Ford Transit Custom - slaby vykon do 2000 ot/min
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
danielpolacek
- Dátum registrácie: 14.12.2005 22:13
- Bydlisko: 1. slobodné královské mesto/1238/ Zdieľať na Facebook
Ford Transit Custom - slaby vykon do 2000 ot/min
Zdravim,vie niekto poradit preco ma auto slaby vykon do cca 2000 ot,potom uz ide ok.
Je velmi slabé odspodu hlavne z 2 ky na 3 ku pokial nezacne poriadne tlacit turbo,neťahá,celkovo v nizkych otackach je mrtve.
Ford Transit Custom 2.2 tdci,92kw,2014 rv.
Auto na diagnostike,pamäť bez závad.
Nové turbo( nie repas),nové vstrekovače( nie repas),nový Egr ventil,nová váha vzduchu,vyčistené DPF,novy snimac kluky a vacky,nová rozvodova retaz,vymenene vsetky filtre.
Nikto to nevie opravit,co by som mal este vymenit??
Dík
Je velmi slabé odspodu hlavne z 2 ky na 3 ku pokial nezacne poriadne tlacit turbo,neťahá,celkovo v nizkych otackach je mrtve.
Nové turbo( nie repas),nové vstrekovače( nie repas),nový Egr ventil,nová váha vzduchu,vyčistené DPF,novy snimac kluky a vacky,nová rozvodova retaz,vymenene vsetky filtre.
Dík
-
maros000
- Dátum registrácie: 03.07.2007 09:24
Re: Ford Transit Custom - slaby vykon do 2000 ot/min
Mal som Xkrat podobny problem.
1.6 TDCI Grand C-Max vadny EGR, diagnostika bez zavad
2.0 TDCI v mondeu MK3 prasknuta hadica sania diagnostika bez zavad
2.0 TDCI v C-MAX prasknuta hadica turba diagnostika bez zavad
Ak by som mal strelit z brucha tak netesnost v sacom trakte. Ako pisal predomnou aj regulator turba vsetky tie podtlakove regulatory vedia potrapit. Ale to by musel niekto pozriet diagnostiku a vediet aj ake hodnoty ma ocakavat. Nie len citat chyby.
1.6 TDCI Grand C-Max vadny EGR, diagnostika bez zavad
2.0 TDCI v mondeu MK3 prasknuta hadica sania diagnostika bez zavad
2.0 TDCI v C-MAX prasknuta hadica turba diagnostika bez zavad
Ak by som mal strelit z brucha tak netesnost v sacom trakte. Ako pisal predomnou aj regulator turba vsetky tie podtlakove regulatory vedia potrapit. Ale to by musel niekto pozriet diagnostiku a vediet aj ake hodnoty ma ocakavat. Nie len citat chyby.
-
PROCHY603
- Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
KILOMETRE MAS KDEdanielpolacek napísal: ↑02.09.2024 18:52 Zdravim,vie niekto poradit preco ma auto slaby vykon do cca 2000 ot,potom uz ide ok.
Dík
-
vykopanafosilia
- Dátum registrácie: 15.09.2022 16:18 Zdieľať na Facebook
Diagnostika neodhalí mechanické závady... Namiesto výmeny toľkých dielov, mal si to odniesť do servisu.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Doslova odstrašujúci vzor ako to nerobiť.Pritom je to úplne bežná záležitosť,snáď najčastejší problém turbodieslov.Problém začína tam že sa nerobia základné úkony diagnostiky tj urobí sa jazda a nahrajú dáta jednotlivých vecí v ktorých moci je podobný problém vyrobiť.Tieto veci sú vždy a úplne rovnaké pre všetky tieto motorizácie.Tri veci.Vzduch (prietok) dávka paliva,tlak turbíny.Nie je prietok,rj nedá palivo resp. dá len primerane vzduchu tj málo.Málo paliva je málo výfukových plynov,proste nemá byť z čoho.Ak niet hnací plyn pre turbínu,tá sa fláka a netlačí,nepreplňuje a teda nie je dostatočný prietok na váhe.A kruh sa uzavrel...nie je prietok atd atd.Jednoduché ako facka.Takže...treba to vidieť na konkrétnych dátach,hodnotách čoho je koľko.Je úplne šumafuk či je tam turbo nové alebo zo smetiska,dôležité je vždy čo robí,jedno druhé tretie,všetko musí šlapať..Lenže vo veci je problém,ktorý trochu omlúva daný postup tak nepriamo v tom že jazdná skúška s nahrávaním hodnôt (logovanie) je dnes takmer nemožné v premávke urobiť.Jednak hustota nedovolí vytvoriť potrebný jazdný režim,po druhé nebezpečenstvo pokuty je enormné.Na podobnú záležitosť bežne padne spústa hodín času pokusov urobiť log.Neviem kto by to zaplatil,majiteľ nemá potuchy že beží vzácny čas,o rizikách sa ani nebavme...už ma to stálo raz 800 stoviek.Druhý krát len nemecké čísla zachránili že sa páni policajti nechceli strápňovať a vidiac ŠPZ ma poslali...tam a radšej ani neriešili a odkývli..Takže...ok logovanie áno,ale majiteľa za volant.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Ano,ja viem a poznám,veď je to môj diagnostický "šéf" a tento postup sa vyžaduje.Na problémy za bežnej premávky ktoré sa len sporadicky objavia je to dobré a požaduje sa.Na problémy ktoré vychádzajú zo záťaže to vhodné nie je.Jednak vzorkovanie nestíha ,jednak jazda potrebuje rovnaký režim, napr 4 rychl st a plný plyn od 1500 do 4000 ot.Koncová rychl nad 150 km/h.Na to sú iné nástroje nahrávania aj vyhodnocovania logu.
Nestačí sledovať Liborove videá,treba o veciach aj čo to vedieť milý pane,v tom máte medzery.Ale pokojne mu zavolajte a spýtajte sa,či tu náhodou nezávadzam ja,môžete ma menovať,poznáme sa
Nestačí sledovať Liborove videá,treba o veciach aj čo to vedieť milý pane,v tom máte medzery.Ale pokojne mu zavolajte a spýtajte sa,či tu náhodou nezávadzam ja,môžete ma menovať,poznáme sa
-
mhlavaty
- opravy & diag
Ešte toľko.za tieto videá bolo nemálo kritiky,aj to vám povie každý diagnostik čo niečo znamená že vyvolávajú zlý obraz o veci.Zákazníksi na základe takého myslí,že ten človek predsa všetko za minutu poriešil.Všetky tieto veci sú neskutočne skrátené,časozberné,ukážu minimum z celku.Preto s nimi každý po nejakom čase ak získal nejakú publicitu končí,pretože si do života vniesol množstvo problémov a obráti sa to v konečnom dôsledku proti.Ludia s tým operujú,vedia o celom gulové,ale ...veď to mal tak ľahko a rýchlo...
A ešte...kto robí diagnostiku,a po nej aj reálne auto neopravuje len dáva smerovku,je čosi iné než doťahovať aj samotnú opravu do konca.Je celkom bežné že sa nakoniec oprava vyberie smerom ktorý prekvapí,to nie je otváranie vlašského orecha ako si kadekto myslí.Treba ísť a pozrieť na LIborom fóre,koľko prípadov je týždne bez riešenia,pritom sú tam všetky logy atd a rieši to každý od Ašu po Čiernu n/T
A ešte...kto robí diagnostiku,a po nej aj reálne auto neopravuje len dáva smerovku,je čosi iné než doťahovať aj samotnú opravu do konca.Je celkom bežné že sa nakoniec oprava vyberie smerom ktorý prekvapí,to nie je otváranie vlašského orecha ako si kadekto myslí.Treba ísť a pozrieť na LIborom fóre,koľko prípadov je týždne bez riešenia,pritom sú tam všetky logy atd a rieši to každý od Ašu po Čiernu n/T
-
danielpolacek
Dakujem za rady,ze treba pozerat realne hodnoty za jazdy atd(veciam ako logovanie nerozumiem,ani nikto v mojom okoli nie je taky macher.
Len ked rozmyslam,co by tam kto vycital,ked som tam dal vsetko nové.
Auto potrebuje palivo a vzduch
Mam tam novy vzduchovy filter,odtial ide vzduch do turba( nové),odtial do intercooleru(novy) odtial do sania,vsetko je tesné vyskúšane.
U tohoto auta uz je elektronicka regulacia turba,ziadne podtlakove hadicky(len jedna zastrcka)
Palivo:novy filter,nove vstrekovace,cerpadlo vysokotlakove ok.
Vyfukove plyny: egr ventil novy,dpf vycistene ok.
Je tam aj nova vaha vzfuchu.
Auto na najazdenych 250000 km.
Len ked rozmyslam,co by tam kto vycital,ked som tam dal vsetko nové.
Mam tam novy vzduchovy filter,odtial ide vzduch do turba( nové),odtial do intercooleru(novy) odtial do sania,vsetko je tesné vyskúšane.
U tohoto auta uz je elektronicka regulacia turba,ziadne podtlakove hadicky(len jedna zastrcka)
-
danielpolacek
Este mam jednu otazku,na tom aute je nove turbo s elektronickou regulaciou.
Turbo zacne tlacit az okolo 1800 ot,keby zacalo tlacit od 1500 ot,auto by islo podla mna ok.
Asi blba otazka,dalo by sa to nejsko nastavit,aby zapinalo skorej?
Turbo zacne tlacit az okolo 1800 ot,keby zacalo tlacit od 1500 ot,auto by islo podla mna ok.
-
mhlavaty
- opravy & diag
Jednoznačne nie.Dá sa zmeniť mapa teda v istom zmysle upraaviť funkciu.Ibaže turbo nie je komunista,žiadnemu vetru ani daždu nič nerozkáče.K tomu aby nejaký tlak dosiahlo potrebuje hnací plyn spalín.Spaliny sa tvoria...atd atd...a sme doma - vzduch a palivo.Aký idiot by premapoval variabilitu do oblasti kde chýbajú základné veci.
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Dával si aj novú kablovačku? čo ak je zrada v elektronike a práve regulácia turba dostáva alebo aj nedostáva info čo potrebuje.danielpolacek napísal: ↑16.09.2024 20:50 Len ked rozmyslam,co by tam kto vycital,ked som tam dal vsetko nové.
To je len uvaha sprosteho traktoristu.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Mal som spočiatku Alfu v nízkych otáčkach lenivú... Vadné turbo, vymenené. OK, má to už záťah od voľnobehu (až neočakávaný) no mám nejaké indície, že jeho klesajúcu účinnosť "riešil" predchádzajúci majiteľ premapovaním. Lebo liter za hodinu na voľnobehu je pre daný motor moc.
-
mhlavaty
- opravy & diag
V tom je celý problém.Je šumafuk či niekto dáva nové alebo zo smetiska,dôležité je to či si plní "pracovné" povinnosti.Tu je plošný problém skrz celú republiku,domácich či profesionálnych majstrov.Nevieš čo je ako ak funguje dobre.Samozrejme nutné je vediať ako si to zistiť.Ak chýba jedno aj druhé...výsledok je takýto.Ako potom vedieť že nie je dobré ? Peniaze vyhodené do vzduchu.Gazdove peniaze,servis len a len zarobí takým postupom.No ale gazdovi treba lievikom nalievať rozum ? Ako sa to rieši ? Ťukaním do toho malého vreckového debila určite nie,treba si zodierať ústa a konzultovať.To je dnešný problém,ľudia už rozprávať nevedia,čítať nevedia,rozumieť s porozumením ani písané ani hovorené...tu je problém.
-
seven549
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
hladas chybu tam kde nieje.danielpolacek napísal: ↑16.09.2024 21:00 Este mam jednu otazku,na tom aute je nove turbo s elektronickou regulaciou.
presne tak tie 2.2 tdci funguju z vyroby.pod 1750otacok su mrtve ale potom tlacia do 3300 otacok vzdy max silu.
2.0 tdci a 2.2 tdci je rovnaky objem valcov.aj rovnake hlavy valcov.lisi sa to len tym ze 2.2 nasava viac paliva a vzduchu.
2.2 ma dlhy zdvih piestu potrebujes mat vacsie otacky ako 1500 na to aby si ho roztocil.
ak chces zatah od 1500 treba si kupit 2.0 tdci. maju kratsie ojnice lepsie idu do otacok aj zospodu.
ale menej vydrzia.na starych 2.0 tdci krutilo ojnice rozbiehanim auta s tymi malymi otackami.ci to je aj na tom motore netusim.transity mali dlho pod kapotou stary blok motora nazyvany puma.
treba sa s tym naucit jazdit 2.2 boli aj inac sprevodovane skor na dialnicu.1-2-3 prevodovy stupen bol na silu jazdit s tym napr 50tkou je trapenie.bud su otacky nizke alebo vysoke.dalsie prevody su na rychlost.
-
danielpolacek
Asi budes mat pravdu,zastavil som jedneho znameho,co ma tiez taky Custom 2.2 tdci a to iste
, tiez mrtve auto odspodu a ja hladam kde moze byt chyba
.
Tak slabe auto v nizkych otackach som este nevidel,clovek by tomu normalne neveril.
Ale tam bude potom problem v zle navrhnutej prevodovke výrobcom- dlhé prevodove stupne,tomu inžinierovi by mali zobrat papiere
.
Ved nie je normálne aby človek zaradil z dvojky do trojky a čakal pomaly 3 sekundy,kým auto sa dostane do vyšších otáčok a začne ťahať.
Pomýlilo ma hlavne to že mám aj starší Jumper 2.2 hdi (ten isty motor Puma),ale ten taha odspodu ako besný,ale tam je 5 rýchlostná prevodovka,Custom má 6r.
Ked to tak je a ten známy,čo som sa vozil na jeho aute nemá tiež nejakú závadu,tak to je tragédia auto.
Skúsim sa ešte niekde previezť na treťom Custome,aby som to definitivne potvrdil
Tak slabe auto v nizkych otackach som este nevidel,clovek by tomu normalne neveril.
Ale tam bude potom problem v zle navrhnutej prevodovke výrobcom- dlhé prevodove stupne,tomu inžinierovi by mali zobrat papiere
Ved nie je normálne aby človek zaradil z dvojky do trojky a čakal pomaly 3 sekundy,kým auto sa dostane do vyšších otáčok a začne ťahať.
Pomýlilo ma hlavne to že mám aj starší Jumper 2.2 hdi (ten isty motor Puma),ale ten taha odspodu ako besný,ale tam je 5 rýchlostná prevodovka,Custom má 6r.
Ked to tak je a ten známy,čo som sa vozil na jeho aute nemá tiež nejakú závadu,tak to je tragédia auto.
Skúsim sa ešte niekde previezť na treťom Custome,aby som to definitivne potvrdil
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných