Elektromobil
Moderátori: foter, niner, mhlavaty, Atlas, LOCHNESS
-
jojko1001
- Dátum registrácie: 27.01.2008 16:05
Re: Elektromobil
a zasa sme dostali nakladačku
Budapešť zakúpi 160 nových batériových trolejbusov. Škoda v súťaži pohorela, dodajú ich Číňania.Do tendra sa zapojila aj Škoda, ktorá sa neskôr z procesu stiahla a do finále sa dostala spoločnosť Solaris, cena ponúknutých vozidiel bola vyššia. Víťaz tendra ponúkol štandardný za 451 500 eur a kĺbový model za 649 500 eur.
malé porovnanie ako sa kradne u nás
Dopravný podnik Bratislava chystá masívnu obnovu vozidlového parku kĺbových autobusov vyhlasuje dve verejné obstarávania zamerané na kĺbové autobusy.
Predpokladaná hodnota zákazky na 110 kĺbových autobusov na dieselový pohon je 48 620 000,- EUR bez DPH a na 130 kĺbových autobusov na CNG pohon 64 870 000,- EUR bez DPH.
Budapešť zakúpi 160 nových batériových trolejbusov. Škoda v súťaži pohorela, dodajú ich Číňania.Do tendra sa zapojila aj Škoda, ktorá sa neskôr z procesu stiahla a do finále sa dostala spoločnosť Solaris, cena ponúknutých vozidiel bola vyššia. Víťaz tendra ponúkol štandardný za 451 500 eur a kĺbový model za 649 500 eur.
malé porovnanie ako sa kradne u nás
Dopravný podnik Bratislava chystá masívnu obnovu vozidlového parku kĺbových autobusov vyhlasuje dve verejné obstarávania zamerané na kĺbové autobusy.
Predpokladaná hodnota zákazky na 110 kĺbových autobusov na dieselový pohon je 48 620 000,- EUR bez DPH a na 130 kĺbových autobusov na CNG pohon 64 870 000,- EUR bez DPH.
-
jojko1001
v NL sa zasa posunuli o pár krokov dopredu, okrem ,,zelenej,, elektriky čo robia slnko a veter majú plynové turbíny čo udržiavajú ,,točivý moment,, no a cena za kW na rýchlo nabíjačke je 29cent.( čo je u nás najlacnejšie nabíjanie a to máme atomky) a v čom je ten krok v pred? v elektromobilite, autá budú parkovať na nabíjačke a ked bude sieť potrebovať elektriku tak si zoberie z baterky a ked jej bude veľa tak sa spustí nabíjanie.
český autosalon.tv zasa vypustil perličku proti EV ako krachuje el.energia v štátoch je je toho veľa a v konkrétnom článku si zobrali do huby zrovna NL,vraj sa tam zatvárajú nabíjačky z 10tych ide jedna a podobne,čo samozrejme nie je pravda a že si nenabijete auto ked to potrebujete
kto ich asi platí...

český autosalon.tv zasa vypustil perličku proti EV ako krachuje el.energia v štátoch je je toho veľa a v konkrétnom článku si zobrali do huby zrovna NL,vraj sa tam zatvárajú nabíjačky z 10tych ide jedna a podobne,čo samozrejme nie je pravda a že si nenabijete auto ked to potrebujete

-
cicmanec942
- Dátum registrácie: 18.07.2025 19:37 Zdieľať na Facebook
Mňa by zaujímalo kto platí takých ako si ty... 
Drísty, kecy, bludy!
To opotrebenie mojej baterky v dôsledku x-mikrocyklov nabitia/vybitia bude platiť kto, ty? Po príchode domov si to spokojne pichnem na nabíjačku, veď kým pôjdem bude nabité. A bum, treba mi neočakávane odísť skôr ako som plánoval. A namiesto nabitia mám v baterke menej ako som mal po príchode lebo som zachraňoval sieť. Zadarmo...
jojko rovnaký náboženský fanatik ako naďvodrážka. Rovnaké kecy, len s lepším pravopisom.
Drísty, kecy, bludy!
To opotrebenie mojej baterky v dôsledku x-mikrocyklov nabitia/vybitia bude platiť kto, ty? Po príchode domov si to spokojne pichnem na nabíjačku, veď kým pôjdem bude nabité. A bum, treba mi neočakávane odísť skôr ako som plánoval. A namiesto nabitia mám v baterke menej ako som mal po príchode lebo som zachraňoval sieť. Zadarmo...
jojko rovnaký náboženský fanatik ako naďvodrážka. Rovnaké kecy, len s lepším pravopisom.
-
jojko1001
mňa štát,ved bolo na čase po 44r.
a to čo som písal je len niečo zo života v NL,nie tu, neboj, sem to ani nedôjde sme tu sto rokov pred opicami
ved kto by staval 35r. 150km diaľnice
a mám aj benzín (cabrio) mám aj diesel aj EV a a šrepa čo ked dojde do hor,tak sa aj stromy otáčajú na opačnú strany a už vôbec nie som ECO

a to čo som písal je len niečo zo života v NL,nie tu, neboj, sem to ani nedôjde sme tu sto rokov pred opicami

-
jojko1001
konečne prvý ,,autosalon,,po korone čo mal úroveň, vstupné 0,v každej lepšej značke kafe, voda ak nie fľaša tak čapovaná a kde tu niečo ku kafe, dokonca bola aj hodinka na vínne ochutnávky a to všetko pre bežného návštevníka nie len pre vyvolených,testovacie jazdy na autách aj cez 200t.eu k ,,mání,,boli aj porsche a okrem konceptov si mal prístup skoro do každého auta a tu by mali naší vystavovatelia nabrať inšpirácie. jazdilo sa cca 3-5km cez mesto čo bolo nič moc kedže v mníchove je všade 30tka,ale ok.tri dni som prešiel 72tis.krokov
+ jazdy. NO a čoho bolo najviac? EV, spaľovaky by si spočítal na prstoch, nech dvoch rúk, od MB tu bolo V8 AMG ale aj EV AMG čo nabilo za 5min. 400km a letelo skoro 400km/h.čo je ale choré či čína, alebo euroauto všetko v priemere 40tis. a viac ,,lacné,, autá do 30tis to bolo vidieť na kvalite plastov čo boli od neustáleho skúšania doškriabane dokonca koberčeky pod vodičom ,,vyplznute,, skúšali sa aj ebike, v tomto som zasa ja za klasiku a pre odporcov EV tak už aj po roku 35 kúpiš spaľovák,takže vojna dvoch táborov konečne skončila a tomu som veľmi rád, už je len auto s pohonom ,,hentakým alebo takým,,

-
db69
- Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
po roku 2035 mi už môžu fúkať do riti práškový cukor.
-
tatkotom
- Dátum registrácie: 02.09.2023 16:50
Prečo?
-
oco13
- Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Prečo?????
1 - ak som si po celý život nekúpil nové ani zánovné auto, tak určite naň obetujem svoj chudobný dôchodok
2 - pretože naň nebudem mať ani keby som chcel
3 - pretože už teraz neznášam šoférovanie - kvoli luďom na cestách
4 - pretože už teraz som slepý jak zvaračov pes a hluchý jak poleno
5 - pretože na dobrý pocit zo zvuku spalováku a vône spáleného benzínu mi stačí traktor alebo štvorkolka v chotári (vlastnom)

1 - ak som si po celý život nekúpil nové ani zánovné auto, tak určite naň obetujem svoj chudobný dôchodok
2 - pretože naň nebudem mať ani keby som chcel
3 - pretože už teraz neznášam šoférovanie - kvoli luďom na cestách
4 - pretože už teraz som slepý jak zvaračov pes a hluchý jak poleno
5 - pretože na dobrý pocit zo zvuku spalováku a vône spáleného benzínu mi stačí traktor alebo štvorkolka v chotári (vlastnom)
-
db69
lebo mŕtvy už majú všetko v 3,14či
už teraz pres časujem a to som mladší od vás dôchodcov
Nefandím si.
už teraz pres časujem a to som mladší od vás dôchodcov
Nefandím si.
-
tatkotom
Podľa seba súdim teba? Zaujímam sa o veľa vecí, učím sa nové, sledujem vývoj, fandím mladým, mám nejaké dobrovoľnícke aktivity. Ale ja som zasran - iba 64-ročný.
-
db69
dnes som dal 41km na bicykli .ale aj tak si nefandím že ma bude srať čo bude v 2035
-
oco13
Všetko v podstate sedí - okrem fandenia mladým.
-
tatkotom
Ako si si vychoval, tak máš
Nie že by v priemere boli bohviečo no stretáme sa aj s nadpriemernými až výnimočnými. Vedomosťami, pracovitosťou, ochotou pomôcť.
Naši mladí sa tiež snažia nadpriemrne. Že sú aj ií ma netrpi, vždy boli. Keď sme boli chalani viacerí sedeli na lavičke, spojené dlane, pľuli pod seba a počúvali Rádio Luxemburg. Niektorí sme chodili po horách, oni sa nudili na dvore.
No už sme hodne mimo tému.
Nie že by v priemere boli bohviečo no stretáme sa aj s nadpriemernými až výnimočnými. Vedomosťami, pracovitosťou, ochotou pomôcť.
Naši mladí sa tiež snažia nadpriemrne. Že sú aj ií ma netrpi, vždy boli. Keď sme boli chalani viacerí sedeli na lavičke, spojené dlane, pľuli pod seba a počúvali Rádio Luxemburg. Niektorí sme chodili po horách, oni sa nudili na dvore.
No už sme hodne mimo tému.
-
oco13
Nie je to celkom mimo tému, lebo tí "mladí" sú aj politici v Europskej komisii aj naši politici či už štátni alebo komunalni.
To sa nedá chápať ako si si vychoval - pretože nebolo v silách jednotlivca nasmerovať "pokrok" iným smerom. Darmo moji aj susedovi chlapci robia na roliach a ak 30 iných sa na tie svoje vykašlalo. Preto som napísal "globalne"
To sa nedá chápať ako si si vychoval - pretože nebolo v silách jednotlivca nasmerovať "pokrok" iným smerom. Darmo moji aj susedovi chlapci robia na roliach a ak 30 iných sa na tie svoje vykašlalo. Preto som napísal "globalne"
-
lubos zimovcak
- Dátum registrácie: 19.11.2008 18:12 Zdieľať na Facebook
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot], Bing [Bot] a 11 neregistrovaných