Honda Civic - sklbanie manuálnej prevodovky na dvojke

Diskusia ohľadne vozidiel značky Honda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mato852
Príspevky: 12
Dátum registrácie: 26.06.2013 13:16
Zdieľať na Facebook

Honda Civic - sklbanie manuálnej prevodovky na dvojke

Príspevok od používateľa mato852 »

Ahojte, idem si po radu:

Vlastním civic 8g (UFO), 2.2 diesel, manuál, 255t km a v poslednej dobe pozorujem, že mi pri podraďovaní do dvojky šklbe autom. Čím vyššie otáčky pri podraďovaní, tým viac trasie. Iný prevodový stupeň to nerobí za žiadnych okolností, a nerobí to ani keď dám medziplyn. Olej v prevodovke bol vymenený na jar.

Môže tento problém spôsobovať synchrón, zotrvák, prípadne niečo iné ?

Ďakujem za rady
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Ak to skutočne naozaj robí len na 2.prevodovom stupni, tak to asi nebude mať nič spoločné napr. so zotrvačníkom, ale bude sa to týkať len vecí okolo 2. stupňa v prevodovke a tých tam zase veľa nie je.
A ak to teda robí len pri nábehu záberu dvojky, tak synchrón by to zrejme mohol byť, zvlášť keď píšeš že s medziplynom to nerobí, pretože vtedy vlastne synchrón ani nemá dôvod sa zapojiť do záberu.

Som si teraz uvedomil že pri mojom pomerne pokojnom štýle jazdy sa mi naozaj stane len občas, aby som podraďoval na dvojku. Teórie o brzdení motorom postupným podraďovaním moc neuznávam, na brzdenie mám v aute brzdový pedál a výmena brzdových platničiek je určite jednoduchšia záležitosť ako výmena synchrónov v prevodovke.
Ty máš ufo, si možno pretekár, takže keď máš potrebu podraďovať na dvojku, daj tam vždy medziplyn, autu tým určite neuškodíš.
Napísať odpoveď

Návrat na "Honda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných