Dovoz RUMUNSKO

Všetky otázky a problémy týkajúce sa dovozu vozidiel

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

reds3k
Príspevky: 75
Dátum registrácie: 05.01.2008 21:24
Zdieľať na Facebook

Dovoz RUMUNSKO

Príspevok od používateľa reds3k »

zdravim vsetkych,
Mam jednu otazocku doviezol niekto z vas auto z rumunska? pytam sa preto,ze dnes mi doslo auto so vsetkymi dokladmi,ale na moje pocudovanie v technickom preukaze nieje zapisanane odhlasenie a na aute su origo rumunske cisla.Predajca mi tvrdi ze u nich sa auta neodhlasuju do tp.Neviete niekto ci je to tak,alebo ...??
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Teraz si predstav prípad zo slovenska: ty prídeš na DI s autom kde je cudzí majitel a policajtovi za okienkom povieš nech ti ho prepíše na teba...

V niektorých krajinách sa robí odhláška na majitela inde len odhláška, ale pochybujem že v nejakej krajine ktorá patrí do EU by sa pre predaji auta nerobil žiaden úkon do TP
xsrvts
Príspevky: 68
Dátum registrácie: 09.01.2014 22:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xsrvts »

v polsku tiez ziadne odhlasky nedavaju... vezmes polske doklady pisane na byvaleho majitela a ides na KO STK atd... len potom pri prihlaseni na DI odovzdas zahranicne SPZ

edit: akurat pozeram zoznam krajin, kde netreba odhlasku a rumunsko tam neni... tak neviem.

Vždy je potrebné predložiť doklad o odhlásení vozidla z evidencie. Záznam o odhlásení býva vo väčšine prípadov vyznačený v osvedčení o evidencii vozidla. Pokiaľ nie je, musí byť predložený zvlášť doklad o odhlásení vozidla z evidencie, a to vždy originál, nepripúšťa sa akákoľvek overená kópia. Záznam o odhlásení vozidla nie je potrebné predložiť v prípade JDV z krajín:

Belgicko
Francúzsko
Dánsko
Švédsko
Švajčiarsko
Fínsko
Luxembursko
Poľsko
Írsko
Litva
Portugalsko
Nórsko
Veľká Británia
reds3k
Príspevky: 75
Dátum registrácie: 05.01.2008 21:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa reds3k »

ano viem viac krajin nerobi odhlasky do technickeho preukazu napr. pl,fr,b,dk,e,lt, ale su uvedene v metodike v zozname krajin kde nieje potrebna odhlaska,ale rumunsko v tom zozname nieje preto sa pytam ci tu uz niekto niekedy prihlasoval auto z rumunska.
menonque
Príspevky: 218
Dátum registrácie: 08.12.2012 19:18
Bydlisko: okres VK
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa menonque »

Chcem sa spýtať, že ako vedia u nás na polícii pri prihlasovaní vozidla napr. z poľska, že nebolo tam odcudzené keď žiadny záznam nie je o odhláške? Alebo stačí to dokladovať kúpnopredajnou zmluvou? Pri dnešnej byrokracii sa mi to zdá príliš jednoduché, že kúpim, sadnem, prídem, absolvujem KO, STK a prihlásim. No bodaj by to tak bolo.
Citroen C5 2.0hdi, 120kw, C5 tourer 2,0hdi ,133kw
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Prečo by mala mať odhláška nejaký zásadný význam ? Idem z kožou na trh ak prídem prihlásiť ukradnuté auto.To že vnímame tieto prebyrokratizované postupy ako potrebné majú korene kdesi v zlodejskom opare čo sa nad týmto štátom vznáša
Keď som pred časom kúpil v Česku auto,bol k autu čistopis TP tak som s ním prišiel na odbor dopravy.No sakra ale v TP nie je majiteľ (čistopis) a to bol problém,nie je odhlásené ! Našim blbom byrokratiockým môžeš vysvetľovať,že čo nie je prihlásené,sa nedá odhlásiť ?! Tak šup do Prahy a pán neveril...veď máte čistopis,to sa nedá odhlásiť ! Ale na moje vysvetlenie akých idiotov máme na úradoch do TP napísali majiteľa...mňa !!! Aj z mojou SVK adresou.
A bolo to.
Dodnes som nezahodil kartičku o TP na pamiatku,že - ak sa chce,tak ide čokoľvek,stačí neosprostieť s pečiatkou v ruke
pn437ab
Príspevky: 1138
Dátum registrácie: 14.12.2006 20:30
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pn437ab »

Hlavne ze na SK sedia na dopravnom chlpati od policie , co viem vsade v zahranici vykonavaju odhlasenie prihlasenie civilne osoby na uradoch kde po uniforme ani smrad neni. Z usmevom mlade zabky praktikantky ti daju potrebne dokladi do minuty , ak nieco nesedi poradia .
Napísať odpoveď

Návrat na "Dovoz vozidiel"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní