Elektromobil
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Re: Elektromobil
Pokrok bude, ak vyrobia baterku rozumnej veľkosti s rozumnou kapacitou. A nie zapĺňať titulky novín nezmyslami! 
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
oco napriek tomu čo tam píšu - Najpredávanejším automobilom minulého roka sa podľa dostupných údajov stal model Tesla Model Y. Tesla a Toyota dominujú globálnemu rebríčku predajov.Rebríček zostavený vychádza z údajov zo 160 rôznych trhov. tento rok dokonca veľa časopisov ignoruje teslu a nezaraduje ju je to kvôli muskovi,to je také demokratické
dokonca o tesle píšu ako o prepadaku,len ked si ten prepadák objednáš čakáš od 3-6mes.ja tiež nie som ,,tesla fanda,, ale u mňa je to kvôli počítaču na kolesách a to nechcem,ani kojotu tu zlé osobné skúsenosti, ale za to som objektívny.
-ak vyrobia baterku rozumnej veľkosti s rozumnou kapacitou.
čo je rozumná veľkosť??
-Za mna, el.auto, ktore musim nabijat kazdy den,doma,
jedine že by si robil denne cez 300km a to by si dosť šetril.moja ešte robí a týždenne robí 550-600km a nabíjame 2x za týždeň a nejdeme ani 100%,alebo si dopraješ 10 a viac ročného LEAFA
s nejakou 18tkou baterkou ale ani toho nebudeš nabíjať denne

-ak vyrobia baterku rozumnej veľkosti s rozumnou kapacitou.
čo je rozumná veľkosť??
-Za mna, el.auto, ktore musim nabijat kazdy den,doma,
jedine že by si robil denne cez 300km a to by si dosť šetril.moja ešte robí a týždenne robí 550-600km a nabíjame 2x za týždeň a nejdeme ani 100%,alebo si dopraješ 10 a viac ročného LEAFA
s nejakou 18tkou baterkou ale ani toho nebudeš nabíjať denne

-
jojko1001
nabíjanie zadarmo,alebo výhodné nabíjanie cena za AC nabíjanie v sieti ejoin GO pre registrovaných zákazníkov vo výške 0,29 € / kWh s DPH, sa preniesla aj na rýchle a ultra-rýchle nabíjacie stanice prevádzkovateľa. ZSE Drive v decembri 2025 ponúka nabíjanie zadarmo na nových lokalitách, kde spúšťajú nové nabíjacie stanice; zákazníci získajú 1x najväčšie nabitie na danej lokalite bezplatne formou zľavy na faktúre, no akcia neplatí pre darčekové karty, predbežné registrácie, ani partner roaming. Akcia sa týka nových staníc. V decembri prebiehajú akcie na bezplatné nabíjanie elektrických áut u operátorov GreenWay, pričom GreenWay ponúka jedno nabitie až do 400 kW zdarma na vybraných ultra-rýchlych staniciach od 10.12.2025 do 11.1.2026
https://sk.greenway.promo/
https://www.facebook.com/zsedrive/?locale=sk_SK

https://sk.greenway.promo/
https://www.facebook.com/zsedrive/?locale=sk_SK

-
jojko1001
-Škoda Elroq je nejúspěšnějším autem roku 2025.
V EU je Elroq na druhej priečke najpredávanešie EV, oktober v DE bol najpredávanejší a stal sa
autom roka 26 medzi 80tými konkurentmi a zosadil teslu. celkom dobré na škodovku.

V EU je Elroq na druhej priečke najpredávanešie EV, oktober v DE bol najpredávanejší a stal sa
autom roka 26 medzi 80tými konkurentmi a zosadil teslu. celkom dobré na škodovku.

-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Jojko dobre že si tam napísal "medzi elektromobilmi" 
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Aj tak podľa mňa ukáže čas o čom tieto autá sú, či elektrické či hybridy čo sa týka Škodovky. Keď sa na tom vozím v robote lúbi sa mi to, ale sadnem do svojej šopy a viem že po takom aute netúžim.
Napríklad už len parametre váhy a pod pri takom hybridnom Passate/Superbe sú ,,zaujímavé.”
Ale OK baterka a pod.
Ale 2t na kombík vyššej triedy ( tuším ) je dosť. Hybrid nehybrid.
-
jojko1001
-Ale 2t na kombík vyššej triedy ( tuším ) je dosť.
ked si t napísal tak som si začal porovnávať váhy týchto vozidiel a oproti EV je tam skoro nič rozdiel, ale problém do budúcna bude viac násobný. to som si ani neuvedomil že tie váhy sú dosť podobné napr. byd plugin s e dojazd 70km, kontra EV s dojazdom cez 550km,rozdieľ len sto kg
-Otázna je servisovateľnosť tých Číňanov a hoci aj toho Renault Twizy. /z iného príspevku ale neva/
už som to tu písal mám kamoša má servis a celkom sa mu EVčká páčia ale robiť to nechce,ani len meniť ložiská na reduktore,či výmenu oila a nie to ešte nejaké to ložisko na elmotore, proste sa bojí,aj ked mu povieš baterka sa dá odpojiť úplne jednoducho s vypínačom následne spojiť tak nie ani hybrid. mechanici sú proste konzervatívny a toto sa tak rýchle nezmení

ked si t napísal tak som si začal porovnávať váhy týchto vozidiel a oproti EV je tam skoro nič rozdiel, ale problém do budúcna bude viac násobný. to som si ani neuvedomil že tie váhy sú dosť podobné napr. byd plugin s e dojazd 70km, kontra EV s dojazdom cez 550km,rozdieľ len sto kg
-Otázna je servisovateľnosť tých Číňanov a hoci aj toho Renault Twizy. /z iného príspevku ale neva/
už som to tu písal mám kamoša má servis a celkom sa mu EVčká páčia ale robiť to nechce,ani len meniť ložiská na reduktore,či výmenu oila a nie to ešte nejaké to ložisko na elmotore, proste sa bojí,aj ked mu povieš baterka sa dá odpojiť úplne jednoducho s vypínačom následne spojiť tak nie ani hybrid. mechanici sú proste konzervatívny a toto sa tak rýchle nezmení

-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
V tom plugine nie je baterka alebo prečo porovnávaš plugin a EV? 
-
Groopi
- Dátum registrácie: 19.09.2011 13:17
Tak na nejaký základný ukon nemusíš v podstate nič, na niektoré odpajáčky a práce stačí odpojiť baterku štartéra ale auto je stále ,,živé.” Čiže nato treba myslieť. Horšie zásahy už auto treba deaktivovať, a to neni len o odpojení nejakého konektora.jojko1001 napísal: ↑02.01.2026 11:42
![]()
-
kirams
- Dátum registrácie: 11.06.2022 14:21 Zdieľať na Facebook
-
misoV50
- Dátum registrácie: 11.07.2011 21:38 Zdieľať na Facebook
Blbé na ta tých elektromobiloch, že ten najvyšší uvádzaný dojazd platí vždy iba v meste. Na diaľnici pri 130 km/h v zime je to zlomok z tej hodnoty. A práve v meste by mi navadil dojazd hoci aj 150 km, lebo tam človek viac km denne nijako nenajazdí. Dlhý dojazd nepotrebujem v meste, ale práve na diaľnici, lebo ak sa chcem presunúť do Frankfurtu alebo do Milána, tak tam nepôjdem 50 km/h cez mesto, ale pôjdem tam po diaľnici a budem tam skackať na 6 x. Takže trocha paradox, podľa mňa.
-
oco13
Miško Frankfurt alebo Milano v buducnosti jedine vlak alebo lietadlo , inak nam to fungovať nebude. 
-
misoV50
A prečo by som mal íst vlakom alebo lietadlom, ak potrebujem ísť autom?
-
oco13
No pretože ti to EU zakaže, to je celkom jednoduché.
Ešte si si nevšimol že niektoré kategorie aut majú vjazd do europskych velkomiest zakazaný?? Bude sa to časom len rozširovať aj kategorie aj lokality.
A nie kvoli ekologii - elektromobilom rovnako môžeš vbehnúť do davu ludí ako spalovákom.

-
misoV50
EU sa čoskoro rozpadne, takže potom bude záležeť na národných vládach, ako legislatívne naložia so všetkými tými byrokratickými nezmyslami (nemám na mysli iba Greendeal).
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných