Dymenie auta po repase vstrekovacov
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Dátum registrácie: 20.06.2025 15:49 Zdieľať na Facebook
Dymenie auta po repase vstrekovacov
Zdravím vás tu . Mám astru 1.3cdti.
Dával som vstreky na repas s dovodu nie optimálneho chodu motora. Ale auto skoro nedymilo. Pán mi vstreky urobil s tým že boli už mimo kalibracie. Nedostal som po repase ziadne nové imo kódy, s tým že je to blbosť a on nič také nerobí. Tak som mu veril vstreky náhodil a auto ide možno trošku lepšie, ale mám väčšiu spotrebu . Najhoršie je že auto dymi na čierno za jazdy aj na volnobech keď stojím na mieste.
Keď som to chcel reklamovať, pán ma odbyl s tým že vstreky sú na 100 percent dobre a problém je niekde inde. Tak sme auto preskúmali s mechanikom . Od skrtiacej klapky, Egr ventil . Tlaky na rampe sú ok . Turbo tlači. Podtlaky vsade všetko ok . Našli sme len lamda sondu, ktorá bola zamrznuta a nič neukazoval a. Tu sme vymenili, ukazuje ako má ale dymenie sa sa zlepšilo ,ale stale to dymi.
Volal som pánovi že bude treba tie vstreky kuknut a povedal mi tak trosku najedovane že nech ich v klude donesiem ale tie sú na 100 percent dobre . Myslíte si že by mohol byť problém aj v tých imo kodoch po repase, alebo to nemôže spôsobovať až také problémy ake popisujem
Dával som vstreky na repas s dovodu nie optimálneho chodu motora. Ale auto skoro nedymilo. Pán mi vstreky urobil s tým že boli už mimo kalibracie. Nedostal som po repase ziadne nové imo kódy, s tým že je to blbosť a on nič také nerobí. Tak som mu veril vstreky náhodil a auto ide možno trošku lepšie, ale mám väčšiu spotrebu . Najhoršie je že auto dymi na čierno za jazdy aj na volnobech keď stojím na mieste.
Keď som to chcel reklamovať, pán ma odbyl s tým že vstreky sú na 100 percent dobre a problém je niekde inde. Tak sme auto preskúmali s mechanikom . Od skrtiacej klapky, Egr ventil . Tlaky na rampe sú ok . Turbo tlači. Podtlaky vsade všetko ok . Našli sme len lamda sondu, ktorá bola zamrznuta a nič neukazoval a. Tu sme vymenili, ukazuje ako má ale dymenie sa sa zlepšilo ,ale stale to dymi.
Volal som pánovi že bude treba tie vstreky kuknut a povedal mi tak trosku najedovane že nech ich v klude donesiem ale tie sú na 100 percent dobre . Myslíte si že by mohol byť problém aj v tých imo kodoch po repase, alebo to nemôže spôsobovať až také problémy ake popisujem
-
- opravy & diag
- Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Re: Dymenie auta po repase vstrekovacov
V imo kóde je informácia o kalibrácii a slúži na ujednotenie rovnakej dávky aby bolo zaistené že ak si rj myslí že x mg tak aby to reálne toľko bolo.Kedže ona sa musí spoliehať na tieto body a z nich vychádzať.Nemá možnosť vedieť realitu.Vždy ak dôjde k zmene,teda aj tu je nutné do rj nahrať nové.
-
- Dátum registrácie: 11.10.2009 13:46 Zdieľať na Facebook
Samozrejme RJ si aj za pomoci lambda sondy, snimaca klepania a pod., dokaze skorigovat vstrekovanie. Lenze pravdepodobne repas uplne zmenil ich povodnu charakteristiku z vyroby, ktoru RJ ma nakodovanu.
Tzn. ak niektory vsetrekovac bol vyrobeny s tym, ze daval nizsiu davku, teraz ma nove komponenty a dava vacsiu davku, RJ na zaklade povodneho este tu davku zvysuje a potom to dymenie.
Ano, niekto ma take pravidlo, po repase alebo kupe novych vstrekovacov. Nahodit ich a ak to chodi pekne, nemenit kody. Tu ale problem je a preto by tie kody bolo treba. Neviem aky ma s tym clovek problem. Ale presne preto som ja osobne radsej kupil vstrekovace nove nez repasovane od niekoho koho nepoznam, kto je neochotny, kto ich mozno len precistil a povedal, ze zrepasoval ..
Mozes ich dat niekomu inemu kto ich otestuje a na zaklade testu Ti spravi kody pre RJ
Tzn. ak niektory vsetrekovac bol vyrobeny s tym, ze daval nizsiu davku, teraz ma nove komponenty a dava vacsiu davku, RJ na zaklade povodneho este tu davku zvysuje a potom to dymenie.
Ano, niekto ma take pravidlo, po repase alebo kupe novych vstrekovacov. Nahodit ich a ak to chodi pekne, nemenit kody. Tu ale problem je a preto by tie kody bolo treba. Neviem aky ma s tym clovek problem. Ale presne preto som ja osobne radsej kupil vstrekovace nove nez repasovane od niekoho koho nepoznam, kto je neochotny, kto ich mozno len precistil a povedal, ze zrepasoval ..
Mozes ich dat niekomu inemu kto ich otestuje a na zaklade testu Ti spravi kody pre RJ
-
Takže keď to dobre chápem, tieto zrepasovane vstrekovace si mozem pichnúť do r...
Pánko ma pravdu že sú síce dobre zrepasovane
,ale on nevie na ten vstrekovac urobiť nový kalibracny kód, podľa ktorého by ho rozpoznala jednotka . Takže suma sumarum môžem zháňať druhé vstrekovace ku ktorým budú aj ima kody. A zárobok mám istý. Niet nad super robotu. Načo to niekto robí keď nemá k tomu prístroje. Mohol som rovno od poliakov kúpiť repasnute vstreky a mohol som mať pokoj
,ale on nevie na ten vstrekovac urobiť nový kalibracny kód, podľa ktorého by ho rozpoznala jednotka . Takže suma sumarum môžem zháňať druhé vstrekovace ku ktorým budú aj ima kody. A zárobok mám istý. Niet nad super robotu. Načo to niekto robí keď nemá k tomu prístroje. Mohol som rovno od poliakov kúpiť repasnute vstreky a mohol som mať pokoj
-
Len kde zohnať firmu ktorá by bola ochotná urobiť test a nové kódy na vstrekovace.Diehardqo napísal: ↑20.06.2025 18:41 Samozrejme RJ si aj za pomoci lambda sondy, snimaca klepania a pod., dokaze skorigovat vstrekovanie. Lenze pravdepodobne repas uplne zmenil ich povodnu charakteristiku z vyroby, ktoru RJ ma nakodovanu.
-
- Dátum registrácie: 18.06.2025 11:42 Zdieľať na Facebook
Kde zohnať? A tohto si pod ktorým pultom zohnal? Firmy existujú, niektoré aj rovno vymontujú/namontujú. Aj kladné recenzie majú...
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
od poliakov neber.to musis poznat dobreho aby si sa nepopalil.uz nejeden dal od nich vstreky ktore nesli dlho.korytarvladimir napísal: ↑20.06.2025 18:52 Takže keď to dobre chápem, tieto zrepasovane vstrekovace si mozem pichnúť do r...
ty potrebujes ist rovno do firmy kde tie vstreky opravuju testuju a daju ti aj kody.bezny servis to len vymontuje posle tam kde mozes ist aj ty a potom ked im ich poslu naspat tak to namontuju.platis si zbytocne cloveka navysse + postu.
tem je tu kopec ze take veci sa riesia vo firmach na vstreky.prezru vsetko pal system maju vercajg a diagnostiky a dostanes aj papier od kazdeho vstreku format A4.
ak ides do garaznika je tam riziko ze to nebude 80 percentne ok.
ja som daval uz 3x kodovat vstreky na mondeo mk3 2.2 tdci koli dymeniu za studena + trhavy volnobeh za studena.robil mi to kedysi tsa kezmarok ale uz su nefunguju asi 3roky.naposledy som bol,v secovciach.robi tam taky mlady presvedcil ma a dal som robit vstreky.pri 464000km.auto bolo unho 2dni.po oprave som si siel auto vyskusat a bolo studene stalo celu noc vonku ako som to chcel.a preveril som ti to.popozerat zo svojou diag auto ma teraz okolo 507000km vstreky su povodne.
vzdy po novom kodovani malo to auto vyzsiu spotrebu aj o liter ktora sa ustalila az tak po 20 000km.a ten stary srot z roku 2006 jazdi len dialnice cez 1000km trate.bezna jazda nedymi,nesmrdi,taha.
zahuli to tiez ako lokomotiva ale to uz su take jazdy pre predbiehacky a plyn plyn do 4000 otacok.
mondeo mk4 2.2tdci som mu dal tiez robit test a nove kody.a som spokojny.
otazne je preco tie vsteky ti repasoval to je take na prd bez vysvetleniaak to robila firma na vstreky tak tie paiere od nich dostal.vela krat staci ich len prebehnut testovacou masinou dat nove kody na aktualne mechanicke opotrebenie a ide to zase 100 000km.
-
Ďakujem za odpovede . Zajtra veziem trysky do bosch service v bratislave a som veľmi zvedavý čo mi na to povedia. Ešte jedna vec ..dnes som trysky vymontoval a nejako sa mi tie špičky na oko nezdali úplne rovnaké. Tak som urobil meranía výšky špičky od tesniaciej plochy .
No poviem vám že Nie su rovnaké ani náhodou. Najvyššia od najnižšej ma rozdiel 0.25mm
Je toto podľa vás normálne? Nemám s týmto skúsenosti, ale ja si myslím že by mali byť rovnaké asi ?
No poviem vám že Nie su rovnaké ani náhodou. Najvyššia od najnižšej ma rozdiel 0.25mm
Je toto podľa vás normálne? Nemám s týmto skúsenosti, ale ja si myslím že by mali byť rovnaké asi ?
-
- Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
- Kontakt: Zdieľať na Facebook
to ti je neviem povedat ci to tak ma byt alebo nie.
ja som si vstreky nikdy doma nedaval vonku.prvy krat sli vonku ked malo auto 330000 km neriskoval som to aby som nieco pokazil.to iste aj zhavice.nehral som sa s tym.a ani beznemu servisu autorizak som to nedal robit.
nechal som to v tedy v 2017 na uz neexistujucu firmu t.s.a kezmarok.tam robili ako na pase len zo vstrekmi cerpadlami zhavicmi.osobaky kamiony traktory.vercajg a diely na vstreky sa im tam valali po stoloch.hocico trebalo mal to mechanik na stole.
tak ako pneuservisak ma vsetko co treba po ruke tak aj firma na vstreky cerpadla to ma po ruke.
ked sa tie vstreky davaju vonku treba vzdy aj nove podlozky prezriet zavity a dosadacie plochy.vstrek hlava valcov.
hlavne u pd tdi.
ale u commonrailu tiez je potrebne nech to robi profik on vie co ma robit.a ma aj spravny vercajg.
tiez pozor na trubky od railu ku vstreku,nevydrzi to nekonecne demontaze montaze.vacsinou je to jednorazovy diel.nemusia tesnit.
ja som si vstreky nikdy doma nedaval vonku.prvy krat sli vonku ked malo auto 330000 km neriskoval som to aby som nieco pokazil.to iste aj zhavice.nehral som sa s tym.a ani beznemu servisu autorizak som to nedal robit.
nechal som to v tedy v 2017 na uz neexistujucu firmu t.s.a kezmarok.tam robili ako na pase len zo vstrekmi cerpadlami zhavicmi.osobaky kamiony traktory.vercajg a diely na vstreky sa im tam valali po stoloch.hocico trebalo mal to mechanik na stole.
tak ako pneuservisak ma vsetko co treba po ruke tak aj firma na vstreky cerpadla to ma po ruke.
ked sa tie vstreky davaju vonku treba vzdy aj nove podlozky prezriet zavity a dosadacie plochy.vstrek hlava valcov.
hlavne u pd tdi.
ale u commonrailu tiez je potrebne nech to robi profik on vie co ma robit.a ma aj spravny vercajg.
tiez pozor na trubky od railu ku vstreku,nevydrzi to nekonecne demontaze montaze.vacsinou je to jednorazovy diel.nemusia tesnit.
-
- Dátum registrácie: 11.10.2009 13:46 Zdieľať na Facebook
To ma mrzi. Mam skusenosti s takymito negativnymi skusenostami .. bohuzial, nemam nikoho koho by som odporucil. Myslim, ze tych 0.25mm nebude problem. Ja som mal 2 roky jeden vstrekovac bez podlozky ^^ co robilo viac nez 1mm a pohoda. (: sice to dal vstrekovac iba 2 roky, ale myslim, ze 0.25mm bude zanedbatelne a moze byt bud vyrobna alebo montazna tolerancia. Mozes servis pri teste vstrekov na to upozornit. Uvidis co povedia.korytarvladimir napísal: ↑22.06.2025 13:03 Ďakujem za odpovede . Zajtra veziem trysky do bosch service v bratislave a som veľmi zvedavý čo mi na to povedia. Ešte jedna vec ..dnes som trysky vymontoval a nejako sa mi tie špičky na oko nezdali úplne rovnaké. Tak som urobil meranía výšky špičky od tesniaciej plochy .
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných