Dopravna nehoda - cúvanie

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Kto je na vine?

6
67%
3
33%
 
Celkom hlasov: 9

wahenko
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.12.2014 22:39
Zdieľať na Facebook

Dopravna nehoda - cúvanie

Príspevok od používateľa wahenko »

Zdravím,
Stala sa mi nehoda takym štylom, ze som mal zaparkovane auto a jak som cuval zadkom z parkoviska (smerom na hlavnu cestu) , tak mi zadok auta trčal maximalne 50cm, vtedy som stupil na brdzy lebo som videl ze z dialky prechadza po hlavnej ceste auto.
Tak som proste zastal s vytrčajucim zadkom a čakal kym auto prejde a potom vycuvam.
Lenže auto ktore prechadzalo asi dostatočne nevenovalo pozornost riadenu a šuchla mi cely zadok auta a zastavila o cca az 150/200m dalej .
Volali sme policiu tam mi bolo povedane ze ci sa vieme dohodnut o vinnikovy to sme sa nedohodli, nakolko som videl prichadzajuce auto a iba kusok kufru mi trčal a stal som na brzdach a ten druhy šofer nepredvidal situaciu a dopadlo to šuchancom.
odmietol som platit pokutu ked prišiel dopravny policajt.
povedal ze som na vine tak 60% ze pozrie to na kamerach z vedlajsej budovy , ale pravdepodobne budem ja ten co bude platit pokutu..
oboznamil ma s tym ze potom bude vyrazne vačsia pokuta ked mi bude dokazana vina.
Vinu by som si priznal vtedy keby ju naozaj nevidim a nestojim na brdzach a cuvnem jej do cest riadne... lenze ja som ju videl ked bola este dost daleko odomna.
Kto je podla vas na vine ?
mam zaplatit pokutu ked ja som videl prichadzajuce auto a vodička ktora prechadzala, nepredvidala sitaciu na ktoru mala aj dost dlhy čas zareagovať kedze som mohol stat na tom istom mieste ale 5 sekund az kym prejde? Navyše neišlo jej ani auto v protismere, takze mala dost priestoru sa vyhnut, myslim si ze tie 3 metre som jej nechal volneho priestoru na prechod.
(staršia pani co sedela za volantom povedala uplne inu verziu, ze ja som agresivne vycuval a ona sa mi oblukom vyhybala ale nestihla to...)


skuste mi pomoct/poradit.
Dakujem :) :300f:
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Hlavne ten svoj prispevok zaves ešte na minimalne 4 dalšie weby....
mravecm1
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 05.12.2008 10:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mravecm1 »

Zial na toto ti nedokaze a ani nemoze nikto relevantne odpovedat, ak to nevidel na vlastne oci. Navyse kazdy z ucastnikov tej nehody (ty aj ta starsa pani) to vidi vlastnymi ocami a kazdy to vidi inak. Co je aj pochopitelne. Ak pises, ze to bola starsia pani, tak sa da predpokladat, ze ma uz pomalsie reakcie. Ta jej verzia moze byt iba vyhovorka/klamstvo, ale takisto je mozne, ze vzhladom na jej pomalsie reakcie sa jej tvoj manever naozaj mohol zdat ako agresivny. Moze sa ti to zdat nepochopitelne, ale je to mozne. Zazil som nieco podobne ale na bicykli. Isiel som na bicykli a zaradoval som sa na ceste pred jedneho starsie pana iduceho tiez na bicykli. Isiel som trochu pomalsie, takze ma predbehol, ale uz z dialky na mna zacal ziapat ako zmyslov zbaveny, ze ho ohrozujem, lebo som mu vbehol do cesty. Ja som vobec nechapal, co to trepe za hluposti, lebo mal taku obrovsku rezervu, ze ta jeho reakcia vobec nedavala zmysel. Ale to bol moj pohlad na vec. Ale dokazuje to, ze niektori ludia mozu mat "NAOZAj VYRAZNE" pomalsie reakcie a to co tebe pripada bezpecne, im sa moze javit ako agresivne.
uva0944710873
Príspevky: 110
Dátum registrácie: 14.06.2018 12:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa uva0944710873 »

Trčal si do cesty a prednosť si mal dať ty takže čo sa tu rieši?
pidizvi
Príspevky: 3410
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

objasnit situaciu by pomohli tie kamerove zabery.
Ak si skutocne stal na brzde a pani ta mohla vidiet z dialky v dostatocnom case, ze sa nebavime o nejakych pol sekundach reakcneho casu, tak by som to dal jej za vinu. Treba ziskat tie zabery.

edit: pises, ze si stal na brzde aj 5 sekund, takze to je dostatocne dlhy cas na akukolvek reakciu. Zial smola, ked nenajdes svedka alebo tie zabery. Este by stalo za argumentaciu, ze preco vodicka, ked podla jej slov vykonala nejaky manever, zastavila az o 100-200 metrov dalej. Snad ked robim manever na poslednu sekundu, tak zastavim ihned. Takze to ti nahrava, pretoze to vyzera tak, ze sa nevenovala riadeniu, zrazu citila ze daco a az potom zastavila.
wahenko
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.12.2014 22:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wahenko »

uva0944710873 napísal:Trčal si do cesty a prednosť si mal dať ty takže čo sa tu rieši?
do cesty som sice trčal ale iba maly kusok netrčal som tam s polovicou auta a prednost som daval lebo som stal na brzdach nebl som v poohybe...
stalo sa to v meste kde ludia parkuju naozaj s velkymi odchilkami ze hocikedy hocijake auto vytrča vyraznejsie . taze keby tam bolo tak zle zaparkovane auto tak je na vine to zaparkovane auto? staršia pani musi byt na vine . to nechcem vidiet co by sa stalo keby jej vybehne dieta do cesty..


kazdopadne tam boli dvaja motorkari co to videli a dali mi za pravdu ze som stal na mieste par sekund lebo som auto spozorooval.. ale ona sa nevenovala šoferovaniu a zastavila naozaj daleko lebo si to az potom uvedomila.. takze necitim sa ako vinnik a nemienim platit pokutu :3020:
bumbalak
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 25.03.2017 10:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bumbalak »

moze sa ti to zdat nefer ale vinnik si ty, ked si videl, ze ide auto tak si nemal trcat na cestu ani 50 cm
pidizvi
Príspevky: 3410
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

ak mas kontakt na tych motorkarov, tak ich svedectvo ti pomoze. Ak nemas, tak to bola chyba si nezobrat kontakt.
wahenko
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.12.2014 22:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wahenko »

policajti si zapisalo mena tych motorkarov, tak som teda zvedavy ako to dopadne. podla mna kvoli takymto ludom vznikaju rozne dopravne nehody, lebo vodič nevie predvidat situaciu a mysli si ze ked je na hlavnej tak moze ist rovno ako tank a bodka..

a ešte keby ta pani pride normalne ze pardon nevidela som alebo čo, tak jej poviem ze nevadi napisali by sme papiere a hotovo vyriešene.
ale ona vybehla z auta s krikom ze naval papiere a bla bla :-\ no otrasne.
bajo777
Príspevky: 13554
Dátum registrácie: 03.08.2010 10:08
Bydlisko: BH - bratislavske humno
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bajo777 »

az nebude dokaz svedciaci v tvoj prospech, mas to uplne jasne, bola na hlavnej, dovi dopo :41c2:
FIAT Bravo 2010 / 1.4 90PS / LPG(BRC)

Obrázok
Obrázok
christiane
Príspevky: 1648
Dátum registrácie: 16.12.2011 14:56
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravna nehoda - cĂşvanie

Príspevok od používateľa christiane »

wahenko napísal:jak som cuval zadkom z parkoviska
Ako hovori vyhlaska?Ak vodic nema dostatocny rozhlad ma cuvat pomocou nalezitej a dostatocne poucenej osoby.Tusim tak neak to je vo vyhlaske.Co je celkom problem ked je vodic sam a na kamione.Ale vyhlaska nepusti.
No a baba povedala ze si do nej nacuval.Takze tak.Musel by si mat dokaz aby si vedel svoju pravdu obhajit.
wahenko
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.12.2014 22:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wahenko »

Dôkaz bude kamerovom systéme ktorý bol hneď na vedľajšej budove a dvaja náhodný svedkovia ktorí tam boli a dali zapravdu mne. Sám policajt povedal že je to tak 60 na 40% že musí pozrieť na kamerový záznam. Takze tí čo píšete že to bola jednoznačne moja vina, tak nesúhlasím pretože keby vidíte celu tu situáciu ako k tomu došlo + ako bonus reakciu tej pani, krik na celu ulicu že naval sem papiere,tak by to take jednoznačne nebolo že ja som na vine a bodka. A ako vravím presne kvôli takýmto ľuďom sa stavaju vážnejšie dopravne nehody. Lebo ona je na hlavnej tým pádom nemusí sledovať okolie a nemusí ani reagovať na veci čo sa deju okolo nej. Myslím si že to je nezodpovedne. A vec čo mi nejde do hlavy je že prečo si to všimla tak neskoro a zastavila až na konci ulice, podľa môjho názoru buď telefonovala alebo sa pozerala úplne niekde inde, ale to sú len konšpirácie.
mravecm1
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 05.12.2008 10:21
Zdieľať na Facebook

Re: Dopravna nehoda - cúvanie

Príspevok od používateľa mravecm1 »

wahenko napísal:...
Takze tí čo píšete že to bola jednoznačne moja vina, tak nesúhlasím pretože keby vidíte celu tu situáciu ako k tomu došlo + ako bonus reakciu tej pani, krik na celu ulicu že naval sem papiere,tak by to take jednoznačne nebolo že ja som na vine a bodka.
...
No tak vidis. Ja som ti to vravel uz na zaciatku, ze ti tu nikto nemoze odpovedat, ak to nevidel na vlastne oci. Uz chapes ? ;-)
pidizvi
Príspevky: 3410
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

policajt tych motorkarov pravdepodobne kontaktovat nebude. Totiz policajtovi je to uplne jedno, ci budes vinny ty alebo dedo mraz, on chce mat co najmenej roboty. A zistovat nejake informacie navyse je proste praca navyse. Kiezby to tak nebolo, ale je to moj tip.
wahenko
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 09.12.2014 22:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wahenko »

[img]http://img.janforman.com/th/IMG7637n3ly.jpg[/img]

nakreslil som to este aby ste lepsie pochopili situaciu, aby ste vedeli ze ako boli tie parkovacie miesta a ako som vychadzal (pani mala to vyfarbene auto nalavo, moje auto je to druhe vyfarbene auto ). pani tam mala cely pruh volny podla mojho odhadu to bolo 3m a viac(tam kde stojim s autom sa pruh rozširoval o dalsie metre )oproti nej neišlo ziadne auto ani za nou ani pred nou.neni to podla zakona tak ze ked ma v jazdnom pruhu viac nez 3m tak prekažku netvorim? neviem take ničo som sa dopočul neviem ci som to spravne pochopil.

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných