1 051 443
inzerátov
Pridať inzerát

Ford Mondeo - zapne sa chladenie zrejme ventilator motora

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Ford fórum
Odpovedať Nová téma
12>
Autor Správa
marcel15
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 16 marec 2018
Príspevky: 7
Nabehané: 1 hod 0 min
Predmet: Ford Mondeo - zapne sa chladenie zrejme ventilator motora PríspevokZaslal: 16.03.2018 09:27   
Ahojte. Pred pol rokom som kupil auto Ford Mondeo 2002,MK1,Benzin,107KW,Manual. Na aute mi vymenili dost vela veci proste mi ho dali do kopy auto pol roka slapalo ako ma proste vsetko dobre. Pred tyzdnom mi odisla baterka, auto nenastartovalo tak som su zobral nabit. Po nabiti auto slapalo dalej ale stym ze mi svietila kontrolka motoru, tak som sa rozhodol ze kupim novu baterku, pozeral som si na internete vhodne baterky na moje auto. Kupil som taku co odporuca vyrobca auta, lenze auto sa nejako cudne chova nehovorim o vykone, vykon ma taky isty slape ako ma ale problem je ten ze po otoceny klucikom sami rozsvietia kontrolky a po nastarovani zhasnu ´´klasika´´ lenze po nejakej tej minute sa mi zapne ventilator alebo chladenie motora ´´nevyznam sa velmi do aut-cize neviem presne´´ a huci mi to asi nejaku tu minutu, pozeral som na panel a ked sa mi zapne to chladenie alebo co to je tak rucicka teploty motora mi padne az uplne dole pod ciarku a ked to prestane hucat tak rucicka sa mi vrati do povodneho stavu. Uz sa mi stalo ze to ani nezaplo to chaldenie a vsetko pohode. Ale ked mi zapne to chladenie a prestane tak sa mi rozviesti kontrolka motora. Neviete co to moze byt? . Dakujem za pomoc
Citovať
FERO 321
Známa tvár - Feldo (51)
Založený: 27 január 2011
Príspevky: 976
Nabehané: 4 dní 4 hod 52 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 09:58   
Ak ti auto pred odpojením baterky šlapalo, tak to môže byť aj tým že si ho odpojil od prúdu. Niektoré autá možno aj tvoje pri znova pripojení prúdu treba reinicializovať. Potom by to malo byť O.K.
Citovať
marcel15
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 16 marec 2018
Príspevky: 7
Nabehané: 1 hod 0 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 10:01   
Fero 321. To myslis ako ze reinicializovat ? To ho mam zobrat niekomu napojit na pocitac nech mi resetuje chybu alebo ako to myslis ?
Citovať
FERO 321
Známa tvár - Feldo (51)
Založený: 27 január 2011
Príspevky: 976
Nabehané: 4 dní 4 hod 52 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 10:27   
Je na to taký postup, len neviem aký je v tvojom aute. Netreba to dávať na pc. Ja mám Nissan Q a tam je postup pri znovu pripojení batérie nasledovný. Na strane vodiča stiahneš okno jediným nepretržitým posuvom až nadol potom pustíš ovládač a následne jedným nepretržitým posuvom ho vytiahneš hore a ovládač ťahu hore ešte po dovretí okna držíš min, 5-sekúnd. Potom je auto reinicializované. Ak to nepomôže, u mojho auta je ešte aj iný postup, no ty musíš zistiť aký je u tvojho auta ak vôbec nejaký je. Tento postup nájdeš v návode na obsluhu auta, ak ho nemáš obráť sa na nejaký Ford club tam ti určite poradia.
Citovať
marcel15
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 16 marec 2018
Príspevky: 7
Nabehané: 1 hod 0 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 10:35   
Okej vyskúšam . Zatiaľ ďakujem
Citovať
lakinooo
Legenda - Ford T (601)
moderátor fóra
Založený: 17 apríl 2008
Príspevky: 18898
Nabehané: 2 mes 7 dní 7 hod
PríspevokZaslal: 16.03.2018 11:04   
Postup na okna je na okna, nie na RJ motora.

Treba ist na dignostiku. Mozno cidlo, mozno kabel, mono nieco ine.
_________________
Ak nechceš byť označený za blba, nepíš blbiny.
Citovať
indi4n
Obľúbený člen - Bawo (96)
Tašunko
Založený: 10 január 2013
Príspevky: 1411
Nabehané: 25 dní 12 hod 52 min
Bydlisko: Trnava
PríspevokZaslal: 16.03.2018 11:14   
suhlas s Lakinom
Mondeo 2002 je MK3. Na dieslovom MK3 nic inicializovat netreba, nezda sa mi ze by bol benzin iny. Po odpojeni baterky len nahodit kod na radio, nastavit okna a vsetko ostatne musi slapat ako predtym.
Citovať
marcel15
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 16 marec 2018
Príspevky: 7
Nabehané: 1 hod 0 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 11:53   
Bol som na diagnostike. Kamarát sa vedel pripojiť na všetko ale nevedel sa pripojiť na motor.
Citovať
lubos zimovcak
VIP člen - Veyron (307)
Založený: 19 november 2008
Príspevky: 3260
Nabehané: 12 dní 4 hod 29 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 12:26   
niekde som čítal, že takéto šarapaty-záhady dokáže narobiť kostra a hrdza:(, ale najskôr Ti odišiel nejaký snímač teploty.
Citovať
mjato
Nová tvár - Trabanto (10)
Založený: 17 november 2008
Príspevky: 713
Nabehané: 3 dní 11 hod 24 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 15:26   
Mam to auto a baterku odpajam bezne a nic take ako opisujes sa mi nedeje.Skoda,ze ti pri diagnostike nevycital teplotu chlad.zmesi,motora...
Na meranie chl.zmesy tam mas dva snimace:jeden z boku motora na pravej strane a druhy spojeny s termostatom a nachadza sa s predu motora na lavo dole/pri demontazi treba vybrat svetlomet/.Napis mi odkial si tie snimace mam kdesi v pivnici nahradne.
Citovať
marcel15
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 16 marec 2018
Príspevky: 7
Nabehané: 1 hod 0 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 18:21   
Som z mesta Levice . Bol som ešte aj v servise tam som im opísal môj problém a tiež vybehol na mňa že to môže byť snímač teploty. A tiež som mu povedal že kamarát sa mi nevedel napojiť na RJ motora a tam mi povedali že jedine do fordu ist. Tak fakt neviem
Citovať
mjato
Nová tvár - Trabanto (10)
Založený: 17 november 2008
Príspevky: 713
Nabehané: 3 dní 11 hod 24 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 20:18   
Ja som riesil zle starty a v mojom okoli mi dokazali mechanici len precitat chyby z diagnostiky a ziadne tam neboli zapisane.V Martine vo forde sa pripajal na tri krat a jedine co mi povedal,ze mam bohatu zmes/vycital z lambdy/ a ze moze prepustat-kvapkat vstrekovac.Nakoniec to prepustal benzin regulator tlaku benzinu na vstrekovacej liste do sania.
V tvojom pripade by som isiel asi na tu diagnostiku.
Citovať
braga
Známa tvár - Feldo (70)
Založený: 26 október 2009
Príspevky: 1460
Nabehané: 7 dní 9 hod 23 min
PríspevokZaslal: 16.03.2018 20:31   
marcel -otazka ty si isto morgos vsak ?
Citovať
marcel15
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 16 marec 2018
Príspevky: 7
Nabehané: 1 hod 0 min
PríspevokZaslal: 17.03.2018 00:04   
no okej tak nabehnem do fordu nech sa nato kuknu ..a braga nie niesom morgos
Citovať
pacok
Nová tvár - Trabanto (4)
Založený: 21 júl 2009
Príspevky: 145
Nabehané: 14 hod 38 min
PríspevokZaslal: 17.03.2018 08:58   
Klasika dostal si RJ do ,, slucky,, niecim a musis nanovo vsetko resetovat alebo nejako sa dostat spat.To ze ti ide vetrak je dosledok toho ze RJ nie je si ista niecim a otvorila vsetko naplno aby si neprehrial auto.Resetovat jednotky aj budiky.Nepoznam mondeo ale ak maju cidlo a este na termostate dalsie cidlo tak ono bude zadrhel nevie sa pohybovat.Cidlo kvapaliny pochybujem lebo aj keby ukazovalo -50 stupnov auto musi ist.
Citovať
Odpovedať Nová téma
12>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Ford fórum