811 853
inzerátov
Pridať inzerát

Fiat Stilo - nesvietia brzdové svetlá

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Fiat fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
x55
Založený: 10 december 2015
Príspevky: 19
Nabehané: 56 min
Predmet: Fiat Stilo - nesvietia brzdové svetlá PríspevokZaslal: 24.04.2019 09:53   
Dobrý deň. do minulého týždna mi brzdové svetlá všetky svietili ako mali, no cez víkend som si všimol že mi zasvietia len občas a to len vtedy ak poriadne šlapnem na pedál tak sem tam sa rozsvietia inak vobec.Čítal som že by to mohol byť spínač brzdy ale že pri tom by mala zasvietiť aj kontrolka žhavenia.Inak ostatné svetla vzadu nieje žiadny problém.Nestretol sa niekto s niečým podobným?
Citovať
ernoldo
Nová tvár - Trabanto (2)
Založený: 18 január 2017
Príspevky: 45
Nabehané: 3 hod 56 min
PríspevokZaslal: 24.04.2019 10:31   
no je mozne, ze to bude spinac alebo len zly kontakt, daj si to na diagnostiku ci to povie volaco, malo by a potom rozobrat a opravit, lebo za to ta kludne odstavia aj policajti, co asi vies...
Citovať
x55
Založený: 10 december 2015
Príspevky: 19
Nabehané: 56 min
PríspevokZaslal: 24.04.2019 10:34   
Ja len či sa nestretol niekto s niečým podobným, že až pri poriadnom zošliapnutý brzdy zasvietia brzdovky a aj to len občas.A hlavne ide aj o bezpečnosť.
Citovať
FERO 321
Známa tvár - Feldo (56)
Založený: 27 január 2011
Príspevky: 1225
Nabehané: 5 dní 1 hod 48 min
PríspevokZaslal: 24.04.2019 10:36   
Na 90% to bude brzdový spínač. Je to lacná a jednoduchá výmena, rovno to kúp a vymeň.
Citovať
x55
Založený: 10 december 2015
Príspevky: 19
Nabehané: 56 min
PríspevokZaslal: 24.04.2019 11:26   
Takže nemusí blikať kontrolka žhavenia ak je zlý spínač?Diagnostika by ho mala vypísať že je zlý?
Citovať
adko888
Založený: 27 apríl 2017
Príspevky: 17
Nabehané: 50 min
PríspevokZaslal: 24.04.2019 11:27   
asi tak nejakm ten spinac bude v prdeli :) no mas stastie ze to je par eurova zalezitost
Citovať
martin cichy
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (110)
Založený: 26 január 2010
Príspevky: 3502
Nabehané: 8 dní 1 hod 8 min
Bydlisko: ML-HE-MI
PríspevokZaslal: 24.04.2019 18:24   
diagnostika Ti nepovie nič, je to zbytočné.

vytiahni brzdový spínač a skontroluj ho. dá sa ľahko rozobrať. ak sa Ti nechce, tak rovno vymeň za nový.

pre istotu vytiahni a zastrč poistku (teraz som to mal na svojej toyote, bol blbý kontakt na poistke). a ešte môžeš skontrolovať kontakty na žiarovkách. ak máš ešte pôvodné, staré žiarovky, môžeš ich vymeniť za nové. nič iné tam nie je. už len káble. ak majú napätie, je dobre.
_________________
Toyota corolla verso 1.6 LPG BRC by Ekomont, Korejovce -Svidník
Citovať
trucker694
Vážený člen - Gallardo (186)
Založený: 03 december 2005
Príspevky: 2154
Nabehané: 18 dní 17 hod 40 min
PríspevokZaslal: 24.04.2019 18:52   
Všetky Fiaty od 600 z roku 1960, cez500,850,124,125,126,127,128,131,132,uno,croma,tipo,panda,ritmo,bravo,brava,tempra až po najnovšie Tipo mk2 rv 2019 trpia koróziou kostry v elektrickom vedení, skontroluj mínus kabel ukostrenie autobatérie, ako MC písal brzdový spínač zvyčajne pri brzdovom pedáli, a potom rozober nakomplet zadné svetlá, šmirgel papierom prebrús kontakty, káble ukostrenia, žiarovky, nastriekaj kontox alebo niečo podobné a potom nás pochváľ. Vopred ďakujem za všetkých
_________________
Starosta obce Michal nad Žitavou= GARGAMEL
Citovať
bajo777
Legenda - Ford T (680)
Vrchný konštruktér
Založený: 03 august 2010
Príspevky: 11669
Nabehané: 4 mes 18 dní 12 hod
Bydlisko: BH - bratislavske humno
PríspevokZaslal: 25.04.2019 05:51   
stare chyby, dobre chyby , treba si vsimat na ceste niektore z nich robia diskoefekty na svetlach solidne a dovod je presne ten, zaoxidovane hnusne lampase, chrontave znutra, uz sa mi stalo, ze na segrinom punte som musel vysekat ziarovky z objimok , ani pohnut nesli , uzemnuje sa to potom barzjako, svietia lampy do kombinacii nezmyselnych, trucker ma recht, rozobrat, ocistit nakonzervovat, ale na druhej strane mk2 tipo?, to mas overene ? ma to 2 roky ? lebo na 9 rocnom brave2 som take este nemal , ale keby tak sa nezblaznim...
_________________
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)


Citovať
trucker694
Vážený člen - Gallardo (186)
Založený: 03 december 2005
Príspevky: 2154
Nabehané: 18 dní 17 hod 40 min
PríspevokZaslal: 25.04.2019 07:01   
Bajo, až po Tipo mk2, nie aj Tipo mk2. Ale aj tento model to určite čaka. Každa značka má svoju charakteristickú chybu. Žiadne auto nie je dokonalé, ani maybach.
_________________
Starosta obce Michal nad Žitavou= GARGAMEL
Citovať
mlokec
Nová tvár - Trabanto (3)
Založený: 23 november 2014
Príspevky: 54
Nabehané: 3 hod 1 min
PríspevokZaslal: 25.04.2019 16:15   
Daj to na diagnostiku či ukáže niečo, vymenil by som ten spínač, ale možno keď to rozoberieš uvidíš, že tam je špatný len nejaký káblik a bude sa to dať spraviť raz dva a bez problému :)
Odpovedať Nová téma

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Fiat fórum