Golf 4 climatronic

Diskusia ohľadne vozidiel značky Volkswagen

Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS

bjbbobek
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Zdieľať na Facebook

Re: Golf 4 climatronic

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Schemu mam ale len na 14 pin konektor pre ovladanie toho rele . Ovladane to je T14\8 modry\cerveny a ano +12v ale ten signal sa este rozdeluje na RJ morora.
Vo scheme toto napisane jednoznacne nie je ,vydedukoval som az po pozreti manualnej klimatizacii.
Stale mam podozrenie na vedenie.
adamilles67
Dátum registrácie: 15.06.2025 11:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa adamilles67 »

aké vedenie máš na mysli? lebo po prpípaní káblov nikde som nenašiel chybu, všetko je tak ako má byť ale ide stále 12V na relé pod betériou a spína vo vnútri relé nonstop, od niekde dostáva impulz že to má zopnúť
bjbbobek
Zdieľať na Facebook

bjbbobek
Zdieľať na Facebook

Hore uvedený obrázok , je po síce Ford ale tiež mal problém vo vedení.
Ešte jedna vec pod torpedom je prepojovacia skrinka pozri aj do nej a aj všetky konektory, zameraj sa na oxidácii.
bjbbobek
Zdieľať na Facebook

https://upload.nolog.cz/download/ad74dc ... tjF6UDqW4g
Ešte foto konektorov pod torpedom.
Odkazi majú platnosť 7 dní
adamilles67
Zdieľať na Facebook

díky za fotky ale mám taký problém že orange online ochrana mi nepovolí spustiť tú stránku a cez proxy vypíše chybu tak isto, nejaká iná stránka na zdielanie fotiek? https://imgur.com/ napríklad. Díky
bjbbobek
Zdieľať na Facebook

adamilles67
Zdieľať na Facebook

ďakujem pekne, pozriem sa aj na to :) lebo už som dosť zúfalý že kde sa môže pozbierať tých +12v na kompressor ak to je vypnuté :D
adamilles67
Zdieľať na Facebook

dneska som opravil kábel čo je na kompressory, klíma ostáva teraz nonstop pre nejaký dôvod vypnutá, nedá sa zapnúť, meral som čo sa len dalo, rozobral som všetky káble pod batériou prezrel som všetky sú OK, 12V ide do tlakového spínača, odtial ide do teplotného spínača čo je na hadici medzi motorom a chladičom a aj do relé ide tých 12V ale to relé (dobeh ventilátora) teraz nepustí zase ďalej tých 12V takže vyzerá to na pokazené relé dobehu ventilátora ktoré je čisto nové... objednám druhé ale akú značku odporúčate bárskto, potrebujem vedieť aká značka aj niečo možno vydrží, kupoval som originál diel ževraj za 32€ čo mi na originál diel pripadá málo dosť, akú konkrétnu značku mám skúsiť? poprípade nemá niekto originál funkćný číslo dielu 1j0919506E je to ten 10 + 4 pinový konektor. Díky
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Kým si neopravoval kabel tak relé spínalo a po tvojej "oprave" je pokazené aj keď je čisto nové. To je naozaj zaujímavý stav - na konektore máš 14 pinov, sú všetky obsadené? a vieš čo na ktorom má byť zapojené a či sa tam meria 12V alebo menej? Kludne by som veril že sa tam bude meniť napätie podla požiadavky stupňa chladenia. To je len taká úvaha.
Ja mám takú vedomosť , že obvody v ktorých je súčasťou aj RJ sa obyčajnou skušačkou nemerajú.
adamilles67
Zdieľať na Facebook

tak je to celé zaujímavé, celé sa to tak začalo že minulý rok som dal opraviť a naplniť klímu, mám climatronic. minulý rok všetko fungovalo ale koncom leta nezapli sa ventilátory a klíma šla, vymenilo sa relé dobehu ventilátorov, všetko bolo fajn, minulé leto fungovala klíma v pohode, tento rok som začal používať klímu fungovalo všetko aj ventilátory tak jeden deň som išiel domov a dal som econ a mal som pocit ako keby naďalej tlačila klíma, neriešil som to na druhý deň baterka vybitá celú noc bol zopnutý kompressor, tak som vybral krabičku relé a jemne som to oklepal o nosník a dal naspäť klíma už neostáva zopnutá ale nedalo sa zase zapnúť, tak som si myslel že bude relé dobehu na vine, tak som objednal nové po výmene všetko zase fungovalo, klíma sa zopla pri econ sa vypla ventilátory tak isto fungovali 2 týždne bolo všetko OK a zrazu žena šla na aute domov a vraví že dala econ a má pocit že klíma ostala zopnutá tak som večer po robote pozrel pod auto a skúsil som potočiť so stredom kompressora a hej bola zase zopnutá, tak som rozpojil iba 2 káblový konektor pri kompressory aby nevyžralo batériu. Na druhý deň som išiel premerať čo to môže byť, vybral som poistky, relé čo je ževraj pod palubovkou za poistkovou skriňou 105 alebo 103 nejak tak bolo a meral som nejaké veci, aj keď som odpojil tlakový spínač aj tak 12V išlo na kompressor a zrazu toľko som meral atď. že sa klíma rozopla ale zase nezapne keď vypnem econ. skratka 2 krabice a rovnaká závada, tam niečo to musí vyvolať. ale neviem sa dopátrať čo môže byť problém, teraz mám 2 krabičky ktoré mi nechcú zopnúť klimatizáciu :342a:
adamilles67
Zdieľať na Facebook

ešte toľko k tým relé že minulý rok mi dávali relé topran a tento rok som dával aic ktorý je ževraj originál diel čo neverím lebo je lacnejší ako topran :D
bjbbobek
Zdieľať na Facebook

Odporúčam vyhľadať odbornú pomoc.
adamcervenak43
Dátum registrácie: 29.10.2025 10:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa adamcervenak43 »

Zdravím mam golf 4
1.9 81 kw
Náhodou neviete čo môže byť klepot auta
Ako nebrni motor len počuť pri motorest hore
adamcervenak43
Dátum registrácie: 29.10.2025 10:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa adamcervenak43 »

Takí divny klepot ma kus keď pridáš na plyn ešte horšie jako keby ttttttttt 😀

Návrat na "Volkswagen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných