Duplikat ECV

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
mechanig
Dátum registrácie: 09.06.2024 21:14
Zdieľať na Facebook

Duplikat ECV

Príspevok od používateľa mechanig »

Pozdravujem pani a damy!

Ako je to teraz pri vydavani duplikatu ECV stareho formatu? Spravia jednu ECV stareho formatu, alebo jedna ECV je stary, jedna novy format, alebo je treba spravit uplne nove ECV?

Vopred dakujem za odpovede a rady. Pekny den prajem.
fzubaty
Dátum registrácie: 04.11.2022 13:45
Zdieľať na Facebook

Re: Duplikat ECV

Príspevok od používateľa fzubaty »

Stary format sa uz nerobi.
Používateľov profilový obrázok
db69
Dátum registrácie: 18.06.2020 19:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa db69 »

na 99% nové obidve značky. Je to naj ideálnejšie riešenie. Aj tak pri strate a výrobe duplikátu jednej ečv sú len problémy .Mne za 15 minut dali nové ečv .Poisťovna 15 minut + 15 minut prehlásenie mýta.Po žiadosti o duplíkát treba čakať .Niekedy aj 3 týždne , a s jedným ečv nemôžeš jazdiť. A to nehovorím o ďalších problémoch.
herin
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

ja som pred 1,5 rokom stratil značku..Na polícií mi bolo oznámené, že s autom nesmiem jazdiť pokial má len jednu značku..povedali mi, že čo keby som spáchal dopravný priestupok, alebo keby ma namerali :)))
Tak som išiel na DI, že spýtam sa na vydanie duplikátu 1 ks špz...kedže jednu som mal ešte na aute..a cena?bolo dobre že som sedel...130 eur za kus...
Tak som radšej povedal, že chcem nové špz za 33 eur :) ešte som chytil starý formát mali ešte pár čísel..čiže duplikát sa neoplatí...
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

robia sa obe formaty este aj meciarove aj tie ukrajinske matovicove spz.

rozdiel je v cene matovicove su lacnejsie + anonymne.

kolega daval pre mesiacom meciarovu spz.

za duplikat platil aj servis 130 euro pred cca 4 rokmi,ked kolegovi omylom vyhodili predny naraznik aj z spz.nepresvedcili ho ze si ma dat nove lebo mal tam svoje cislo 530.ako aj auto 530d.

duplikat ma v hornom rohu v kruzku cislo 1 .viditelne len reflexne.

ja som uz videl zopar raz auta ze predna a zadna spz je ina ako okres sedel ale cisla a pismena nie.

a aj ja som tiez raz nahodil na svoje auto spz z druheho svojho auta.dokonca rovnake auto motor vsetko,len farba nesedela.a siel som.musel som.

inac nieco niekedy bolo ze z jednou spz sa da jazdit v ramci mesta.v zadu musi byt.predna v meste nemusi docasne.bolo to tak aj kolega co nemal tu 530,jazdil s tym v meste v pohode.

ci to plati dodnes netusim.

a vsetko zalezi od mesta.tak ako aj stym parkovanim.u nas sa parkuje dodnes po sidliskach ako kazdy chce.aj na trave aj v protismere aj na chodnikoch.na vychode sa take veci neriesia a nikdy nebudu.
flyte
Dátum registrácie: 29.01.2011 21:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa flyte »

Seven zas trepe chobotiny, alebo aspon polopravdy.

O duplikat mozes poziadat, ak mas okresne znacky, dostanes rovnake ale uz s novym fontom.
Nemozes na aute vozit jednu taku a druhu inu. Zjavne ale mozes mat na aute stary font a na nosici na bicykle novy. Presne tak mi to prislo, na znacke na nosic je v rohu vyznacene "nosic" a je to vidiet uplne normalne.

Duplikat stoji 200 EUR osobne na DI. Ak poziadas elektronicky, je to za 100 EUR.

Vydanie duplikátu tabuľky s pôvodne prideleným evidenčným číslom alebo s evidenčným číslom vytvoreným na základe požiadavky držiteľa vozidla vyrobenej zo zliatin ľahkých kovov, a to za každú tabuľku

AJ V PRÍPADE STRATY/ODCUDZENIA IBA 1 KS TEČ SA Z DÔVODU OZNAČENIA PRIDELENÉHO DUPLIKÁTU VYMIEŇAJÚ OBIDVE TEČ
https://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1
Toyota Auris hybrid | Citroen C5 II | Citroen Xsara | Ford Focus II
tuninka
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

ono aj to čo píše Seven môže byť pravda v niektorých štátoch, v Švajčiarsku si prehadzujú značky medzi svojimi vlastnými autami, ale určite to neplatí na Slovensku
db69
Zdieľať na Facebook

To je aj v AT. Ale otázka je ,či môže byť iný font pisma v predu a iný v zadu.(pochybujem) Starý typ ečv už neurobia ,nemajú na čom. Mne na nosič už júli 2023 dali nový typ ečv.Na aute mám staré "okresné".
citroenc3v6
Dátum registrácie: 16.10.2013 16:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa citroenc3v6 »

.
Naposledy upravil/-a citroenc3v6 v 20.06.2024 05:36, upravené celkom 1 krát.
db69
Zdieľať na Facebook

ale už sme sa dopracovali k doživotným ečv.
seven549
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

svicari mozu mat jednu spz na viac aut.plna pojistka sa plati za najvykonnejsie,najtazsie vozidlo.napr 1500chf rocne plna havarijna.zbytok autoparku po 50chf rocne.

stk emisne,vsetko riadi stat.stat posle majitelovi list,riadne v predstihu,ze v tedy a v tedy ides na kontrolu.niekedy su aj po 3 rokoch ak sa nestiha.ak majitel nemoze vymenia termin.ale len raz.druhy uz musi ist.

a tak isto maju oznacene aj sukromne lode lodky clny jachty s ktorymi sa vozia po jazerach.lod ma spz ako auto.ale namalovanu streknutu atd.

co som jednemu robil poloutopeny cln zo 70 rokov dreveny ako v benatkach V8 motor tak mi ukazal cennik ze parkovacie miesta sa predavaju na bodamskom jazere po 10000chf.za to ze ma svoj parkplatz na vode.

rakusaci to maju nejako inac tam sa plati aj za prd ktory auto vyda.ale tiez mozu spz pouzit na viac aut.

neznasam rakusakov.su to spekulanti.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: foter, lubos zimovcak, uwa0950363942 a 51 neregistrovaných