Honda Civic 2,2 i-ctdi

Diskusia ohľadne vozidiel značky Honda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

karool
Príspevky: 326
Dátum registrácie: 13.04.2009 19:52
Zdieľať na Facebook

Honda Civic 2,2 i-ctdi

Príspevok od používateľa karool »

Ahojte.planujeme v rodine kupit Hondu Civic,rok okolo 2008,cena cca 6000 eur,km niekde okolo 150000.urcite diesel kedze auto bude jazdit vacsinou dialnice,cca 30000 km za rok.mozem poprosit majitelov,popr,co poznaju toto auto o skusenosti,naco si dat pozor?motor 2,2 i-ctdi.dakujem
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

Ak sa ti auto paci preco nie naftovy motor by som ale skor doporucil ten ktory bol kupeny na SK,CZ cize bude este bez DPF ma snad jedinu chybu a tou je remenica na kluke vacsinou do 200 tis. km sa rozsipe da sa kupit len v origo servise a stoji 250 eur , inac turbo ma chladene vodou , ale byt tebou zvazim kupu 1.8 vtec benzin aj za cenu vacsej spotreby ale to je absolutne bezproblevy motor overeny casom
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

Skus si tych cca 150 000km vydelit 10-mi rokmi. Dostanes sa na hodnotu 15.000km/rok. Pri 2.2L diesli. Uz tu by ti mala zasvietit kontrolka, ze sa prave chystas hladat fatamorganu.
Mna fascinuje, ako si to viete velice rychlo v tych hlavach zadefinovat aku kombinaciu veku + najazdu + ceny chcete (aj ked take nieco realne sotva za dane peniaze existuje) a potom sa vzdy odniekial vykotula nejaky chytrak, ktory vam ponukne take auto presne vám "šité na mieru", t.j. rozumej predovsetkym so stočenými km, alebo napr. po tazsej havarii...
Netvrdim, ze sa auta s takymto najazdom v tomto veku nenajdu, ale je logicky velky predpoklad, ze uvedeny typ motora si ako nove kupuju zrovna takí obcania ako ty --> cize ludia nagulajuci za rok podobnu porciu 30.000km a viac (na novom sa zvykne prve roky jazdit spravidla najintenzivnejsie). To znamena, ze realne maju podobne 10r. dieselove vozy okolo 270-300.000km a viac.

Takze je velmi pravdepodobny nasledovny scenar:

bud kupis za 6000 taketo auto s mohutne zmotanými km (pokojne aj o 100-150 000), alebo na skutocnych "do 150 000" pri 10r. diesli Honda 2.2L jednoducho nedociahnes rozpoctom. Pretoze vsetko ma svoju cenu.
A to aj napriek tomu, ak by si sa rozhodol zalovit v ponukach zo zahranicia.
Tie sice na prvy pohlad na foto aj podla popisov mozu vyzerat lakavo, ale po hlbkovej analyze by si zistil, ze bud nemaju zdokladovanu historiu, hrubky lakov su akesi privelike, alebo napr. interier je nejak divne napachnuty. Samozrejme sa este nebavime o dalsich podstatných nakladoch za dovoz, prihlásenie alebo nevyhnutne investicie aspon do zakladneho servisu či napr. pneumatik.
Preto ak chces take auto v solídnom stave, s jasnou históriou, neposkodene do 150tkm - tak si budes musiet jednoducho vyrazne priplatit. Trebárs v takom Nemecku su totiz domaci zákazníci za zarucene garantovany najazd 15000km/rok (t.j. 150 000/10r.) ochotni zaplatit podstatne viac, ako je tvoj rozpocet.
Smeti a stocenky su potom nezaujimave a teda lacine - pasca tureckých obchodnikov nastrazena na dovandrovalcov z Ostblock-u.

Ako priklad z praxe ti davam do pozornosti jeden podobny diesel za velmi podobne peniaze, ktory mam aktualne v ponuke:
je to vsak podstatne mladsie vozidlo, iba 4-ročné a na odometri mu vysvecuje krásnych (samozrejme) original 157 000km.
Rozmenene na drobne: predosly majitel si ho kupil presne za tym ucelom, na ktory sa diesle kupuju - aby na nom nagulal cca 39 000km/rocne.
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
dudikopf
Príspevky: 282
Dátum registrácie: 29.01.2013 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dudikopf »

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... um=android

Nie je pravdav nemcku uz okolo 5-6 kupis s parametrami co hladas. Ten Autohaus ziadne km nestacal. Hej su spekulanti,arabasi,jugosi co klamu a zavadzaju ale seriozny Autohaus popripade privat nic take robit v nebude!
Zato slovensky bazarnici-mafiani-zlodeji stocia a zmanipuluju co sa da...cest vynimkam!
Vobec to nemusi tak byt ze je to diesel a starsi rocnik tak automaticky musi mat obravsky najzd... Co plati na slovensku nemusi platit v nenecku - tu je to trochu iny automobilovy svet,daju sa najst i 15rocne auta so smiesnymi km a cenou(po dochodcoch napr) co na sk nehrozi...tak to neporovnavajte. Zijem tu 13 rokov tak uz som tu co to videl...
Napr uz neaky cas je na nete mazda 626 z roku 2001 s 30000tis km a neni stocena, je to uz pomali veteran, mal to dochodca.

Ideal nekupovat auta s najlacnejsou ponukou, hladat len autohaus(normal maju rok zaruku v de,)
ROBOPASTUSZEK
Príspevky: 159
Dátum registrácie: 07.05.2014 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ROBOPASTUSZEK »

Jedna sa o kultivovane motory , jedny z naj dieslov ake kedy boli vyrobene, neviem co tu strasia rozvodmi. Rozvod je ratazovy a je dozivotny , honda odporuca pri 200 000km skontrolovat vyzualne ale pokial nehrkoce tak nemenit. A tieto auta najde bez problemov so 150 000km a aj menej. Nevyhodou tychto aute je slaby lak zameraj sa na kontrolu toho+hrdza, , dalej problemy byvali s tlmicmi a mozno tycky stabilizatora vedeli v predu odist . Semtam vie niejaky plast zavrzgat v interiery, nic strasne. Odporucam ty navstivit stranku www.8g.hondaclub.cz kde si vo fore najdes odpoved nad asi kazdou otazkou aku mas , navyse podelia sa tam s tebou o skusenosti realni majitelia tychto aut. A nie ludia co to videli len na parkovisku. V sekcii bazar mozno najdes aj daco na predaj a ver ze kopa tych ludi sa tam pozna zo zrazov tak si tam nedovolia klamat medzi sebou o historii auta pri predaji. Sam som majitel tohto auta sice benzin 1.8 ale co som tu cital prispevky predomnou tak som sa na nich len s chutou zasmial :40bd: :40bd: :40bd:
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

dudikopf: to, že niekto žije v SRN ešte nič neznamená, ak nie je od fachu a od rána do večera sa nevenuje autobiznisu. To, že si sa párkrát pošpacíroval a poozízaval tamojšie jazdenky ešte z teba experta nerobí. Tomu Autohausu je to šuma-fuk, keď berie jazdenku na protihodnotu. Potrebuje mat v prvom rade skore za predaj nového. Jazdene si ocekuju dostupnymi metódami. Ak vsak zakaznik zmotaval km vzdy pred STK (úplne bežne), tak zistia prd baraní! Ak navyse predavaju "in Kundenauftrag", tak je zodpovednost iba na majitelovi tragaca.

Realita je taká, ako som napísal. Ak by si sa trochu vyznal, tak by si vedel, že % stočeniek v SRN je ešte vyššie ako je priemer v ČR, potažne v SR. A to je už čo povedať. Iba naivný hlupák si myslí, že nie.
Ak km aj nestočí samotný Autohaus vlastnený originál Helmutom, tak to zaňho rád urobí jeho zákazník-dodávateľ príp. "externý dodávateľ", trebárs z Poľska.
Hlupáčikovia naivní, vy viete akurát tak klikať a linkovať nezmysly neoverené, nezanalyzované. Klik klik. Nič viac.
A potom rozdávať rozumy po celom nete.

O skutočnom autobiznise nemáte ani šajnu. Keby ste vedeli len o zlomkoch trikov a fínt, aké zvyknú autohandliari bežne používať, tak by ste nestačili híkať.
Potom by ste sa na nejake trapne linkovanie inzeratov, o ktorých neviete vonkoncom nic, velmi rychlo vykaslali.
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
dudikopf
Príspevky: 282
Dátum registrácie: 29.01.2013 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dudikopf »

Hej mas pravdu od fachu som neni, ani expert na auta.Ale zas co to som uz videl a neake auta kupil a co to sa o to zaujimam.
Verim tomu ze vtej automobilovej brandzi sa deju veci ze by sme hykali ale realita je ze Autohaus km stacat nebude! Je to tu trestne a nebude riskovat stratu lincencie a poskodenie mena pokutu. Zijem Bavorsku co sa deje v Autohausoch pri polskych hraniciach neviem...ale tu to isto nerobia.
A pises sam Autohaus ma km realne ale problemom moze byt dovozca...a to som pisal i ja.
A tak isto privat..vadsina normalnych nemcov stacat nic nebude.

V mnichove je Bodensee ulica-z vadsiny cudzinci bazarnici pred par rokmi to doslova obklucili policajti a robili zatah... No isto by bolo dobre ho zopakovat :28b7:
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

ROBOPASTUSZEK, dalsi expert.

To, ze niekto niekoho "pozna" z nejakých stretaviek alebo este lepsie z nejakých anonymných fórumov má asi takú vypovednu hodnotu ako Rudé právo spred 30-tych rokov.
Sa uvedom prosim ta. Jazdis na jednom jedinom benzinovom aute, nevyznas sa v autobiznise a myslis si, ze svet je taký, ako si ho naivne predstavujes. Ale nie je. Aj vlastna manzelka vie vlastného manzela dokonale oklamat a podviest a to spolu ziju v spolocnej domacnosti kazdy den. Natoz nejaki povrchni "znami" z nejakých blbych zrazov. Ty ani netusis, co ti ludia robia, ked ich nevidis alebo nie su nakope na nejakom stretnuti. Kilometre zmotaju len tak zahrmí a ver, ze sa s tym rozhodne nikde nepochvalia.
Iste, nedavam vsetkych do jedneho vreca. Najdu sa aj poctivi. Ti vsak tazko budu predavat 9-10r. dieslovu Hondu o ktoru sa s laskou starali, s malo km za take male peniaze. Tie auta maju svoju hodnotu (ak su udrziavane a neposkodene) a pod cenu ich sotvakto preda. Pripustam vsak, ze sa obcas nejaky taky Kivik s danými parametrami v ponuke mihne. Je to vsak vecou nahody, rozhodne nie pravidlom.
A ak sa aj take nieco pritrafĂ­, tak zaiste sa po nej len tak zaprasi...
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

dudikopf napísal:V mnichove je Bodensee ulica-z vadsiny cudzinci bazarnici pred par rokmi to doslova obklucili policajti a robili zatah... No isto by bolo dobre ho zopakovat :28b7:
U nás by museli obkľúčiť celú republiku... :40bd:
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
dudikopf
Príspevky: 282
Dátum registrácie: 29.01.2013 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dudikopf »

Ohladom tych prispevkov hore kazdy ma z casti pravdu :zga27:
Dolezite je seriozne podat informaciu,vyjadrit nazor a nie hadat sa a utocit na seba. Na ziadnych nemeckych forach som nevidel hadky a nadavky...co o slovenskych forach sa neda povedat...Je pravda ze na konretnych klubovych forach to zvykne byt serioznejsie...
No mi slovaci by sme mali viac drzat spolu :28b7:
ROBOPASTUSZEK
Príspevky: 159
Dátum registrácie: 07.05.2014 20:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ROBOPASTUSZEK »

Markoimportauto - jedine kto sa tu hra na experta si tu ty. Nerozpravaj o mne ked ma nepoznas, nehodnot forum ktoreho niesi clenom a nehodnot ludi s ktorimi sa nestretavas prosim ta. Mam to auto osobne viem co trapi tie auta, kde ma svoje muchy , co su silne stranky , stretavam sa s majitelmi tohto modelu viem co riesime ( uistujem ta ze to spotreba neni) a tie auta sa za 6000e pohybovali uz v roku 2014 takze tu cenu si drzia a uistujem ta ze je mozne si kupit toto auto aj s najazdom pod 120000km bez stacania, tuto cenu si drzia len kvoli tomu ze skoro vsetci chcu 1.8 ivtec a ver ze poznam kppu cháanou ktory presli s dieslu vw na diesel honda aj napriek vacsiemu najazdu km rocne chcu benzin 1.8 ivtec. Tak prosimta sklapni !
dudikopf
Príspevky: 282
Dátum registrácie: 29.01.2013 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dudikopf »

Ten Icdti je skvely motor. Trochu starosti robi v civicu kde ma dpf a je drahe( tie starsie z nemeckeho trhu) Vstreky vela vydrzia,turbo vodou chladene,poddimenzovanu 140ps motor vraj realne 150ps vydrzi strasne vela.
Kvazi je vhodnejsie mozno najst neaky accord tam i nemecke verzie icdti ak maju dpf tak sa jednalo o otvoreny system dpf ktory sa nezapchava.A accord je vyrabany japonsku,civic anglicku. Ceny mozu byt podobne...ale accord je triedu vyssie...fakt skvele a spolahlive auto.
Ale zadavatel temy chce civic, je mensi obratnejsi :28b7:
kazimir
Príspevky: 502
Dátum registrácie: 17.02.2016 17:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kazimir »

Ono ľudia na Slovensku sú celkovo optimistickí v očakávani kvality jazdenky za peniaze čo chcú za to dať. Aj tu na fóre, keď pýtaju rady aké vybrať za danú sumu, dostávaju často rady, že nechápem. Autá, čo pekné kúsky idu o 1000-2000 vyššie a to tiež polovica(optimisticky) je oj3b.

Keby aspoň tá vyššia suma bola zárukou kvality, alebo bazár. V poslednom čase si všímam, že práve tam sú najkrajšie kúsky za najlepšie peniaze. Ktovie čím to bude -_-.

Trh je skazený. Na bazoši kľudne jednotková oktávka s tečúcou vodou, menenou riadiacou jednotkou a blbnúcim turbom za 3000.

Prekopať sa vrakmi, oj3bmi a nájsť v kraji slušné vozítko je fakt umenie. A keď sa aj niečo mihne, tak je to v momente preč.
oco13
Príspevky: 17825
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Kazimír a čo takto zmieriť sa s tým že auto je kus železa a teda šrot a kupovať trebárs tú jednotkovú Ochcafku za 500 , s tým že po použití znehodnotte??? Teda po 2 rokoch ju šupnem do šrotu?
Čo takto zmieriť sa s tým že kura z Lídla je polský švindel prepchatý hormonmi a kúpiť si za pár centov malé kuriatka a vychovať ich doma na dvore??Čo takto namiesto potulovania sa po nákupných centrách zobrať motyku a ísť okopávať kukuricu babke na role??? Alebo teraz aktualnejšie zobrať motorovku a ísť si nachystať drevo na kúrenie do hája??? :40bd: :40bd: :40bd: :40bd: :40bd:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
kazimir
Príspevky: 502
Dátum registrácie: 17.02.2016 17:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kazimir »

Oco o tomto hovorím. Rozbitá oktávka stojí 1500plus cca. Nie 500. A určite nevydrží 2 roky bez servisu. Felda krajšia stoji 500+ a tiež je to zhnite a rozbite a do servisu to zoberu, ale j*bat sa s tym nebudu.

Ja jazdim ako aj ty stare vraky, lebo tie sa odvážim kúpiť. Dohodnem sa na obhliadku ráno nech skúsim ako to štartuje ráno, preveziem sa a ak to je trochu solidne a od bežného človeka, tak sa nebojím kúpiť.

Iba súhlasím s markom, že je veľa oj3bov. Poznám zopár mechanikov a sem tam započujem ako opravujú auta niektorým dovozcom.

Návrat na "Honda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní