Ford Mondeo mk3 2.0 TDDI - problem pri studenom motore

Diskusia ohľadne vozidiel značky Ford

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

foxhall
Príspevky: 460
Dátum registrácie: 01.05.2007 20:43
Zdieľať na Facebook

Ford Mondeo mk3 2.0 TDDI - problem pri studenom motore

Príspevok od používateľa foxhall »

Zdravim vas mam mondeo 2001 2.0TDDI 85KW ma najazdene od nova 246tis problem je taky ze pri studenom starte motora auto nastartuje na prvu supu bez problemov ale problem je ze ide nepravidelne na tri valce a dymi dost na bielo robi to stale ked je studenz motor ak dlhsie postoji. po prejdeni paru kilometrov to prestane a ide pekne ani nedymi ani netrasie. myslel som ze to budu vstreky lebo dymil dost na cierno pri vytacani a taktiez som pocul stale pri vytoceni nad 2tisic otacok ako keby zacercal vstrek a az vtedy ho zaplo robi to aj s druhymy vstrekmy stale ako keby nad 2tisic otacok zacerci niektori. kupil som teda druhe vsterky pouzite neviem ci su dobre bral som to s ebay tipek pisal ze su ok nemam ich ako otestovat kedze som v UK a nepoznam nikoho kto to robi. vymenili sa vstreky nastartovalo sa islo okej auto prestalo uplne dymit na cierno mozem mu dat plyn na podlahu nic. ale tie starty stale pretrvavaju trasenie trosku mensie trosicku lepsi chod motora ale dymi stale na bielo a nejde ako ma. myslel som este na zhavice ale kamos ich skusil tak ze dal ziarovku na kazdy jeden ci ide prud a vraj isli vsetky neviem ci to stoji za nieco taky test poradte co by to mohlo byt kde pozerat na pricinu
Naposledy upravil/-a foxhall v 18.09.2013 21:48, upravené celkom 1 krát.
foxhall
Príspevky: 460
Dátum registrácie: 01.05.2007 20:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa foxhall »

aby som nezabudol auto po zahriati ide pekne ma dobry vykon nedymi ani netrasie taha ako hodinka.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

To len skúsil že či je na žhaviči napájacia pluska ak teda tú žiarovku pripojil len na plus žhaviča a mínusku jej dal od kostry.
Ak by ju pripojil medzi žhavič a jeho napájací kábel, tak by si aj overil že či ide cez žhavič prúd a teda je predpoklad že žhavič je OK a nieje prerušený.
mkreana67
Príspevky: 28
Dátum registrácie: 30.05.2010 13:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mkreana67 »

Mal som take mondeo a tiez mi triaslo motorom po nastartovani a boli to zhavice.Ja ich skusam tak ze od nich odpojim ten napajaci drat a skusam jeden po druhom tak ze dam drat na plus baterku a druhym koncom sprngnem po zhavici.Ak zaiskri tak zhavi a ked nie tak je v cavese.Davaj velki pozor pri demontazi zhavicov zvyknu sa ulomit bez varovania.Rob to za studena a davaj velki pozor.
mkrc
Príspevky: 39
Dátum registrácie: 02.10.2009 10:02
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mkrc »

Bol som hrdým majiteľom Mondea TDDi(nezniciteľný motor), zle štarty v mojom pripade vyriesili žhaviče. Tvarili sa, že su dobre, ale po vytiahnutí im o moc dlhšie trvalo, kým sa "nažhavili do červena" oproti novým...
Napísať odpoveď

Návrat na "Ford fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných