Fiat 500 Automat, 1.2 , 2016 - porucha ESC systému a hill holdera
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
zuzanaspuntova
- Dátum registrácie: 16.10.2024 10:19 Zdieľať na Facebook
Fiat 500 Automat, 1.2 , 2016 - porucha ESC systému a hill holdera
Dobrý deň, prosím o radu pri poruche ESC systému a Hill holderu na Fiat 500 (1.2) z roku 2016- automat. Najazdených má 39tisíc km, garážované, radilo vždy pekne (akurát pri veľkej zime a studenom motore treba počkať niekedy 2 min kým sa motor nahreje, aby sa dalo z N preradiť na R - ale s tým som zmierená. Mechanik povedal, že olej v prevodovke meniť netreba). Trápi ma neustále vypadávajúci Hill holder a ESC systém.
Včera prišlo auto z 2 týždňového pobytu v autorizovanom servise, no chyba nebola vyriešená, som len o 700€ chudobnejšia
V servise:
Primárny problém prečo som šla do servisu sa však nevyriešil = ESC systém a hill holder sa aj tak deaktivuje pri každom prudšom brzdení, alebo aj pri jemnom brzdení do zákruty dole prudším kopcom.
Mechanik mi povedal, že na "radiči" našli už nejakú chybu, ale zatiaľ to nemám riešiť - len on odhaduje, že tak do 3 rokov mi ten radič odíde (prosím o vysvetlenie aj k tomuto - je to riadiaca jednotka? Informoval ma, že výmena a servis by bol k radiču okolo 3000€, čo mi pripadá teda extrémne).
Vypína sa ten ESC pre už teraz existujúcu chybu na "radiči" a mám sa s tým zmieriť, kým nebudem ochotná dať 3 tisícky za nový radič? Alebo je chyba asi inde?
Vopred ďakujem za akúkoľvek radu a usmernenie!
PS: som z Košíc, dobrý servis na tieto fiat automaty som našla až v Bánovciach nad Bebravou, keď budem veľmi zúfalá, som schopná ísť auto odniesť až tam :D :D
Včera prišlo auto z 2 týždňového pobytu v autorizovanom servise, no chyba nebola vyriešená, som len o 700€ chudobnejšia
V servise:
Primárny problém prečo som šla do servisu sa však nevyriešil = ESC systém a hill holder sa aj tak deaktivuje pri každom prudšom brzdení, alebo aj pri jemnom brzdení do zákruty dole prudším kopcom.
Mechanik mi povedal, že na "radiči" našli už nejakú chybu, ale zatiaľ to nemám riešiť - len on odhaduje, že tak do 3 rokov mi ten radič odíde (prosím o vysvetlenie aj k tomuto - je to riadiaca jednotka? Informoval ma, že výmena a servis by bol k radiču okolo 3000€, čo mi pripadá teda extrémne).
Vypína sa ten ESC pre už teraz existujúcu chybu na "radiči" a mám sa s tým zmieriť, kým nebudem ochotná dať 3 tisícky za nový radič? Alebo je chyba asi inde?
Vopred ďakujem za akúkoľvek radu a usmernenie!
PS: som z Košíc, dobrý servis na tieto fiat automaty som našla až v Bánovciach nad Bebravou, keď budem veľmi zúfalá, som schopná ísť auto odniesť až tam :D :D
-
zuzanaspuntova
Re: Fiat 500 Automat, 1.2 , 2016 - porucha ESC systému a hill holdera
Ďakujem za odpoveď!
Súhlasím, do tohto autorizovaného servisu už moja noha ani koleso auta nevstúpia. Ďakujem aj za tip, poriešim už s nejakým iným mechanikom.
Som zdesená, že ľudia, ktorí by tým 500vkám mali rozumieť nemajú v skutočnosti ani šajnu...
Som zdesená, že ľudia, ktorí by tým 500vkám mali rozumieť nemajú v skutočnosti ani šajnu...
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdesenie je pochopiteľné,ale trochu prispeje sám majiteľ.Problém je v tom,že majiteľia aut nevedia komunikovať.Pretože sa jednoducho nepýtajú na dôležité veci.Ale bežne a kludne zahlásia ..ja tomu vôbec nerozumiem.Žiadne také že...zavolajte čo sa chystáte urobiť,vymeniť.Že si servis dovolí vymeniť kopec vecí bez upovedomenia,súhlasu alebo konverzácie z majiteľom,to je aj arogancia servisu,ale aj chyba majiteľa že si pravidlá hry neujasnil.Ak by ujasnil,Mohol by žiadať späť montáž pôvodných vecí,duplom ak problém ostal neporiešený.Samozrejme že to zneužijú,ale kto je držiteľom peňazí a teda živiteľom servisu ? Kedže môžu,to robia,nemajú potrebu si vážiť nikoho a nič..A kto má v rukách klúč riešenia ? Skrz všetko čo sa deje,je jedno či servis
Riešenie...aby som nerobil priamu reklamu trocha popátrajte,východ má zopár excelentných diagnostikov,máte ich blízo pod nosom
Riešenie...aby som nerobil priamu reklamu trocha popátrajte,východ má zopár excelentných diagnostikov,máte ich blízo pod nosom
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
Pri tak malom nájazde to bude nejaká prkotina.
-
mhlavaty
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Veľmi pravdepodobné.No ale prečo nezarobiť na žene ak len máloktorá vyniká technickým talentom.Ja som zlomil palicu nad slovenským servisom keď som riešil auto z Ba kde pánovi urobili takú drobnú "úpravu" a pripravili na podojenie,nech príde až bude mať 1800 éčiek na nové DPF.Že to čo urobili svedčilo o veľmi dobrých vedomostiach,mali sakra zmapované ako sa situácia bude v čase vyvíjať.A teda istotu že...veď on príde ! Oprava nestála ani halier materiálovo,naopak bolo niečo čo byť nemalo,bolo to iba hľadanie chyby.Čo v danom čase nik nemohol tušiť že je chyba umelo vytvorená z jasnou vedomostou že sa prejaví až o pár sto km.A to veľký všeobecne známy podnik ktorý akože má meno.
-
zuzanaspuntova
Dobrý deň, ďakujem za správumhlavaty napísal: ↑17.10.2024 16:04 Veľmi pravdepodobné.No ale prečo nezarobiť na žene ak len máloktorá vyniká technickým talentom.Ja som zlomil palicu nad slovenským servisom keď som riešil auto z Ba kde pánovi urobili takú drobnú "úpravu" a pripravili na podojenie,nech príde až bude mať 1800 éčiek na nové DPF.Že to čo urobili svedčilo o veľmi dobrých vedomostiach,mali sakra zmapované ako sa situácia bude v čase vyvíjať.A teda istotu že...veď on príde ! Oprava nestála ani halier materiálovo,naopak bolo niečo čo byť nemalo,bolo to iba hľadanie chyby.Čo v danom čase nik nemohol tušiť že je chyba umelo vytvorená z jasnou vedomostou že sa prejaví až o pár sto km.A to veľký všeobecne známy podnik ktorý akože má meno.
Servisáci to vedia a zneužívajú, lebo vedia, že zaplatími (presne ako píšete). Pohľadám ešte nejakú dobrú diagnostiku v Ke. Snáď problém vyriešim. Auto mi inak úplne vyhovuje a nechcem sa ho zbaviť pre riešiteľnú závadu.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných