Golf 4 climatronic
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 15.06.2025 11:48 Zdieľať na Facebook
Golf 4 climatronic
Ahojte chalani, možno niekto sa s tým stretol a bude vedieť mi poradiť. Minulý rok som si dal opraviť klímu (climatronic) kompletne fungoval minulý rok, ale tento rok som zapol klímu a keď som dal econ ostala zopnutá, aj po vybratí kľúčika a cez noc mi to aj batériu vybilo, tak som na druhý deň vybral relé dobehu ventilátora (pod batériou) a poklepkal som po nej a zrazu klíma sa vypla ale už to nešlo zase zapnúť, tak som objednal nové relé (originál diel) vymenil som ho, a teraz po 2 týždňoch zase to isté, klíma ostala zopnutá, aj keď dám econ alebo vytiahnem kľúčik klíma kompressor je zopnutý... mám taký pocit že ako keby sa spálili dokopy kontakty v relé ale neviem, nejaké rady niekto čo pozrieť alebo kde môže byť chyba? Ďakujem
Je to golf 4 1.9 TDI 81kW AHF 1998 ročník.
Je to golf 4 1.9 TDI 81kW AHF 1998 ročník.
-
- Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: Golf 4 climatronic
Skôr než v relé by som hľadal a meral okolo spínacej skrinky
Diagnostika,elektronika,geometria,pneu servis,klimatizácie
-
a čo by som mal merať okolo spínacej skrinky? poprípade nejaké schema alebo tak? poprípade nevieš aký odpor by mal mať magnet klima kompresora? že by som to premeral či náhodou nemá moc vysoký odpor lebo keď ostane zopnuté som rozpájal kábel čo ide na kompresor aby mi to nežralo batériu a bol spoj dosť teplý
-
takže išiel som to premerať prezrieť, akonáhle odpojím relé dobehov ventilátora kompresor sa rozpojí, a keď to pomali idem zapojiť tak počujem ako cvakne relé v ňom a hneď aj zopne klima kompressor, odpojil som tlakový spínač aj tak sa zopne, odpojil som celý panel climatronicu v interiéry aj tak sa zopne kompressor, a čo je zaujímavé že klíma ide ale sahary sa nespustia nejaké rady čo to môže byť? odkial môže dostávať impulz relé že má zopnúť kompressor aj keď je auto v econ?
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Na ľavom nosníku pod reflektom (pred prevodovkou) by mala byť čierna krabička z rj ventilátorov,cez tú je spúštaný aj elektromagnet spojky klima kompresora.Je to pomerne častý zdroj práve podobných procesov.Starší typ má obj.číslo 1JO919506M
-
je to čisto nové relé dobehu ventilátorov, a relé normálne cvakne keď ho pripojím, dostáva od niekadial 12V aj keď je klíma vypnutá len neviem zistiť že prečo dostáva 12v keď je klíma vypnutá
-
- opravy & diag
A pišeme o tom istom ?
-
áno píšeme o tom istom, tá krabica ovláda klímu + prednú saharu, dával som čisto nové, tá krabica aj cvakne keď pripojím na to ten 10 pin konektor (môj má 10pin sú aj 12 či 14 pin) normálne tá krabica cvakne a hneď sa zopne magnet na klíme. takže tá krabica dostáva od niekadial +12v Čo by nemala
-
Z prvého príspevku som pochopil že ti ostane zapnutý climatronik. Z posledného príspevku už je to inak. Climatronik to nie je , ovládanie ventilátorov si dal nové tak už ti zostava vedenie ?
-
- opravy & diag
Tak to vychádza.Ale každý povel climatroniku je vidieť v diagnostike a teda aj overiť či sa vykonáva takže toto je ako keď si mačka naháňa svoj chvost.Až na takú maličkosť že je šumafuk či je niečo nové alebo zo smetiska,dôležité je či pracuje správne.Spústa nových vecí od elektroniky nejde ako má
-
keď pozerám akčné členy tak píše že prúd na svorke elektromagnetu je 0V ale pri tom ak zmeriam kábel čo ide na magnet je tam 12V a magnet je zopnutý, premeral som už snáď všetko, odpojil som už panel climatronicu, tlakový spínač, teplotný spínač na hadičke vody a aj tak ostáva zopnutá klíma nonstop
-
- opravy & diag
Climatronic vyp/zap , ukazuje vôlu climatroniku,nie realitu.O realite na elmagnete ani len netuší
Čo vstupuje do rj ventilátorov ? 0V alebo 12V
Čo vystupuje z rj ventilátorov ? 0V alebo 12V
Logika nehovorí nič ?
Čo vstupuje do rj ventilátorov ? 0V alebo 12V
Čo vystupuje z rj ventilátorov ? 0V alebo 12V
Logika nehovorí nič ?
-
tak bez schémy bohužial neviem kde má vtupovať aleo vystupovať prúd, našiel osm jednu schému iba ale tam nie sú rozpísané piny
-
99% prac robievam bez schém.
Otázka znie : ako meras ten prúd?
Otázka znie : ako meras ten prúd?
-
meral som najprv so žiarovkou, skúšal som aj s multimetrom aj prepípať nejaké káble či nie su prerušené niekde, najlepšie by bola schéma na relé dobehu ventilátora ktorý pin čo spína aby som vedel premerať odkial prichádza tých 12v a ktorým smerom sa to spína do kompresora
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných