1 029 287
inzerátov
Pridať inzerát

Fiat Linea - egr ventil , emisna kontrola

   Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Fiat fórum
Odpovedať Nová téma
12>
Autor Správa
djpiecka1
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 04 september 2009
Príspevky: 26
Nabehané: 0 min
Predmet: Fiat Linea - egr ventil , emisna kontrola PríspevokZaslal: 05.12.2017 09:37   
Zdravim. Mam fiat linea 1.3. jtd a asi rok a pol jazdim koli nepravidelnemu chodu motora s odpojenym EGR ventilom, klasicky bez zaslapenia je len odpojeny konektor. Od vtedy mam pokoj, auto slape vyborne, nemam absolutne ziadny problem. Motor sa do nudzoveho chodu nedostava, je zivsie no len svieti na palubovke kontrolka motora samozrejme. Chystam sa na EK a STK, moja otazka je: ci to, ze egr je odpojeny ovplivni hodnoty na EK alebo je nutne aspon docasne ten EGR zapojit. Dakujem za opdoved
Citovať
tommi2
Nová tvár - Trabanto (9)
Založený: 25 september 2011
Príspevky: 107
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 05.12.2017 10:34   
Ak bude trvale svietit zavada, tak auto cez EK neprejde...
Citovať
djpiecka1
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 04 september 2009
Príspevky: 26
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 05.12.2017 10:40   
No ked sa egr zapoji tak kontrolka svietit prestane. Ono samotne auto chybny egr ventil nespoznalo pokial bol zapojeny a ani diagnostika chybu zapojeneho egr ventilu nespoznala. Kontrolka sa rozsvietila az pri jeho odpojeni. A to kontrolka motora zarucuje prejdenie cez EK. Ved to, ze svieti kontrolka motora nemusi predsa hned znamenat zle spalovanie motora a zly chod auta. Ci sa mylim??
Citovať
tommi2
Nová tvár - Trabanto (9)
Založený: 25 september 2011
Príspevky: 107
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 05.12.2017 10:53   
Popisem to z vlastnej skusenosti z minuleho tyzdna, technik napojil auto na diagnostiku v pamati bola jedna zavada, vymazal ju zavada sa uz neobjavila, spustil emisnu. Povedal mi, ze ak by bola zavada trvala, tak nemoze pristupit k EK. Este doplnim, ze na pristrojovke nesvietila ziadna kontrolka motora...
Citovať
djpiecka1
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 04 september 2009
Príspevky: 26
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 05.12.2017 11:00   
tak ale v tom priapade to nedava zmysel. Ved zavada sa mohla prejavit do pamate aj po tom, ako ste vysli z kontroly a nemusela ju signalizovat kontrolka. A keby mal nahodou niekto chybnu kontrolku motora ale neaku chybu v motore tak by bol technik spokojny ze nic nesvieti a auto by preslo? Ci kazdemu autu robia automaticky diagnostiku bez rozdielu ci kontolka svieti alebo nie?
Citovať
tommi2
Nová tvár - Trabanto (9)
Založený: 25 september 2011
Príspevky: 107
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 05.12.2017 11:04   
Ak sa robi EK cez OBD, tak automaticky kazdemu precitaju pamat zavad.
Citovať
bajo777
VIP člen - Veyron (451)
Vrchný konštruktér
Založený: 03 august 2010
Príspevky: 8993
Nabehané: 0 min
Bydlisko: BH - bratislavske humno
PríspevokZaslal: 05.12.2017 11:41   
este sa na STK nekontroluju readliness ?
_________________
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)


Citovať
mravecm1
Nová tvár - Trabanto (12)
Založený: 05 december 2008
Príspevky: 76
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 05.12.2017 12:06   
S mojim sucasnym autom som bol na TK+EK zatial 2 krat (je to rocnik 2011). Naposledy to bolo pred necelym mesiacom. Technik vzdy ako prve automaticky pripajal kabel diagnostiky. A teraz naposledy ak som dobre videl, tak mu tam na displeji svietilo cosi ako readiness .

djpiecka1: bud si isty, ze pri kontrole sa nespoliehaju na to, ci ti svieti, alebo nesvieti nejaka kontrolka.
Citovať
djpiecka1
Nová tvár - Trabanto (1)
Založený: 04 september 2009
Príspevky: 26
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 05.12.2017 12:40   
OK tak asi to teda vypada v mojom pripade na znamost.
Citovať
bajo777
VIP člen - Veyron (451)
Vrchný konštruktér
Založený: 03 august 2010
Príspevky: 8993
Nabehané: 0 min
Bydlisko: BH - bratislavske humno
PríspevokZaslal: 05.12.2017 13:17   
...lebo readliness neo.ebes vymazom chyby , vyzaduje XY prebehov spravnych cyklov, nez riadiacka vyhodnoti priklad emisny system ako OK
_________________
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)


Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (1835)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 17141
Nabehané: 0 min
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 05.12.2017 13:30   
Readiness by kontrolované byť malo.Okefovať ho nejde,a výmaz chyby nič nerieši,pretože práve výmaz chyby nastaví počitadlo readiness na "chyba" a začne odpočítavanie bezchybných cyklov a číslo sa bude zmenšovať až sa dostane do vyhodnotenia OK a readiness sa zmení a bude ukazovať celý reťazec bezchybný.
Readiness sa dá umelo vytvoriť,ale je to nesmierne dlhá rutina a velmi zložitá.
Takže ak technik STK svoju prácu ovláda,neobaláchate ho ani keď čo urobíte.
Citovať
hjundai
Veľmi obľúbený člen - Ferraro (147)
Založený: 21 marec 2010
Príspevky: 1223
Nabehané: 0 min
PríspevokZaslal: 05.12.2017 16:22   
Aj je.... Cital som ze v Nemecku emisie nemeraju ale skontroluju paramatre z rj.... Neviem....
Citovať
mhlavaty
Legenda - Ford T (1835)
opravy & diag
Založený: 22 apríl 2005
Príspevky: 17141
Nabehané: 0 min
Bydlisko: Nové Zámky
PríspevokZaslal: 05.12.2017 16:28   
To neviem,ale logiku to má,pretože všetko čo sa týka emisného systému si pozrie jedným - kukuk.Medzi nami,OBD nevznikla pre diagnostiku motora,ale pre potrebu kontrolovať emisný systém,a kto je v diagnostike doma,ten vie že max toho čo tam je sa týka tejto veci.No logicky platí aj to,čo je emisne v poriadku je aj inak v poriadku.
Citovať
oco13
Legenda - Ford T (529)
Založený: 14 december 2008
Príspevky: 5082
Nabehané: 0 min
Bydlisko: okr.nové zámky
PríspevokZaslal: 05.12.2017 16:42   
Predchádzajúce príspevky ma priviedli na dve myšlienky.
Ak je readiness programová rutina , hocijako dlhá a zložitá nemôže byť problém pre programátora ju napísať alebo okopírovať. V robote máme chalanov čo nám píšu programy pre robotické výrobné linky budem musieť s nimi o tom hodiť reč.
No a druhá moja myšlienka je typicky moja sedliacka a spiatočnícka . Ak na EK kontrolujú auto cez obd zásuvku a čítajú zápisy z rj , tak najlahší spôsob s tým vykývať je jazdiť na aute ktoré nemá žiadnu rj ani obd zásuvku.
V inej téme tu niekto rieši kúpu spolahlivého auta na jazdenie a píše že za 1000 eur sa nič spolahlivé kúpiť nedá. My keď máme ísť do švajcu za dcérou tak určite sadnem do Feldy z 1996teho a nie do Forda z 2010. Pretože pre mňa stále platí - čo na aute nie je to sa nepokazí.
_________________
Spotreba? kolko nalejem tolko zožerie
Citovať
cviro123
Legenda - Ford T (610)
Založený: 03 december 2009
Príspevky: 9441
Nabehané: 0 min
Bydlisko: Košice
PríspevokZaslal: 05.12.2017 17:16   
Opytaj sa chalanov ti potom poslem subor z posledneho motora mercedesu, resp. poslem ti ich vsetky kedze su jeden cez druhy v podstate zavisle ano aj v ramci emisii, aj ze veci okolo emisii motora mas pokodovane a programovane vo viacerych jednotkach mimo motora. Vy si asi myslite, ze to je esta ta ruska hra s vajickami a vlkom :)
_________________
"Když je hlava hloupá, pracovitostí se nedá mnoho vynutit."
Citovať
Odpovedať Nová téma
12>

Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Prejdi na:  
Obsah fóra Auto-moto fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Fiat fórum