Fiat Marea 1.6 - vypinanie motora za tepla

Diskusia ohľadne vozidiel značky Fiat

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

grentik
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 07.02.2014 16:16
Zdieľať na Facebook

Fiat Marea 1.6 - vypinanie motora za tepla

Príspevok od používateľa grentik »

Zdravim vas. Mam taky problem. Na 90% to robi iba v pripade ked nastartujem uz zohriaty motor, inokedy skoro vobec. Vacsinou proste ked niekam idem tak pohoda ale akonahle niekde zastavim a potom znova startujem s tym ze motor je uz zohritaty z predchadzajucej jazdy tak ma tendenciu si nedrzat otacky a zdochnut, vacsinou ale staci vytocit hned motor cez 4000 otacok a potom si uz nasledne otacky drzi. Za studena s otackami problem nieje, iba takto. Viete niekto co to moze sposobovat?
Je tam uz aj nova klapka s motorcekom volnobehu. Jediny problem o ktorom este viem je ten ze na vyfukovom potrubi v oblasti Lambda sondy je nejaka diera alebo co tak ci nahodou to nerobi to, ze po nastartovani tam berie nejake divne data a nefunguje to.
EASY206
Príspevky: 476
Dátum registrácie: 03.04.2011 12:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa EASY206 »

Nuz je to zaujimave kazdopadne.Vyfukove potrubie by som vylucil so spojitosti s touto zavadou,ak je tam "mala"dierka tak ti na tom mieste podfukuje,co aj zrejme pocujes ak je motor nastartovany pocas volnobehu.Samozrejme ziadna diera(neternost)na vyfukovom vedeni nie je dobra! :3020: cize daj si tu dieru zavarit.Nepises,ze odkedy pretrvava tento stav zhasinania motora,myslim teraz na tu novu klapku,ci bol problem pred vymenou ktory pretrvava stale aj po vymene tejto klapky.Ta klapka je nova? Je to original co tam ma byt?
grentik
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 07.02.2014 16:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa grentik »

Predtym mi to zhasinalo hocikedy a volnobeh nedrzal vobec. Klapka nieje cisto nova, je tam dana pouzita ale z rovnakeho vozidla. Mne je tam to zvlastne ze inak ide to auto celkom dobre len akonahle niekde zastavim napr. pred obchodom a potom znova sadnem do auta a idem prec tak kym ten uz zohriaty motor nevytocim tak vypína, akonahle ho vytocim tak uz je na 95% dobre.
grentik
Príspevky: 29
Dátum registrácie: 07.02.2014 16:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa grentik »

tak vcera sa pridala k tomu taka zvlastna situacia, auto islo normalne ako vzdy, po nastartovani zohriateho som ho vytocil na 4tisic aby vydrzal a slo sa dalej, zaujimavost prisla ked som vecer isiel z kupaliska, motor stale teply a po nastartovani nepomohlo ani vytocit motor ani nic ine, proste absolutne nedrzal otacky na volnobeh a tal to slo celu cestu domov. Po asi 20km som si zapol klimu a cuduj sa svete auto ostalo drzat otacky akurat ze zas trochu vystupila teplota motora.
Zahada bermudskeho trojuholnika v mojoom aute :D
Ta teplota mi je na tom podozriva, nemoze to byt teda nieco s cidlom teploty alebo celkovo nieco s chladiacim okruhom ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Fiat fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných