3 dverove Fiat Stilo.... a popri tom sa naucis aj kde co servisovat.
Ale veď on sa nechce učiť servisovať, aj keď nepochybne aj na to dôjde.
Tie Stilá sú pekne urobené autá, ale to tá Civic má určite viacej šarmu a nedá sa nič robiť, Fiat Stilo určite nie je žiaden etalon spoľahlivosti.
Musím sa pripojiť k tomu čo napísal gnagy, Civic alebo Corolla, ale za lepšie peniaze a nemusí to byť práve tá ktorú popísal v zadaní témy.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

tu je chyba v hlave :41c2: on nechce fabricke auto cukrik, on chce saskaren s kridlom, foliovnikom a nakupnym zoznamom :41c2: , keby sa dal dat rapkac na koleso, tak ho tam dorobi :4012: cize vy chlapci keby mu v najlepsom podarite konkretne auto tak kuka cez neho skrz, lebo by ho vysmiali podobani kamosi
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
kazimir
Príspevky: 502
Dátum registrácie: 17.02.2016 17:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kazimir »

Nekupuj to!!!! Ak si poriadne nepreveris stav.

Fakt nechces po par mesiacoch zistit, ze si kupil vrak, ktorý potrebuje vrazit 1000€ len do pojazdneho stavu.

Never ze kupis na slovensku auto bez investicii a este take stare.

Moja rada: Kup si take, ktore bude mat nejakú hodnotu, ze sa do neho oplati vrážať. Tj. napríklad priestrannosť, ani kúsok hrdze, dobra spotreba atd.
hjundai
Príspevky: 2709
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

gnagy napísal:Neviem, čo už môže byť nenáročnejšie, ako Honda Civic? Azda Toyota Corolla s podobnými r.v. Ale 2000 euro dať za to je naozaj hlúposť. Mali sme v rodine Toyotu Corollu a to auto nepotrebovalo NIČ, len raz za rok vymeniť olej. To auto bolo najmenej v servise zo všetkých áut, ktoré v našej rodine boli a to bolo najstaršie zo všetkých.
- hej pekne pises ale civic je ako hovenko pre muchy... chlapcov co lepia kridla typeR a montuju tie sisky...takze zvacsa totalne znetvorene auta. Za dalsie 20 rocne auto bez ohladu na znacku nebude jazdit len na vymeny oleja ze. A ano to corolla nebola snom mladeho tunera takze je skor sanca najst kusok po poctivom majitelovi. Ono je jedno aky model ja by som hladal nieco coho historiu poznam.
kazimir
Príspevky: 502
Dátum registrácie: 17.02.2016 17:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kazimir »

Ty hej, ale pre neho to moze byt nerealne najst nieco s realnou historiou. Ale urcite nespravi chybu, ked nebude hladat po tunerovi, ale po niekom normalnom.
draik
Príspevky: 287
Dátum registrácie: 19.03.2011 13:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa draik »

Keďže zase sú tu odpovede zväčša od veci, tak skúsim niečo k veci (nieriešim pohnútky ku kúpe tuningu a spol.). Súhlasím však s tým, že 2000e je dosť, ibaže by bola vo výbornom stave.

-Korózia, korózia a ešte raz koróia.... dôkladne prezrieť od dverí cez podbehy, blatníky.

-Prasknuté zvody

-kontrola funkčnosti ABS (hlavne čidiel, keďže nie sú zrovna lacné)

-spotreba oleja

Daný motor (D15Z6) živý, prevody dlhšie, VTEC ponúka možnosť sa "vyblazniť" pri širokom zábere. Posed nižší.
Jednu ešte mám (330.000 km), za posledné roky najväčšia položka bol motorček stieračov a tečúce servo. Momentálne vypadol klaksón (zrejme tzv. slimák vo volante). Lepšie na tom je 8G, kde som za roky nemenil ešte nič väčšie.

Návrat na "Honda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný