Ford c-max 1.0 ecoboost , 92 kw porucha

Diskusia ohľadne vozidiel značky Ford

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

6331
Dátum registrácie: 31.08.2012 20:40
Zdieľať na Facebook

Ford c-max 1.0 ecoboost , 92 kw porucha

Príspevok od používateľa 6331 »

Zdravím potreboval by som poradiť ohľadom motora Ford c max 1.0 ecoboost , 92 kw B7DA rok 2019 nabehane 85tisic km. Som už zúfalý začalo to tým že som si všimol že motor dosť často alebo lepšie povedane mi vyskakovala hláška .Dosažen limit výfukových plynů, vyčistěte jej jízdou" dobre to som spravil ale ta hláška sa začala čo raz častejšie vracať až jedného dna sa mi pri čistený filtra po diaľnici zobrazila pri vyšších otáčkach keď som obiehal kamion 4000 otáčky a vynechaný motora a obmedzený výkonu motora hláška Nutne navštíviť servis . Tak som zašiel za kamarátom do servisu a tam sme prišli nato že jedna sviečka je mokra tak sme vymenili nove sviečky a išli sa previezť ale auto spravilo opäť čo na diaľnici vynechalo tak sme objednali cievku kde bola predtým mokra sviečka po tejto výmene zapaľovacej cievky auto išlo auto opäť ako raketa dva mesiace až do včera zase vynechanie a tie hlášky tak som zašiel opäť do servisu na diagnostike ukázalo opäť problém so zapaľovaním dobre vymenili sme aj tie dve cievky a šiel som sa previezť spočiatku v pohode ale opäť keď som ho opäť vytáčal prišlo vynechanie motora a tie opäť dve hlášky zase som ho dal na diagnostiku a to iste problém so zapaľovaním na displeji nesvieti ani porucha motora ani neje väčšia spotreba jedine že vyskočí ta hláska a obmedzí výkon ale keď auto zastavím a vypnem ostane mi len hláška Dosažen limit výfukových plynů, vyčistěte jej jízdou" už som stoho zúfalý mame len toto vozidlo a každý deň ho potrebujeme kvôli deťom .Budem vám veľmi vďačný za každú radu ako to vyriešiť.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Re: Ford c-max 1.0 ecoboost , 92 kw porucha

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nie je neobvyklé že sa podobné deje za neprítomnosti chybového hlásenia.Ovšem motor z litrovým výkonom cez 100 koní na liter objemu čo je pomaly závodný stroj,ktorý navyše pre vysokú Euro triedu je ozaj vyšperkovaný do maxima neodpustí nič.Ale kontrolovať treba emisný systém,potom základné parametre krátkodobej a dlhodobej adaptácie zmesi.
Emisný systém garantovane v poriadnu nie je,tak je prvá smerovka odkiaľ fúka vietor.Ten menežment je citlivý na najmenšie odchýlky od ideálnych hodnôt a správa sa ako manželka keď vytrie podlahu.Zbytočne robíte tieto ničím nepodložené výmeny.Je len dielo náhody ak sa zadarí,ale blíži sa pravdepodobnosti že na vás padne meteor
6331
Zdieľať na Facebook

mhlavaty napísal: 02.07.2025 18:53 Nie je neobvyklé že sa podobné deje za neprítomnosti chybového hlásenia.Ovšem motor z litrovým výkonom cez 100 koní na liter objemu čo je pomaly závodný stroj,ktorý navyše pre vysokú Euro triedu je ozaj vyšperkovaný do maxima neodpustí nič.Ale kontrolovať treba emisný systém,potom základné parametre krátkodobej a dlhodobej adaptácie zmesi.
Emisný systém garantovane v poriadnu nie je,tak je prvá smerovka odkiaľ fúka vietor.Ten menežment je citlivý na najmenšie odchýlky od ideálnych hodnôt a správa sa ako manželka keď vytrie podlahu.Zbytočne robíte tieto ničím nepodložené výmeny.Je len dielo náhody ak sa zadarí,ale blíži sa pravdepodobnosti že na vás padne meteor
Chlape ako ničím nepodložene ak sme to dali na diagnostiku a ukazuje to problém zapaľovanie tak neviem od čoho sa mam odraziť ďalej kde mam hľadať príčinu a tak sme prešli vstreky a ich hodnoty a premerali všetko čo sa dalo a stále len to zapaľovanie a ako ste to myslel že manna padne meteor ?
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.06.2025 11:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Ukázalo problém zapaľovania a vymenili ste cievku. Bola vadná? Pomohla jej výmena? Či bola vadná netušíš a výmena zjavne nepomohla. Tak čo to bola za diagnostika a čo to bolo za diagnostika?! :::
6331
Zdieľať na Facebook

cicmanec942 napísal: 02.07.2025 19:33 Ukázalo problém zapaľovania a vymenili ste cievku. Bola vadná? Pomohla jej výmena? Či bola vadná netušíš a výmena zjavne nepomohla. Tak čo to bola za diagnostika a čo to bolo za diagnostika?! :::
Áno prvá bola zla v vtedy auto po výmene išlo bezproblémov.A teraz sa to stalo opäť tak sme usúdili že ak vymeníme aj tie dve nič zle tým nespravíme išli sme od tých základných veci diagnostika je za 2500e neviem značku kamarát ma servis cez 30 rokov a toto mi pozrel popri svojej robote.
cicmanec942
Dátum registrácie: 18.06.2025 11:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec942 »

Aký ľudský tvor, skoro ako človek! Len škoda, že nerozumie opravám áut...
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

