freelander td4

Diskusia ohľadne vozidiel značky Rover

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

npetrik
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 27.10.2009 08:59
Zdieľať na Facebook

freelander td4

Príspevok od používateľa npetrik »

Ahojte!
Chem si kúpiť freelander, ale nachádzam samé negatívne recenzie čo sa týka spoľahlivosti tohoto vozu. Mám dojem, že väčšina ľudí dopláca poruchou prevodoviek a diferenciálov kvôli včas nezistenej poruche viskospojky. Ani servisná sieť nie je veľmi vyspelá, keďže mi chlapík v servise povedal, že freelander nemá viscospojku, ten valec na kardane je len nejaká záťaž. Bol by som rád, keby mi vyznajúci sa človek odpovedal, či sú tieto freelandery fakt veľmi poruchové, alebo sa tomu dá zabrániť. Jazdím v teréne málo, ale predsa. Poradte mi niekto!
deitex
Príspevky: 68
Dátum registrácie: 02.09.2008 19:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa deitex »

Ahoj. Takze ja mam Freelander Td4 motor tam je s BMW 320d a vobec to nieje poruchovy voz. Jedine co mi na nom odislo bol vstrekovac natankoval som zlu naftu.. A aj sa pise ze je nachylny na cistotu nafty samozrejme ako kazdy common rail. Co sa tyka diferencialov a prevodoviek tie odchadzali iba na modeloch do roku 2001. Potom sa spravil tkz. facelift podvozku a motoru kde ma spominanny motor BMW. od vtedy sa poruchy uz nevyskytuju. Este na nich odchadza viskospojka ale to by som velmi neriesil pretoze sa da v ziari nad hronom spravit repas za 100e. Inak nema toto vozidlo ztiadne muchy. Samozrejme si daj pozor pri kupe niektore ktore maju tazne zariadnie mozu byt viacej opotrebovane. Nahradne diely sa daju v pohode zohnat s autokely, autodiely slovakia atd. s tymto nieje ziadny problem. pozri forum land rover tam objednavaju niektory aj s anglicka ceny nahradnych dielov na toto auto vobec niesu drahe. Vrelo odporucujem vyskusal som vsetky SUV najlepsie sa citim vo Freelandery......
Distruptor
Príspevky: 21
Dátum registrácie: 11.02.2010 18:03
Zdieľať na Facebook

Freelander

Príspevok od používateľa Distruptor »

To auto ta chyti a uz nepusti, hladaj modely od roku 2001-2 najlepsie faceliftove verzie od 2004 (bolo vymenenych viac ako 700 suciastok), Motor je, ako spomenul kolega vyssie od BMW, daval sa do BMW 320d, vstrekovace su tam vazne haklive tak pozor na naftu a pridavaj aditivum, visko spojky by na faceliftovych modeloch maly byt odolnejsie a vydrzia viac. Visco skontrolujes tak, ze sa pri maximalnom vytoceni volantu pomaly rozbiehas a sledujes aky ma auto odpor voci pohybu nejaky odpor tam je aj pri novej visco ale nemalo by to brzdit moc (alebo vytoc volant na max., zarad neutral a skus auto rukou, potlacit musi ist lahko), zaroven pocuvaj zvuky z prednej casti auta ci tam nieco nepuka alebo nebucha to by znamenalo nacatu IRD. Problem na starsich modeloch bola hlavne zle sprevodovana IRD - pridavna prevodovka cim zatuhovali visco spojky a nasledne odchadzali zadne diferenciali (bolo tam az 5 revizii IRD) toto je ale zväčša problem starych modelov. Ked ho budes kupovat urcite ho pred kupou zober do LR servisu nech ho skontroluju trochu problem. A servisuj len u tych co sa na LR specializuju lebo ostatny iba tápu. Este moze odist pomocna palivova pumpa ale ta sa da zohnat na eBay.co.uk za cca 100€ diely tam zozenies lacnejsie ako na Feliciu, ako bolo poznamenane na LR fore :D. Je to velmi pekne auto, mas v nom super pocit a hlavne je to Land Rover!

PS: daj si do googlu: "land rover klape cz" a nastuduj si forum je tam kvantum informacii.
npetrik
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 27.10.2009 08:59
Zdieľať na Facebook

free

Príspevok od používateľa npetrik »

Ďakujem za odpovede!
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

ak raz niekto bude hľadať "Friťáka" aj do lahšieho terénu a porovnávať, tak toto možno poteší
vcelku rozumný test: https://www.youtube.com/watch?v=K35HaKfPMlU
a užívateľské videjko: https://www.youtube.com/watch?v=MYPJG3eiOGE
Napísať odpoveď

Návrat na "Rover fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní