GOLF V 1.4 55 kw alebo 1.9 77 kw

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

viliam-brava
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 21.03.2015 14:31
Zdieľať na Facebook

GOLF V 1.4 55 kw alebo 1.9 77 kw

Príspevok od používateľa viliam-brava »

Zdravim, rozmyslam nad nahradou za dosluhujuci passat variant b5 afn, a zatial mi to vychadza na stary dobry golf od 2003, je to male sikovne auticko, aj ked mam pocit ze vnutorne mensie ako bol passat. Cenovo sa chcem zmestit do tych 3000-3500. Asi to nebude top stav. Takze kombi variant neprichadza do uvahy, kedze stoja o dost viac.
Rozhodujem sa medzi motormi 1.4 55kw a 1.9 77 kw.
Rocne nabeham tak 10.000 km. Jazdim 25 km do prace ( z toho 5 km mesto a zvysok dediny a okresky ) Ktory motor z tych dvoch by bol podla vas pre mna vhodnejsi? ( Este by do uvahy pripadala octavia s tymito motormi, a tam by snad vyslo aj na kombik )

Pripadne ktore z tychto dvoch :
https://auto.bazos.sk/inzerat/82488547/ ... golf-v.php
https://auto.bazos.sk/inzerat/81807433/ ... 19-TDI.php
juraj975
Príspevky: 64
Dátum registrácie: 13.03.2009 13:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa juraj975 »

Trosku nechapem taketo cachre s autami, v mojom okoli to tiez rovi dost ludi chvilu taky golf, o chvilu take audi , o pol roka sa uz predava hlada octavia... ved ked si kurnik jedno auto porobim a dneska do nego nasypem nove brzdy tlmice rozvody hydrostely napinaky remen oleje filtre, a ked ma yo vsetkk bude stat aj 1500 teraz hned tak mam sakra na hodny cas pokoj. Ved tie peniaze co stratis predajom akupou dalsieho mozes nasypat d tohto, ale ako chces ja by som rozmyslal takto. To mas ten passat v takom mizernom stave ze sa neoplati opravit alebo co mu je?
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Ako pochopiť je to problém,matematicky (finančne) je to nezmysel a vidím to úplne rovnako.Do svojho vlastného ktoré poznám každý detail,každú servisnú vec ktorá sa urobila a teda prehlad aj záruku,nevložiť hoci aj 1500 čo spomínaš,to ja tiež nepochopím.To už pri tých peniazoch je ozaj luxusná obnova ktorá mi garantuje úsmev na ďalších 200 tis km pri tom danom motore.Zúsmevom,z úsporou,spoľahlivo je to 20 rokov jazdenia !!!
Golf je ten aj onen OK,ale cena nie je.Pretože tam nejde o kúpnu cenu ale o ďalšie peniaze ktoré si vypýta,proste vypýta presne tak,ako doteraz vždy prídu do mesiaca menšie väčšie veci a bude toho dosť čo príde.
Benzinová verzia ...u tých nie je vzácnosť papkanie oleja.To sa zistí vždy po...takže treba s tým počítať.Ak nie som slepý,nemá klimatizáciu čo bude v lete terno.
Diesel pri 300 tis si rovno treba pripočítať cca 600-700 na veci ktoré sa tam GARANTOVANE nerobili a robiť sa mali.Sú to autá z východu,viem aký je tam stav,chodia mi odtiaľ ľudia čo už nevedia kam ísť.
Takže jedno ako druhé- tá cena nie je cena výsledná,to treba zobrať z absolutnou istotou že to tak je.
rybol
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 14.02.2017 11:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rybol »

niekto radsej auto vymeni, ako by si ho mal porobit a dat do stavu ako takeho. no je pravda vela ludi teraz meni auta castejsie ako ponozky
kazimir
Príspevky: 502
Dátum registrácie: 17.02.2016 17:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kazimir »

Si kup štvorku radšej.
viliam-brava
Príspevky: 14
Dátum registrácie: 21.03.2015 14:31
Zdieľať na Facebook

Oprava passatu

Príspevok od používateľa viliam-brava »

Ake menenie aut ako ponoziek? Predtym som mal fiat brava 1.6 16v, skoro 5 rokov, predal som ho hlavne kvoli tym kahancovym svetlam a tiez nemal take vychytavky ako abs a pod... Passat mam 4.5 roka , kupovany s 307 tisic na tacho. Za ten cas cca 45.000km, pri kupe sa vymenili rozvody+kladka alternatora , alebo ako sa to vola,homokineticky klb, komplet predna naprava (nieco polske, ale drzi to doteraz), servocerpadlo, podtlakove hadicky, lozisko, olej, snimac teploty chladiacej, rele stieracov, nove gumy a par drobnosti, ktore nestali vela. Pred necelym pol rokom brzdy, vpredu, vzadu, abs snimac,druhe lozisko, zamky.
Momentalne by bolo treba :
poriesit opat tecuce servo, poriesit tecuce naftove cerpadlo, lavy+pravy blatnik hrzda - vpredu aj vzadu. Vyfuk aj piate dvere hrdza. Predny naraznik prasknuty, aj ked nie vela. Predny chladic nevyzera moc dobre. Klimakompresor nefunguje, s tym som ho uz kupil. Motor vacsinou nema tah uz ani neviem odkedy-asi vaha, raz to ide raz nie. Spojka podla mna zabera dost vysoko. Tlmice a pruziny - zrejme tiez na vymenu. Silentbloky zadnej napravy aj s gumou mi lezia doma asi 3 roky. Viac mi teraz nenapadne

Auto tiez asi 2 roky nazad prezilo naraz do fabie pravou stranou, ked som neubrzdil a cca v 40tke som nabral auto predomnou. Keby som vtedy mal brzdy OK mozno by som to zvladol, ale co uz. Bagy nevystrelili ( a ano mam ich) akurat skrcilo blatnik, rozbilo svetlo a kapotu na rohu zahlo. Horko tazko som nasiel blatnik vo farbe, aj to bol chyteny hrdzou...Chvalabohu, ze aspon nove diely si vies najst ovela lahsie. Opravar ku ktoremu chodim, vravel, ze on by na mojom mieste uz do toho auta nevrazal. Pritom je to pan v rokoch , co chodi na starsom Sharane, takze ziadny nagelovany frajer. Tak teraz neviem. Za 8 rokov som vymenil 8 opravarov. Keby som si bol sto pro isty ze do passata vrazim 1500 (vratane prace) a bude ako lusk tak to spravim. Ten velkorysy interier a kufor je super, o spotrebe aj skoda hovorit.. V dobrom. Ak mate nejaky tip na cloveka z vychodu, som same ucho.
Golf 4 nechcem.

PS: ak auto nema klimu automaticky neberiem. Zatial som bol v tom ze golf ma klimu vzdy
kazimir
Príspevky: 502
Dátum registrácie: 17.02.2016 17:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kazimir »

Tak si namiesto pasata do ktoreho sa neoplati investovat kup golf V za 3000€ do ktoreho sa neoplati investovat. Mozno u vas idu v lepsom stave. Tu u nas sa neda kupit fabia 1.4 pomaly za 3000 v peknom stave.
juraj975
Príspevky: 64
Dátum registrácie: 13.03.2009 13:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa juraj975 »

Viliam myslim si ze nikto ti tu nechce zle. Ale aj ako kazimir poznamenal kupit za 3-3500 nejake auto do ktore vrazis pravdepodobne podobnu sumu ako do toho passata, ano moznoze maju tie novsie golfy krajsie plechy nehrdzave ale myslim si ze mas fajn servisovatelne auto a s fajn priestorom, tak by som este porozmyslal, a to ti napisem ze niesom velmi vw positive. Ano so servismi je to niekedy tazke a na vychode ti neporadim, no s tym novsim golfom tiez treba chodit do servisu a takisto potrebujes niekoho dobreho k obhliadke na kupu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných