Grilujeme a tak

odkazy, linky, videá na tému auto-moto

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

hipisko napísal:tiez som hladal nejaky novy gril, poznal som len weber, ale nakoniec som nasiel lacnejsiu alternativu od firmy hecht, je to nemecka firma, len vyraba v cine....

takze za cenu obyc weberu mam nieco taketo:


http://www.hecht.cz/editor/image/produk ... ek_334.png

ale pozeram, ze idu dost do mody plynove grily, susedia to zacali kupovat a chvalia si to....
Plyňák NIE!!! Postráda tú správnu atmosféru. To už môžeme na opekačky rovno nosiť PB bombu s horákom a špekáčky opekať nad modrým plameňom. Grilovačka je o drevenom uhlí, alebo uhlí z pahreby so šmakom prírodného ohňa a dymu (pozor, nie dymu zo spáleného oleja)
Pokial ide o ten Weber, mal som túto sezónu požičaný tento
Obrázok
A aj keď som patril k tým čo tvrdili, že nemôže byť lepší ako Metro alternatíva za 50€ čo vlastním
Obrázok
tak musím uznať, že Weber je úplne iná liga a na bud. sezónu ho kupujem. Regulácia tepla, výdrž uhlia je niekde úplne inde. Grilovať 1,5kg sviečkovice v celku cca hodinu je úplne bezproblémová vec. Navyše sa dá prívod vzduchu uzavrieť tak, že uhlie zhasne a na tom istom uhlí grilujem 3x po sebe. Takže aj úspora uhlia je celkom zaujímavá. Kým pred tým som mal 3kg vrece na 3-4 grilovačky, teraz som ho minul možno za 8 grilovačiek. Ale podstatná je kvalita grilovania. Je to fakt Pán Gril.
peterhe
Forenzný námorník
Príspevky: 1413
Dátum registrácie: 22.01.2010 17:44
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peterhe »

Ahoj Acon, kde si sa tak dlho túlal?
pidizvi
Príspevky: 3407
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

ach hentie brikety su peklo. To kym nam chytilo, co sme to prehadzovali do normalnej pahreby a potom rozzeravene na gril... potom to zase prikryte nemalo dost vzduchu, tak sa to udusilo. Nastastie som nebol panom ohna, lebo inak by som sa na to vykaslal.
peterhe
Forenzný námorník
Príspevky: 1413
Dátum registrácie: 22.01.2010 17:44
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peterhe »

Pidizvi, osobne zapaľujem brikety a spol. teplovzdušnou pištoľou, za päť minút sú pekne rozpálené so šedou vrstvou popola na povrchu.
mato.soky
Príspevky: 1376
Dátum registrácie: 29.03.2013 14:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mato.soky »

teplovzduška je na toto naozaj najlepšie ale po tom čo sme s otcom povyhadzovali pár stromov v záhrade sa neviem 4 roky zbaviť dreva :40bd: také vatry v tom grile kupovanom ešte za koruny nerobí nikto asi preto som už prepálil 2 kovové zadné steny :d :D
pn437ab
Príspevky: 1138
Dátum registrácie: 14.12.2006 20:30
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pn437ab »

ja mám gril spravený z pozdlžne rozrezaného vzduchojemu z autobusu ale je zbytočne velký vôjdu donho podlžke dve hliníkove tácky .. další bude o plovicu menší s nerezového vzduchojemu.
Som videl na nejakom MAN LKW , niekomu na parkovisku čmajznem, šak jeden chýbat nebude ked ich má niekolko':3c90:'
inak ked prídem na SK tak tradične cestujem na Závadu alebo ako sa to volá ta dedinka ktorá je od HC dost daleko cca1hod jazdy,ale stojí to zato lebo iba tam majú vynikajúce grilované bravčové kolienka rôznych velkostí , vždy čerstvé s čerstvým chlebom , POZOR čaká sa hodinu od objednávky.
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

peterhe napísal:Ahoj Acon, kde si sa tak dlho túlal?
Rok zásadných životných zmien...
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

Sezóna v plnom prúde a nikto negriluje? Tak ja čo to pridám. Osobne som toho názoru, že nejaké minútové grilovanie špekáčok a krkovice je skor opekanie ako grilovanie a ja si rád vychutnávam rituál long grill párty. Tak pridávam pár foto z poctivej grilovačky. Bravčové rebierka marinované cca 4h a potom grilované 4:45h. Žiadne predváranie ani predpečenie. Za surova grilované od začiatku do konca až kým sa kosti neoddelovali od maska ;-) Mňamka, doporučujem ;-)
[img]https://imagizer.imageshack.us/v2/269x4 ... eTh8iv.jpg[/img]
[img]https://imagizer.imageshack.us/v2/605x4 ... JviK0U.jpg[/img]
[img]https://imagizer.imageshack.us/v2/605x4 ... 43KBnJ.jpg[/img]
Na priebežnú konzumáciu bolo určené karé aby sme nepokapali od hladu
[img]https://imagizer.imageshack.us/v2/269x4 ... PsIQSe.jpg[/img]
[img]https://imagizer.imageshack.us/v2/800x5 ... pK7UO1.jpg[/img]
Atlas
moderátor fóra
Príspevky: 4686
Dátum registrácie: 21.05.2012 13:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Atlas »

Acon je tusim od NR, mam na skok ;)
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

Grilujem z donesených surovín za predpokladu, že je dodržaná rezerva 2 štedrých porcií ;-)
kaskaderTN
Príspevky: 1761
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

také pixle mi zostali od prípravku na impregnáciu dreva
peterhe
Forenzný námorník
Príspevky: 1413
Dátum registrácie: 22.01.2010 17:44
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peterhe »

zopár z Trenčína
detská varianta kuracích pŕs, soľ, trochu korenia, soli, olejom zaliať do hrnca, napichovať na mokré špajdle, grilovať cca 10min
[img]http://www.imgupload.org/images/951_prsia_1.jpg[/img]
[img]http://www.imgupload.org/images/514_prsia_2.jpg[/img]

cukina (niekde cuketa) a zelenina
potrieť olejom so soľou a korením
[img]http://www.imgupload.org/images/446_cukina_1.jpg[/img]
[img]http://www.imgupload.org/images/358_cukina_2.jpg[/img]

zeleninu (cukina, cibuľa, stopky z hríbov...) vysypem na gril a sem tam premiešam
[img]http://www.imgupload.org/images/301_zelenina.jpg[/img]
peterhe
Forenzný námorník
Príspevky: 1413
Dátum registrácie: 22.01.2010 17:44
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peterhe »

plnené hríby
korenie + soľ zamiešať s olejom, potrieť hríby zbavené stopky, naplniť na drobno pokrájanou šunkovou salámou alebo parizérom, na vrch položiť syr, malé položím na gril a grilujem zo spodnej strany pod hliníkovou táckou, alebo väčšie na alobale najskôr z vrchnej strany a zo spodnej dogrilujem bez alobalu
[img]http://www.imgupload.org/images/949_sampiony_3.jpg[/img]
[img]http://www.imgupload.org/images/384_sampiony_1.jpg[/img]
[img]http://www.imgupload.org/images/62_sampiony_2.jpg[/img]
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

ako si mozem tuto temu zablokovat ? ;-(
este aj ten cigansky gril mi pride lakavy :..:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok

Návrat na "Na pobavenie ;-)"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných