Dotykový displej vs ovládacie tlačidlá

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď

<t>Ktorý typ ovládania vám vyhovuje?</t>

Ovládanie cez displej
0
Žiadne hlasovania
Je mi to jedno
0
Žiadne hlasovania
 
Celkom hlasov: 0

foter
moderátor fóra
Príspevky: 11354
Dátum registrácie: 28.07.2008 20:32
Bydlisko: East
Zdieľať na Facebook

Dotykový displej vs ovládacie tlačidlá

Príspevok od používateľa foter »

Honda sa vráti o krok späť. Do áut vráti tlačidlá

https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/5 ... -tlacidla/
Nástup dotykových displejov znamená ohrozenie bezpečnosti. Potvrdzujú to viaceré štúdie. Honda preto zaradí „spiatočku“. Nový Jazz má byť prvým modelom s novou stratégiou ovládania.
Obrázok
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Honda určite nezaradí spiatočku kvôli nejakej štúdii, tú si mohla dať vypracovať už predtým ako tú sprostosť začala montovať (ak už nechcela použiť tie existujúce alebo dokonca zdravý rozum), dôvodom bude skôr nespokojnosť zákazníkov. A čím skôr to pochopia aj ostatní výrobcovia tým lepšie pre nás všetkých! Keď chcú šetriť a používajú lacné displeje namiesto drahých ozajstných budíkov nech, keď chcú ale šetriť aj na ovládaní rádia a klimatizácie a vydávať to za neviemaký pokrok (za ktorý si vypýtajú viac ako za klasiku) tak nech si to strčia niekam! :::
lilipo
Príspevky: 183
Dátum registrácie: 23.02.2018 10:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lilipo »

ovladacie prvky nepatria na display, rozhodne to znizuje bezpecnost na cestach
mastik29
Príspevky: 2867
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Ale ved vsetko ovladat cez displej je take cool. Toto tazko chapat, ze take rozhodnutie. Ved neni nad to, mat pred sebou 15“ displej, ktory pocas nocnej cesty krasne svieti.
Ten co to okusil, urcite musi uznat, ze je to hlupost.
A co sa tyka ovladania radia, multimedii, klimatizavie, tak to je dost idividualne. Niekde to ovladanie je este celkom jednoduche, rychle, inde ide z toho porazit.
Osobne mam tiez nazor, ze aspon ta klima, by mala byt stale cez hardverove ovladanie.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Odtiahnutie takej C4 Gr.Picasso v noci na lane to je zážitok na ktorý sa nezabúda.To musel vymyslieť mentálne retardovaný človek.Akoby nestačilo že niet šancu z toho krápu vidieť lano,ale niet šance oči spustiť zo zad.nárazníka ťažného auta a pozrieť do stredu na displej kde je sto vecí ktoré vyžadujú chvílu sústredenia.Veľmi nebezpečná vec,a verím že na ňu zahučalo už zopár ľudí.Výrobcovi rozumiem,elektronika je výrobne za haliere,zoznam čo všetko vo "výbave " je ohuruje a namotá kadekoho,proti tomu poctivý prepínač kde je gram medi je nepomerne drahší.Dnes zajtra sa bude objavovať teplá voda prečo staré poctivé veci fungovali dobre.Ale možno aj ten vírus privedie ľudí k rozumu že to takto nejde,vyrobiť,zahodiť,vyrobiť zahodiť to donekonečna ani zemegula neznesie a skapeme na halde odpadkov
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

Dotykové displaye sú rovnaká kravina ako ovládanie gestami, prístrojovka v strede palubovky a podobné blbosti, ktoré majp byť akože moderné, in a cool.
Problém je, že sa vždy nájde niekto kto to kúpi... Keby sme sa im na to kolektívne vyprdli, prestali by to vyrábať ako Scorpio 2, Fuego, Avatime a podobné katastrofy automobilového priemyslu.

RAM 1500 sa napríklad dá objednať s veľkým displayom, kde sa ešte aj vyhrievanie sedačky nastavuje ďobkaním do menu, alebo s polovičným displayom, ktorý má klímu a ešte pár vecí na ovládače a na display zostali len nepodstatné kraviny typu rádio.
pepo64
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: 16.04.2012 18:43
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pepo64 »

Displeje informačno-zábavných systémov majú predstavovať zvýšený komfort a kvalitu automobilu. Podľa britského výskumu organizácie IAM RoadSmart môžu však byť pri nerozvážnom používaní počas jazdy nebezpečnejšie ako alkohol či omamné látky. Experti porovnávali reakcie vodičov manipulujúcich s dotykovou obrazovkou s vodičmi s 0,8 promile alkoholu v krvi, čo je v Spojenom kráľovstve maximálna povolená hodnota, a s vodičmi vedúcimi vozidlo po užití marihuany. Výsledky ukázali, že reakčný čas vodičov pod vplyvom rastlinnej drogy bol kratší, ako tých, čo venovali pozornosť aj infotainmentu. Reakčný čas vodičov pod vplyvom alkoholu bol dokonca až päťkrát kratší.
Moonshine
Príspevky: 528
Dátum registrácie: 12.06.2018 15:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Moonshine »

Displeje by nevadili keby boli k nim aj ovládania hlasom. A keby aj dokonale fungovali. Myslím vo všetkých modelových radách od najlacnejších, ktoré displeje ponúkajú.
V poslednom tuaregu je asi 15 palcový? displej. Nakolko je tam 3,či 5 profilov na uloženie, netreba sa stále hrať s nastaveniami. Na začiatku sa tomu povenujem ako telefónu, rozmiestnim si kde čo potrebujem, počas cesty stlačím voice command a poviem si čo potrebujem bez toho, aby som musel dať dole zrak.
Pre seba by som ocenil jediný display, a to zadnú kameru v spätnom zrkadle, ako má LR alebo Cadillac.
oco13
Príspevky: 17842
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Prečo tam chýba možnosť otočného kolieska čo má 4 polohy a vždy pekne cvakne. Tam som naozaj nemusel pozerať ani na displej ani na to ktoré tlačítko práve mačkám.
[img]https://t1.aimg.sk/inzercie/ab_orig_125 ... 2145916800[/img]
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
trucker694
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: 03.12.2005 20:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa trucker694 »

Mercedes benz actros mk 3 rv 2010-2016 predposledný model, zmena teploty nezávislého kúrenia je možná iba pri zapnutom zapaľovaní cez menu v prístrojovej doske združené prístroje.
To znamenalo, v noci prudko poklesla vonkajšiavteplota z -/ na -10 čo je bežný jav v januári, tak som sa musel posadiť za volant, zapnút kluč a cez menu posunúť teplotu bufíku hire o stupeň dva,tri,.... choručké z podania inžinierov Daimler Mercedes Benz už Iveco Straliss rv 2004 malo ovládanie cez telefonne slúchdlo, to bol na točenom kábli ovládač nad posteľou s funkciami: nastavenie teploty bufiku ovladajie bočných a strešného okna, centrálny zámok,všetky vnútorné svetlá, hanba mercedesu. Iveco s actrosom vytrelo zadnicu. :40bd:
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Obrázok

:::
martincichy
Príspevky: 5451
Dátum registrácie: 18.09.2016 10:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa martincichy »

Jeden z dovodov, preco som bral dustera bolo aj manualne ovladanie ventilacie.

Dost som uvazoval nad inym autom, ale tam mi velmi vadilo ovladanie vzduchotechniky na dotykovom displeji.
keyness
Príspevky: 686
Dátum registrácie: 23.05.2011 15:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa keyness »

Tiez mi vadia displaye ktore su zle urobene mercedes w211 2002 ani za nocneho rezimu sa neda dobre stlmit a vzdy som chodil s papierom ohnutym v cd mechanike.... skoda superb 2 fajn lebo menu je cierne, mercedes w213 krasa aj ked ma dva obroske displaye ale ma hardwerove tlacitka na rozklik. No a uvazoval som na peugeotom rifter do firmy lebo sa mi paci ale interier... , myslim ze w213 by mala byt nieco ako etalon ovladania
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Jednému blond,inému bruneta.Čo je dobré v pohode môže nalákať.Ale vždy zvíťazí to čo funguje aj v nepohode.Darmo si niekto povie že jeho niečo nepostihne, ibaže...postihne a na najhoršom mieste sveta a v najhoršom možnom čase.Keď vás bude treba odpratať z dialnice dľa možnosti v sekunde lebo váš zadok míňajú 60 tonové kamiony v intervale jednej sekundy aj z patričným trúbením a prvý vás zabije lebo (prečo nie ?!) máte blbé auto plné super techniky (v pohode) tak potrebu všetkých hlúpostí prehodnotíte či stoja za to ako protihodnota života.Lebo...vždy bude platiť,darmo mudrovať že - čo sa môže stať,sa veru aj stane ! Je doba kedy to platí v dnešnom svete každú minutu,lebo umrie niekto kto nemusel (ak by ...atd,atd) Poučenie pŕíšte,tj nikdy,taký už raz sme.Potom nariekame ako chudobnieme,ale naši otcovia postavili svet na bombovej jame z popola a neplakali verejne
Ak nás dnes trápia displeje,sme v super dobrých časoch,zleé nastanú až sa budú tie opachy z displejmi meniť za sáček slepačích vajec alebo bochník chleba,a ešte to nikto neokadí.Kým vidím super baráky z bazénmi a trávnikmi pred nimi tri opachy ..super časy.Tri dni nemôžu mať ľudia vrtulu v riti,a sú hotový na nervy,a to ešte môže 24 hodín tráviť pred iným monitorom.
Osobne dúfam,že až prehrmí pohroma,bude svet o mm múdrejší než dnes a prehodnotí a vytriedi veci na dôležité a blbosti
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

dolezite je, pre koho sa vyraba, generacia klikacov do dipleja v tom ma jasno, klikaju od plienok a preco by zrovna auto sa malo inac ovladat ? :41c2:

to je stejne jak soft, nasa generacia bola zvyknuta na textove menu, ale novsie verzie spravili obrazkove ikony tazko definovatelneho vyznamu...lebo sa nato lepsie nauci novy a stary co ma uz kupene, natoho oprdet, predavat do buducna to je motor vsetkeho, kto ma penaze je sef, nech je pravda jaka chce...
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot], pm3 a 38 neregistrovaných