Emisná kontrola - vysoký obsah HC

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

benky71
Dátum registrácie: 06.01.2008 08:54
Zdieľať na Facebook

Emisná kontrola - vysoký obsah HC

Príspevok od používateľa benky71 »

Bol som na emisnej mám vysoké HC,všetky ostatné hodnoty sú OK.Lambda-OK.CO-OK.
Nevedeli mi povedať čo to je.
Poradťe.
kassak155@azet.sk
Dátum registrácie: 17.03.2007 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kassak155@azet.sk »

tiez som bol nedavno a neuspesne. v servise mi to napichli na PC a vraveli mi ze su zle sviecky. vymenili ich a na emisnej zase to iste. dal som vymenit katalyzator a je to OK. pocitac uz nevyhadzuje ziadnu chybu motora a emisnu som spravil tiez. pocitac ukaze len chyby motora alebo lambdy ale katalyzator musis kuknut sam ci nie je upchaty alebo deravy. toť vše
benky71
Zdieľať na Facebook

re.

Trocha som snoril po nete a HC ak sú zvýšené tak ide o zlé spalovanie,bohatá zmes.Ak by bol zlý katalyzátor tak sú aj hodnoty CO zlé.No ale auto ťahá pekne,spotreba v norme,takže asi to risknem a vymením lamda sondu,ale predtým skontrolujem sviečky(inak sú nové cca 8.000Km) a ešte dám skontrolovať predzápal.
kassak155@azet.sk
Dátum registrácie: 17.03.2007 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kassak155@azet.sk »

tiez som mal vysoke hodnoty len toho HC a katalyzator pomohol.
m.kocik
Dátum registrácie: 20.10.2007 20:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa m.kocik »

ano mozu byt aj sviecky ako pise nadomnou ngk ale mas aj cisty vzduchovy filter,,,,
dr-yevan
Dátum registrácie: 28.01.2008 11:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dr-yevan »

o aké auto ide?vysoké HC polopate je vysoká dymivosť,može byť zlé spalovanie,ale aj netesnosť piestnych krúžkov poprípade ventilovych simeringov,nežerie olej?
autokomplet
Dátum registrácie: 16.08.2006 14:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autokomplet »

dobre palivo a sviecky DENSO alebo NGK, samozrejme ak je to stary salat, nepomoze nic
inak aj novy motor. olej a vzduch. filter pomoze, nakolko pri starom oleji dochadza k vacsiemu spalovaniu oleja a spinavy filter tazko saje. Trebalo napisat o aky motor ide, potom sa lepsie radi ...
napr. VW group a stare auta papaju olej
benky71
Zdieľať na Facebook

re.

Sviečky sú NGK,vzduchový filter je 6 mes.(4.000km) ako nový.Dnes som odpojil lambda sondu za chodu motora a nič sa nedialo,motor išiel ďalej a nesvietila kontrolka motora.Vraj sa pomalšie zobúdza a ide až keď sa zahreje,je jednokáblová.Mám podozrienie,že práve ona odchádza.
Inak auto má už niečo nabehané cca 175.000Km.Ide všetko v pohode,spotreba OK aj ťah má.Motor ak je studený je hlučnejší až keď sa trochu zahreje tak stíchne
jerdna
Dátum registrácie: 10.05.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jerdna »

Tiez som mal na volve S60 2,4T bohatu zmes a pocitac vyhadzoval chybne lamda sondy
(su tam 2 :41c2: )
benky71
Zdieľať na Facebook

Týmto by som chcel osloviť šikovného mechanika,ktorý robí diagnostiku,aby mi pomohol.Auto je Daewoo Espero,kábel na diagnostiku by mal pasovať na Opel.Okolie TT,Sereď.dík.Program na diagnostiku mám,nemám len kábel,mal by to byť ALDL(koncovka)
dr-yevan
Dátum registrácie: 28.01.2008 11:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dr-yevan »

DAEWOO a OPEL použivajú blikací kód,nato nemusíš mať počítač,popozeraj daewoo fóra,tam je tých návodov na vyblikanie chybových kódov až až, napr http://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=10500
benky71
Zdieľať na Facebook

Dík.Pozerám to aj Opel clube,kde je to krajšie rozpísané.Je to isté.ECU je MULTEC.
slaja
Dátum registrácie: 02.03.2009 12:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa slaja »

tiež som bol na emisnej kontrole a chlapík mi povedal že aby som si dal pozrieť motor lebo je zvýšená dymivosť, nevite poradiť čo by pomohlo,
auto diesel 1,9 TDI PD 77 kw
mhlavaty
opravy & diag
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

dr-yevan napísal:o aké auto ide?vysoké HC polopate je vysoká dymivosť,može byť zlé spalovanie,ale aj netesnosť piestnych krúžkov poprípade ventilovych simeringov,nežerie olej?
Asi tak.väčšinou to ukazuje na zlé olejové "hospodárstvo"
Lambdu meniť bez vedomosti o jej stave ? viac ako divné.
mp3turbo
expert: TDI
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> tiež som bol na emisnej kontrole a chlapík mi povedal že aby som si dal pozrieť motor
>> lebo je zvýšená dymivosť, nevite poradiť čo by pomohlo, auto diesel 1,9 TDI PD 77 kw

vseobecne ak podtacas motor cize jazdis bezne na otackach pod 1800 (co robia na Slovensku vsetci az na par svetlych vynimiek) tak vycistit EGR a sanie.
milujem elektricke auta, vsetky doradu. https://www.youtube.com/watch?v=JWX0A6nx2cM

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných