Hobby naradie
Moderátori: mhlavaty, foter, niner, Atlas, LOCHNESS
-
monojetronic
- Dátum registrácie: 06.05.2010 01:40 Zdieľať na Facebook
Hobby naradie
Ahoj,
pozeram ake naradie by sa oplatilo kupit na domace opravy - gola sadu ... ale aj ak pozeram nejake drahsie xyz dielne sety tak vacsinou to je prekombinovane tak, ze je to mackopes ktory sa neda pouzit (napr 19tka orech na 3/8", alebo chyba 18, 20, 23 orech a pod. Oplati sa teda nejaku sadu do 100-150e (alebo p4rkside 50e) a chybajuce orechy dokupit, alebo ? Aku znacku, kedze asi vsetci idu s kvalitou dole, ..? dik
pozeram ake naradie by sa oplatilo kupit na domace opravy - gola sadu ... ale aj ak pozeram nejake drahsie xyz dielne sety tak vacsinou to je prekombinovane tak, ze je to mackopes ktory sa neda pouzit (napr 19tka orech na 3/8", alebo chyba 18, 20, 23 orech a pod. Oplati sa teda nejaku sadu do 100-150e (alebo p4rkside 50e) a chybajuce orechy dokupit, alebo ? Aku znacku, kedze asi vsetci idu s kvalitou dole, ..? dik
-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Re: Hobby naradie
ja používam v LKW poskladanú TONU v starom plechovom obale .a ked nejaký orech roztrhnem tak dokúpim
ale doma v dielni mám 1/4" parkside tak isto aj normálnu do 32mm ale sú tam len orechy a ako píšeš je to na 1/4-- 3/8---a aj 1/2 mám k tomu kúpenú 1/2 račnu z lídla takú aby si si neodrbal hánky na ruke a potom tú čo sa dá predlžiť (teleskopická)
a kúpil som si aj "tankovú golu " z lidla tá je tuším 3/4 .ale povolím s tým všetko.
Kedže mám profesiu od "železa" tak kupujem podla zvuku a vzhladu orechov.
Zatial sa mi nestalo že by som orech zodral.Ked tak ,tak ho roztrhnem
lebo 1/2 trhák a 1,5m trubka!
ale doma v dielni mám 1/4" parkside tak isto aj normálnu do 32mm ale sú tam len orechy a ako píšeš je to na 1/4-- 3/8---a aj 1/2 mám k tomu kúpenú 1/2 račnu z lídla takú aby si si neodrbal hánky na ruke a potom tú čo sa dá predlžiť (teleskopická)
a kúpil som si aj "tankovú golu " z lidla tá je tuším 3/4 .ale povolím s tým všetko.
Kedže mám profesiu od "železa" tak kupujem podla zvuku a vzhladu orechov.
Zatial sa mi nestalo že by som orech zodral.Ked tak ,tak ho roztrhnem
lebo 1/2 trhák a 1,5m trubka!
-
rachel33berry
- Dátum registrácie: 01.10.2025 10:47 Zdieľať na Facebook
Lacnejšie sady (ako Parkside) môžete doplniť, no investícia do lepšej sady a cielené dokúpenie chýbajúcich orechov (18,20,23 atď.) od overenej aessuccess login značky býva lepšou dlhodobou voľbou kvôli kvalite a kompatibilite.
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Ja mám už roky gola sadu KS Tools, nedám na nu dopustiť. Je stále kompletná…
Ale na horšie veci tu mám starú Tonu v plechovom púzdre, tá prežila aj šupy kladivom…
Ale na horšie veci tu mám starú Tonu v plechovom púzdre, tá prežila aj šupy kladivom…
-
db69
tona a narex sú ž mimo kvalitu.Už to nie je to čo to bolo. kedysi som obdivoval proxxon.
Ja som musel dokupovať 21 a 23 orech, lebo Francúzi to majú na LKW premakané
Matica 23 a šrob 21.Aby si nemusel mať dva rovnaké orechy v sade
Ja som musel dokupovať 21 a 23 orech, lebo Francúzi to majú na LKW premakané
Matica 23 a šrob 21.Aby si nemusel mať dva rovnaké orechy v sade
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Dnes už môže byť. Hento je ešte stará kde si prehadzuješ strany jednoduchým pretlačením tej násady na orech.
Tá už toho pamätá hodne kedže ju mám po dedovi.
Tá už toho pamätá hodne kedže ju mám po dedovi.
-
db69
hentakú račnu mám ešte v šuflíku.
chcel som kúpiť račnu s otočnou rukoväťou. Fajn vec ked nemáš miesto
Mali ju aj v Lídli.
chcel som kúpiť račnu s otočnou rukoväťou. Fajn vec ked nemáš miesto
Mali ju aj v Lídli.
-
martincichy
- Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44 Zdieľať na Facebook
Pred rokom som na váhu dával orechy a račne rôznych značiek - vcelku ma zaujalo yato. Na firme moji chlapi používajú neo tools - servis piľnohospodárskej techniky a problémy s tým nie sú.
-
db69
YATO je podľa mňa fajn
Nakúpil som od nich 3/4" kované orechy od 19 po 32.
Ako som písal predtým, ja sa orientujem podla povrchovej úpravy a zvuku.
Zatial to na 100% funguje
Nakúpil som od nich 3/4" kované orechy od 19 po 32.
Ako som písal predtým, ja sa orientujem podla povrchovej úpravy a zvuku.
Zatial to na 100% funguje
-
prochy894603
- Dátum registrácie: 24.09.2025 19:30 Zdieľať na Facebook
NEPISES CI TO BUDES POUZIVAT 25 HODIN DENNE, Parside je v pohodemonojetronic napísal: ↑09.09.2025 15:06 Ahoj,
-
monojetronic
- Dátum registrácie: 06.05.2010 01:40 Zdieľať na Facebook
iba obcasne domace udrzbove opravy, ale tak ked sa nejake blato ohne alebo rozsype aj pri jednom ukone, tak je to nepouzitelne ...
no kupil som parkside golu na akciu, ale rozmyslam ze kupiut nejake kovane orechy kratke aj dlhe napr z alle.ro polskej znacky BJC, do ktorych sa da mlatit kladivom kedze su to chrom-molybden...
no kupil som parkside golu na akciu, ale rozmyslam ze kupiut nejake kovane orechy kratke aj dlhe napr z alle.ro polskej znacky BJC, do ktorych sa da mlatit kladivom kedze su to chrom-molybden...
-
juraj975
- Dátum registrácie: 13.03.2009 13:58 Zdieľať na Facebook
za mna proxxon ja som kupoval na stranke anaradie spokojnost majú ozne sady ja som chcel iba cisto polpalcovu ziadne kombinacie lebo mensiu uz som mal doma nejaku z lidlu a na vacsie orechy je ten proxxon fakt pevny
-
failbuster
- Dátum registrácie: 29.04.2024 18:37 Zdieľať na Facebook
Ja som dostal do daru Strend pro toolbox, odporúčam vyhnúť sa - kvalita priemer ak nie podpriemer ale cena fajn.
-
speedmann
- Dátum registrácie: 26.05.2007 09:01 Zdieľať na Facebook
Za mňa tiež Proxxon.
-
66QUATTRO
- Dátum registrácie: 19.01.2010 19:03 Zdieľať na Facebook
Presne sa zhodujem, na bežné veci je dobrá 86 ks - plechový kufrík, a v podstate všetko čo treba tam je, pár nadstavcov chýba ale dokúpiť sa dajú - pri Proxxone je výhoda že čokoľvek sa stratí / pokazí sa dá kúpiť aj po jednotlivých kusoch. Jedne sa odporúčam vyhnúť račniam s kolieskovým prepínaním - zvykne sa to zadrhávať - račne jedine s páčkovým prepínaním - ideálne tie celopogumované ktoré sú v tej najväčšej sade. Mám aj wurth alebo KS tools nejaké veci, nie sú zlé, ale za mňa PROXXON. Top trieda je Hazet a Milwaukee ale že by boli nejaké extra lepšie nemôžem povedať. Vyhnúť sa kadejakým lowcost Stend Pro, Pro craft a podobné smetie - tu si netreba priplávať majland aby človek mal ozaj na celý život. Parkside a podobné srandy odporúčam iba kutilom a dôchodcom ktorí sa nudia potrebujú prácu na 1 hodinu natiahnuť na pol - dňa až deň - svedkom som toho pravidelene v mojom okolí a susedia - dookola len opravujú a vieš ono to stačí... nepotrebujem to často - ale ani na tých pár x to nevydrží... Aj keď goly pre Parkside robí Gedore - čo by mala byť ok značka, mne sa od nich viac vecí sypalo...
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní