Elektronicky prepis vozidla Slovensko.sk
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 04.05.2006 21:56 Zdieľať na Facebook
Elektronicky prepis vozidla Slovensko.sk
Ahojte,
chcel by som vedieť, či sa niekomu v SR podaril plne elektronický prepis vozidla. Vyskúšal som a nevyšlo...
1. Auto je na sro, ja som konateľ
2. Mám platný OP a všetky podpisy čo treba
3. Postupoval som podľa krokov na stránke (Údaje o aute, nový majiteľ, PZP,..)
4. Po dokončení mi prišlo oznámenie (Žiadosť o zmenu držby alebo vlastníctva vozidla ( XX-XXXX ) - Úspešné overenie podpisu ! a že budem informovaný.
5. Nový majiteľ - súkromná osoba (Nový OP, elektronický podpis) podpísal žiadosť čo mu prišla do schránky s výsledkom, že podpis úspešne overený.
6. Na piaty deň (keďže na proces je 5 dní) mi do súkromnej schránky prišlo (Žiadosť o zmenu držby alebo vlastníctva vozidla (XX-XXXXX)-Zamietnutie žiadosti z dôvodu:
chcel by som vedieť, či sa niekomu v SR podaril plne elektronický prepis vozidla. Vyskúšal som a nevyšlo...
1. Auto je na sro, ja som konateľ
2. Mám platný OP a všetky podpisy čo treba
3. Postupoval som podľa krokov na stránke (Údaje o aute, nový majiteľ, PZP,..)
4. Po dokončení mi prišlo oznámenie (Žiadosť o zmenu držby alebo vlastníctva vozidla ( XX-XXXX ) - Úspešné overenie podpisu ! a že budem informovaný.
5. Nový majiteľ - súkromná osoba (Nový OP, elektronický podpis) podpísal žiadosť čo mu prišla do schránky s výsledkom, že podpis úspešne overený.
6. Na piaty deň (keďže na proces je 5 dní) mi do súkromnej schránky prišlo (Žiadosť o zmenu držby alebo vlastníctva vozidla (XX-XXXXX)-Zamietnutie žiadosti z dôvodu:
Preložené do ľudskej reči, keďže to tupelá nevedia napísať rovno:Žiadosť o prevod držby vozidla je zamietnutá z dôvodu nesplnenia podmienok ustanovenia podľa § 116a ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.)
Prečo kurňa mám robiť nejaký úkon na PZ?(2) Vlastník vozidla alebo držiteľ vozidla splnomocnený na tento úkon vlastníkom vozidla je povinný osobne oznámiť orgánu Policajného zboru, ktorý vozidlo eviduje, zmenu vlastníckeho práva k vozidlu.

-
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Re: Elektronicky prepis vozidla Slovensko.sk
Lebo Slovenskooo...
Dôchodca.
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
Alfa156 1.9JTD 85kW (Selenia, Metabondy)
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
ja som to chcel vyskúšať, keď som predával..... kupujúci nemal zriadený elektronický podpis...
potom som kupoval, zase nič, lebo predávajúci tiež nemal OP s čipom
takže ono to možno v nejakom minimálnom počte prípadov ide, ale čo som viac krát niečo robil cez slovensko.sk tak skôr nie, lebo raz nejde server, raz vyhodí chybu, raz musíš pol hodinu preinštalovávať novú verziu toho obslužného programu, potom aktualizovať elektronický podpis... čiže ak to niekto využíva denne, tak to ušetrí čas, ak raz za rok-dva, tak akurát prijde o nervy, kým príde na tú "logiku" akou je to naprogramované.
potom som kupoval, zase nič, lebo predávajúci tiež nemal OP s čipom
takže ono to možno v nejakom minimálnom počte prípadov ide, ale čo som viac krát niečo robil cez slovensko.sk tak skôr nie, lebo raz nejde server, raz vyhodí chybu, raz musíš pol hodinu preinštalovávať novú verziu toho obslužného programu, potom aktualizovať elektronický podpis... čiže ak to niekto využíva denne, tak to ušetrí čas, ak raz za rok-dva, tak akurát prijde o nervy, kým príde na tú "logiku" akou je to naprogramované.
-
- Dátum registrácie: 04.05.2006 21:56 Zdieľať na Facebook
Takže skúsim informovať priebežne. Pokus číslo 2, pretože:
1. Mne prišlo zamietnutie z dôvodu uvedeného vyššie
2. Kupujúcemu ale prišlo zamietnutie z dôvodu, že splnomocniteľ a splnomocnenec nesmú byť tá istá osoba

Musíme prísť na to, odkiaľ to ťahá ich údaje
1. Mne prišlo zamietnutie z dôvodu uvedeného vyššie
2. Kupujúcemu ale prišlo zamietnutie z dôvodu, že splnomocniteľ a splnomocnenec nesmú byť tá istá osoba

Musíme prísť na to, odkiaľ to ťahá ich údaje
-
- Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17 Zdieľať na Facebook
Je ten kupujúci iná osoba? Nie si konateľ, čo si prepisuje auto na seba ako súkromnú osobu? Vyplnili ste to správne? Ináč 5 dní, to je ale rýchle... ak sa to prepisuje osobne tak je to len 1 deň.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní