Fiat - zadretý motor
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 21.10.2023 18:06 Zdieľať na Facebook
Fiat - zadretý motor
Ako zistím či je alebo nie je na mojom aute zadretý agregát- motor, ak nebolo viac ako rok štartované?
-
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Re: Fiat motor.
Prečo by mal byť zadretý??? tohto roku som štartoval motor ktorý som vyberal z auta v roku 2020 a išiel.
A konkretne to bol motor z Fiata Ritmo r.v. 1986
A konkretne to bol motor z Fiata Ritmo r.v. 1986
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
- db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
bol zadretý ked si ho odstavil? Ono existujú spôsoby ako takýto motor ktorý rok nebežal znovu spustiť bez poškodení
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Jednotkové Punto som štartoval po troch rokoch a motoru nebolo nič.
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
Aha spravna pripomienka - diesel ja na tom horšie ako benzín - lebo ekozložka v palive
-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Zrejme hodne záleží aký diesel. KAmarát nedávno štartoval hladký po pár rokoch lebo ho potreboval presunúť a bez problémov.
Dôchodca.
-
Riešil som to aj tu - práve to Ritmo z 86teho , v 2020 von z auta v marci 2024, chytil ale nereagoval na plyn. Vyskúšané asi 4 druhy zazračných vodičiek aj od toho tvojho preferovaného vyrobcu a nič. Potom na ksichtoknihe niekto poradil aceton, tu to Milan upresnil že sa nesmie dostať do vstrekov a dnu do motora. A až tento babský recept zabral a motor znova šlape.
V tejto dobe riešim práve kúpu motora z Xsary čo vrčal v 2021 a tiež odmieta spoluprácu
Preto motory doma už neskladujem na palete, ale nechávam komplet celé autá , aby sa dali prebehnúť 4x do roka.
Benzín po zime má tiež problém, ale na sprej si dá povedať - sú to všetko čínske jednovalce ohv rozvod + karburátor.
Edit : to Ritmo malo pri rozoberaní v sebe naftu ešte z čias komunistov a chytilo na šupu.
Takže rovnako ako sme do.ebali autá sme do.ebali aj palivá a všetko okolo čo sa len dalo
V tejto dobe riešim práve kúpu motora z Xsary čo vrčal v 2021 a tiež odmieta spoluprácu
Preto motory doma už neskladujem na palete, ale nechávam komplet celé autá , aby sa dali prebehnúť 4x do roka.
Benzín po zime má tiež problém, ale na sprej si dá povedať - sú to všetko čínske jednovalce ohv rozvod + karburátor.
Edit : to Ritmo malo pri rozoberaní v sebe naftu ešte z čias komunistov a chytilo na šupu.
Takže rovnako ako sme do.ebali autá sme do.ebali aj palivá a všetko okolo čo sa len dalo
-
-
-
Ok ďakujem .oco13 napísal: ↑12.12.2024 19:43 Riešil som to aj tu - práve to Ritmo z 86teho , v 2020 von z auta v marci 2024, chytil ale nereagoval na plyn. Vyskúšané asi 4 druhy zazračných vodičiek aj od toho tvojho preferovaného vyrobcu a nič. Potom na ksichtoknihe niekto poradil aceton, tu to Milan upresnil že sa nesmie dostať do vstrekov a dnu do motora. A až tento babský recept zabral a motor znova šlape.
-
Ak chceš skúšať ten aceton (c6000) na čistenie, tak odpojiť trubky zo vstrekov, mal som to tam 2 dni a potom som čo sa dalo vytiahlo injekčnou striekačkou cez prívod nafty, zvyšok som vytlačil štartovaním a ešte raz som to preplachol čistou naftou. Až potom pripojiť nazad trubky na vstreky.
-
Ok vyskúšam to dúfam že nedodrbem motoroco13 napísal: ↑12.12.2024 22:04 Ak chceš skúšať ten aceton (c6000) na čistenie, tak odpojiť trubky zo vstrekov, mal som to tam 2 dni a potom som čo sa dalo vytiahlo injekčnou striekačkou cez prívod nafty, zvyšok som vytlačil štartovaním a ešte raz som to preplachol čistou naftou. Až potom pripojiť nazad trubky na vstreky.
-
Druhá možnosť je zhaňať iné čerpadlo - funkčné , u mňa to bolo - pojde , alebo pojde do šrotu.
-
- Dátum registrácie: 15.08.2024 13:02 Zdieľať na Facebook
Ani neviem uz presne 3 alebo 4 roky nam stoji auto s common-railovym motorom pred dverami, nafty v nom tak max 15litrov, je nastartovany na chvilu tak raz za pol roka, vozit sa s tym nemozes papiere, stk, poistku to nema, ma to 450tis km a treba max 1 otacku na bezproblemovy start a chod. Samozrejme motor v aute, komplet zavrety akoby sa pouzivalo, teraz nedavno ine po dvoch rokoch co sa ho nikto nedotkol, baterka dovnutra paru otacok lebo este mechanika podavacie tiez cr motor, par otacok start a bezproblemovy chod, nafta stara odkedy sa odstavilo, a to bolo v lete cize v nom asi letna a start v zime, motor samozrejme zatvoreny v aute. Ked sa odstavuje, odklada treba vsetko uzavriet, nech to nechyti vlhkost, kde ma byt nafta nech je nafta, co raz clovek necha pootvarane niekde polozene to sa pomaly zabije samo.
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
Re: Fiat - zadretý motor
no tak ze ho pretocis rukou nejakym klucom na klukovke.ak spravi otocku tak sa hybe.a mal by fungovatviktoralaura142 napísal: ↑12.12.2024 14:54 Ako zistím či je alebo nie je na mojom aute zadretý agregát- motor, ak nebolo viac ako rok štartované?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: peterzajicek a 24 neregistrovaných