6331 napísal: 02.07.2025 18:26 už som stoho zúfalý mame len toto vozidlo a každý deň ho potrebujeme kvôli deťom .Budem vám veľmi vďačný za každú radu ako to vyriešiť.
treba si zvyknut na autobus a nespoliehat svoj zivot na auto.

ten motor konci.

bohuzial 1.0turbo od forda.

ak stale vyukazuje ten valec rovnaky problem mokra sviecka a veci su nove treba sa pozriet do valca kamerou. znad ukaze ze to bude na GO motora.
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Trocha to priblížim.Je málo chýb kde nie je potrebné rozlúsknuť dilemu či to je príčinná alebo dôsledová vada. Jednoduchý príklad pre pochopenie...koncovku výfuku treba upechovať zemiakom,proste utesniť.No čo sa stane ? nabehne sto závad. Všetky budú dôsledkové,príčina je upchatý výfuk.To že čokoľvek za chybu niekto prečíta,je o tom aby premýšlal,aby podla okolností zápisu chyby (freeze frame) ,testu komponentu atd potvrdil že je to daným komponentom.Od toho že sa prečíta chyba,je k výmene ešte sakra ďaleko.Ak sa závada vráti,a to je jedno či hneď alebo o pár km,to znamená že sa netrafilo.Je málo vecí kde nie je možné overiť funkcionalitu a menia sa naozaj naslepo,ale to sú prípady že čas venovaný "dôkazom" viac predraži opravu ako výmena dielu.Ale aj tu ide o maximálnu pravdepodobnosť závady komponentu.Z takých dôvodou má dielňa v šuplíku exponované diely toho typu aby urýchlovala opravu.Že dnes robí dielňa všetko čo príde,je veľmi zlá prax ktorú si odserie v podstate jedine zákazník.Ani výbava,ani vedomosti,ani skúsenosti s typom či značkou,potom tak aj vyzerá robota
A drobnosť.Stačí vybrať vzduchový filter pre prístup,a kedže je tam napr váha vzduchu okamžite nabehne zápis chyby,jeho vymazanie zase poserie emisný readiness kód.A auto má z dielne odchádzať z nulkovým kódom,to je v podstate aj dôkaz že všetko fachčí.Čím novšia mašina,tým viac si treba readiness sledovať.Preto sa počas toho vytiahne zo šuflíka daná vec a pichne do konektora aby rj nereagovala na chýbajúci elektronický člen.
Žiaľ,tento raz má vševedko pravdu,už sa nemohlo vybrať horšie auto pre rodinu kde nie je záložné.
vsevetko
Dátum registrácie: 19.03.2017 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vsevetko »

6331 napísal: 02.07.2025 18:26 každý deň ho potrebujeme
:..:

Rozobrali sme NAJHORŠÍ moderný motor Fordu, aby sme zistili, prečo stále exploduje https://www.youtube.com/watch?v=ka0l5G3tqaE
6331
Zdieľať na Facebook

vsevetko napísal: 02.07.2025 21:27
6331 napísal: 02.07.2025 18:26 každý deň ho potrebujeme
:..:

Rozobrali sme NAJHORŠÍ moderný motor Fordu, aby sme zistili, prečo stále exploduje https://www.youtube.com/watch?v=ka0l5G3tqaE
chlape ale ja mam rozvodovú reťaz ani remeň mam úplne iný motor ako ten čo si tu dal
6331
Zdieľať na Facebook

seven549 napísal: 02.07.2025 21:00
6331 napísal: 02.07.2025 18:26 už som stoho zúfalý mame len toto vozidlo a každý deň ho potrebujeme kvôli deťom .Budem vám veľmi vďačný za každú radu ako to vyriešiť.
treba si zvyknut na autobus a nespoliehat svoj zivot na auto.

ten motor konci.

bohuzial 1.0turbo od forda.

ak stale vyukazuje ten valec rovnaky problem mokra sviecka a veci su nove treba sa pozriet do valca kamerou. znad ukaze ze to bude na GO motora.
Ale ja nemám problém na tom istom valci mne auto ide ale čo nečítate hore čo som písal ak ho vytočím cez 4 tisic tak to správy sem tam a niekedy ide v pohode aj 5 a aj 6 tisic otáčky a pozri aké označenie mam motora a nie hneď konci chcem prísť nato prečo to správy sem tam
kirams
Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kirams »

Aké správy?
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Na pumpe mi jeden majitel Hondy Civic s tymto motorom povedal, ze este pred 100.000 km mu roztrhlo rozvody.
Osobne by som s tym isiel do Fordu...
Cim skôr, tym lepsie.
Ked diagnostiku, tak jedine v oficialnom swrvise.
oco13
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Ja viem, že som len hlúpy sedliak ale??????
To auto stále potrebujeme
a hneď na to
spraví mi to keď ho vytočím nad 4 tisíc rpm
40rokov sa trápim na slovenských cestách cez ruky mi prešlo vela aut, ale vytočenie nad 4t rpm by som zrátal na prstoch jednej ruky - EK na analyzeri. :4012:
Kua ak niečo denne potrebujem tak si to nebudem ničiť. Ano ja viem že každé auto to musí vydržať, ale NAČO ???? na to existuje prevodovka aby to akcelerovalo aj na 2500rpm.
Takže moj názor- ak niečo potrebuješ, tak sa k danemu stroju aj tak spravaj. :300f:
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
lubos zimovcak
Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lubos zimovcak »

Oco, neraz som točil motor do červeného poľa, až k 8.000 otáčkam, u Hondy Civic 1,6, či k 6.000 pri 2.0 benzínoch...
Keď je motor konštrukcne ok, nič sa nedeje a nestane.

Návrat na "Ford fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní